Vai var

Aizsāka Panika 

Panika
Vai var
03.03.2006 21:42
Ja cilvçkam panikas lçkmes uznâk ðad tad, vai viòð ir tiesîgs atteikties no psihoneiroloìiskas stacionçðanâs. Tipa no antidepresanta baigi slikti daþas dienas jau ir. Tikko sâkts dzert. Vai ârsti pret tuvinieku un paðu pacientu gribu to var darît?
Panika
Re: Vai var
03.03.2006 22:38
Vai tas ir tikai tâdos gadîjumos, ja cilvçks paliek agresîvs pret sevi vai citiem?
Re: Vai var
03.03.2006 22:43
Man liekas, ka saukt brigaadi var, bet, ja pacients nebuus agresiivs un nepiekritiis braukt uz slimniicu, tad nevediis.
gerdu,,
Re: Vai var
03.03.2006 22:48
nu es domâju ,ka pacients diez vai var izvçrtçt savu stavokli,bet tuvinieki gan var nelaut stacionet.antidepresantu obligati jamaina,pçc iespçjas âtrâk jâkonsultçjas ar dakteri.
,,,
Re: Vai var
04.03.2006 01:24
Pacientu piespiedu kârtâ var stacionçt gadîjumos, kad tas apdraud sevi vai citus. Grûti iedomâties situâciju, kad cilvçks ar panikas lçkmçm ir bîstams sev vai citiem. Ja tâ spanika slçkmes neuzslâòoja scitai psihiatriskai saslimðanai, piem, ðizofrçnijai. AR panikas traucçjumiem kâdâ dzîves posmâ saskaras 4-5% iedzîvotâju. Nav it kâ manîts, ka visus stacionçtu. Tâ vispâr neðíiet îsti stacionâra diagnoze. Bet pieïauju, ka kâ nespeciâliste nepârzinu visas nianses.
Re: Vai var
04.03.2006 13:48
Visiem antidepresantiem saakumaa ir blaknes, var buut taa, ka ir sajuuta, ko sauc par "shausmiigi slikti", ka viss..... Cilveekam jau taa ir trauxme, bet no zaaleem uzreiz labaak nepaliek. Tas trauksmi vairo. Vispaar aarstam tas bija jaaizstaasta, bet veel jau nav par veelu kontakteeties un pajautaat.

Vai nekaadi citi medikamenti netiek lietoti? Parasti jau antidepr. trauxmes gadiijumaa kombinee ar neiroleptikjiem un trankvilizatoriem. Antidepresanti saak dot efektu apmeeram peec 2-4 ned.

Ar varu nevienu nestacionee. Pat, ja tuvinieki to gribeetu. Iznjemot, jau mineetos gadiijumus.



Ziòojums rediìçts (04-03-2006 13:51)

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Panika
Re: Vai var
04.03.2006 18:24
Paldies , tâ arî bija domâts , vai situâcijâ, kad no tiem antidepresantiem ''ir ïoti slikti'' un meklç parasto âtro palîdzîbu, òemot vçrâ, ka antidepr. izrakstîjis psihiatrs, nevar bût tâ, ka âtrie uzreiz tad ved uz psih. Tâdi gadîjumi ir dzirdçti. Tiek lietots arî Lexotanil no rîta un vakarâ. Ârsts teica, ka var bût nelabi 2 dienas. A tâ trauksme parâdîjâs ïoti reti agrâk. Tad, kad bija izteikts nelabums tikai. Un sen nebija bijusi. Kâ sâku tikko lietot antidepresantu, vispirms palika nelabi, tad sirds gâja arvien âtrâk un âtrâk un tad jau viss sâkâs...
Ârsts ieteica uz pusi samazinât devu, bet vienalga briesmîga sajîta. Varbût jâgaida kamçr pierod.
Varbût var atsaukties kâds, kuºð arî lietijis antidepresantus, sâkumâ ir bijis ïoti slikti un vçl''ak situâcija uzlabojusies.
ðobrîd tâ zâïu iedarbîba liekas tik stipra, ka aizmirstas pat ko gribçja darît vai kas bûtu jâdara. Tâdi atmiòas tarucçjumi pamatîgi.
,,,
Re: Vai var
04.03.2006 18:38
Parasti jau âtrie tâdos gadîjumos saðpricç diazepâmu un atstâj, kur bijis. Nav viòi îstâ instance cîòai ar paniku. Ja ar piedâvâ stacionâru, var it mierîgi atteikties.
Ja ir tik ïoti slikti no antidepresantiem vçlreiz jârunâ ar savu ârstu. varbût jâmaina zâles.
Jâ, un'kâdu preparâtu lieto?
Re: Vai var
04.03.2006 18:50
Esmu lietojusi antidepresantus, bija slikti, jaa, darba speejiiga tobriid nebiju -- daljeeji depresijas deelj, daljeeji zaalju efekts. Ljoti nomierinaaja tas, ka man aarste visu par blakneem izskaidroja. Es lietoju apmeeram gadu kopaa ar veel 3 drapeem, kuras pakaapeniski tika atceltas. Peec kaadiem paaris meen. (kopsh lietoshanas saakuma) es vispaar biju aizmirsusi, ka kaut ko lietoju, resp., blaknes gan pazuud aatraak, bet ir taads kaa satraukums -- ka tik kaadi suu atkal nesaakas, bet tas pamazaam atkaapaas.

Vispaar es varu pateikt, ka vislielaakais efekts bija peec tam, kad slimniicaa ieleeja kaadas 10 sisteemas ar atidepresantu. No saakuma domaaju, ka psihene ir pasaules gals, bet tas bija ljoti efektiivi, jo bija fikss rezultaats.
Panika
Re: Vai var
04.03.2006 20:05
Paldies, Runcene! Lietoju Stimuloton (Sertraline). Tikai ceturto dienu.Vai nelabi tev bija? Skaustâ un mugurâ tâda sajûta, it kâ muskuïi bûtu pârdabiski saspringuði un nedaudz pat tâ kâ sâp ( kâ pçc ilga un vienveidîga darba) (un mçle grib tâ kâ raustîties) (un þokïos tâds kâ saspringums, zobi sakosti brîþiem stipri). Agrâk neko tâdu neesmu izjutusi.
Un pie visa ðitâ murga, izrâdâs ir temp. 38 grâdi. Tikko izmçrîju, jo brînîjos, ka visu laiku no vakardienas tâ kâ baigi auksti. Kakls arî sâp, bet tam tâ kâ nepievçrsu uzmanîbu, jo bieþi viòð man sâp. Varbût gripa. Temperatûru iedomâjos mçrît tâpçc, ka no nierçs mugurâ bija tâ dîvainâ smaguma un noguruma sajûta, kad ir paaugstinâta temp. Dzeru daudz tçjas jau no vakardienas, jo baigi slâpa tâ kâ-domâju, ka no tâm jaunajâm zâlçm.
Tagad varçtu bût droði vien papildu sareþìîjumi, jo antidepres. kopâ ar ko citu nevar lâgâ lietot. Kaklam sûkâjamâs Trachisan tabl. lietoju. Varbût kaut kâ nelâgi reaìç ar tâm pârçjâm zâlçm.? pie ârsta tagad brîvdienâs netikt. Ne pie viena, ne pie otra.
Re: Vai var
04.03.2006 20:14
Man bija sausa mute, dauziijaas sirds un baigi reiba galva + miegainiiba.

Visticamaak buusi ko noraavusi, pie gribas saap muskulji. Palasi savaam zaaleem instrukciju, vai ir kas mineets par mijiedarbiiibu ar citaam zaaleem.

Bet es iisti nesapratu, kas tev ir ar niereem, tev ir jau kas bijis vai shkjiet, ka nieres vainiigas?
Panika
Re: Vai var
04.03.2006 20:29
Paldies, Runcene! Tâ vienkârði ir jau sen- ja temp. pie 38 un augstâk, tur tâda sajûta, kâda citos gadîjumos nav. Ar nierçm ir 2x bijis gan dzîvç. Ap 23 gadiem un tad, kad bçrnu gaidîju, tad diezgan patraki. Bet to es tâ îpaði nepiedomâju.

ðobrîd neðíiet, ka nieres vainîgas, ja nu vienîgi no tâm depr. zâlçm. Vienkârði tâ dîvainâ sajût tur ir tikai pie augstas temp., kad saaukstçjas un taml.

Bet, vai no gripas var tâ kâ sâpçt skausta un muguras muskuïi, kâ pârpûlçti (kaut kas tamlîdzîgs), kaut gan îstenîbâ neviens tâda veida darbs nav darîts? Nekad tâda sajûta nav bijusi, tâpçc domâju, ka tas no tâm zâlçm varbût. Tad tas varbût pie gripas pazîmçm?
Re: Vai var
04.03.2006 20:36
Pie gripas gandriiz vienmeer ir taada paraadiiba, ko vareetu formuleet kaa "saap muskulji, lauzh kaulus". Tagad vispaar gripa ir panesusies. Ja tev shaadas sajuutas paziistamas no saauxteeshanaas reizeem, tad jau laikam jaamet uz to, tad vareesi paskatiities. Nekjer krenjkji paaraak, un aarsteejies ar to, ko parasti shaados gadiijumos lieto, bet pie pirmaas izdeviibas meklee dakteri.
Panika
Re: Vai var
05.03.2006 11:39
Runcene, bet kâ ir ar autotiesîbâm? Kamçr nejûtos tagad ar normâlu reakciju-nebraucu. Bet, vai tas nav ðíçrslis, lai tâs tiesîbas man anulçtu tagad, jeb tad, kad bûs jâpagarina med. kom.-nedos vairs? Kâ tur ir tagad? cik saprotu agrâk tâ bija, ja ir bijusi darîðana ar psihiatru un tâdâm zâlçm, tad tu-tû tiesîbas.
Varbût vçlâk, ja tâs blaknes pâries, varçðu pati atsâkt braukt.
,,,
Re: Vai var
05.03.2006 11:44
Ïoti neticu, ka panikas traucçjumu dçï varçtu liegt vadît auto.
doctus
Re: Vai var
05.03.2006 11:48
Nu, ja nu vieniigi vislaik taas leekmes:)
zuze
Re: Vai var
05.03.2006 11:57
mîïâ panika man ðitais viss ir no venozâs atteces traucçjumiem galvas smadzençs,vainîga osteohondroze,tiek nospiesti vertebrâlâs nervu sistçmas nervi un sâkas ðitâs lietiòas
sausums mutç+bieþa èurâðana+nelabums+galavas reiboòi+lîdzsvara traucçjumi +trîce þokïos+trîce muskuïos
protams no visa ðitâ uznâk trauksme,bet nervi ðeit nav vainîgi
jâârstç tâ stulbâ hondroze
es paðlaik dzeru Phezam+miolastan+nerviem homeopâtiskâs drapes
dzeru 3 dienu,bet òifiga nav labâk turamies
Panika
Re: Vai var
05.03.2006 13:43
Ne jau dçï panikas. Dçï tâ, ka lieto tos antidepresantus un nervu zâles. Tas taèu tâds ilglaicîgâks posms. Zâles ir depresijas ârstçðanai. No tâda viedokïa jaut. domâts, ka lietojot ðos medikamentus, nav vajadzîgâs reakcijas droðai auto lietoðanai.
Re: Vai var
05.03.2006 13:47
Kameer zaales lieto, auto vadiit nevar, diemzheel, tas arii buus paarkaapums, ja kas notiks, tu buusi vainiiga.

Bet medkomisija ir tik formaala, ka tur iziesi cauri, ja vien pati neko neteiksi. tas nav labs padoms, bet tev jaadomaa pashai.



Ziòojums rediìçts (05-03-2006 13:49)

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Panika
Re: Vai var
06.03.2006 18:50
Runcene, vai var bût, ka knapi spçju ko atcerçties, ikdieniðías lietas? Sajûta tâda, ka mani nozâïo. Sâku neko nesaprast, neatcerçties, domâðana traucçjas. Liekas, ka prâts sâk saðíiebties. Nekad tâ neesmu jutusies. Domas visu laiku iestrçgst, nez cik reizes taisos kaut ko darît, kamçr aizeju, aizmirstu, ko gribçju. Tâ slimîgi.

Vai varu atteikties no tâm zâlçm? Bet tâ pârtraucot nebûs vçl drausmîgâk?

Varbût kâdam vçl ir LÎDZÎGA PIEREDZE?+galarezultâts pozitîvs.
Panika
Re: Vai var
06.03.2006 20:58
Varbût kâdam ir lîdzîga pieredze ar tiem antidepresantiem?
Gyta
Re: Vai var
06.03.2006 21:14
Man nupat viens vecis staastiija...shim teevs veco ljauzhu rezidencee,ar gadu bij devushi kaadus tur nomierinoshus medikamentus (ko iisti,nezinu),taa nu beerni gaaja pie shaa ciemos un bij paarliecinati,ka veciits neko vairs neatceras,nevienu nepaziist,galiigi apdzisis u.t.t.. A peec tam paartraukushi dot,un izraadaas,ka vecais visus i paziist,i runaajas normaali,gan zin,kuraa datumaa kursh pie shamaa bijis...
Turklaat..esmu ieveerojusi,ka cilvji,kuri tos antidepresantus lieto,paliek veel depresiivaaki...
iesaku labaak alkoholu lietot,tieshaam,lai nomierinaatos,kaut lielaa daudzumaa....bet nekad,atkaartoju NEKAD kopaa ar kaadiem antidepresantiem!
Panika
Re: Vai var
06.03.2006 21:40
Izklausâs diezgan nepatîkami. A alkahols man negarðo. Bet tâ doma ir tîri teorçtiski ienâkussi prâtâ. Ka visi,kas lieto, ir daudzreiz jestrâki par mani.
Gyta
Re: Vai var
06.03.2006 22:20
Nevar buut,ka nu pilniigi nekas negarsho...:-) Baileys gandriiz visaam,taa taada shkjidraa bobmbonka...
Ja neesi galiigi radusi iedzert,tad vakaros kaada viena glaaze pat tevi nomierinaatu...Pavisam labi,ja tas buutu alus!
,,,
Re: Vai var
06.03.2006 22:23
Alkohols ir beidzamais ar ko risinât problçmas.
Gyta
Re: ''
06.03.2006 22:31
Neteikshu vis..Neesmu redzeejusi nevienu pashu iedzeeraaju,kursh mociitos ar taadaam probleemaam,kaa tie,kas antidepresantus lieto,nupat viena man paziistama kundziite,aarsteejas trako maajaa peec shito antidepresantu kures,ja njem veel veeraa,ka vareetu nebuut vis nervu vaina,bet osteohonderoze....tad taadi antidepresanti var baiso skaadi nodariit,par cik dzerti pilniigaa bezjeegaa...bet alkoholu lieto gandriiz visi,un nekas
,,,
Re: Vai var
06.03.2006 22:35
Nez no kâ tad dzçrâji dzer? Tak jau no laimîgas dzîves un problçmu trûkuma tajâ?
Re: Vai var
06.03.2006 22:38
Gyta-vou, ku tu vieda:)
Gyta
Re: Vai var
06.03.2006 23:08
Dzeeraajam vieglaak,nekaa a-depresantu rijeejam! :-)
,,,
Re: Vai var
06.03.2006 23:09
Arî ðo tçzi atïauðos apðaubît.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 24?
Ziņa: