Grupu terapija

Aizsāka Leksa 

Re: Grupu terapija
06.04.2006 21:13
Es ar tâpat domâju.
mellene.
Re: Grupu terapija
07.04.2006 04:08
Besk, laikam esi Íirmis, ko?:)
besk
Re: Grupu terapija
07.04.2006 09:04
nç, es nekad neesu bijusi íirmis, un neesmu arî tâdu tipu nekad ievçrojusi.
vispâr niki man vienmçr bijuði sievieðu dzimtç (besk ir saîsinâjums no beskaunja)

ja par to vairâkumu.
tâ kâ atkal esmu nesmuki izrunajusies, tad mçìinâðu pateikt kaut ko nopietnu.
man domât, runa jau vispâr neiet par vairakumu. kurð âpsis te to vârdu visu laiku uztur. grupa ir pasâkums, kur katrs rok kaut ko sevî, un atrod kaut ko. katrâ ir kaut kâdas citas lietas.
pievienoties vairâkumam varçtu, ja tieðâm lemtu, kâ turpmâk dzîvot. tas bûtu ïoti virspusîgi.
grupa drîzâk ir vide, kurâ tiek uzdoti jautâjumi, kas palîdz katram rakties sevî.
nu, ja es sev atrodu aklo zarnu, bet kâds cits - þultspûsli, tad kâds te vairâkums. grupas vide dod to, ka vispâr var sevî labâk kaut ko meklçt (íipa tagad pie datora sçþot tu roku vçderâ iebâzt taèu nevari, vai ne)
mellene.
Re: Grupu terapija
07.04.2006 12:44
Shausmiigi smuks komentaaru skaits tagad buus -333 :-)))
tas Kjirmis ir tik liidziiga tev, beskaunja. Taapat sirga ar "dailjruniibu" un apmekleeja grupas. Nika izveelee arii zinaama liidziiba. "Beskaunja" , tas ir taads vaardinjsh "ono" un tu tachu nedomaasi, ka Kjirmis ir tikai viirieshu dzimtee (tad tachu tie nevareetu vairoties un grauzt meebeles)...jaa....un kad vinja netika galaa ar manu stuurgalviibu, tad devaas izniicinoshaa uzbrukumaa...jaa...nuja...:-)))
Re: Grupu terapija
08.04.2006 12:29
Vairâkuma darbîbas demokrâtiskais fenomens daþai labai var likties nenozîmîgs, taèu skumjâ realitâte diemþçl ir tâda, ka tieði vairâkuma lçmumi , pamatojoties uz pieòemtu aksiomu, ka, ja tâ domâ daudzi, tad tas ir pareizi, ilgâkâ laika posmâ pierâda, ka tas tâ nebût nav. Nezin kâpçc jautâjumu par pensionâres ârstçðanu nenodod viòâs draudzençm, bet parasti ar to nodarbojas ârsts, un par to îpaðu strîdu laikam nebûs.
Savukârt, ja kâdi citi jautâjumi, kas vienam grupas dalîbniekam var bût labâk zinâmi, bet citi nemaz nav papûlçjuðies kaut ko izzinât, tad grupas procesâ jau atbalstu negûst objektîvâkais viedoklis, bet gan vairâkuma.
Re: Grupu terapija
08.04.2006 12:32
Re: Grupu terapija
08.04.2006 13:56
Un tas ir bûtiski, jo kritçrijs, ka tâ domâ vairâkums un tâpçc tas tâ ir ir nederîgs ( ne vienmçr).
Re: Grupu terapija
08.04.2006 14:00
Tava doma kopumâ man tik un tâ nav skaidra. man domât pat sunim skaidrs, ka ne vienmçr vairâkuma viedoklis ir pareizais (ko vispâr nozîmç- pareizais?). bet risinâjums?
mellene.
Re: Grupu terapija
08.04.2006 14:00
Tu rakstiiji, besk:
"grupa drîzâk ir vide, kurâ tiek uzdoti jautâjumi, kas palîdz katram rakties sevî.
nu, ja es sev atrodu aklo zarnu, bet kâds cits - þultspûsli, tad kâds te vairâkums. grupas vide dod to, ka vispâr var sevî labâk kaut ko meklçt "

Taa, es tagad sev kaut ko atrodu...sajeegas gan nekaadas nav, ko ar to atradumu dariit...ko nu? Aa, laikam varu to izspeeleet grupaa...ir viedoklis...vairaakuma viedoklis tachu buus pareizais? Nu labi, es esmu gudra, saprotu, ka tas nav tas...taalaak rokos pati...kaa nu protu...a jeega kaada?
mellene.
Re: Grupu terapija
08.04.2006 14:32
man ienaaca praataa arii tas, besk, ko tu nosauci par manu probleemu, ka es pati sev esmu stomatologs. Iznaak, ka grupaas taa darboshanaas ne ar ko neatshkjiras. Grupa neprofesionaalju ljauj tev saprast, kur tev jaalabo, nu un tad pati arii njemies:)
Re: Grupu terapija
08.04.2006 15:01
þetons mellenei :)
Re: Grupu terapija
08.04.2006 15:02
Tâ ar nespratu par ko þetons...
nu...
Re: Grupu terapija
08.04.2006 23:58
mellene 08.04.06. 14:32 - tâda arî ir grupas ideja - caur grupu ieraudzît PAÐAM, nevis grupa vai kâds norâda, bet paðam nâk atziòa (kâ insaits vai reiki "svçtîba", ja tas tev saprotamâk)
p.s. grupas apmeklçja nevis Íirmis, bet es, nimfA :P
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 00:07
Sveika nimfa! Kur tikai tu neganies!?:-))) Tu saki, ka Kirmis taa arii neaizgaaja uz grupu? Bet taisiijaas tachu vareni:-)))
Kas attiecas uz Reiki un insaitu- tas ir pavisam savaadaak. Tur tu esi viens ar sevi un praats klusee. Ljoti liela atshkjiriiba.
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 00:30
Sveika, tu jau arî ganies tik daudz kur:))) Uz grupu Kjirmis posâs iet jau pçc mûsu smilðukastes rekonstrukcijas, tâpçc par nodomu realizâciju neko tâlâk nezinu.
Bet psihoterapijâ, vismaz kur es esmu gâjusi, darbs ir tieði ar jûtâm, nevis prâtu (par psihoanalîzi nezinu, tur varçtu bût savâdâk). Un jûtas ir lauciòð, kur vienmçr ir ko rakt:)))
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 00:41
Kaa tu domaa, no kurienes rodas juutas? Vai taas eksistee atrauti no praata?
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 00:59
"Þogam, ko uzceï prâts, jûtas viegli kâpj pâri" kâdreiz teica Blaumanis (man jau patîk citçt klasiíus :))
Nezinu, vai atrauti, bet íîvçjas gan ðie bieþi :))) Jâiemâca dzîvot draudzîgi...
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 01:06
ja zinaasi, kaapeec praats celj zjogu, tad tie abi varees dziivot saskanjaa:)
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 01:11
Kâdi, tavuprât, ir veidi, kâ to uzzinât?
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 01:15
Droshi vien , ka visaadi. Katram peec izveeles. Grupaas, ko tu apmeklee, taa nesanaak?
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 01:33
Katra prâtam savi iemesli aizsardzîbas u.c. þogu bûvei, nekâds "vairâkuma viedoklis" nesanâk :) Protams, lielâs lînijâs sakrît tjipa "mçs visi nâkam no bçrnîbas" utml., bet ðî pieredze tik un tâ ir katram sava.
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 11:20
Pieredze, kuraa "mees naakam no beerniibas" ir katram sava. Bet ir arii kopeeja pieredze- mees visi esam cilveeki un tas mums uzliek konkreetu domaashanas veidu, taadu, kaadu cilveece ir radiijusi savaa pastaaveeshanas laikaa. Man patiik doma, ka to var mainiit.
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 12:37
Turpinot par domashanas veidu- lielaakoties ir taadas kaa vadliinijas , kaa ir jaaabuut, kaa ir jaadziivo, kas ir normaali, kas nee. Arii grupaa darbosies shaads domaashanas veids. Izspeeleejot kaadu konkreetu situaaciju, tu meegjinasi pielaagot sevi tam. Jo kas tad ir iisti iemesls, kaapeec tu taas apmeklee? Iespeejams, ka nespeej justies un riikoties taa, lai citi to akcepteetu taa, kaa veelies. Citaadaakie vienmeer tiek noknaabaati, un nevis taapeec, ka ir sliktaaki, bet taapeec, ka jauc gaisu ar savu savaadumu. Taa kaa patiesiibaa grupu apmekleeshanas rezultaataa, tas, ko vari ieguut, ir apguut cilveeces gadu gaitaa ieguuto konkreetas sabiedriibas uzvediibas, riiciibas, attieksmes modeli.
Iedomaajies, ka tu dotos uz shaadu grupu citaa valstii ar citu kultuuru. Tur tev naaktos nonaakt pie pavisam citiem secinaajumiem. Taapeec liidz savai dziljaakajai buutiibai diez vai taadaa veidaaa nokljuut ir iespeejams.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 12:55
"" caur grupu ieraudzît paðam"" tâtad grupa ir atskaites punkts
ar to arî tiek pateikts, ka grupas veselîgie un neveselîgie instinkti ir tie, kas liek kaut ko sevî atklât, jo apgalvot, ka viss ir ïoti pareizi un piemçroti bûtu pârspîlçjums
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 13:47
grupa ne tik daudz kâ atskaites punkts, drîzâk kâ instruments. Un var jau arî to izmantot kâ sava atðíirîguma pieòemðanas un "aizstâvçðanas" apgûðanu droðajâ vidç grupâ, lai pçc tam, izejot mazâk draudzîgajâ :) ârçjâ vidç, jau bûtu zinâmas prasmes un iemaòas pastâvçt par sevi.
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 14:01
nu...
taatad tomeer grupa ir vajadziiga kaa dziivoshana (izdziivoshana) konkreetajaa videe? Protams pastaav arii taada nepiecieshamiiba. Pienjemot attieciigaas vides nosaciijumus, veidojot sevii atbilstoshas reakcijas, varam justies daudz maz komfortabli. Man tikai shkjiet, ka ar to ir par maz. Taa ir taada kaa iestigshanaa purvaa un kulshanaas pa to. Es gribu kaut ko vairaak zinaaat par sevi:)
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 14:19
Grupa kâ skola, ne siltumnîca. Un arî skolâ- jo vairâk var iemâcîties, uzzinot citu pieredzi, jo labâk var iepazît arî sevi.
mellene.
Re: Grupu terapija
09.04.2006 16:13
Katrai skolai ir savas iespeejas. Tas atkariigs ne tikai no taa, kas par skolu, bet arii kaadi skolnieki un skolotaaji. Arii katram instrumentam ir savas ierobezjotas iespeejas. Kaadas ir grupai? Esi noformuleejusi vismaz sev, cik taalu sniedzas taas iespeejas?
Re: Grupu terapija
09.04.2006 16:38
pieredzi jau ïautiòi daþâdi organizç- vienam ir pilna galva ar to, ko nevar izdarît, un necieð citas domas, ja paðam spçciòi mazi, orientçjas uz konformismu, cits reizçm meklç iespçjas
tas pats citu un sevis pieòemðanas princips jau bûtîbâ nozîmç nevçlçðanos neko mainît, bet gan pakïauties un integrçties
nu...
Re: Grupu terapija
09.04.2006 16:57
kâ skançja tas teiciens- Dievs, dod man spçku izmainît to, ko es VARU, spçku pieòemt to, ko es NEVARU IZMAINÎT, un sapraðanu atðíirt vienu no otra?
Var jau neko nemainît un neintegrçties, bet tad arî nav jâbrînâs par apkârtçjo reakcijâm.
Protams, ka grupu terapija arî nav panaceja. Grupas pluss atðíirîbâ no individuâlâs terapijas ir daudzveidîgâka atgriezeniskâ saite, iespçja ieraudzît, ka vienu un to paðu lietu citi var redzçt savâdâk. Un tas nebût nenozîmç, ka tev jâpieòem citu viedoklis. No tevis paðas atkarîgs, kâ tu izmantosi iegûto informâciju (arî emocionâlo).
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 5?
Ziņa: