Kell antigens

Aizsāka kii 

kii
Kell antigens
31.03.2004 10:56
Sveikini.
Bijâm sestdien asinis nodot, pirmo reizi. Sodien zvanu - jâ, viss kârtîbâ , vîrusu nav, B + grupa, bet esmu kell pozitîva un nevaru vairs nodot asinis tikai plazmu. No kâ man tas tâ? Kâ to Kell antigçnu iegûst? Paskaidrojiet vispâr, kas tas ir?
Re: Kell antigens
31.03.2004 20:20
KO NOZÎMÇ KELL?

Katram cilvçkam ir ìençtiski noteiktas pazîmes, ko viòð manto no vecâkiem, piemçram, acu krâsa, matu krâsa u.c. No vecâkiem saòem arî savu asins grupu. Katrs pieder pie vienas no 4 asins grupâm: 0, A, B vai AB. Bez tam katrs cilvçks ir vai nu rçzus (Rh) - pozitîvs vai rçzus (Rh) - negatîvs - arî tas ir vecâku dots. Bez ðîm divâm asins grupu pazîmçm ir vçl daudzas, piemçram - Kell asins grupa.
Cilvçks var bût Kell pozitîvs vai Kell negatîvs, neatkarîgi no asins grupas un rçzus pazîmes. Latvijâ apmçram 7 - 8% cilvçku ir Kell, bet pârçjie 92 - 93% - Kell negatîvi. Ja Kell pozitîvus eritrocîtus pârlej Kell negatîvam slimniekam, tas var izraisît sareþìîjumus. Tâdçï Kell pozitîvus donorus mçs, diemþçl, atraidâm no asins nodoðanas un piedâvâjam nodot plazmu. Taèu Jums paðam ðis Kell antigçns nekâdas problçmas nerada, jo tas ir pârmantots no Jûsu vecâkiem. Kell pozitîvo donoru plazma un trombocîti ir derîgi pârlieðanai slimniekam.
susuris
Re: Kell antigens
05.04.2004 11:05
Liels paldies Didzi! Vismaz man tagad skaidrs ir vairaak.Lai laba nedçïas nogale!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 6?
Ziņa: