tîrîba

Aizsāka dr. 

dr.
tîrîba
10.04.2006 15:44
un otrs jautâjums.vai man ir tiesîbas pacientam aizrâdît,lai nomazgâjâs ,nakot pie ârsta nâkoðo reizi.vai man tieðâm ir jâosta visi netîrie cilvçka íermeòa izdalîjumi?esmu ievçrojusi,ka ârsti par to neliekað ne zinis un pieòem to kâ normu.paldies par atbildçm,jo diemðçl tikai ðodien atklâju ðo forumu un man ir iespçja pajautât man sasâpçjuðos jautâjumus.
Re: tîrîba
10.04.2006 15:46
:-)
Tu taèu zinâji par smirdîgajiem, apvçmuðamies, noèurâjuðamies vîriòiem, kad gâji studçt medicînu?
;-)
doctus
Re: tîrîba
10.04.2006 15:47
Nevari piespiest vinjus mazgaaties,ja negrib. Tev tieshaam ir jaaciesh. Aizraadiit vari, bet visticamaak dabuusi atpakal, nolamaas utt. Bet tu no shii pacienta vari atteikties
dr.
Re: tîrîba
10.04.2006 15:50
naf runa par nespçjîgiem vecîðiem,bet gan par cilvçkiem,kuri ir spçjîgi sevi apmazgât..tagad esmu novçrojusi,ka arî jaunatne var atn;akt pie ârsta ar netîrâm smirdîgâm zeíçm un netiºâm sasvîduðâm padusçm.
doctus
Re: tîrîba
10.04.2006 15:52
Nu, visaadi naak. Gan fifas no Palazzo Italia, gan lauku slauceejas. A ko dariit? To jau tu arii zinaaji
Cats
Re: tîrîba
10.04.2006 15:53
Manuprât tiesîbas ir. Mûsu valstî ir demokrâtija un katrs var paust savu viedokli, ja tas neaicina uz vardarbîbu, diskriminâciju utml.

Pçc idejas dakteriem vajadzçtu pie smakâm bût pieraduðiem, tâpat kâ zoodârza kopçji pie savu kopjamo smakâm. Tie takð savus makakas, meþacûkas, vilkus un tîìerus nemazgâ.

Vislabâk jau izteikt piezîmi kâdam jaunam maznobrieduðam cilvçkam, tas diezgan labi lîdzçs.
Ar vecâka gâjuma cilvçkiem derçtu bût uzmanîgiem :) Labâk paciest. Cilvçki ir taupîgi un ne katrs dzîvo dzîvoklî, kur ir siltais ûdens. Tâ ka ðie cilvçciòi nomazgâ muti, rokas un domâjas, ka ir dikti tîrîgi, ja reizi pâris nedçïâs vai mçnesî aiziet uz pirti. Daudziem slimâkiem un nabagâkiem arî to izdarît laikam ir pagrûti.
dr.
Re: tîrîba
10.04.2006 15:56
nepiekrîtu,ka man ir jâpierod pie smakâm.uzskatu,tâ ir necieòas izrâdîðana.bieþi vien tiem,kas oþ mâjâs ir gan siltais ûdens gan vanna.es uzskatu,ja nesâksim aizrâdît,tad nekas nemainîsies.
besk
Re: tîrîba
10.04.2006 15:57
pacients ir tavs klients, nevis audzçknis. klientam esot vienmçr taisnîba.
ârsti ir pacientu dçï un nevis pacienti ârstu dçï.
Re: tîrîba
10.04.2006 15:59
Nu i nafig man smirdîgs klients? Tik pârçjos aizbaidîs...
doctus
Re: tîrîba
10.04.2006 15:59
Jaa, smirdiigie nav laba lieta. Tad jau labaak,ka krieviski jaarunaa, hehe
besk
Re: tîrîba
10.04.2006 15:59
nu ja, un nafig vispâr slimnieki, jo paði vien pie savâm kaitçm vainîgi .... lai iet mazgâties un dzert UB.
Re: tîrîba
10.04.2006 16:00
Doma nav slikta...
dr.
Re: to besk
10.04.2006 16:02
liecies mierâ..laikam esmu aiskârusi tavu nacinâlo lepnumu.
besk
Re: tîrîba
10.04.2006 16:08

tas vçl nav zinâms, kurð no mums ir nacionâlâks, sprieþot pçc tavâm latv. valodas kïûdâm.

tu domâ, ka pacientu uzdevums ir izdabât ârstam, un nevis otrâdi? nu labi, es vairâk nediskutçðu. man tikai likâs - darbs ar klientiem ir darbs ar klientiem arî medicînâ, ne tikai bankâ.
Cats
Re: tîrîba
10.04.2006 16:17
Es te vienu brîdi palasîju Freida grâmatiòu, grûti jau saprast un lielâko daïu protams nesapratu. Bet nu izrubinâju vienu, ka cilvçkiem bieþi vien liekas pretîgs tas kas visvairâk patîk. Lûk piemçram sievietçm nepatîk izvaroðana, lai gan daudzas par to sapòo, vai pat ar saviem draugiem to mçìina inscençt. Maziem bçrniem, kam nav kompleksu, smakas neðíiet derdzîgas, riebums pret smakâm rodas audzinâðanas rezultâtâ.
Smakas atgâdina arî par nâvi, jo viss mirstoðais, pûstoðais smird. Ja cilvçks pieòem savâ sirdî nâvi, slimîbas, tad ðim ir daudz vieglâk bût pie mirstoðajiem smirdîgajiem, pûstoðajiem.
Tad kad es to apjautu, man vairâk nav tik grûti atrasties slimnîcâ pie mirçjiem, agrâk vienkârði vilka vemt no tâm smakâm. Tagad neðíiet tik traki. Dakteri, kas sastopas ikdienâ ar cilvçkiem, laikam izstrâdâ savu filozofiju, domâðanas veidu uztveri, ka smaka drîzâk ir nevis kaitinoðs, vai kâdu citu emociju izraisoðs faktors, bet gan vienkârði sniedz informâciju par cilvçku, tâ dzîves veidu, un pat varbût par paðu slimîbu, tâpat kâ, piemçram, resnums, kârnums, elpoðanas bieþums, skaòa, gaita, þesti, âdas krâsa utml.
Re: tîrîba
10.04.2006 16:20
var jau aplinkus norâdît- tipa runâjot pa telefonu, tâ kâ dzird lielâkâs klaèenes - pateikt, ka man jau pacienti tâdi tîrîgi, visi mazgâjas tikai viena sieviòa tâda smerdele - :) lai paðas zîlç, kura tâ ir un mazgâjas
dr.
Re: to besk
10.04.2006 16:23
runa ir par cieòu vienam pret otru..nedom;aju ,pacients uzskatîtu par normâlu ,ienâkot pie ârsta, sajust ârsta nemazgâtâs miesas smârdu!
Re: tîrîba
10.04.2006 16:24
Bet ja pieòemðana ir vakarpusç un pa dienu sanâcis daudz ''skrieðanu'', ko
tad darît? Uz mâjâm nomazgâties vairs nepaspçj, bet pats jûti, ka esi sasvîdis neskatoties uz visiem deþiem. Neiet?
dr.
Re: tîrîba
10.04.2006 16:27
nav runa par svaigiem sviedriem,tos jau esmu iemâcîjusies atðíirt..0) runa ir par netîrîbu vârda tieðajâ nozîmç.p.s. vispâr jau ir tâda lieta kâ dezodoranti..
paciente
Re: tîrîba
10.04.2006 16:32
no pacientes viedokïa, labâk lai ârsts taktiski pasaka ka vajag nomazgâties. Jo ja neviens to nepasaka un skolâ to nemâca, kâ tad lai visu var zinât.

Un Raimondam nepiekrîtu, jo aplinkus norâdît kaut ko ir negodîgi un stulbi. Tad visâm nevainîgajâm tîrajâm tantiòâm arî liksies ka nav gana noberzuðâs. Labâk tieða patiesîba, ka var skaidri un gaiði zinât uz ko tas attiecas.
dr.
Re: tto paciente
10.04.2006 16:37
paldies par tavu atklâtîbu..prieks,ka atrodâs arî pacienti,kuri izprot lietas bûtîbu,nevis saskata visu no sava egoisma viedokïa.
#1
Re: tîrîba
10.04.2006 16:58
citas pacientes viedoklis: ârstam tomçr bûtu jâbût pieraduðam pie visa un jâpalîdz jebkuram, kas palîdzîbu lûdz.

Ja tieðâm ir ïoti slims, tikpat labi pacients var arî apvemties, apkakâties u.t.t...
Nemaz nerunâðu par tiem, kam ir slikti sadzîves apstâkïi, ne visi jauni cilvçki var atïauties noîrçt daudzmaz labu dzîvokli Rîgâ.
Slimam cilvçkam, kam, piemçram, stipri sâp vçders, ir augsta temperatûra u.t.t. var bût fiziski grûti nomazgâties arî normâlâ vannasistabâ.

Neuzskatu sevi par netîreli, bet nomazgâties varu tikai no rîta un vakarâ mâjâs, bet strâdâju no 8 lîdz 17 (neskaitot ceïu starp Pârdaugavu un centru), tâtad bez slimîbas lapas pie ârstiem varu nonâkt 17-19 (jo vçlâk vakaros un brîvdienâs jûs nepieòemat). Ne vienmçr izdodas pierakstîties uz 18:45 un tuvu mâjâm.
Kâ 18os var "smarþot" cilvçks, kas mazgâjies ~7os, visu dienu nostrâdâjis un vçl skrçjis, lai nenokavçtu vizîti??? Starp citu, uzpûðot dezodorantu uz sviedriem, "buíete" var bût vçl graujoðâka.

Vismaz man ðíiet, ka, ja cilvçks atnâk nemazgâjies, tad tam ir kâds iemesls. Lai nu kam, bet ârstam, bûtu jâbût saprotoðam :-)
choice
Re: tîrîba
10.04.2006 17:11
Jûs te nedaudz jaucat. Vçmekïus, urînu, strutas un tt. nav ko pieminçt - tas viss pieder pie profesijas un vismaz man nekâdu diþu riebumu neizraisa. Ïoti nepatîkami ir tad, kad ïoti apaïîgi cilvçki smird - es tieðâm nezinu, laikam taèu viòi mazgâjas, îpaði skaidri zinot, ka iet pie ârsta - smird briesmîgi. Un gluþi kas cits ir kad nâk uz vizîti, sorry, nu nedçïâm nemazgâjies - ne jau kâds ar akûtu slimîbu, vecs, nespçjîgs. Ticiet man, atðíirîba starp visiem ðiem gadîjumiem ir skaidri pamanâma.
Dakter - aizrâdît jau tu vari, bet var lîdzçs:)))
dr
Re: choice
10.04.2006 17:14
nemetîðu jau plinti kokos...0)
Re: tîrîba
10.04.2006 17:24
sakasîties ar paðtaisnâm gaspaþâm nozîmç liekas problçmas, labâk, ka tâs atklâsmes tâm kundzçm vai kungiem piegâdâ kâds no malas
ja pacienti sâks uzskatît dakteri par augstprâtîgu, tas ietekmçs pat anamnçzes datu ievâkðanu, kas neizbçgami noved pie diagnostikas kïûdâm
nu kâ tu stâstîsi augstprâtîgam dakterim, ka tantei, kas neceïas kâjâs, elpa oþ pçc acetona vai onkulim tur viss ir ar strutâm
Re: tîrîba
10.04.2006 18:53
noseedini netiireli blakus fifaam no Palazzo Italia un tad lai shamie padiskutee.
plants no cita PC
Re: tîrîba
10.04.2006 19:07
Nu vispâr ir gadîjies sastapt dakteri, kas nesmarþoja pçc maipuíîtçm. Un vçl bija çdis íiplokus. Cits dakteris bija atnâcis uz darbu ar svaigi uzlâpîtâm pohâm. Njâ, tas bija íirurgs. Vienam zobârstam sajutu smarþas, kas man asociçjâs ar ïoti nepatîkamu cilvçku.... Tâs bija mokas.
Tçmas autorei var pateikt, ka jâmaina darbs, pie tam ar steigu. Arî dakteri ir cilvçki, arî viòiem veselîba tikai viena.
ziimuliite
Re: tîrîba
10.04.2006 19:07
Kad es augu, pamatskolas nobeigumâ meitenes tika vestas pie ginekologa. Nezinu, vai tagad tâ ir. Bet ïoti labi atminos, kâ klases audzinâtâja atgâdinâja pirms tam rûpîgi nomazgâties un pastâstîja, ka ginekoloìei pietiek ar tâm lauku sievâm, kas no kûts ârâ - kabinetâ iekðâ. Tâm no drçbçm nâkot gadu garumâ ievilkusies mçslu smaka, nerunâjot par miesu, kura tiek mazgâta reizi nedçïâ, pirtiòâ izsviedrçjoties un ar kastrolîti uzlejot virsû pâris litrus tîra ûdens. Ðis iespaids man ir palicis tik spçcîgs, ka vienmçr iekârtoju ârsta vizîti tâ, lai pirms tam bûtu laiks vismaz duðâ noskaloties (vienîgie izòçmumi ir tad, kad ir nepanesamas sâpes vai ïoti augsta temperatûra). Nu, nav ârsts lauksaimnieks, ka viòam visu darbalaiku jâsamierinâs ar diezgan nepatîkamâm smakâm. Un tâpçc uzskatu, ka drîkst un vajag aizrâdît, ka pacients smird. Nezin kâpçc birojos vajagot nodroðinât kondicionierus, tad neredzu, ar ko ârsti ir sliktâki, ka viòi nedrîkstçtu pieprasît, lai nepiesmirdina telpas, kurâs jâuzturâs vismaz 8 stundas dienâ. Ðíiet, ka besk to nesaprot. Þçl. Gribçtu redzçt, kâ viòa/viòð strâdâtu ar cilvçkiem, kuri nepatîkami oþ, un tâ diendienâ. Ðaubos, vai ilgi izturçtu un vai tieðâm neaizrâdîtu kolçìiem vismaz mâjienu veidâ, ka, piemçram, nesen iegâdâjusies ïoti labu pretsviedru dezodorantu. Bet laikam jau viòai tâ ir vârîga tçma.

Re: tîrîba
10.04.2006 19:32
Vienvaardsakot saki taa-Juusu veseliibai tiesaam par labu naaktu, ja juus biezak mazgatos:)
Re: tîrîba
10.04.2006 20:30
te atkal naaks praataa tas joks kad pacients aizgaaja pie daktera un suudzas ka kaajam pirksti paliek melni. dakters apskata un prasa - bet vai juus kaajas mazgajaat? pacients izbriinaa: a vai ta tas paliidz?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 10?
Ziņa: