gribu pârtraukt psihoterapiju

Aizsāka lampa 

lampa
gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 11:48
es kaut kâ biju iedomâjusies, ka psihoterapija balstâs uz konkrçtâm metodçm, lai risinâtu konkrçtus jautâjumus.. vai tiektos uz kaut kâdu mçríi. ka ârsts un pacients vienojas, kâ viòi strâdâs kopâ... katrâ ziòâ, ka tas ir mçrítiecîgs process.. piem., risinât manas attiecîbas ar pretçjo dzimumu..

piektajâ seansâ es teicu savai psihoterapeitei, ka drîz jau bûðu visu izstâstîjusi (visu iepriekðçjo dzîvi).. ka vçlos saprast, kâ mçs strâdâsi tâlâk.. vai tâ bûs vienkârði papïâpâðana vai mçs izmantosim kaut kâdas konkrçtas metodes, risinâsim kaut kâdu konkrçtu jautâjumu.. un tad viòa man sâka stâstît, ka tâ tikai izskatoties pçc papïâpâðanas, ka man vajag saprast sevi labâk.. ka es izgâþot uz viòu savas dusmas, jo man vakar esot bijusi smaga saruna ar tçvu.. es viòai nekâdi nevarçju ieskaidrot, ka man bija izcili slikta diena darbâ..


vai tam pamatâ ir kaut kas konstruktîvs, vai nav?
man liekas - brivâ tirgus pastâkïos speciâlistei bûtu vismaz jâprot tevi pârliecinât par sava darba nepiecieðamîbu priekð tevis :)
.lolita
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:02
ja maks atljauj tad tik turpini, biezhi ir dzirdeets, ka saakums it kaa pat var saasinaat nepatiikamaas izjuutas, bet veelaak ir labaak....
Ir vairâki varianti:
1) Tu psihoterapijai vçl vispâr neesi gatava
2) tâ ir dabiska aizsargreakcija (it seviðíi, ja liekas, ka terapeitam viss galvenais jâpadara)
3) terapijas tips nav Tev piemçrots
4) terapeits nav îstais, nav savstarpçjas uzticamîbas
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:05
man arî tâ likâs!!!

es biju iedomâjusies, ka viòa teiks:
ïoti svarîgi bûtu detalizçti izanalizçt jûsu bçrnîbu
vai arî
es piekrîtu, ka svarîgi bûtu risinât neuzticçðanâs jautâjumu.. priekð tam mums bûs jâmeklç cçloòi visos jûsu dzîves posmos utt.
vai arî
lai risinâtu jûsu att ar vîrieðiem, mums bûs daudz jârunâ arî par jûsu tçvu

vai vismaz:
vçl ir pârâk agri, lai nospraustu kaut kâdus darba uzdevumus un mçríus... bet viòa jûtami bija neapmierinâta, ka es uzdroðinos viòai neticçt kâ Dievam... ka es vçlos kaut ko saprast.


vai psihoterapijas pamatâ ir kâdi konkrçti mçríi un uzdevumi, vai nav?
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:13
G

visus ðos variantus es sâku apsvçrt pçc sarunas ar viòu... un ðíiet, ka tâ arî ir. tagad mani vairâk nodarbina kâds cits jaut - vai psihoterapija ir priekð manis vai varbût vienkârði ðî ârste nav priekð manis..

man ïoti gribçjâs sajust kaut kâdu konkrçtu virzîbu, kas mani motivçtu tçrçt laiku, naudu un arî savas sajûtas.
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:13
Nus, ja kâ mçríi Tu saproti, piem., laulîbas gada laikâ, tad es teiktu ka nç...
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:13
lampa

Nu man ir ljoti maza pieredze ar shiem speciaalistiem bet vieniigaa kas ir ir ljoti negatiiva no kaa es sapratu ka tas viss ir prieksh gaaraa vaajajie kuriem no parunaashanos paliek labaak.
Man parunaat ar kaadu par dziivi nav nekaadas vajadziibas. ( Parasti citi meklee iespeeju ar mani parunaat ). Nu un teicu tai psihologhei vai vinja var paliidzeet atrisinaat manas probleemas. Vinja teica ka psihoterapija nav prieksh konkreetu probleemu risinaashanas bet gan prieksh sevis analiizes. Taa kaa man laika visaadaam fignjaam nav tad mees nedraudziigi shkjiiraamies.
Taa kaa nezinu, varbuut man nav taisniiba bet ja man cilveeks no kura sanjemu pakalpojumu nepiedaavaa konkreetu risinaajumu tad taa ir tuksha dirshana.
Es esmu nesavietojams ar psihoterapeitiem.
besk
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:13
es dom – apdoma labi, kas tevi neapmierina lidzsineja procesaa un ko tu velies no procesa, un visu kartigi izstasti. normala gadijumaa tas butu uz labu.
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:16
Man izklausaas, ka jums tur viss notiek. Slikta diena darbaa, nu, uz to arii var dazhaadi reagjeet... Tavas reakcijas daudz ko pasaka. Taa mees tautas liimenii esam radushi domaat un runaat -- just another bad day... Terapeits redz drusku vairaak.

Taa nu ir. Ja gribi turpinaat, ir jaaljaujas vilnim, lai tas Tevi nes, reizeem nezinot, kurp. Gan jau te kaads breex, ka tas ir absurds, bet psihoterapijaa ir taadi posmi, kad neko daudz nevar saprast -- apmulsums, jautaajumi.

Peec piecaam reizeem var gribeeties beegt. Paziistamas lietas. Un visaa terapijas (ne tikai saakumaa) procesaa var buut periodi, kad lietas saasinaas... Bet vislabaak ir visus savus samulsumus terapeitam arii izstaastiit. Tieshi to pashu, ko uzraxtiiji.
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:19
nu bet, protams, ka nç!!!

mçríis varçtu bût - labâk saprast vîrieðus, uztvert viòus kâ cilvçkus, kas arî jût, nevis tikai kâ uz sexu kârus tçviòus (nu, protams, ka viòi tâdi ir :D ..bet ne tikai tâdi tâèu!!)... kaut kâ tâ :))
nekas no augstakmineta nu taisniba,skat manu disjusu ar ku! par so jautajienu
besk
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:22
es dom., divaina specialiste ku! bûs gadijusies. manâ gadîjumâ bija jau uzreiz jâizdomâ mçríis un indikatori, jo var jau darît visu ko, bet labâk koncentrçties uz vienu konkrçtu probçmu :)
lampai – atkartosos varbut, bet sis butu velamais luzuma punkts, pec kura terapija klutu dzilaka. ja tu kartigi izstastitu visas savas pretenzijas, nakamajaa apmeklejumaa. protams, ja tev nav trâpîjies ku! gadîjums.
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 12:39
ku!

tieði tâ es arî jutos!!! man tâ parunâðanâs nav vajadzîga... es varu parunâties ar sevi un daudzas lietas saprast. man ir labas draudzenes un stundâm ilgas sarunas ar viòâm. tas man ir daudz palîdzçjis. es varu atnâkt un seansu un sâkt stâstît ikdienas strîdus ar mâsu.. bet neuzskatu, ka tam ir jçga. tâpçc es ierosinâju, ka varbût mums vajadzçtu risinât lietas, kurâs es pçdçjo 4 gadu laikâ neesmu nemaz progresçjusi.. bet viòa tik savu – tev sevi jâsaprot, tu esi dusmîga, detalizçti jâanalizç tekoðie notikumi utt. nu, protams, ka es kïûstu neapmierinâta, kad kâds sâk kaut ko iestâstît.. tu nesaproti..
es jûtu, ka ar tiem tekoðiem notikumiem sâku iemâcîties tikt pati galâ.. jo tas mani neuztrauc, jo ìimene sâk pamazâk respektçt, ka tâ nav mana problçma, ka nav nekâdas vajadzîbas mani tur jaukt iekðâ. man negribas tçrçt savu laiku lietâm, ar kurâm pati sâku tikt galâ.. man liekas, ka daudz aktuâlâk bûtu runât par visai attiecîbâm, kas man bija pirms 4 gadiem.. pçc kurâm tâ arî neesmu saòçmusies ne uz ko.. pat par spîti tam, ka apkârt ir daudz ïoti jauku vîrieðu (esmu sabiedriski ïoti aktîva)...


„tâ tikai izskatâs pçc parunâðanâs..”
Bezmaksas kursi - meditacija
www.sahaja-yoga.tauta.lv
sirmais dakteris
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 13:15
Kâpçc ir cilvçki, kuri domâ un pastâv uz to, ka kâds cits atrisinâs viòu problçmas, izdzîvos viòu dzîvi un vispâr padarîs viòus laimîgus te un tûlît??
strawberry.
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 13:18
...tâ gribâs ticçt brînumam, sirmais dakteri...tev nç?:)
nelasîju visu diskusiju, tikai paðu sâkumu...

Psihoterapija var izgâzties ar lielu blîkðíi, ja psihoterapeits pielaiþ neprecîzas/nepareizas interpretâcijas!
p.s. psihoterapettam pacients jâpieòem tâds, kâds viòð/viòa ir, arî ar visâ negatîvajâm emocijâm. Par to tad arî tiek maksâts.
Vajag paturçt prâtâ, ka tas pats psihoterapeits pats savas kïûdas neatzîs!

Tâdos gadîjumos paðsajûta tieðâm var pasliktinâties...
iâ iâ
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 13:40
Bet, kur tad cilvçkam ir jâjûtas laimîgam, ja ne TE? Viòsaulç? Un uz tûlîtçju rezultâtu jau neviens laikam necer, darbs ar psihoterapeitu var ilgt gadiem un ir labi, ja palîdz, bet, ja tieðâm tâda papïâpâðana vien. Par to jau arî jâmaksâ ne mazâ nauda. Man, piemçram, tâ ir problçma, jo nevaru atïauties lielu daïu savas algas atstât psihoterapeita kabinetâ, jo no kaut kâ ir arî jâdzîvo. Pârâk liela pie mums ir tâ samaksas amplitûda par stundu, es ar saviem 1.50 Ls par stundu nu nekâdi netieku lîdzi psihoterapeita 20 ls, kaut gan arî mans darbs ir svarîgs un sabiedrîbai vajadzîgs, tâpçc priekð manis psihoterapeits ir ekskluzîvi, bet tam tâ nevajadzçtu bût, jo ne vienmçr ar smagâm problçmâm var tikt galâ tikai paða spçkiem.
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 15:44
lampa

Uzraksti man uz e-pastu guru03@inbox.lv varbuut varu ko ieteikt.

Vispaar es iedomaajos ka vajag buut taa kad esi pie iistaa psihoterapeita vinjam jaavar tevi "panjemt". Ta tas viss neaizrauj vai liekas pilniigs bulshits tad skaidrs ka nekaadi rezultaati nebuus. Nu es pats esmu taads tips ko "panjemt" nav vienkaarshi. Taapeec prieksh manis arii taa laikam ir nepiemeerota terapija.
nu...
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 19:03
Man izskatâs, ka terapeite savas projekcijas pieòem par neapstrîdamu patiesîbu:( Varbût tev vajadzçtu pamainît psihoterapeitu?
Kârlis Romanovskis
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 19:12
Huiòas!!!!!
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 19:19
nu...

tâ arî bija.. viòa pçkðòi kïuva ïoti emocionâla, cenðoties pierâdît, kas man nepiecieðams!! :(
nu...
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 19:36
Da paðai viòai problçmas ar tçvu, ja ieciklçjusies tikai uz to un citâdu iekðçjo konfliktu iespçjamîbu pat nepieïauj! Var jau bût, ka tieðâm daudzâm mûsu problçmâm "kâjas aug" no neatrisinâtâm attiecîbâm ar vecâkiem, bet ðâdas pieejas absolutizçðanai nepiekrîtu!
ziimuliite
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 20:11
ku! - ja tâ bija psiholoìe, tad patieðâm viòas uzdevums ir tikai norâdît un palîdzçt sakârtot savas domas, izanalizçt kâdu tûlîtçju problçmu. Ja problçma ir dziïâka, tad jâapmeklç psihoterapeitu, un tas viennozîmîgi ir slikts un nekompetents psihoterapeits, kurð saka, ka terapija neârstç un neko neatrisina, jo tas ir pirmais un svarîgâkais psihoterapijas uzdevums - mainîties.

lampa - nomaini psihoterapeitu. Nav jums saskaòas. Lai gan psihoterapeitei ir taisnîba, ka sâkumâ ir jârisina tekoðâs problçmas, jo tâs ir vistieðâkais liecinieks bçrnîbas traumâm, tomçr izskatâs, ka viòa nav paskaidrojusi to tâ, lai arî tu saprastu. Psihoterapija iet dziïumâ tikai pamazâm un ïoti lçni, jo cilvçks nespçj atvçrties. Un tavs uzdevums nav pârstâstît savu dzîvi, bet runât par tâm lietâm, kuras tevi satrauc, nomoka vai par kurâm tu domâ. Bet iesaku nomainît psihoterapeitu tâpçc, ka nevienam labam psihoterapeitam profesionâlâ çtika neïaus zaudçt savaldîbu, kïût emocionâlam vai vilkt paralçles ar savu personîgo dzîvi, bet terapeites emocijas izcçlâs tieði no tâ, ka viòa nespçj atdalît savu dzîvi no darba. Turklât, ja esi nolçmusi uzsâkt psihoterapiju, tâtad vajadzîba ir bijusi un tev tâ ir jâturpina, tikai obligâti pie cita speciâlista.
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
27.04.2006 20:50
ziimuliite


paldies par konstruktîvo atbildi! òemðu vçrâ!
Johans
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
28.04.2006 16:49
Daþas psihoterapeites diemþçl ir pastulbas un tur nekâ nevar darît, bet viòâm var bût labi rezultâti ar pastulbâm klientçm kuras ir daudz un kuras iemaèâs labâk tusçt un priecâties par savu stulbumu.
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
28.04.2006 17:00
Es domaaju, ka jebkurshs cilveeks ietekmeejas no pateikta vaarda. Lai arii pasham taa uzreiz neliekas, katrs vaards paliek smadzenees un turpina savu darbiibu. Cilveeks, kas meklee paliidziibu pie psihoterapeita, vismaz mazliet apjucis kaut kaadaa zinjaa buus un vinjsh meegjinaas pienjemt psihoterapeita vaardus kaa patiesiibu, kas piemeerojama sev. Katram psihoterapeitam pasham ir kads trafarets, kaa vinsh dziivo un skataas uz dziivi. Tas nenoliedzami buus sajuutams un ietekmees arii klientu. Ja terapeits buus savaa buutiibaa un uzskatos tuvs klientam, tad klients var guut kaadu labumu. Ja nee- tas var radiit veel lielaakas probleemas. Cita runa, ja klients ir tik apjucis, ka ar saviem trafaretiem pats nemaak taalaak dziivot. Tad var paliidzeet arii taads psihoterapeits, kam ir atskjiriigi uzskati. Bet, iespeejams, arii ne vienmeer.
jautajums
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
28.04.2006 23:20
ja gribi saprast viiriesus - kaapeec ej pie terapeites sievietes?
lampa
Re: gribu pârtraukt psihoterapiju
01.05.2006 12:52
jautajums

taisnîba. sievietes viedoklis par vîrieðiem ir un paliek viedoklis :(
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 13?
Ziņa: