nu kâ, kâ to izdarît?????

Aizsāka psiho 

psiho
nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 16:47
nupat "uzskrçju virsû" kârtçjai frâzei, ka "tev jâceï paðapziòa", tâpçc rakstu. Nu kâ lai to izdara?? eju pie psihoterapeita jau gadu, bet nejûtu, ka atgûstu paðapziòu, atbrîvojos no fobijâm un no emocionâlâs atkarîbas no otra cilvçka. nejûtu, ka kïûstu paðpietiekma un stiprâka visâdâs jomâs. Nu ko man darît, jau bezcerîba rodas, cik gadus tad jâiet?? varbût es par maz ar sevi strâdâju pati, par maz domâju lîdzi tam procesam, jo mûþîgais nogurums un darbs utt? reizçm pat jûtu, ka aizeju vienkârði izstâstît, kâ jûtos, salikt sev domas pa plauktiòiem, bet tas nav tas, kas man vajadzîgs, domât es pati varu un daru to daudz, man jâtiek dziïâk, bet kâ? vai tas maz vispâr ir iepsçjams??
nç, neesmu jau es nekâda zemç iemîtâ lupatiòa, ne tuvu, bet joprojâm ir tas viss nomâcoðais problçmu un neatrisinâto lietu jûklis un ..gribâs kaut kâ tikt uz priekðu! man jau paðai liekas, ka man bija (ir) diezgan pasmaga tâ situâcija, tâpçc tâ varbût..? man jau liekas, ka ar ârstu viss ir kârtîbâ, nezinu par to kontaktu, bet novçrtçju un uzskatu par gudru.
es jau vairs nezinu, iesakiet kaut ko.....?
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 16:53
Luiza Heija par to saka, ka ir regulâri sev jâatkârto pozitîvi apgalvojumi. Tie pamazaam iesçþas zemapziòâ un prâts tos sâk pieòemt kâ patiesîbu. Salîdzinâjumam viòa stâsta, ka tas ir tâpat kâ ar sçkliòu, ko iesçj zemç un sâkumâ nav ne jausmas, ka vispâr kaut kas var izaugt, bet rûpîgi kopjot, tas notiek.

riba
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 17:00
Man vislabâk paðapziòu celt palîdzçja tas, ka sâku aktîvi darboties, visur iesaistîties - sâku iet uz sporta zâli (uzlabojâs figûra, bija prieks par sevi), pieteicos korî un zîmçðanas kursos, iesaistîjos dzîvokïu kooperatîva valdç, sâku darît visâdus darbus daþâdâs vietâs un kïuvu nozîmîgâka, pati jutu, kâ kïûstu par lietderîgu darbinieku un vajadzîgu cilvçku.
Ja gadu nelîdz, jâmaina ârsts. Nesaku, ka slikts, bet varbût nav îstais tieði tev.
Plus ïoti piekrîtu ribai - ir tâds fenomens, ka mûþîgais nogurums atkâpjas, tieði vairojot aktivitâtes.
Atseviðíi runâjot par sporta nodarbîbâm - uzskatu, ka nekas tik labi "neizmçþ" galvu kâ fiziska slodze. Turklât treniòi kolosâli uzlabo sava íermeòa izjûtu un uztveri, kas arî depresîviem cilvçkiem bieþi ir nomâkta vai nepareiza.
psiho
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 20:57
paldies, domas tieðâm vçrtîgas.
grûti sevi piespiest sâkt kaut ko darît, bet pati zinu, ka, ja izdodas, ir labi.
interesanti, vai fiziskâs aktivitâtes palîdz sâkt sevi uztvert pareizi arî emocionâli? man nav kompleksu par ârieni, man ir vairâk problçmas ar savas iekðçjâs bûtîbas pieòemðanu un sevis apziòu
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 21:03
Man ðíiet, ka fiziskâs aktivitâtes ïauj novçrst uzmanîbu no koncentrçðanâs uz negatîvo, taèu diez vai tâdas problçmas tâs risina. Tâpat iesaistîðanâs visur un derîguma sajûta var bût tikai tâds mâns.

psiho
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 21:16
jâ, kâ mans ârsts teica - ja jau fiziskâs aktivitâtes tâ palîdzçtu, tad visi sçdetu tikai bieðu vagâ un nevajadzçtu ne zâles, ne terapiju. tas palîdz novçrst domas, jo liek mobilizçties, bet tie "atviïòi" ir baigi. tâ ka.. jârisina tik un tâ. un tâdâ bezdarbîbâ îstenîbâ var bût ne tikai "figòas" galvâ salien, bet patiesâ aina?
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 21:41
Es domâju, ja cilvçkam ir kâdas problçmas, tas tâs viòam iet lîdzi visu mûþu. Varbût tâs var mazinât, bet pamatâ tieðâm bûs jautâjums: kâ? Man liekas, ka katrai konkrçtai situâcijai, kad ir kaut kas, kas neapmierina, ir jâatrod kaut kas, kas palîdz. Tâdâ veidâ var kïût par savas dzîves saimnieku un no tâ arî ceïas paðapziòa.

doctus
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 23:03
Eee, G. paraadiijusies:))))
Fiziska slodze tieshaam paliidz
Runcene.
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
03.05.2006 23:19
Par laiku neviens no malas neko nevar pateikt. Katram tas ir savs. Citam kaut kas saakt notikt aatraak, citam veelaak. Dazham tie var buut arii 5 gadi.

Pateici to terapeitam, ka juuti, ka it kaa nekas nenotiek? Sho vajag paarrunaaat, tieshi visas shaubas, apjukumu, neticiibu... Ja esat gadu darbojushies kopaa, tas ir gana liels laiks, lai taapeec vien, ka apjukums, uzreiz mestos mekleet citu terapeitu. Es nevienu nezinu, kam terapijas procesaa nerastos shaads jautaajums -- cik ilgi veel?????????

Te kaut kas forumaa agraak bij uzraxtiijis labu domu, ka terapiju ir gruuti saakt un gruuti tajaa notureeties.

Tajaa pashaa laikaa es pilniigi nepiekriitu, ka pie katraam shaubaam jaaiesaka cilveekiem mainiit terapeitu. Shaubas veel nenoziimee, ka nekas nenotiek. Driizaak otraadi.

Latvijaa iespeejas ir mazas, jo esam maza valsts, labu terapeitu arii -- ne ljoti daudz.
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
04.05.2006 00:09
Tas tâpat, kad UB çd liekas, ka nekas nenotiek, bet patiesîbâ otrâdi. Citam jau pçc mçneða ir uzlabojums, a cits var çst 5 gadus...UB izplatîtâju Latvijâ arî nav tik daudz, bet es arî ieteiktu nomainît...
http://bestsmileys.com/lol/4.gif

Èau Doctus! Te gan tagad vçl viens (a) G tagad komentç. Vienîgâ atðíirîba, ka es lieku punktu. Bet tâ kâ konemntç tîri normâli, tad nu tâ. Lîdzko nebûs slinkums, ielikðu tçmu ar lûgumu pamainît niku -;))
doctus
Re: nu kâ, kâ to izdarît?????
04.05.2006 09:56
Nu baac. Kas te notiek? Kaapee notiek niku zagshana? Mellene jau arii nomainiijaas..... Nu davaj.Prieks redzeet:)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 15?
Ziņa: