Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!

Aizsāka Dacite 

Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!
Gribu daaliities savaa pieredzee un saprast, ka neesmu taada vienigaa!
Man bija vairâkus gadus atpakaï... Sajûtas bija ïoti patîkamas.... Kad atgriezos ðajâ dzîvç, bija dusmas uz tiem, kas mani atgrieza, jo tajâ brîdî sajûtas nebija nekâdas labâs....
Neesi viena!Man kolçìes draudzenei dzemdçjot iestâjâs klîniskâ nâve. Stâsts bija iespaidîgs!
Varbuut vareetu savaakt entuziastu komandu kliiniskaas naaves baudiishanai no darba briivajos briizhos.
KIKI, vai Tu nevarçtu man atsûtît savu e mail, varçtu pârrunât pieredzçto...
a kaa ta tunelis, gaisma utt. par ko graamataas raxta? bija vai ne?
Bija gan tunelis, gan spoþa gaisma, gan vispârçjs vieglums... Nu sajûta bija ïoti forða........
Nu, tad padalieties iespaidos, lai zinâm arî mçs, kas mûs sagaida pçc Zemes dzîves? :)
Klîniskâ nâve ir kad smadzenes vçl darbojas? Tad jau nespîd tâdas labâs sajûtas, kad pa îstam mirsti :(((
Jaa, man arii bija garais tunelis un teneïa galâ gaisma, es ar lielu âtruu metos pretî gaismai...
Nonâcu zaïâ, gaiðâ pïavâ...
mamma staastiija, ka operaacijas laikaa vinjai licies, ka izlido no sevis aaraa & skataas uz operaaciju zaali no augshas. ne tuneljus, ne pljavas vinja neredzeeja & vispaar raksturoja sho sajuutu kaa bailiigu & nepatiikamu.
Var jau bût, ka katram izjûtas ir savâdâkas... Bet es atceros tikai to, ka bija ïoti patîkamas sajûtas, kaut kur zem manis, tâlumâ satraukti cilvçki sauca mani, bet es negribçju atgriezties, jo man bija labi... Lidoju pretî gaismai caur tâdu kâ tuneli... Bija tik viegli un labi... Pçc tam gan bija slikti, kad tiku atpakaï... Tad sajûtas bija ïoti nepatîkamas....
Kiki,vai Jusu sargengelis gadijuma nebija lidzas Jums?Dacite rakstîja:
nu, pastâstiet kaut ko vairâk. Tik ïoti interesanti.
man tetis kops vakardienas ir kaukur TUR..... lasu so visu un jaraud.....jo es ari vinju saucu atpakalj, bet ja nu vinjam liksies ka tur ir labaak.. un ja vins negribes nakt ....
Mana mamma ari pieredzeja klinisko naavi kad vel macijos tikai otra klasee (tagad man jau pari 20). Vinjai ari bija visi tie tunelji utt! japajautaa bus, kadas bija izjuutas... Lasiju vienu gramatu, kur aprakstits, ka dazhkart cilveks ljoti izmainaas pec kliniskas naves(parasti uz labo pusi), jo kads no shi cilveka tuvakajiem mirushajiem senchu gariniem ienjem tava pasha dveseles vietinju.. Nezinu cik tas patiesi, cik ne.. man liekas cilveeks sak dzivot dzivi pilnvertigaak pieredzot kl.navi ka mana mamma, vinja saka pieverst uzmanibu lietam, kuras agrak neshkjita tik svarigas!
Ne par klinisko navi, bet par to "iziesanas no sevis/ out-of body-experience" pieredzi: nesen lasiju ka sveiciesu neirologi, petot epilepsiju, atklajusi smadzenes centru, kuru stimulejot, var simulet so "kermena atstasanas peredzi". Vini pat ir eksperimentejusi ar so smadzenu centru kairinasanu.
Iznakums bija diezgan prozaisks. Sk.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=14662516

Iziesanas no kermena celonis, loti iespejams, ir koordinacijas trukums starp vizualo, taustes, vestibularo utt. informaciju un apkartejas telpas uztveri, uz kuru pamata smadzenes veido apzinu par savu kermeni ka vienotu veselu noteikta telpaa.

Tas liek domat, ka klinskas naves brizos pieredzetajam ari varetu but neirologisks izkaidrojums.

Un vispar, zinatne atbruno un atbur... Bet tas nepadara "liecinieku" pieredzi par nebijusi.
Mîïie cilvçki!
Ja kâds no Jums ir pieredzçjis klînisko nâvi, lûdzu atrakstiet man! Es raxtu ZPD par ðo tçmu un man ir ïot nepiecieðami Jûsu viedokïi!

Lûdzu esat atsaucîgi!!!:)
Re: Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!
04.12.2005 20:18
man bija liidziigi - taa pati neaprakstaami laba sajuuta, bet ne nu gluzhi tunelis, bet vienkaarshi kaut kas TAADS!!! skanja, kraasas, pieskaarieni - tik ideaalas sajuutas, ko vaardos esmu meegjinajusi daudzreiz pastaastiit, bet nevaru...
var jau buut, ka tas viss bija tikai peecoperaacijas narkotiku iespaidaa redzeeta halucinaacija, bet tik un taa - neatkaartojams iespaids.
Man drusku lîdzîgi kâ Plûmei - kad modos no narkozes, ðausmîgi gribejâs tur atpakaï tajâ pasaulç, no kuras modos. Neatceros kas tieði bija, bet laikam baigâ labsajûta. Ðíiet ka tas - narkozes iespaidâ nevis kâdas nâves.
http://66.102.9.104/search?q=cache:D6yuvaDaGOwJ:www.tvnet.lv/izklaide/fun/books/article.php%3Fid%3D185783+DZ%C4%AAVE+P%C4%92C+DZ%C4%AAVES&hl=lv&lr=lang_lv
Dacite-ir tâda grâmata-DZÎVE PÇC DZÎVES un tur ir simtiem liecîbu par to, kâ cilvçki piedzîvojuði klînisko nâvi-maxâ pie 5ls.
Jâ...es ar redzçju tuneli....un tuneïa galâ...plika Britnija..-un viòa mani sauca...:nâc,nâc...pie manis...:)Un tad es atmodos...fui ...resna mâsiòa stâvçja pie gultas un smaidija(bez priekðçjiem zobiem)
...igit,igit...pheeee.....

Re: Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!
06.12.2005 00:51
da nav nekaadas kliiniskaas naaves! tas ir tas pats kas sapnji.
Re: Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!
06.12.2005 01:05
autor, kliniskaa naave ir visaa pasaulee zinaatniski petita lieta.
Re: Mekleju cilvekus, kuri pieredzejusi klinisko navi!
06.12.2005 01:50
Kliniska nave tas ir stavoklis kad cilveks ir ne tur ne surp, ne miris ne dzivs. Sirds nestrada, neelpo bet smadzenes darbojas. Ilgst no 2 lidz 5-8 minutem. Atkarigs no apkartejiem apstakliem, slimibam, vecuma, svara. Tas ta, saviem vardiem. Isto definiciju neatceros. Kad zinama robeza pariet iestajas biologiska nave. Tas nozime ka viss. Cilveka vairs nav.

Manas domas. Smadzenes un ta visa informacija vinos - isteniba ari ir cilveks. Tas pats ka dators, nav programmas, nestradas. Tikai musu gadijuma ta nav vienkarsa programma. Ta bus programmas, informacijas un jutu pinums. Pat ja atdzivinat kermeni, bet smadzenes bus gandriz vissas mirusas, sis darzenis (cilveka kermenis) eksistes. Bet vins tikai eksistes. Dzivs - likis. Vispar ta ir smalka etiska tema. Ko teicu es, ir ka ar amuru pa pieri. Nekorekti.

Iespejams ko ari var atcereties pec kliniskas naves. Iespejams. Bet nu tas tiesam var but sapnu veida, halucinacijas. Bet vel vairak cilveki piedoma, piestasta. Mainas ari cilveka ipasibas. Un ne vienmer uz to labo pussi. Biezi tiek noverotas negativas personibas izmainas, atminas pasliktinasanos. Koncentracijas, reakcijas speju pasliktinasanos. Var but ari jusanas traucejumi. Invaliditate. Ari visparejas mentalas problemas...

Panemiet un iznemiet cieto disku no datora, iesperiet pa vinu ar kaju un ieliekiet atpakal. Kads bus rezultats? Pareizi - neprognozejamais. Musu jautajuma ta pat.

Ar cienu...



Ziòojums rediìçts (06-12-2005 01:53)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 7?
Ziņa: