Psihoterapija LV

Aizsāka Evita 

Evita
Psihoterapija LV
28.05.2006 11:48
Sakiet, kâds Latvijâ stâvoklis ar prihoterapeitiem? Jau ir pârprodukcija/ konkurence liela? Mums viens radu skuíçns sasvilis mâcîties par PT, taisâs vispirms mâcîties psiholoìiju (jût, ka medicînu nevar pavilkt eksakto priekðmetu dçï) un pçc tam meklçt kâdus kursus (laikam RSU ðogad sâkas PT kurss, bet tur, liekas, òemt tikai ar medicînisko izglîtîbu).
Kaut kâ "radu padomei" nav îstas ticîbas, vai tas ir prâtîgi. Meitenes ìimene stipri nabadzîga, un pçc psihologu beigðanas nekâdas diþâs darba iespçjas nepavçrsies, bet lîdz psihoterapijai vçl bûs tâls ceïð.
Varbût kâdam kâda pieredze, atziòas?
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 11:52
Galvenais ir reklâma- tâda ir mana atziòa. A reklamçti viòi tiek kur tikai negribi, kâ atver þurnâlu, tâ psihoterapeits priekðâ. Sâks latvieðu tauta vairâk pelnît, tad visi gâzîsies pie psihoterapeitiem:)

Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 12:45
Savâdi, es nemaz tik daudz psihoterapeitu reklâmas nemanu, moð ne tos þurnâlus lasu?

bet par tçmu- pârprodukcija nav, konkurence gan ir un lîdz pelnîðanai ir gana garð ceïð ejams. Pie kam- skuíçns pçc vidusskolas diez vai var objektîvi izvçrtçt vai maz spçs ðo darbu darît. Bet psihologa izglîtîba nav tâ sliktâkâ, lai mâcâs un tad skatâs kurp tas novedîs. ne jau radu padomei bûs viòas dzîve jâdzîvo. Gana liels skaits psihoetrapiju studçjoðo ðo darbu nestrâdâ daþâdu iemeslu pçc.
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 12:54
,,, Santâ, Unâ, Ievâ, Martâ regulâri:)

Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 12:57
Santu, Unu nelasu. Pârçjos ar laikam reklâmas ignorçju.
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 12:58
Ne jau reklâmas, bet raksti.

Evita
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 12:58
Paldies, ,,,!
Radu padome noteikti neko nelems, bet no tâs tiek prasîts vieds padoms:))
Bet par reklâmu es savâ ziòâ piekrîtu. Tâ nav gluþi tieða reklâma, bet kaut kâ tâ lieta ir kïuvusi neþçlîgi modîga. Kaut kâ radies tâds priekðstats, ka jebkuru problçmu, miesisku vai garîgu, var atrisinât PT. Var jau bût, ka tâ arî ir, kas to lai zin...
No sava draugu/radu/ paziòu bara es uzreiz uz sitiena zinu 6, kas iet/ gâjuði pie PT. Un droði vien daudzi ietu, ja lîdzekïi atïautu.
Nu, mani personiski gan ar koku pie PT neaizdzîtu.
Bernadeta
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 13:42
Nju, manâ sapraðanâ psihoterapeitam medicînas pamatizglîtîba ïoooooooooti noder. Un arî parastajos psihologos, cik atceros, bija jâbût izpratnei par matemâtiku. Ja eksaktie preikðmeti nepadodas, labâk pârbaudît ðo jautâjumu. Jo, piemçram, daudzi ïautiòi tâpçc nesâs uz socioloìiju, domâdami, ka matemâtika tur nav vajadzîga, bet viòi stipri maldâs.
Inga23
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 17:23
Pirms nu jau diezgan daudziem gadiem iestâjos LU psihologos. Kad devos uz pirmo lekciju, aiz ðausmâm sastingu - lekcija saucâs "Matemâtiskâs metodes psiholoìijâ". Faktiski es toreiz bçgu no visa, kam sakars ar matemâtiku (jo vidusskolâ biju ar to nomocîjusies), bet ar lielu troksni uzskrçju tai virsû. :))) Psihologus, protams, pabeidzu, tomçr ðajâ jomâ gan nestrâdâju.
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 21:45
KÂPÇC radu skuíçns ir uzdomâjis psiholoìiju?
Lai viòa vçl aizstaigâ uz profesionâlâs karjeras izvçles centru, tur ar daþâdu testu palîdzîbu var noteikt, kâdas sfçras viòai piemçrotas.
fabian
Re: Psihoterapija LV
28.05.2006 22:53
Nav svarîgi cik liela konkurence ir kâdâ profesijâ, profesionâïiem , tai skaitâ psihoterapeitiem vienmçr darbs atradîsies. Labâk no viòas iznâk lielisks psihoterapeits nekâ sû.....jurists.
Re: Psihoterapija LV
29.05.2006 08:37
Santas, Unas u.c. raxti par psihoterapiju lielaa meeraa ir anekdotiski, sallidzinot ar reaalo dziivi. Reti kadi tie ir nopietni (ar dazhiem iznjeemumiem -- kaa vienmeer). Nezinu: zhurnaalists ne taa izpratis vai terapeits kaut ko nedateicis, jo taas visbiezhaak ir intervijas. Labaak var spriest, ja vinji pashi raxta kaut vai "Psihologjijas pasaulee" vai netaa.

Man priekshstats, ka kvalitaate ir "vecajam slaanim", kuri maaciijushies aarzemees. Neizskataas, ka Latvijaa buutu taa iisteni gatava psihoterapeitu sagatavoshanai. Veel pagaidaam ir veerojamas tikai milzhu ciinjas. Viss ir ljoti siiki sadaliijies, bet muuseejaa ir maza valsts, kur vajadzeeja krietni vairaak sadarboties, lai buutu labs rezultaats un tiktu sagatavoti labi profesionaalji, kam buutu prasme straadaat ar dazhaadaam metodeem. Pagaidaam izskataas, ka taa ir tikai pashu maaciitiesgribeetaaju iniciatiiva, kas meklee, kur un ko var. Viss pasha rokaas.



Ziòojums rediìçts (29-05-2006 09:53)

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
Re: Psihoterapija LV
29.05.2006 10:39
Vairâkas lietas te varçtu piebilst:
1. radu skuíçnam, ja tieðâm viòa mâcîsies PT, vajadzçs iziet savçjo - tad principâ kâpçc nesâkt jau ðobrîd? Studijas psiholoìijâ + psihoterapijâ paòem aptuveni 10 gadus. Labs terapijas ilgums labam rezultâtam...
2. psihologos ir nepiecieðama matemâtika - statistikas lietojumâ, kâ jau kolçìi atzîmçja. Uz to ïoti daudzi "humanitârie" aplauþas.
3. situâcija LV - pârprodukcijas nav, labu speciâlistu trûkst - ko nevarçtu teikt par PT izglîtîbu ieguvuðu cilvçku daudzumu. Bet ðíiet, ka tas ir citâs jomâs tieði tâpat.
4. daudzâs intervijas - Sievieðu þurnâlos fokuss ir uz cilvçka dzîvi un attiecîbâm. Par to paðu profesionâli darbojas arî psihoterapeiti - vairâk kâ jebkurð cits. Tâpçc - pçdçjos aicina pie pirmajiem :)
5. rakstu lîmenis un dziïums - te nu gan varu skarbi pateikt - personiski man (zinu, arî kolçìiem) ir bijuðas vairâkas intervijas (tieði sievieðu þurnâlos), kuras pçc tam netiek publicçtas - jo pçc tam, kad þurnâlists ir uztaisîjis interviju, atrâdîjis redaktoram - redaktors pasaka - sorrî, tas ir par sareþìîtu, par dziïu, par gudru, utt - un raksts netiek publicçts.

Nu, tâ - aptuveni.



Ansis
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 25?
Ziņa: