Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..

Aizsāka Grave 

Es nelûdzu un neprasu Jûsu palîdzîbu, jo man nav tâdu tiesîbu to darît. Es pat negribçtu Jûs apgrûtinât ar savas virtuâlâs paðidentifikâcijas klâtbûtni ðeit, ja vien bûtu blakus kâds cits cilvçks, kuram varçtu izstâstît visu, kas sakrâjies un smeldz dziïi dvçselç. Bet nav. Ir tikai klusums. Un nâves klâtbûtne. Tâdçï daþi vârdi ðeit. Klusumâ.
Ikviens cilvçks vçlas bût laimîgs. Taèu vai laime vçlas ikvienu cilvçku par savu sabiedroto? Drîzâk jau nç, nekâ jâ. Un kâ gan ir iespçjams dzîvot pasaulç, ja:
esi vâja rakstura cilvçks - kad sabiedrîbâ kultivç domu bût stipriem, cînîties un kâ labi zinâm - gïçvulîba vienmçr cilvçces ideju un kultûras vçsturç traktçta kâ negatîva îpaðîba;
esi ideâlists un pacifists - kad sabiedrîbâ kultivç alkoholismu, narkotikas, laulîbas pârkâpðanu, naidu pret citâdâk domâjoðiem;
esi neuzòçmîgs un pavirðs - kad bez precizitâtes savâ darbâ un drosmes nav iespçjams izdzîvot;
esi anti-sociâls un vienpatis- kad sabiedrîba svin svçtkus, lec pâri ugunskuram, izsaiòo Ziemassvçtku dâvanas, tu sçdi vientuïð tumðâ dzîvoklî un raudi;

Ir grûti bût tâdam kâ vajag, ja esi tâds kâ nevajag. Vai vieglâk ir pârmainît sevi vai sameklçt virvi? Es neòemos apgalvot ne vienu ne otru kâ vienîgi to, ka savu izvçli esmu izdarîjis un vçlu Jums visiem to labâko.
Paldies, ja kâds uzklausîja.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 16:41
ja tu seedi un raudi vientuliibaa, tas noziimee, ka nemaz neesi antisociaals un vienpatis, bet SOCIAALS. vientuliiba tevi nedara laimiigu, bet liek raudaat. taatad kaut kas ir ne taa kaa tev vajag.
taapeec varbuut pameegini iziet cilveekos un piebiedroties daavanu izsainjoshanaa un leekaashanaa paar ugunskuru!
saac ar nelielu draugu pulcinju. aprunaajies biezhaak ar kaadu. vai tieshaam neviena nav? aprunaajies kautvai ar kaiminju vai seetnieci pagalmaa.
Es esmu par slinku, lai lasîtu, ko tu tur murgu, bet teikðu vienu lietu. Ja gribi nâkotnç atdzimt vçl sûdîgâkos apstâkïos nekâ tagad, ja gribi visu savu garîgo attîstîbu sâkt no sâkuma, tad vari darît paðnâvîbu. Tikai zini, ka tas ir vislielâkais grçks un ka tas totâli izèakarçs tavu karmu un nâkamo dzîvi/es.
Tonton, ko tu te runâ muïíîbas, tas viss par karmu un garîgo attîstîbu ir pçdçjais bulshits, daudz lielâks grçks ir baidît cilvçku ar neesoðu bubuli kâ tu to dari !! Atradies gudrinieks!!!
Pçc nâves nekâ nav un viss!! Pierâdi pretçjo!!!
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 17:22
Dazy, pieraadi, ka peec naaves nekaa nav!

neviens nevar pieraadiit ne to, ka ir, ne to, ka nav. katram pasham jaaveero, kas vinjam apkaart notiek, jaaieklausaas sevii, un jaaizdara secinaajumi.

Es nepiekriitu Tontonam par karmu, bet ar to gariigo attiistiibu kaut kas tomeer ir.

Personiigi es savaa dziivee vislaik juutu, ka viss, kas ar mani notiek, mani audzina. Bet kam audzina...? nezinu.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 17:33
Ir grûti bût tâdam kâ vajag. Tas tiesa. Bet kurð teica, ka vajag? Ja visi bûtu tâdi kâ vajag, cilvçce apmirtu aiz garlaicîbas. Katram ir sava taisnîba un dzîves uztvere, akli sekot mediju uzspiestiem ðabloniem ir garlaicîgi. To dara cilvçki bez izdomas un iekðçjâs jçgas. Esi pats un iekârtojies ðajâ dzîvç çrtâk. Negaidi citu atzîmes un atzinîbu. Kaut gan arî to daþkârt gribas. Ja neiet darbâ, tad apsver iespçju atrast citu, nevis perini idejas kâ ar savu aizieðanu likt kolçìiem justies vainîgiem. Bezcerîgi. Tas nenotiks, jo cilveks vienmçr un jebkurâ situâcijâ mçìina sevi attaisnot.
Buendija
Re: Grave
25.06.2006 17:40
Man ir vâjð raksturs, tomçr neteiktu, ka esmu gïçva (varbût daþreiz, bet daþreiz jau katrs ir gïçvs). Esmu ideâliste, pie tam ïoti neuzòçmîga ideâliste. Dievs vien zin vai ar tâdu uzòçmîbas, ambîciju un mçrítiecîbas trûkumu kâdreiz dzîvç ko milzîgu sasniegðu. Neesmu baigâ tusçtâja, jâatzîst, ir gadîjies, ka svçtku reizç sçþu mâjâs pie TV viena, iedzeru vînu, piepuòíoju kabatslakatu un ar savâm gaudâm pierakstu pusdienasgrâmatu.
Es sapratu, ka par uzòçmîgu un stipru cilvçku, kas prot panâkt savu, es nekad nekïûðu. Es arî sapratu, ka sabiedrîba savâ Amoka skrçjienâ arî neapstâsies.
Padomâ, cik tieði tev ir svarîgas sabiedrîbas vçrtîbas un stereotipi. Vai tâs ir arî tavas vçrtîbas? Daudzas lietas tu izmainît nevri, bet varbût tu vari izmainît savu attieksmi. Atzît - jâ, es esmu pavirðs, nu un? Kaimiòu Jânim toties ir ðvaka atmiòa. Utt. utt. Neviens nav pilnîgs, katram ir kâda vâjâ vieta, kaut reizçm no malas to ir grûti ieraudzît.
Buendija
Re: Grave
25.06.2006 17:41
Nu re - kamçr es tik gari rakstîju, Plants visnotaï jauki un korekti ir izteicis arî manas domas. Piekrîtu viòam.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 17:49
...gribas parunât???...vienmçr var atrast dzirdîgas ausis...gribas aiziet...ej...tikai...no çnu pasaules izejas nav...paviesojies tur esmu...uz pastâvîgu dzîvi pârcelties neiesaku nevienam...tâ Tev tieðâm bûs bezizeja...izvçle - dzîvot te, kur katra minûte dod izvçles tiesîbas, vai tur, kur izvçles nav...
Tas, ko teicu, ir fakts, kas ir pierâdîts, takðto visi skeptiíi/òûbi stfu!
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 18:55
Tontõns, kas ir pierâdîts? reinkarnâcijas?
Plants un Buendija izteica arî manas domas. No vîrieðiem jau droði vien vairâk prasa – esi veiksmîgs, tev jâuztur ìimene, esi tâds, lai uz tevi var païauties jebkurâ situâcijâ utt. utjpr.
Grave, tas ko tu rakstîji parâda tikai to, ka tu esi cilvçks ar savâm vâjîbâm, vçlmçm, mçríiem. Pavisam apzinâti varu teikt, ka man un lielai daïai manâm draudzençm tuvâki liekas tieði tie „cilvçciskie” un nevis tie bravurîgie, mûþam aizòemtie veiksmîgie. Katram savs protams.
Mans draugs ir no depresîvajiem neveiksminiekiem, bet man liekas, ka viòð redz, jût, saprot dziïâk un lîdz ar to man ir interesanti ar viòu. Un otrs variants – mans ïoti veiksmîgais brâlîtis, kurð ir aizòemts ar savu firmu, draugiem, pasâkumiem, bet man liekas tâls (bet protams mîïð).
To Grave: izstâstîðu vienu stâstu.
Reiz sensenos laikos dzîvoja viens bagâts onka, kurð vienu rîtu pamostoties saprata, ka viòam nav vçlmes turpinât garlaicîgo, kaut arî pârtikuðo dzîvi. Viòð bûdams dâsns, aiziet uz vietçjo baznîcu un izstâsta mâcîtâjkungam, ka izdomâjis beigt dzîvi, tâdçï novçl baznîcai visu savu mantu. Mâcîtâjkungs saka: labs ir, bet vai tu nevarçtu biðíiò pagaidît lîdz es atgrieþos no ceïojuma, jo redz man te tâds kaíîts kurð jâpabaro, kamçr manis nebûs. Ja jau lçmumu esi pieòçmis tad vienu nedçïu jau vari pagaidît. Onka negribîgi piekrît, saprot, ka tas tikai triks lai novilcinâtu laiku. Nu nâkamajâ dienâ ierodas baznîcâ ar paiku un sastop meitçnu, kas jau baro kaíîti. Nâkamajâ dienâ tas pats. Onka uzsâk sarunu un uzzina, ka meitçns turpat vien dzîvo un kamçr vecâki darbâ viòa nâk uz baznîcu. Onka nedçïas laikâ ir lietas kursâ par visiem ìimenes apstâkïiem un garlaicîbas mocîts uzòçmies ðefîbu par ðo ìimeni – iekârtojis vecâkus darbâ pie sevis, bet meiteni skolâ. Kad pçc kâda laika atgrieþas mâcîtâjs un aicina onku pie sevis tâ teikt, lai dotu savu svçtîbu, onka liek nodot ziòu, ka viòam nav laika, jo redz skolâ kurâ viòð iekârtojis meitçnu ir daudzi kuriem vajag palîdzçt. Viòð lûk palîdzçs tiem visiem un tad ies pçc svçtîbas.
Vienvârdsakot ðîs pasakas doma: tu vienmçr esi kâdam vajadzîgs. Justies vajadzîgam ir lielâkais stimuls dzîvot. Nedari muïíîbas, bet vâjam bût ir tikai cilvçcîgi.
nekad nebûs tâ ka visi mçs bûsim ideâli un apmiernâti ar dzîvi, kam tagad viegli...bet vajag iemâcîties sadzîvot ar sevi un savu bûtîbu, atrast to labako sevi un pareizi izmantot nevis tikai þçlot sevi
ir grûti bût tâdam kâ sabiedrîba vçlas, bet vçl grûtâk ir bût paðam sev
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 21:50
vajag izkopt veselîgu pofigismu pret sabiedrîbas viedokli par sevi un viss bûs ok.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 22:04
Es kaa vienmeer teiktu, ka, ja pats netiek galaa, tam ir radiiti psihoterapeiti. bet arii Noelas padoms ir labs, ja vien var to pats realizeet. Jo jaabuut ir saskanjaa ar sevi, nevis ar citiem. bet nu sabiedriibaa tomeer dziivojam.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 22:40
...noelai...ir daudz iespçju paðai paskatîties, kas tur notiek...arî attît filmu vismaz pâris dzîves atpakaï...psihotehnika to pieïauj...ir viens bet...vai homo bez sapiens ir gatavi tam???...
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 23:09
Grave, cilvçki ir ïoti daþâdi un es zinu, kâ tas ir- skatîties uz to, kâ visi traucas, darbojas,íer, utt. un apjaust, cik ïoti tas viss ðíiet neinteresanti un garlaiko...Taèu cilvçks ir sabiedriska bûtne un domâju, ka lielajam vairumam ilgstoði ir grûti bût vienam. Patiesîbâ tu sevi novçrtç it kâ raugoties uz sevi ar sabiedrîbas acîm. Es domâju, ka tas nav labâkais ceïð, ir jâmçìina sevi novçrtçt, kâ pats sevi izjûti, saprast, ko îsti vçlies pats un kur savos uzskatos vari iet uz kompromisu, lai nejustos tik slikti. Saprast, ko patieðâm vçlies un mçìinât atrast ceïu, kâ to realizçt.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 23:57
...pievienojoties strawberry...uzdirst citu domâm par tevi...tu esi unikâls...un tâds arî jûties..un tâ arî pieej problçmai..
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
25.06.2006 23:58
Uzdirst... Kaapeec uzreiz jaadirsh?
Tik unikaalam, kas dirsh uz citiem, nebuus viegli sabiedriibaa. Jo citi ir tikpat unikaali
Grave,
es vien varu pateikt, ka jûtos lîdzîgi. Daþas atðíirîbas, saasinâjumi, bet sajûta iespçjams tik pat draòíîga. Man liekas pamats meklçjams nevis tajâ, ka nesaskan ar sabiedrîbas viedokli, bet ka pats cilvçks nevar pieòemt to, ka neatbilst priekðstatam. Vismaz man vienmçr licies, ja to pârvarçtu, tad dzîvot bûtu vieglâk. Nu un kas, ka esmu mierîga un klusa, man ir labi tâ kâ dzîvoju un ar to, kas man ir, bet kaut kas baksta un neliek mieru, ka vajag ko citu, bet nav spçka mainîties. Bailes, ka tâ arî visa dzîve paies vienam, vientuïam un neviena nekad negribçtam. Neuzòçmîba un gïçvums mainîties un pieòemt sevi un dzîvot viegli, vismaz mçìinât.
Tik daudz cilvçku nekad par to neaizdomâtos un dzîvo, bet tu (es,citi,vçl citi) moka sevi un nespçj dzîvot priekam. Kâ lai dzîvo, ja nespçj ar sevi samierinâties?!Nezinu, vienkârði dzîvot, cerçt un gaidît, varbût notiek brînums(lai cik arî stulbi tas skançtu).
Es Tev arî novçlo to paðu labâko.
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 00:09
....85 % ir ar bara instimnktu apveltîti radîjumi, kam lîdz unikalitâtei ir tik pat tâlu, kâ lîdz mçnesim...
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 00:10
Arii tie 85% ir katrs individuaals
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 00:23
...individuâls nekas..zero...ar reflektorisku domâðanu apveltîts radîjums...
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 00:26
Nu ja... ne jau visi proklamee narkomaaniju kaa normu...
madcynics sexa jûtîs :))
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 00:38
...nja ,,, Tev ir nopietnas problçmas ar realitâtes uztveri:))jau treðo reizi lasu Tevis paðas iadomâtas patiesîbas...lai bûtu sakaidrs Tev...es neproklamçju narkomâniju...es konstatçju faktus...tikai un vienîgi...dzert, kaifot, spçlçt azartspçles, bût citâdi, kâ pieòemts teikt, atkarîgam, ir katra radîjuma personîga lieta...tâ ja, fantazçtâj...:))
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 08:52
tev tâs faktu konstatâcijas ïoti lîdzinâs ieteikumiem daþbrîd.
madcynics garâmejot
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
26.06.2006 09:23
...Jânîtim skolotâja prasa - vai tu neredzçji, kurð izsita logu?...Jânîtis: es neizsitu...vai ir vçl jautâjumi par uztveri???
Man te ienâca prâtâ... vai Grave to izdarîja?

Tas ko viòð uzrakstîja - es tieði tâpat jûtos par sevi. Pats labâk nepateiktu.

Citi saka, ka man tagad ir depresija un no ðî stâvokïa ir jâtiek laukâ. Bet es uzstâju, ka lieks, vâjð, slinks, nomâkts, nesabiedrisks, bikls utt. esmu vienmçr bijis un juties.

Lîdz ðim es vienmçr atradu kaut kâdu attaisnojumu mçìinât dzîvot "normâlu dzîvi", ticçju, ka vismaz kâdâ ziòâ es esmu labâks par citiem, ka man ir kâda stiprâ puse. Domâju, ka esmu gudrâks par citiem, varbût pat cîtîgâks. Bet tagad arî ðîs ilûzijas ir pazuduðas. Un tâs tieðâm ir bijuðas ilûzijas - ja objektîvi paskatâs, tad esmu slinks, gïçvs, pamuïís. Kâ ar to var sadzîvot, ja pats tici ideâliem?

Patreiz esmu savu 20to gadu pirmajâ pusç. Viss kâ vienmçr priekðâ. Bet ja tas viss priekðâ bûs tâds pats kâ viss, kas jau bijis - tad dzîvot tieðâm nav vçrts. Es gan daudz par paðnâvîbu nedomâju, jo bûdams bailîgs zinu, ka nevarçtu to paveikt.

Tâtad atliek vienîgi mainîties vai pieòemt sevi. Cik elementâri un reizç prâtam neaptverami, neiespçjami sareþìîti.

Es gan cenðos bût pateicîgs tam, ka esmu nonâcîs ðâdâ situâcijâ. Jo tâ potenciâli varçtu mainît manu pieeju dzîvei un vispârçjo labsajûtu. Pârtaisît mani par cilvçku vai kaut kâ tâ.

Paldies par uzmanîbu, es vçl mazliet padzîvoðu...
Re: Kad lîdz paðnâvîbai viens solis..
27.06.2006 23:06
Man ðíiet, ka domas par paðnâvîbu, depresija, vçl visâdas sliktas izjûtas ceïas no tâ, ka trûkst kâda atbalsta punkta. Kâdreiz to veiksmîgi var sameklçt citos, bet to vajag mçìinât atrast sevî, varbût arî kaut kâ citâdi, bet tâ, lai par to domâjot, bûtu droðîbas sajûta un lai tas ir kaut kas nezûdoðs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 25?
Ziņa: