Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits

Aizsāka hama 

Seedeeju shodien un domaaju... Pati te esmu teikusi, ka ps-t paliidz utt, bet nu esmu nokljuvusi liidz kaut kaadam punktam, kad es taa iisti vairs nesaprotu, kas notiek, ja vispaar notiek.
Saakumaa ar atvieglojumu sapratu, ka ir labi, ja tevi kaads uzklausa, pats nonaac liidz probleemaam, saac taas risinaat. Risinaaju un risinu. Ar to, protams, viss nebeidzas. Bet vairs nesaprotu, kam man tas ps-t ir vajadziigs - esmu nonaakusi liidz tam, ka nu viss ir izstaastiits, paarmalts, izskatiits, meegjinaats saprast. Bet smaida kaa nav, taa nav. Nav ne veelmes par kaut ko priecaaties, ne arii es redzu iemeslu, kaapeec buutu jaabuut slikti, jo taadu vairs praktiski nav.
Kaadreiz man bija diagnoze - depresija, nu jau gadu es neko nedzirdu par savu diagnozi, bet ik pa laikam uznaak taa saucamaas bailes, panika, trauksme utt. Analizeeju un saprotu, kaapeec katraa gadiijumaa tas ir. Bet... Labaak no taa nepaliek.
Zaales vairs nelietoju, jo ar aarstu saprataam, ka es nepakljaujos zaalju ietekmei.
Viirs savaa praataa domaa, ka es "negribu" smaidiit, iisaak sakot, negribu veseljoties. Aarsts dazhbriid saka - jaa, kaut kas notiek terapijaa, bet tev ir ljoti jaagrib un gruuti jaaciinaas.
Zinu, cik tas ir gruuti, ciinos, meegjinu smaidiit un gribu dziivot un priecaaties. Bet... Tautas valodaa - nu, "neuzbudina" mani nekas, nu neuzbudina.
Vai esmu nonaakusi kaut kaadaa strupceljaa??? Un kas taalaak???
Zinu, ka diezgan retorisks jautaajums, bet varbuut no ps-terapijas viedoklja - es esmu nonaakusi liidz "kaut kam"???
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 09:10
ja cilveekam dziivee nav probu, vinjsh taas meegjina radiit pats. kaa nu kuram sanaak.
Nu labi, pienjemsim, ka es tagad pati radu sev probleemas.
Bet kas tad taas radiija man pirmais, kad mani no darba aizraava pie aarstiem, jo es vairs nesapratu ne riita, ne vakara? Nafig tad mani peec 15 minuushu apskates uzlika uz zaaleem ar "nopietnu" diagnozi? Taadas diagnozes nav - pats sev taisa probleemas...
Un pienjemsim, ka taisniiba - mazliet tajaa laikaa paarstraadaajos. Kopsh taa laika neesmu straadaajusi cilveekos, kaut gan bail no tiem nav (iznjemot izteikti stulbus personaazhus).
Es arvien vairaak saprotu, ka man laikam eksistee visbriesmiigaakaa slimiiba - hroniska neveeleeshanaas dziivot.
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 10:49
Ar savu terapeitu par to runaaji?
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 10:51
Man ir ïoti grûti saprast, ka cilvçks tâ var domât
Mçs taèu esam ðeit uz zemes tikai mazu mirkli un ïoti, ïoti, ïoti ilgi nebûsim.Var taèu priecâties kaut vai par to ka redzam mâkoni debesîs.Tâ ir reta un vienreizçja izdevîba- bût dzîvam
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 11:03
hama,

nedomaaju, ka cilveekam var buut iekodeeta "hroniska neveeleeshanaas dziivot".
So, kur tad ir Tavas "hroniskas neveeleeshanaas dziivot" ceelonis (aareejaas vides radiitais vai pashas izdomaatais) ?
Terapeits shodien teica, ka varot man piedaavaat kaadu citu iespeeju (citu terapeitu, citu taktiku utt.) Vinjam liekoties, ka es esmu kaut kur pagaajusies uz priekshu, bet tagad man esot bail taalaak mainiities un bail no taa, kaa taas izmainjas manii uztvers apkaarteejie.

gh - man ir ljoti labs piemeers bijis 18 gadus - teevs, kursh dzeera, jo nezinaaja, kaa citaadaak tikt galaa ar sevi un probleemaam, un jo vairaak dzeera, jo mazaak veeleejaas turpinaat taadu dziivi. Tikai nespeeja mainiities. Dziivo gan joprojaam, tikai vecums un maate (vai naudas paarvaldiitaaja driizaak) vairs neljauj taa "aizrauties".
Nu jau gandriiz 10 gadus nedziivoju kopaa ar vecaakiem, tikai taa destruktiivaa veelme joprojaam manii ir dziiva.

Laikam kaut kaa neesmu redzeejusi nevienu iipashu iemeslu, kaapeec buutu veerts dziivot... Vecaaki centaas, centaas, bet uz jautaajumu "vai esat laimiigi" atbilde ir skaidra - nee... Mana maasa tieshi taapat ir izteikusi domu, ka vinjai jau nu dziivot neesot veerts. Ieaudzinaata maazveertiiba?...
oga -

es arii kaadreiz taa domaaju. Es domaaju, ka visu var atrisinaat tad, ja taa kaartiigi padomaa un saprot. Logjiski. Es domaaju, ka pat mazs un jauks siikums var atkal tevi uzstuteet uz kaajaam.
Bet ir lietas, kas vienkaarshi notiek un taam nav izskaidrojuma. Kameer ar pashu taa nav noticis, to nevar taa iisti saprast... Un nekas taa iisti vairs neinteresee, un visi var leekaat apkaart un uzmundrinaat, kaut vai uz galvas staaveet, bet tev ir vienalga... Kameer tu pats kaut ko nesaac dariit.
Jebkuraa gadiijumaa - es aizrunaajos. Paaraak.
Un ne par to bija jautaajums -

jautaajums bija par to, vai kaadam taa arii varbuut ir gadiijies? Vai tas noziimee, ka jaaiet uz priekshu? Vai tas noziimee, ka kaut kas jaamaina?
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 14:17
man ir veel labaaks piemeers... gan teevs, gan maate alkaani.

kaadi secinaajumi
viens uzskata, ka glaaze ir pustuksha, otrs - ka taa ir pa pusei pilna.

kas tev liedz priecaaties par silto laiku, sauli, juuru, zemeneem, futbolu, draugu, draudzeneem, beerniem, tv, graamataam, blablabla.
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 14:19
nerunaa miiklaas... gribi pakaarties ?
Nee, pakaarties toch nee - neviens nav teicis, ka peec tam buus labaak :)

A priecaaties man laikam liedz tas, ka visu laiku galvaa "skan" - ko teiks citi, ja es izdariishu taa vai shitaa, ko teiks "maate" vai "teevs", ja es priecaashos, bet citiem iet slikti... Kaapeec vispirms citi? A taapeec, ka vienmeer sanaacis dziivot prieksh citiem, lai citus iepriecinaatu, lai es buutu pietiekami laba...
Un veel - kaada jeega priecaaties, ja peec tam atkal buus slikti un punkji un asaras ?

Es jau gribu, lai taa glaaze buutu puspilna. Nu pastulba laikam :)
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 14:44
Vienmçr redzi glâzi pusç pilnu:-)))

http://i3.photobucket.com/albums/y93/alley9999/catsanddogs11.jpg
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 15:52
...viens jautajums...ko Tu gribi...saprotu, ka negribi neko...neesot konkrçtam mçríim, cilvçka griba praktiski ir paralizçta...un dzîvot citiem??...ko domâs citi??...muïíîbas...pirmais - ko es gribu...padomus dot viegli un stulbi, bet tomer padomâ - DZIVO, PIRMKâRT, SEV PAR PRIEKU...pârejais atnâks automatiski..gan palîdzîba no cilvekiem, no kuriem negaidiji, gan apstâkïu sakritîbas, kuras nesîs pozitivas izmainas, gan dzîve piestums dakterus, kuri palîdzçs reali...
Madcynics - es to zinu, gruuti realizeet. Jo shkjiet, ka tas, ko es gribu, var mani izniicinaat.
pârskati visas savas darbîbas - vai ir kâda tâda, kuru tu dari ar aizrautîbu, aizmirstot par to, cik pulkstenis :)
un kâ tu varçtu pârkârtot dzîvi, lai ðo lietu varçtu darît vairâk.
Labs ieteikums iistiem depresijas slimniekiem - vinji (es?) labpraat un ar aizrautiibu gulj un meegjina to dariit peec iespeejas vairaak, kas pilniigi noteikti vinjiem nav ieteicams.
Es smaidu (ne par tevi b.), par savu domu gaajienu :)))
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 18:03
...hmmm...vai tas, ko gribi, iznîcinâs Tevi vai to mikropasauli, kuru esi radîjusi un uzturi pie dzîvibas, iznicinot pati sevi?...noteikti, tîri fiziski zaudetaji bûs citi, nevis Tu pati...NU UN, ja Tu jutîsies labi???
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 18:08
citaadi viss ar veseliibu kaartiibaa? rokas, kaajas ir?
Gan rokas, gan kaajas ir. Citaadi - nervi beigti :)
Dazhbriid praats pat shancee, ja labi grib.
Oficiaali slimniicaa liekama neesmu.
Zinu naakamo komentaaru - a ko tad tu gribi...

Gribu zinaat un saprast, nevis tikai konstateet un baidiities. A dakters saka - visu nevar izprast...

Varbuut par daudz gribu?
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
27.06.2006 19:45
ko zinaat un saprast?
Gribu saprast, kaapeec man naak virsuu melnas domas. Gribu zinaat, kaapeec taa iisti negribas dziivot, kaapeec es neredzu jeegu. Gribu saprast, kur ir taa jeega.
es biski atkaartosos.
tu drosi vien dzivee dari lietas, kas tev nepatik. dari darbu, kas tev ipasi nepatik un ta talak.
drosi vien tu ari paslaik nemaz nezini, ko gribi, iznemot gulesanu un eesanu. iesaku so jautajumu apspriest ar psihoterapeitu - ka censoties paklausiit citus esi norakusi un aizmirsusi savas personiskaas veelmes, bet varbut tev tadas ir.

p.s. saku to tapec, ka man ir lidziga problema.
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 11:02
Darbs daudziem nesagâdâ îpaðu prieku, darbs ir darbs un vienîgais , ko var izdarît ir mainît attieksmi. Bet lai izmainîtu attieksmi , ir jâmaina dzîves filozofija. Vajag atrast kaut ko, kas dzîvç rada prieku, lai pârçjais tik ïoti nesagandçtu to. Man to palîdzçja atrast viena pati grâmata, kad es biju sapratusi, ka neviens cits patiesîbâ man nevar palîdzçt un man jâdomâ paðai. Man motîvs bija fiziskâs veselîbas problçma, bet beigâs tas palîdzçja arî garîgâ ziòâ.
Jâ, bet kâ lai tiek vaïâ no tâs nepârvaramâs vçlmes neko nedarît un tikai gulçt?
Aktivitâtes, kas agrâka nesa prieku un laiks paskrçja âtrâk, vairs nesagâdâ prieku. Jâ, jâdzîvo SEV PAR PRIEKU. A, bet ja arî tas neizdodas, nu nesagâdâ nekas to prieku. Nejauka lieta nejaukiem cilvçkiem, vot tâds kâ Dieva sods tâs depresijas ir. Paði vien esam vainîgi laikam, ka pirms tam nenovçrtçjâm, to, kas mums ir, un pasauli redzçjâm kaut kâ nepareizi (tas uz mani attiecas arî)
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 15:02
zvirbulim

depresijas no zila gaisa nerodas, vaig padomaat, kas notika -- kas nelabs gadiijaas, par ko dikti sabeedaajies un netiki no beedaashanaas aaraa, kaadas citas lietas, var buut daudz variantu, katram kas cits... tad var padomaat, vai veerts to uztvert tik ljauni, nu apmeeram taa...

hamai

visu nekad neizpratiisi, palix ari neizprastais, ljauj tam iet, vispaar Pûka Dao nupat lasiiju, man patika -- kameer citi krenjkjeejas, Puuks vienkaarshi ir..... Bet par melnajaam domaam -- taas ir saistiitas ar Tavu domaashanu -- galu galaa domas tachu, -- paanalizee, ko Tu taadu sadomaajies, ko redzeeji, piedziivoji, kas Tev par melnumu atgaadinaaja un ievilka vecajaas sliedees
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 15:07
zvirbulim

depresijas no zila gaisa nerodas, vaig padomaat, kas notika -- kas nelabs gadiijaas, par ko dikti sabeedaajies un netiki no beedaashanaas aaraa, kaadas citas lietas, var buut daudz variantu, katram kas cits... tad var padomaat, vai veerts to uztvert tik ljauni, nu apmeeram taa...

hamai

visu nekad neizpratiisi, palix ari neizprastais, ljauj tam iet, vispaar Pûka Dao nupat lasiiju, man patika -- kameer citi krenjkjeejas, Puuks vienkaarshi ir..... Bet par melnajaam domaam -- taas ir saistiitas ar Tavu domaashanu -- galu galaa domas tachu, -- paanalizee, ko Tu taadu sadomaajies, ko redzeeji, piedziivoji, kas Tev par melnumu atgaadinaaja un ievilka vecajaas sliedees
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 19:54
Manupraat depresijai pashai par sevi nav ne vainas. Depresija ir tas kas liek mums saprast ka kaut kas muusu dziivee nav kaartiibaa un liek mums mekleet risinaajumu. Ja noveerstu depresiju tad mees paarveerstos par daarzenjiem vai pohujistiem. Probleema ir tajaa ka cilvji tagad daudz infantiilaaki kaa agraak un visaadi mulst un kautreejaas probleemu priekshaa un vinjiem ir daudz sliktaaks kontakts ar radiem un draugiem kaa agraak kas ir par iemeslu ka cilvji nedz pashi speej atrast risinaajumu nedz no citiem to uzprasiit vai uzklausiit.
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 20:51
Nu bet ir atðíirîgas lietas- depresîvs noskaòojums, kas pâriet un reâla slimîba ar savu îpaðo bioíîmiju, kas jau jâârstç ar zâlçm, citâdi var sagraut cilvçku ne pajokam
Re: Liidz kam esmu nokljuvusi - psihoterapeits
28.06.2006 21:21
Zinâmâ mçrâ piekrîtu ku!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 16?
Ziņa: