mîti vai patiesîba...??

Aizsāka ono 

Re: mîti vai patiesîba...??
28.06.2006 23:27
savâm acîm skatîts, grâmatâs (mâcîbu) un publikâcijâs (zinâtniskâs) lasîts, eksperimentâli pierâdîts, loìiski izdomâts. Bez tam tradicionâlâ medicîna ar nav diez ko jauna - að no Asklçpija laikiem. Tâ kâ viss ok sapas, ar galvu tik domât vajag.
Re: mîti vai patiesîba...??
28.06.2006 23:28
zaales buus no taam pashaam teejinjaam atvasinaatas. un ir ar daudz reizes lielaaku potenciaalu. spilgts piemeers - peniciliins.
Re: mîti vai patiesîba...??
28.06.2006 23:33
...ei, kur tad palika jûsu visu brçkâtâ mantra - pierâdîjumi!!...un nevis med, bet mad...
Re: mîti vai patiesîba...??
28.06.2006 23:42
...kur tâ jûsu mantra - pierâdîjumi??...un mad, nevis med...mâcîtie lasîtpratçji :))
Re: mîti vai patiesîba...??
28.06.2006 23:48
...laikam jâpiesauc viena tçma - alkoholisms...ko ta neverat neko izdarît slimîbai, ak cienîjamie dakteri??..ko ta piesaucat - paðam vajag strâdât ar sevi...psihoterapeiti..vizîte nemaksâ santîmus...bet...strâdâsim abi, slimais, tev jâpalîdz paðam sev arî...garð ceïð priekðâ..pâris gadus..nja...padzeriet ðîs zâlîtes, acu gaiðumam varbût palîdzçs, bet labâ roka noòemsies kâ likts,,,blakne saucas...garîgâ veselîba uzlabosies, bet pimpis nestâvçs...
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 00:01
Noela, varbût kâds ârsts zina visu to zâïu darbîbas mehânismu, ko viòð paraksta pacientam? Pilnîgi droði varu teikt, ka nç. To, ka man samazinâjâs holesterîns zâïu tçju un sulu iedarbîbâ pilnîgi droði varu apgalvot, jo neko citu nemainîju.

Doctus, holesterîns 4,6 ir aterosklerozes risks? Sçdies, tev ir nulle:-)))



Edited 1 time(s). Last edit at 29.06.2006 00:01 by strawberry.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 00:21
Noela, re kur tev mâjasdarbs- leksotanila nomierinoðâ iedarbîba.

Uzraksti leksotanila formulu, darbîbas mehânismu (reakcijas, kas notiek organismâ), noârdîðanâs produktus, to íîmiskâs formulas, un kâdas garantijas, ka tas tiek izvadîts no organisma un kâdi blakus iedarbîbas mehânismi.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 00:40
...Noelai...un padakterç sirdzçjus ar Asklçpia laiku metodçm...nu tâ - tradicionâli...
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 09:51
Taatad visu strawberry tomeer pamatot nevar viss.
Un vai holesteriinu samazinaaja sulas vai liidz ar to lietoshanu uzsaaktas eedienkartes izmainjas, ta sveel ir jautaajums
Sava jeega no teejaam neapshaubaami ir, bet nu- ar taam vien taalu netiksi.

madcynics

Alkoholisms nav vieniigais, kam nevar neko padariit. Ko nu?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 10:29
madcynics - ja neesi ievçrojis, viss mainâs un attîstâs. Progress saucâs.Tu taèu netaisies rakstît ar spalvu uz papirusa man vçstuli tagad?

Strawberry - ja ârsti nezin ko izraksta - pati zini kâ jamos nosaukt. To vismaz mâca un farmakoloìijas grâmatâs var apskatît.
Kas attiecas uz Lexotanilu - labs medikaments, kâdreiz lietoju, kad bija bail uzstâties, tâ kâ mehânismu un visu pârçjo zinu, vari bût droða. Ja interesç paðai - apsties pie Bromazepâma vai benzodiazepîniem. Savukârt tiem taviem uzlçjumiem kâda aktîvâ viela bûtu?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 11:39
Ir jau ir tiem uzleejumiem aktiivaas vielas ar ;-)
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:12
,,,aizvien vairâk pârliecinos, ka lasi to, ko gribi izlasît, bet ne to, kas rakstîts:-)))

Noela, tu jau man neatbildçji. Par zâïu tçjâm , uzlçjumiem un sulâm arî vari palasît pati, îpaði ja labi zini angïu valodu:)

Bet vçl pastâstîðu vienu gadîjumu par tradisionâlo medicînu. Kâdai manai paziòai atrada vairogdziedzerî mezglus. Viòai ieteica operçt un viòa piekrita. Pçc operâcijas viòa sâka lietot vairogdziedzera hormonus. Tad viòai radâs problçmas ar vçnâm. Tur ârste pastâstîja, ka tas var bût no ðiem hormoniem un izrakstîja zâles vçnâm. Tad viòa sajuta, ka kaut kas atkal nav labi- viòai izrakstîja nervu zâles un antidepresantus arî. Tagad viòa stâsta, ka aizejot pie ârsta, galds ir noklâts ar receptçm priekð viòas- tâs ir 6-7. Viòa saprot, ka kaut kas ir aizgâjis pavisam ðíçrsâm, labi viòa nejûtas tik un tâ, bet pârtraukt zâïu lietoðanu arî nevar, tad jûtas vçl sliktâk. Vai tas ir ceïð uz veselîbu?
Lietojot dabiskus lîdzekïus tâ notikt nevar:)
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:16
Ðite vari palasît

http://www.susunweed.com/weedforum/index.php
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:38
Strawberry, apendicîtu arî ar tçjâm ârstçsi?
Par aktîvâm vielâm uzlçjumos - jâ, ir tâs, bet reka nosaukt nevar.
Kas attiecas par lexotanilu, labi, pierunâji. Aktîvâ viela - bromazepâms, formula: C14H10BrN3O, benzodiazepîna derivâts. Saistâs pie GABA receptora GABAA, mainot tâ konformâciju, lîdz ar to pastiprinot GABA inhibitoros efektus.
Darbîbas ilgums - lîdz 12 stundâm, metabolizçjas aknâs, izvadâs caur nierçm. Kas vçl interesç? Varbût par GABA un tâs receptoriem ar pastâstît?

Es arî zinu stâstus par netradicionâlo medicînu. Sieviete ar diagnosticçtu T1 krûts vçzi, atteicâs no terapijas, jo tantiòa kautkâda esot teikusi. dzçrusi krupjus, çdusi viskautko.. nu tipa parastâ netradicionâlâ pretvçþa terapija. Es redzçju viòu kad viòa atgriezâs.
Var jau rotaïâties ar tçjiòâm, ar uzlçjumiem visâdiem, spçlçties ar saviem asins râdîtâjiem - ludzu, uz priekðu. Bet vajag arî robeþu zinât. Un tas, ka ir slikti ârsti, nav jaunums, un tas, ka daudzi netradicionâïi ir ðarlatâni un naudu kâð -arî ir zinâms. Tâ kâ laikam taisnîba katram sava.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:42
...ja jau komunicçt epistulârâ manierç, tad noteikti labâk uz laba, mazliet kraukstoða vçstuïu papîra, rakstot ar normâlu Dipona sudraba pildspalvu...rumpji jau aizmirsuði rituâlu, kâ atgriezt aploksni, kâ izòemt vçstuli, kura ir PERSONISKA...nja...ðis garigâs caurejas paveids, ko sauc par netu, ir surogâts...diemþçl...par to tradicionâlo...tradicijas ir gadsimtiem garas...tradicionâla drîzâk tautas dziednieciba...vai ðajâ aspektâ raugoties par tradicionâlu var saukt kaut vai lâzeríirurìiju??...jçdzieniska neprecizitate noved pie sajukuma galvâs...par to - ko nu??...katrâ novirzienâ - gan modernajâ, gan tradicionalajâ - ir savi plusi un mînusi...paris dienu atpakaï runaju ar kâdu varen svarigu dakteri...vismaz piepûties bija vareni...þçl cilveka...uzpûtîba tika likta cilvecîbas vietâ...t
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:44
...Noela...

Aktîvâ viela - bromazepâms, formula: C14H10BrN3O, benzodiazepîna derivâts. Saistâs pie GABA receptora GABAA, mainot tâ konformâciju, lîdz ar to pastiprinot GABA inhibitoros efektus.

vai to, ko uzrakstiji, pati saproti???
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 15:45
jâ, kur problçma? Tev sîkâk pastâstît? Man to augstskolâ mâcîja.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.06.2006 15:53 by Noela.
besk
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:16
1993. gadâ es dabûju alerìiju. tâs rezultâtâ 2 gadu laikâ kâju pirksti, pçdas sâka noklâties ar kaut ko lîdzigu ekzçmai. rokâm nieze, pumpas. reâli nepatîkami. daþu dienu normâli paiet nevarçju.

dzîvoju vienâ mâjâ ar dermatoloìi, viòa ieteica man daþâdas smçres, nekas nelîdzçja.

tad pçc savas sapraðanas savâcu zâïu tçjas. pçc pâris mçneðu lietoðanas pârgâja. tas bija pirms 12 gadiem. tagad apmeram reizi pâris gados, kad sâk atkal plaukstas niezçt, palieotju savas tçjas, daþas dienas, un viss pâriet.

statistika nekâda, tikai es viena.
zâïu tçjâm tâpat kâ homeopâtijai statistikas nav. tâpçc zâïu fabrikanti var turpinât sacerçt rakstus par homeopâtijas un zâïu tçju nepamatotîbu. stulbi kaut kâ. neviens nav ieinteresçts zâïu tçju lieltirgoðanâ, tâpçc arî netiek nekas ieguldîts nopietnâ (dubultplacebo) pçtîjumâ.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:37
Te ir kaut kas, kâ var pârbaudît, vai konkrçtâ zâle ir derîga un vçl ðoto

http://www.ladybarbara.net/html/self-testing.html
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:40
strawberry

redzam citos to, kas ir pashaa?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:47
strawberry, tajâ forumâ vienâ no diskusijâm sieviete 41 gada vecumâ ar diagnosticçtu intraduktâlu karcinomu interesçjas par tâlâko terapiju, un daþi stâsta gadîjumus kâ paziòas atteikuðâs no íîmijterapijas. Man ar ðo pilnîgi pietika.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.06.2006 16:49 by Noela.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:50
Noela, kurai zâlîtei tu gribi zinât aktîvo vielu? Nosauc un es pateikðu.
Tas, ko tu uzrakstîji par leksotanilu patiesîbâ ir pupu mizas tâ iemesla pçc, ka tu gan zini, uz ko tam ir jâiedarbojas, bet zini tikai vispârçjo formulu, bet nezini, kâdâ veidâ tas reaìç organismâ un kas tad tur notiek. Pie tam, jebkurð íîmiski sintezçts preparâts satur piemasîjumus, kas ir niecîgi, bet arî var ietekmçt organismu. Varbût esi dzirdçjusi par tâdu lietu, ka vienas un tâs paðas zâles pie tâs paðas slimîbas vienam palîdz , bet otram ne? Kâ tu domâ, kas notiek organismâ ar tâm? Tâs var arî izreaìet daþâdi un veidot savienojumus , kas neizvadâs, bet turpina indçt cilvçku.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 16:59
Noela, sanâk, ja kâds atsakâs no tâ, kas ir tava pârliecîba, tu tâlâk par to neinteresçjies?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:04
strawberry, Tu esi dzirdçjusi par farmakoìençtiku? tâ ir viena no nozarçm, kas pçta kâpçc 1 un tas pats medikaments cilvçkus ietekmç daþâdi. Jo viss mûsu organismâ ir gçnu produkti un pateicoties tiem mums varbût katram receptori nedaudz savâdâki, vai vçl kas tâds (tas tâ ïoti vienkârðoti), bet pamatprincips ir viens.
Bez tam - Tu prasi no manis íîmisko reakciju palagus? Tu pati vari tâdus sarakstît? Man pietiek ar to, ka saprotu teorçtisko mehânismu, kurð praksç visbieþâk apstiprinâs un apmçram zinu kas notiek kad aktîvâ viela nonâk kur tai jânonâk un ko tâ izdara. Un par piemaisîjumiem ar nevaig - domâ uzlçjumos aktîvâ viela ir tîrâ veidâ?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:09
strawberry, kad es redzçðu dokumentâli apstiprinâtu gadîjumu, kur iepriekð bija veikta histoloìiska verifikâcija un. tml, tad sâkðu ticçt. Lîdz ðim ne es, ne kâds man zinâms onkologs, ar tâdu nav sastapies. Esmu tikai redzçjusi tâdus kas sola, bet nesanâk viòiem.
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:15
Zemene, tu tak rakstiiji,ka tev sakamaa virs 7 tas holesteriins bija,a tagad 4,6. Zbachit,ja jau tik augstu bija, tas tev taapat risks:)))

Nu, sorry, Madcynics:)


Es arii redzu tikai soliijumus, un nekas tieshaam vinjiem nesanaak. Ja kaut kaads briinums kur notiek-taa ir apstaaklju sakritiiba vai nu uz psihi normaali iedarbots:) Taa kaa... A alergijas vispaar diivaina lieta....
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:19
... Noela... :))..pat augstskolâ esi macîjusies!?...nû...kaisu pelnus uz savas tumsonigâs galvas...besk jau pauda savu pieredzi...man ir lîdziga...kur baltsvârèi veica visâdas ar pierâdijumiem un zinatniskâm publikâcijam pamatotas manipulacijas...un nekas...aizèâpoju pie íîniesu zinîbâs skolota rumpîða...kurð, starp citu, arî savulaik tika piebâzts ar tâ saucamo tradicionâlo medicînu augstâs skolâs...jau kurais gads pagâjis, kopð neðíîstâ kaite atkapusies...
besk
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:20
es gan tagad ïoti brînos, uzzinot, ka zâïu tçjas daþi sauc par mîtu.
kamçr kâds dzer baldriânu tçju, tikmçr mîts, bet kad kâds cits baldriânu samaï un sapresç tabletçs, un pârdod aptiekâ, tad vairs nav mîts?
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:27
..vâlç, besk, pa mâcîto tumsonu galviòâm :)) man jau patik :))
Re: mîti vai patiesîba...??
29.06.2006 17:27
madcynics - nu tak es saku - Tu man konkrçti izârstçðanâs mehânismu izstâsti. citâdi tas viss tâ.. nu.. uz paðsuìestijas pusi velk. Lai gan.. kam tas vajadzîgs. Ne Tu man, ne es Tev tâpat neko pierâdît nevarçsim. Tad kad kâds ar tçjiòâm kâdu íirurìisku vainîti izârstçt spçs, vai vçzi izdziedçt, tad es savas domas varbût mainîðu. A tâ - mja.
Un augstskola bija domâta - medicîniskâ.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 10?
Ziņa: