man arî ......

Aizsāka hmm? 

Re: man arî ......
30.06.2006 19:13
zzz, tas ir tieði par tçmu, jo visas problçmas rada tas, kas nokïuvis zemapziòâ un mçs neprotam ar to rîkoties.

besk- nu kâpçc uzreiz brînumam? Tas var bût arî garâks ceïð. Lai arî tu saki, ka dari pati, tu nedari pati. Es patieðâm gribu pati...un varbût pati arî nonâkðu pie tâ:-)))
Zzzz
Re: man arî ......
30.06.2006 19:13
Es domâju-var gan, bet tikai mazu daïu. Bet zini-tâ mazâ daïa reizçm dod ïoti daudz, tieðâm, atbrîvo no kaut kâ, kur tu varbût esi iestrçdzis jau no savas bçrnîbas, teiksim tâ.
Teiksim, attiecîbu problçmas. Pazîstu ìimeni, kur dzîvo mâte un trîs viòas meitas (jau gados)-visas bez otrâm pusçm, vientuïas un ienîst vîrieðus. Tas taèu viòâm ieprogrammçts zemapziòâ un ðeit tieðâm varçtu palîdzçt psihoterapeits.
Es gan nezinu, vai ir pareizi tâ teikt - "izcelt no zemapziòas", tas tâ pârâk grandiozi skan.
Esmu sapratusi, ka visas problçmas rodas no mîlestîbas trûkuma...
Re: man arî ......
30.06.2006 19:15
ezîti, ne kâ faíîrs. Ir taèu lietas, kuras tu proti izdarît no sâkuma lîdz beigâm? Nu, tieði tâ:-)))
Re: man arî ......
30.06.2006 19:19
iesana pie terapeita ir visiistaakaais-daru pati. Kaapeec tad mees macamies skolas un augstskolaas nevis pasmaciibas celja. vai tad skolaas maacas skolotaajs, vai tad vins pumpe zinaasanas ieksa caur ðïuuteni. taapat vareetu teikt arii par slimiibaam-kaapeec mes pasi sev nevareetu labot zobus, es tacu pati juutu kur man caurums un kad man sap. ar plastiliinu, ko, ne?
Re: man arî ......
30.06.2006 19:20
visas lietas, ko es protu izdariit, man kaadreiz kaads ir iemaaciijis. pat iet uz toleti mani iemaaciija. tagad veelos uzzinaat kaut ko vairaak par savam juutaam un reakcijaam. kas man var paliidzeet to izdariit?
Re: man arî ......
30.06.2006 19:26
Ezîti, es jau arî jautâju par zinâðanâm, kas ðâdâ veidâ var bût pieejamas. Ja es izdomâju kaut ko mâcîties, tad es apskatos, vai man bûs iespçjams sasniegt vçlamo rezultâtu. Par zobiem :-)))- tas laikam ir tâds pastâstiòð, ko visiem ieborç?:))) Tev ir caurs zobs un tu ej pie zobârsta- to var salîdzinât, ja tev ir neatrisinâma problçma, tad tu ej pie psihoterapeita.
Bet, ja tu negribi, lai tev bojâjas zobi, tad tu meklç, kâ novçrst to kâdâ citâ lîmenî- tas ir tas, kas interesç mani, jo es negribu, lai man vispâr bojâjas zobi!
Re: man arî ......
30.06.2006 19:30
...nja...tîri subjektîvi...palasi DAO...nezi, vai latvieðu mçlç ir...tur neviens mutç neko neliek...paðam jâjût...:))
Re: man arî ......
30.06.2006 19:32
ieboree.... kaapeec tu vispar lieto so vaardu? padoma par to..


un pilniigi piekriitu tev par veseliibas profilaksi, bet tu zini no kaa bojaajas zobi, vai tu zini no kaa cieð psihe?
nav iespeejams sevi no visa pasargat, nav iespeejams visu zinaat ieprieks, izskaitlot un apreekinaat. man nevajag lai man nekad nesaap, es gribu speet to izsaapeet un buut laimiiga. taa nebuus dziive, ja man nekad nebuus sappigi.
Zzzz
Re: man arî ......
30.06.2006 19:39
Viegli pateikt-paðam jâjût.
Bet ja ir tâ, ka daþas jûtas ir bijuðas aizliegtas? Piemçram, dusmas-ka tâs gadiem sakrâjas un tiek iekðçji slâpçtas un vçrstas tikai pret sevi?
Nu, tâ kaut kâ.
Zzzz
Re: man arî ......
30.06.2006 19:39
Viegli pateikt-paðam jâjût.
Bet ja ir tâ, ka daþas jûtas ir bijuðas aizliegtas? Piemçram, dusmas-ka tâs gadiem sakrâjas un tiek iekðçji slâpçtas un vçrstas pret sevi, pat sâkot sevi ienîst?
Nu, tâ kaut kâ.
Re: man arî ......
30.06.2006 20:41
Ezîti, es esmu piefiksçjusi frâzes, kuras lieto tieði tie, kas ir bijuði pie psihoterapeita, bet nelieto tiea, kas nav bijuði, nu interesanti...borçt,- nu tas ir ar zobiem saistîts:-)))
Tieðâm nav zinâms viss iepriekð...bet es domâju, ka ar psihi ir lîzîgi kâ ar fizisko veselîbu. Bet laikam tâpat kâ tradicionâlâ medicîna psihoterapija ârstç sekas, lîdz cçlonim îsti netiek.
Es sekoðu madcynics ieteikumam, biku vairâk iedziïinâðos DAO.

"taa nebuus dziive, ja man nekad nebuus sappigi"- tâda nolemtîba, vai kâ? Es domâju, ka tâ nav filozofija, uz kuru jâtiecas.
Re: man arî ......
30.06.2006 21:14
tie, kas neiet pie terapeita ari runaa vienaadi[par zobu esmu lasiijusi no kaada, kas gaajis pie terapeita-labs piemers]

psihoterapeits/psihoterapija neaarstee

nolemtiba taa ir tam, kas baidas no sapem

nav jaatiecas uz nekadu filozofiju, ir jabut paðam.

zemen: kas tev joprojam sap sitajaa teema? man vienmer licies, ka ir dikti interesanti tas, ko tu stasti, nu par pasiedvesmu, par celonju nepielausanu un passarsteesanos. tad izkop siis spejas, iemaacies pati visu izsijat, iztiirit no zemaozinjas. tas tacu ir loti labi. pastasti citiem, kaa tev veicas ar to. bet kapeec tu naac uz diskusiju un meklee iespeeju apsaubit kaada cita mekleejumus. kaapeec tev vajag mani "uzkert", prieks kam. es tacu tevi nevelku pie psihoterapeita. labaak pastaasti par savu realo pieredzi-ka tev gaajis taadu probleemu risinaasanaa.
Re: man arî ......
30.06.2006 21:24
Satikushies 2 filozofi- eziitis un zemene:) Augliigas diskusijas rezultaataa:)
Re: man arî ......
30.06.2006 21:27
Bla-bla-bla, katrs tik runâ un otrâ neklausâs un vispâr nesaprotu, ko òematies! Sen prom no tçmas beztçmâ. Nepiedzlîðos, jo neesmu gâjusi un droði vien arî nekad neieðu pie psihoterapeita, nesaprotu, ko tur meklçt? Bet laikam vnk jâpârlasa cîtîgâk jûsu teksti, dâmas!
Re: man arî ......
30.06.2006 21:30
Nuu es Zemenee klausos gan, vina citreiz ta pasak, ka es panemu savu kladi un pierakstu[pilniigi nopietni] a no teemas novirzities ir moderni!;)
Re: man arî ......
30.06.2006 22:24
Ezît:-)))
Re: man arî ......
30.06.2006 22:28
smaidi vai nesmaidi, bet tu tiesaam vari pateikt pilniigi geniaali!
Re: man arî ......
30.06.2006 22:41
Ko tieði es esmu pateikusi pilnîgi ìeniâli? Bet tu, eþukiò, arî esi liela gudriniece:) Es gan neko nepierakstu, bet varbût vajadzçtu, jo daþkârt gadâs, ka es kâ no jauna dzirdu to, ko jau esmu zinâjusi:-)))
Re: man arî ......
30.06.2006 22:42
Nebiju pamanîjusi, bet laikam jâpârlasa!
Re: man arî ......
30.06.2006 22:49
zin kaa ir Zemene, tas ko es pierakstiiju, lai paliek pie manis. viskaistak ir tad, ja cilveks runa no sevis un par sevi. tas ma interese visvairaak. var kaut ko kaut kur izlasiit un attkaarot, tas ir gudri, bet ja pasaka par savam izjuutam tad tas ir vienreizeeji un neatkaartojami.
Re: man arî ......
30.06.2006 22:54
Ezît, man arî patîk, ja cilvçki runâ par savu pieredzi vai izjûtâm, tikai tas ir patiesi:)
Re: man arî ......
30.06.2006 23:00
Un luuk seit ir taa smalka liinija, tajaa reakcija uz pieredzi-mees varam teikt-tava pieredzi ir bulðits, un varam teikt-tev ir interesanta pieredze, bet tas nav prieks manis, un varam teikt-padalies, es arii to gribu. es censos izvairiities no pirmaa varianta, jo es pienemu, ka man vienkarsi pietrukst pieredzes, lai to saprastu.
Re: man arî ......
30.06.2006 23:08
Es jau laikam nupat teicu, ka esi liela gudriniece, ezît:)
Es zinu gan, ka pirmais variants nav labs, bet tagad saku, ka esmu aizvçrusi savu prâtu, vienkârði nostrâdâ kaut kâds noliegums. Jo tajâ brîdî man tas neðíiet derîgs, bet citâ es to varçtu atcerçties un uztvert citâdi.
Re: man arî ......
30.06.2006 23:17
Man ir lietas, ko es vienkarsi neredzu, lasu paari. Ja es nejutos gatava uz to, tad es to vispar neuztveru.
es loti labi atceros kaa pirmo reizi muuzaa gaaju pie psihologa. es gribeju iet ar MASKU!!!! galvaa, lai neviens mani nepaziitu. pirmajaa reize es vinai visa seansa laika pateicu triis vardus[vari iedomaties kaadus]. man gan bija viens attaisnojums, man bija 16 gadi.

Bet psihoterapeits ir tikai viens no variantiem kaa mekleet, un vins ir tikai maza dala no taa darba, kas ir jaaiegulda. ar sevi ir jaastradaa visu laiku. tas ir mans darbaholisms. man vienmer ir bijis interesanti, kapeec es raudu pie taadas un taadas muuzikas, bet pie tadas un taadas neraudu.
Re: man arî ......
30.06.2006 23:30
Ezît, tu saki "darbs" un "jâstrâdâ"- vai tu nepadari to par smagu jûgu? Jo man tagad, kad esmu aptvçrusi, par visâdâm iespçjâm, ko var darît, tas liekas vienkârði interesanti:) Ipriekð tu rakstîji, ka nolemtîba ir tam, kas baidâs no sâpçm. Man ðíiet, ka pçdçjais vârds ir jâòem nost, jo baidîties,- tas nozîmç nedzîvot.
Re: man arî ......
30.06.2006 23:38
Vot nezinu kaatur ir ar to darba smagumu. Prieks manis smags buus tas darbs, kurs man nepatiik. Nu vardu-darbs-var mieriigi aizvietot ar vaardu-maaaciities, attiistiities, ieguut jaunu pieredzi, izjust ko jaunu, veidot, buut. man loti patik kaut ko dariit, vai tas buutu kaadu fizisku darbu, vai arii gariigu. gan jau ka tas pats buus, jaa kaads to uztver par izklaidi.

un par baileem. bailes tiesam ir reali riebiiga lieta. bailes pakïauj sev. bet nevaru piekrist, ka kas baidas tas nedziivo, iespejams, ka bailes ir bremzeejoðs kaut kaads elements. nu tipa taa.
tçmas autore
Re: man arî ......
01.07.2006 00:19
interesanti jûsos klausîties:) man sâk likties, ka es ar visu savu pastâvîgo, pârmçrîgo domâðanu tomçr domâju par maz - par maz tieði par to procesu, par sevi paðu. es aizeju, tieku pâri pirmajam brîdim, kad terapeits neko nesaka, neuzsâk sarunu (metode?), sâkam runât, veiksmîgâ gadîjumâ kâdâ brîdî uzrodas sajûta, ka sarodas tik daudz izjûtu, domu, sapraðanas, ka tas ir tas un tas, un tas varbut arî tâ paða iemesla dçï un viss it kâ sâk virmot, liekas, ka domas skrien un skrien tâ, ka nevar noíert, liekas, ka zemapziòa iekustinâta. bet tad beidzas seanss un tâ vietâ, lai turpinâtu par sevi domât, varbût rakstît, analizçt, es it kâ pati aizveru savu kladîti un viss. lîdz nâkoðajai reizei. Bet pa nedçïu jau tik daudz atkal visa kâ noticis, ka grûti atgriezties tajâ vietâ, kur beidzâm. un saruna vairs nav tâda. jâ, laikam mazliet bezatbildîga attieksme. gribçjâs jau teikt- par tâdu naudu. bet galvenais jau, ka pret sevi. Un vçl tâda traucçjoða îpatnîba, ka man, aizejot pie terapeita, ir tâda kâ vçlme "atskaitîties", nezinu, kâpçc, nezinu, kâ to noraksturot, kaut kâda vçlme izstâstît, kâ esmu jutusies, utml., kaut man paðai tas nav vajadzîgs, man nav tâ, ka nav, kas uzklausa, terapeits nav man vienîgâ uzticîbas persona, utt. un es apzinos, ka tâdos brîþos atkal nerunâju to, ko vajag. esmu to teikusi arî ârstei, un vispâr man nav neçrti sâkt runât par to, ko tieðâm vajadzçtu, tâ ka pat nesaprotu, kâpçc tâda îpatnîba.
bet par ârsta interesi man gan nav mokoðu pârdomu. Protams, nopirkts laiks, abpusçja izdevîba. protams, ka neinteresçju viòu kaut kâdâ mistiskâ lîmenî. arî pati ârste ir teikusi, ka es pçrku laiku, viòa tâda strikta un atklâta, bet ïoti godprâtîga. grâvjos, kâ viòa saka, arî neïaus iebraukt. nepieïaus, ka galçji runâju ne par ko. utlml. Un vçl par to interesi / vienaldzîbu - man liekas, ka nav vienaldzîba, ja vien tas ir labs ârsts, kuru interesç sava profesija. pretçjâ gadîjumâ ârstam paðam bûtu problçmas, jo domâju, ka visi mçs gribam just gandarîjumu par savu darbu.
jâ, laikam jau vçl ir ïoti, ïoti daudz darâmâ pie ârsta. jo iekðçjo pretrunu, galçjîbu, neatïauðanos bût paðai, stingrâs paðkontroles, vainas izjûtu, baiïu, uc lietu ir gûzma, katrai varbût esam tikai pieskâruðies, un vçlâk daudzkârt konstatçjusi, ka tas ir atkal "no tâs paðas sçrijas", bet, lai panâktu, ka kâdâ no tâm lietâm jau attieksme pamatîgi mainîjusies, un tikai pa retam gadâs "iestrçgt" turpat, - tâ vçl ne tuvu nav. atceros, paðâ sâkumâ ârste, stâstot par procesu kâ tâdu, apmçram tâ arî stâstîja par to, ka sâkumâ jâapzinâs, tad mainâs attieksme, tad piefiksç, ka rîkojies vai domâ tâpat kâ agrâk, bet jau spçj to atpazît, lîdz tas izzûd. tas tâ, rupjos vlcienos. it kâ loìiski, bet ðaubas tâpat piezagâs, vai "ir kaut kas tâlâk" - vai viss neapstâjas pie apzinâðanâs, bet ar to nekas nenotiek.
laikam jau tâs ir manas mûþîìâs ðaubas, kas liek apðaubît, vai ir vçrts. varbût racionâlâ domâðana un neïauðanâs jûtâm.
Interesanti tomçr, ðoreiz nepatîkamâ nozîmç, ka paiet tik ilgs laiks, bet vçl ne tuvu nav tâda progresa.. Vai nu man ïooti daudz to "figòu", vai nu..? bet ir arî "labâ ziòa";) - ja man sakumâ likâs, ka manas problçmas varçtu izskatîties kâ daudzdimensionâls monstrs ar neskaitâmiem atzariem un neizsekojamiem sapiòíerçjumiem, nevis, teiksim, viena, divas pamatlietas, tad terapijas laikâ tomçr saprotu, ka lietas atkârtojas,kâdas konkçtâs problçmas, izjûtas "izlien" visâs jomâs, ka tâs nav 879, bet vienas un tâs paðas,
aijj, aizrunâjos..:) un tomçr - vai tad vajag rakstît, analizçt,utml., jeb tomçr ïauties brîdim seansâ un viss? runât, vadoties no katrreiz jaunajâm izjûtâm? bet kâ ar to, ka nâkamajâ reizç grûti to paðu atsâkt, it îpaði tâpçc, ka tâ nav viena sâpîga lieta, bet daþâdas, daudzas....
Re: man arî ......
01.07.2006 01:04
Man arii ta ir bijis, kaut kaadaa perioda bija nu tiesi taapat. un visu laiku, jau ari nav iespeejams analizeet, rakstiit, ir kaut kaads briidis, kad drusku tas noiet malaa. bet nevar sevi piespiest rakstiit. tas vai nu naak, vai nenak. vajag varbuut pameeginaat, varbuut atnaaks tas rakstitajs.
Un par to uzsaksanu runaat. taapeec jau ir tas klusuma bridis sakumaa, lai tev butu iespeeja izjust, kas ir tas, par ko jarunaa. labaak pakluse 20 sekundes ilgaak, lai tas neertais klusuma briidis ievelkas, varbuut peec tam izspersi lauka kaut ko pilniigi negaidiitu.man ta ir bijis.
tçmas autore
Re: man arî ......
01.07.2006 03:03
paldies par Tavâm domâm, eziiti:)
vispâr jau es ieði ESMU rakstîtâja. bet nogurums utt..
Klau, vai Jûs ticat, ka ar apzinâðanos viss nebeidzas, tâ konkrçti, ka ir vçl.. tâlâk kaut kas notiek.. jo ja nu tas viss ikai uz laika, brieduma rçíina uzlabojas..
Re: man arî ......
01.07.2006 10:26
aha, ar apzinasanos nekas nebeidzas, tad sakas no jauna. tad tu saac buuveet no jauna. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 25?
Ziņa: