Stress pirms psihoterapijas

Aizsāka Sabine 

Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:10
madcyn

Desmitniekaa netraapiiji. Man vispaar nav skaidra veelme tik ljoti nodirst pasaakumu, kas daljai reaali paliidz. Tiik sveshu naudu skaitiit?
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:13
Zemen, vai tu domaa, ka draugu var nopirkt pa naudu?

mad...es veelos, to, kas man ir miilestiibu:)))
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:18
Psihoterapeits savâ ziòâ ir ilûzija par draugu. IMHO
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:19
,,,bet daïa, kam tas var nepalîdzçt, var sadomât doties pie terapeita. Tas vienkârði ir pretçjais viedoklis, kâpçc lai nebûtu abi?
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:21
Daljai nepaliidzees. bet nepameegjinot to neuzzinaas. taapat kaa dalja netiks galaa pasha speekiem, vai taapeec nemeegjinaat?

Nekad neuztveeru terapeitu kaa draugu. Draugi man ir pashai savi.
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:26
Pârâk dârga un ilga padarîðana, lai varçtu vienkârði pamçìinât. Katram normâlam cilvçkam liksies aizdomîgi, ja kâds stâstîs, ka pusgadu vai ilgâk jau iet un nepalîdz. Normâls cilvçks meklçs kaut ko citu. Jo sakarîgu pamatojumu tam tomçr nav. Nu bet slimam varbût jâiet. Jo vienkârði viòð nebûs pats spçjîgs rast risinâjumu.
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:27
Kaut kaadi jokaini Tev secinaajumi. Nevienu no man zinaamajiem cilveekiem, kuri ir apmekleejushi terapeitu es nesauktu par slimu. Un arii par nenormaalu ne.
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:39
...katram savs...esmu saskâries ar ðo te problçmu ne tikai kâ potenciâlais tçtis - barotâjs...un nenoliedzu, ka biktstçvs ir vajadzîgs...bet ne jau par tâdu cenu - gan laika, gan izmaksu ziòâ...un zinu, kâ var ðo te visu saîsinât...un to, par ko esmu pârliecinâjies "pa hodu pjesi" arî ðeit proponçju...
...ezît :)) zem guïoða akmens ûdens netek :))
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:43
Zemen, vai tev psihoterapeits ir iluuzija par draugu?
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:56
Taatad tomeer sveshas naudas skaitiishana...
Re: Stress pirms psihoterapijas
19.07.2006 23:59
,,,slimiem vienam uz otru ir cits skatîjums.
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:01
Ezît, ja tu kâdam uztici savas domas, izjûtas un varbût pat slçptâkos pârdzîvojumus, nu to sauc par draugu. Psihoterapeits bûs ilûzija par draugu:)
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:13
",,,slimiem vienam uz otru ir cits skatîjums."

(c) mellene

Tas tjipa ir akuunais tolerances paraugs no cilveeka, kursh citiem paarmet iekoshanos kaa sunim staraa un veel viskaut ko? Jebshu Tava savaadaa, terapeitu apmekleejushajiem cilveekiem nesaprotamaa humora izjuuta bez veelmes aizskart/aizvainot what ever ko?
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:15
,,,kas zina, lîdz tâdiem savas zemapziòas dziïumiem vçl neesmu tikusi...
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:18
...tûlît villa ies pa gaisu :))))
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:23
neies, man ðodien vairs nav pulvera...
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:24
:)) xe mad.., es ar gaidu, kas sovakar buus:))))
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:26
Jûs kâ uz tejâteri sataisîjuðies
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:29
a kâ piedâvâ savâdâk Tevi uztvert?
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:31
bet peedejaa laia jau seit nekas nenotiek iznemot Zemenu Komatu rotaïas, juus vareetu atvert realitates sova majas lapu, un uz sito visu veel naudu pelniit:)
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:40
Noela, es jûs tieði tâpat uztveru. Tevi un komatu gandrîz kâ vienu.Tu laikam domâ, ka es tagad brînîðos un taisnoðos. Vârdu spçle te ir, nekas cits:)
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:45
strawberry, man arî principâ vienalga ko Tu par mums domâ, bet tas, ka Tu brîþiem nezini par ko runâ, jo nespçj normâli izklâstît savus argumentus - nu tas ir skaidrs. Zini, pat Palabam ar savâm matu analîzçm pârliecinoðâk sanâca. Vnk. zinâðu kâ citâs reizçs reaìçt uz kârtçjiem Taviem apgalvojumiem.
arlabunakti :)
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:49
madcynics - labi raksti, labas domas...pievienojos!!!
Lasîju citu postus pa diagonâli, jo îpaði ðî tçma neinteresç, bet madynics labais!!!
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 00:58
Noela, tâs jau ir tavas problçmas:)
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 09:04
es to neuztveru kâ problçmu, man vnk þçl.
ieteikums
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 10:48
psihoterapija ir efektiivaaka par placebo - par to arii ir veikti daudzi (DAUDZI) peetijumi.

un topiks par to, ka stiprie visu dara pasi...
vai tas attiecas arii uz zobu labosanu? Uz klavieru stiepsanu n-tajaa staavaa? Viens pats?
Protams, cilveeks var visu - pats, viens pats. Bet ne vienmeer tas ir efektiivaakais, aatraakais, leetaakais (!!!) veids.

Esmu uzdevis jautaajumu cilveekiem peec ~ 20 terapijas sesijaam par 15Ls/gab - vai tas, ko ieguvi, ir sho 300Ls veerts? Atbilde parasti ir - noteikti/citaadaak nebuutu to dabuujis utml.

Vispaar, runaajot par to pasu efektivitaati, placebo, procentiem u.c. - interesenti var palasiities: http://www.psih.lv/index.php?cat=5&t_id=9
Lieta pasaulee ir peetiita.
Sabine
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 10:53
Madcynics -

Paldies par viedokli. Izlasiju un man radas pardoma - varbut psihoterapija gluzi vienkarsi nav piemerota stipra rakstura cilvekiem? Jo to, ka Tu esi stipra rakstura cilveks, izlasiju starp rindam. Ari sevi par tadu uzskatu, neskatoties uz to, ka mokos ar so nozelojamo kaiti, kas stipra rakstura cilvekam galigi nepiestav. Patiesiba jau man liekas, ka es loti labi zinu savas stipras un vajas puses un apzinos savas problemas, nedomaju, ka psihoterapija man varetu atklat kaut ko butiski jaunu. Vairak eju ar domu, ka palidz pats process. Bet nu, kad process ir sacis mani kaitinat... patiesam nezinu, ko pasakt talak. Lidz sim patiesam laikam parak esmu esmu palavusies uz palidzibu no malas - psihiatrs, dziednieki, adatu terapija, joga, homeopatija, - nekas no mineta ta isti nav stradajis. Psihoterapija mana gadijuma bija pedeiais, kas vel atlicis nepameginats. Varbut tiesam beidzot pienacis laiks saprast, ka sev palidzet varu tikai es pati? Varbut tiesi to si slimiba censas man iemacit?
ieteikums
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 10:58
psihoterapeits vs draugi

Abiem ir shis tas lidziigs, kaadeelj tos var viegli sajaukt. Bet tomeer ir dazas atskiriibas, kas ir buutiskas:
Draugu attieciibas ir bezgaliigas - taam nav noteikta gala teerminja/meerkja. Meerkis ir labi pavadiit laiku kopaa.
terapeitiskaas attieciibas vienmeer ir ierobezotas laikaa - vai taa buutu viena sesija vai 5 gadi 2x nedeeljaa - bet attieciibaam ir noteikts gals, un tas ir zinaams no pasa saakuma.

Draugam ir biistami dariit ko taadu, kas vareetu sabojaat attieciibas, jo tas noziimeetu draudziibas beigas. Terapeita meerkis, savukaart, nav vis uztureet attieciibas par katru cenu, bet - dariit lietas, kas klientam paliidz. Reizeem tas var buut pat uz attiecibu reekina.
Attieciibu fokuss draudziibaa ir pasas attieciibas. Terapijaa - klienta intereses (diezgan vienpuseeji un izsleedzoshi)

Gan draudziibaa, gan terapijaa notiek apmainja - abi viens otram kaut ko sniedz, un kaut ko sanem. Draudziibas gadiijumaa tas ir ne vienmeer skaidrs, kas tiesi tas ir. Terapijas gadiijumaa - taa ir profesionaala paliidziiba apmainjaa pret naudu.
Terapeits no klienta negaida draudziibu (atskiriibaa no drauga).

Un veel beigaas - ja cilveekam ir labi draugi (tiesaam, LABI DRAUGI - dzilas, intiimas, cienas un uzticiibas pilnas un no atkariibas briivas attieciibas), tad vinjam krietni mazaak buus nepieciesama psihoterapeieta paliidziiba. Cilveeki, kuriem ir labi draugi, arii vieglaak pienem/sanem paliidziibu no terapijas. Bet - diemzeel parasti cilveeki pie terapeita iet taadeelj, ka kaut kas nav laaga attieciibaas ar citiem - ar tiem pasiem draugiem. Biezi draugu nav, vai arii tie, kuri ir - "darbojas" tikai sauraa dziives jomaa - sportaa, hobijaa vai gimenes lokaa, piemeeram. Paliek kaut kas nenosegts, ar ko nepietiek.
ieteikums
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 11:19
sabînei:
iespçja saòemt palîdzîbu ir atkarîga arî no paða palîdzîbas saòçmçja - vai viòð (ðai gadîjumâ Tu) ïauj sev palîdzçt, vai ne.
Risks protams, bet nepamçìinâsi - neuzzinâsi...

Varbût vienkârði konkrçtâ psihoterapeite Tev nav piemçrota. (Nevis psihoterapija vispâr)
madcynics garâmejot
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 12:33
...hm...ieteikumam...izlasi Rablç "Gargantija un Pantagriels"...tur arî attçlots disputs, kur gadsimtu (uzsveru = GADSIMTU) gaitâ noslîpçtâm kustîbân mâcîti vîri viens otram kaut ko pierâda...psihoterapeiti man atgðdina ðos cienijamos vîrus...mçºa laikos arî nçsaja maskas, kuras aizbaida nesíîsto kaiti...pie tam, ne jau kaut kadi laji, bet pilnigi nopietni rumpîði, kuri bija svçti pârliecinati par ðîs maskarâdes iedarbigumu...
...Sabînei...savulaiK SWH veselîbas centrâ strâdaja Genâdijs Merefjanskis...kontakti ar vinu man tagad gan ir pazuduði...iesaku...tur ir viss kompleksâ - gad adatas, gan masâþa, gan viss pârçjais ... vçtrainâs dzives saðûpoto veselîbu viòð palîdzçja uzstutçt vajadzîgajâ limenî...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 21?
Ziņa: