Stress pirms psihoterapijas

Aizsāka Sabine 

hama
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 14:38
Visu domu izskaneeshanas/uzrakstiishanas rezultaataa Sabiine nonaak pie laba secinaajuma.
Es lasu un maacos.

Cinikji, vieniigais, kas man kriit aciis par tevi - tu ciinies ar savu passive-agressive buutiibu, tu taa kaa taads mazs chuuskuleens - man jau tipa nekas neinteresee, bet tomeer gribas kaut kaa iedzelt citiem. Kaapeec taa?
madcynics garâmejot
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 17:51
..ne ar ko es necînos...vienkârði nebrauc, un es nebraukðu...par to pçdejo manu uzbraucienu...aiziet rumpîtis pie zobârsta...zobiòð sâp...dakteris paèakarç, paèakarç...nesanâk...ejiet pie nâkamâ, tikai kâpostu gan atstâjiet...ak sâp???...jûs ar sevi nestrâdâjât...es laikam neesmu jums piemçrots..varbût nâkamais jums varçs izraut vai salabot...stulbi??...protams...tad kâ lai attiecos pret ðâdu paðu stulbumu no psihoterapijas aizstâvju puses...tâ arî reaìeju...par to dzelðanu...nedzeïu...tâds esmu...
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 18:07
hama, es neesmu manîjusi, ka madcynics dzeltu. Viòam ir interesanta pieredze, ir vçrts ieklausîties, pat ja kâdam pasniegðanas forma nepatîk.
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 18:11
"tad kâ lai attiecos pret ðâdu paðu stulbumu no psihoterapijas aizstâvju puses..."

Shis citaats tieshaam liecina, cik ljoti cinikjis respektee dazhaadus viedokljus...
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 18:31
Runcene, bet vai tad nav taisnîba? Zinâms stulbums ir manâms. Ja nu ðo vârdu vienîgi maigâk varçtu pateikt...
madcynics garâmejot
Re: Stress pirms psihoterapijas
20.07.2006 18:33
...kaíenît...mîïumiò...respektçju...izlasi uzmanîgâk...nerunâju par cilvçku stulbumu, bet par argumentu stulbumu...
Sabine
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 10:52
Cienitie psihoterapijas speci -

Ludzu apskaidrojiet man tadu lietu! Mes psihoterapija kopigi ar dakteri meklejam celonus kas vareja izraisit manu slimibu, un lai gan lielakoties man tie aptuveni bija skaidri ari pirms terapijas, mes ar dakteri tos tagad parrunajam velreiz. Japiebilst, ka man pasai bija zinamas saubas par bernibu un pusaudza gadiem, un zinot, ka psihoterapija uzskata, ka problemu sakne meklejama tiesi saja perioda, cereju, ka kopigi ar dakteri so sakni uzraksim. Diemzel - radas, ka tiesi saja perioda, neskatoties uz manam pulem atmineties un atstastit vissikakas detalas, kas vien varetu but noderigas, daktere tomer neko ieveribas cienigu neatrod. Vinas rezume ir, ka mana gadijuma nav viena iemesla, kas izraisija manu slimibu. Tie var but 5, 10, 15 iemesli, bet visa pamata ir manas vegetativas nervu sistemas labilitate, kas, diemzel, ir iedzimta un ko izmainit nevar. Tiesi ta nosaka, ka mans organisms reage ta, ka tas reage. Tatad - vinas piedavajums: turpinam runat par siem potencialajiem iemesliem, vienlaicigi pamazam atsakoties no zalem un macoties sadzivot ar visam sim te sliktajam sajutam. Esmu par siem iemesliem izdomajusies krustam skersam, esmu tos izanalizejusi, esmu par tiem runajusi ar tuviniekiem un draugiem, bet tas viss nav lidzejis. Mans jautajums ir: Kas psihoterapija ir tas atskirigais, ka saruna ar psihoterapeiti par man jau sen zinamajiem potencialajiem manas problemas iemesliem man varetu palidzet tikt gala ar manu vegetativas nervu sistemas disfunkciju?
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 13:57
Sabine, es tev ieteiktu izlasît þurnâlâ 36.6 interviju ar Selgu Vîtolu "Cilvçkam ir tik spçka, cik viòð sev atïauj". Tâ ir viela pârdomâm, jo cilvçks patieðâm var, ja grib. Nervu sistçmu arî var nostabilizçt.
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 14:03
To Sabine.

Saksim ar to, ka Tu uzskati, ka Tava dzive ir lietas, kuras nevar mainit. Taas ir Tavas bailes: tu kaut ko nedari, jo zini, ka to bremze lietas, kuras nevar mainit. Neapzinati - tas ir tavas bailes, kuras tu neapzinies un nespej verbalizet, lidz ar to vieglak ir pienemt, ka ir kaut kada "disfunkcija", kuru nevar mainit, tapec ir...

Paskaties uz sevi no malas - Tu joprojam runaa kaa "upuris": man neveicas, es nevaru atrisinat, citi, maitas, ari nepalidz un nesaprot tevi. Vai tu gaidi, lai kads kaut ko atrisina tava vieta? Zales? Terapeits? Draugi? Vecaki? Cik ilgi tu uz to gaidi? Varbut vienreiz sakt pasai vadit savu dzivi! Uznemties atbildibu!
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 14:05
Sadziivot ar slitajaam izjuutaam- man tas neshkjiet forshs meerkjis.
Manas terapijas efekts bija un ir kudi patiikamaaks, ar visu iedzimto vegjetatiivo labilitaati.
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 14:08
ZV, tomçr, kâpçc tas nav pirmais, ko psihoterapeits ïauj saprast? Cilvçkam ir jânonâk lîdz ðai sapraðanai, visa pârçjâ runâðana vienkârði bûs pupu mizas.
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 14:13
Jâ, viòam ir jâvada klients lîdz viòð nonâk pie secinâjumiem. Taèu terpajijâ bûtiska sadaïa ir konforntâcija, kurai seko skaidrojumus. Konfrontâciju lieto tad, kad klients pats nespçj apzinâties savas sajûtas. Konfrontâcija ïauj klientam pievçrst uzmanîbu un atcerçties ðo konkrçto neapzinâto situâciju.
Sabine
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 16:00
ZV -

To, ka vegetativas nervu sistemas labilitati nevar "izmainit" saku nevis es, bet gan mana psihoterapeite. Pirms 4 gadiem, kad nokluvu slimnica, ticeju, ka atri tiksu ar to gala, pilnigi un galigi - un uz visiem laikiem. 4 menesu laika savacos (gan ar zalu palidzibu) un atsaku stradat, pec pusgada biju no zalem nost. Vel pusgadu nodzivoju ka normals cilveks, diemzel tad sekoja atkritiens atpakal. Tapat vien, uz lidzenas vietas. Bez redzama iemesla. Nu jau vairak ka 2 gadus "sezu" uz zalem, bet pat ar tam isti labi nekad nejutos. Tiklidz stavoklis kaut cik stabilizejas, daktere sak samazinat zales, un es atri vien atgriezos izejas punkta. (Ja interese vairak par so temu, iemet mekletaja Fluanxol.) Reiz sadusmojos un atteicos no zalem pavisam - bet ari tas neko neatrisinaja, pec 2 menesiem "ar nolaistu asti" vilkos atpakal pie savas dakteres. Kads tur brinums, ka mani turpmakas dzives plani gadu no gada klust arvien piezemetaki! Lidz saslimsanai dzivoju loti intensivi, varbut pat parak -bet tagad ir tada sajuta, ka pamazam tieku nospiesta uz celiem. Ne, es negaidu, ka kads atrisinas manu problemu mana vieta, jo sada veida problemas citu vieta atrisinat nav iespejams. Bet es joprojam uzklausu padomus. Ari psihoterapiju man ieteica seit, foruma - ieteica cilveki ar lidzigam saslimsanam, kam ta bija lidzejusi. Jo "savu" veidu, ka tikt gala ar so kaiti, es pagaidam vel neesmu atradusi...
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 16:30
Iespejams, ka atbilde meklejama tiesi tavaa ieprieksheejaa dziives veidaa, kas bijis paaraak intensiivs. Iespeejams, ka tas, ko sauc par "nospiesanu uz celiem", ir normala dzives veida sakums.
Re: Stress pirms psihoterapijas
21.07.2006 17:58
..to sabîne...vai Tevi interesç SWH vîriòð, kuru es minçju???..pameklçðu viòa koordinâtes...tas cilvçks nerunâ gari un nekonkrçti, bet dara reâlas lietas :))
...ieborçt cilvçkam, kam jau tâ ir problçmas, kinformâciju ar mînus zîmi - tad nu gan labs psihoterapeits...:))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 17?
Ziņa: