multiplâ skleroze....:(

Aizsāka Laila 

gaita
Re: multiplâ skleroze....:(
27.10.2007 09:57
Galvenais ir satikt labu, uzticamu ârstu, kurð bûs ieinteresçts tavâ slimîbâ.tad ir liels atbalsts,jo viòð interesçsies par visu jaunâko, kas atklâts ðajâ jomâ, nevis bezspçcîgi plâtîs rokas...
Re: multiplâ skleroze....:(
27.10.2007 12:03
Nu tur patieshaam vajag labu (un ne leetu ja negadiisies fanaats) aarstu kas atbilstu taadaam prasiibaam...
Re: multiplâ skleroze....:(
27.10.2007 12:20
...viss jaunaakais MS pacientiem ir pieejams Juuras Mediciinas centraa, jo tur ir specializeets centrs... citur sastapt aarstu, kursh zin visu jaunaako un ir kompetents MS aarsteeshanaa, nav ceriibu...
gina
Re: multiplâ skleroze....:(
02.12.2007 17:40
tai kundziitei,kuru raadija tv gadus atpakal un kura ir latvijas lepnums,nav ms.zinu no personiigaa kontakta ar vinu.vina tikai darbojas ms asociaacijaa.sii slimiiba nekur nepazuud.arii daargaas zaales probleemas neatrisina pilniibaa.dazi sanem eksperimentaalaas zaales no aarzemeem.es jau pusgadu lietoju valsts kompenseetaas zaales,bet pagaidaam kluust arvien sliktaak.nezinu kaa buutu bez taam.ir taadi poliprenoli.kaadam varbuut paliidz.man tie nedarbojas.
teite
Re: multiplâ skleroze....:(
20.12.2007 01:29
es esmu tâs valsts kompensçtâs zâles lietojusi jau 2 gadus, tad pârtraukums un tagad atkal lietoju. ja pirms tam man bija diezgan bçdîgs stâvoklis ar daþâdiem nepatîkamiem saasinâjumiem, tad kopð zâlçm man vispâr nav nekâdu(!) problçmu, kaut MR uzrâda visus tos paðus perçkïus un minimâli, bet ka'du jaunu arî klât nâkuðu. es esmu aizmirsusi, ka man ir MS un reizçm, kad kâds apjautâjas, kâ man ar veselîbu, pirmâ momentâ stulbi brînos, ka tâds jautâjums, kamçr pielec, par ko cilvçks jautâ ;)
tâ ka zâles ir ïoti labas un kaut nu pçc iespçjas vairâk cilvçkiem tâs tiktu apmaksâtas.
Re: multiplâ skleroze....:(
25.05.2008 12:35
Sveiki visiem! Mans tçtis jau diezgan ilgi dzîvo ar ðo diagnozi- Multiplâ skleroze, itkâ likâs viòð ir mierîgs samierinâjies, bet tagad skatos ka viòâm sâk uzmâkties ðaubu çnas , viòam tieðâm, acîm redzami paliek sliktâk un ar vien vairâk viòð interesçjas par kautkâdâm metodçm, kâ arstçties. es nezinu kâ varu viòam palidzçt, bet gribu. Varbût kâds no jums var ieteikt kaut ko sakarîgu, kâdas tautas metodes vai terapijas, vingrinâjumus, nu tiðâm jeb ko, ko es varçtu ieteikt viòam. Bûðu ïti pateicîga, jo pati neko daudz par to visu neko nezinu, mamma òeko nesaka, bet es taèu redzu!
wert
Re: multiplâ skleroze....:(
26.05.2008 18:33
varbut lai tetis pamegina pec ta saucamas Zingites metodes riveties? t.i. ar dvieli pec dusas visas vietas kermeni izrive, lai asinsrite uzlabojas. Inese Zingite ta paralizi uzveica, bet man tantei nenormali mugura sapeja, ari pargaja. pasai locitavas sapeja. ka rivejos, ta pargaja. MS bija mana drauga mammai, diemzel loti atri progreseja un pec apmeram 2 gadu slimosanas slimiba vinu uzveica. tacu atceros, ka ari vinai palidzeja dazadas masazas. tad teica, ka jutas labak. domaju, tada zingites metode varbut pat labak palidz. pameginiet so te. lai veicas un izturibu.
pinkrose Wrote:
-------------------------------------------------------
> Valsts neapmaksâ visas zâles. Kaut vai
> imûnglobulînu - Krievijâ raþoto Eiropas savienîba
> vairs neatïauj, tagad paðiem jâpçrk ES
> raþotais...
>
> Un tâs dârgâs valsts apmaksâtâs (ja nemaldos ap 15
> tûkstoði), ir pieejamas tikai "izredzçtajiem", kam
> ir naudiòa, ko iedot tiem, kas izlemj, kam dosim
> zâlîtes, kam ne...
>
> Svarîgi slimniekiem nepârpûlçties, runâjot par
> fizisko slodzi, treniòiem, vingroðanâm, jo tas var
> izraisît slimîbas aktivizçðanos, paasinâðanos...
> Bet pat ârstiem reizçm ir pretrunîgi uzskati -
> viens saka, ka noteikti jâvingro, cits saka -
> nekâdâ gadîjumâ!
>
> Katrs jau ar laiku atrod sev zâles, kas palîdz
> justies labâk, stabilâk. Viss atkarîgs no
> materiâlajâm iespçjâm, cik daudz mçnesî var
> atïauties maksât par medikamentiem, jo tie
> pârsvarâ ir ilgstoði lietojami...
ilþuks
Re: multiplâ skleroze....:(
19.07.2008 13:31
Nevajag pârsteigties paðiem noteikt sev diagnozes. Man MS ir jau 4.gadu. Esmu to pieòçmusi, bet esmu optimiste, ka es to uzvarçðu.
Ïoti vçlos sarakstîties ar kâdu kuram ir shî kaite.Kur palikushi visi foruma rakstîtâji,atsaucieties.
Lûdzu,vai kâds var pateikt pie ms var bût,tâ ka pa dienu ir sliktâk nekâ vakaros,vakaros ta kâ paliek vieglâk un vai kâds ir pârdzîvojis shausmîgu nespçku pie saasinâshanâs pazîmçm,tâ ka jâguï un neko nevar padarît???
Re: multiplâ skleroze....:(
13.08.2008 08:58
chika - ieej www.calis.lv veselîbas forumâ tur arî tauta apsprieþas par ðo slimîbu
Paldies,sance.Es mçginâju,bet man nesanâca tur ieiet,kaut kâ îsti nesaprotu to ragistrçshanos.
Re: multiplâ skleroze....:(
15.08.2008 13:08
tev jau nevajag reìistrçties, ej iekðâ forumos, sadaïa veselîba, tur 7.lapâ tiek spriests par MS 20 lapâs. Tur vari rakstît,uzdot jautâjumus kâ ciemiòð
Paldies,mçginâshu skatît.
Gina
Re: multiplâ skleroze....:(
23.08.2008 16:53
Nespçks ir pçc solumedrola.Man palîdz Ringers vçnâ vairâk nekâ slimnicâ dotais.Vçl var izlietot kâdus multivitamînus piem.Vitiron.
chika
Re: multiplâ skleroze....:(
24.08.2008 23:56
Man nav bijis solumedrols.Kas ir Ringers,to izrakstija slimnîcâ,tas noòem nogurumu,nespçku??
Esmu Multiplâs Sklerozes Rîgas Vidzemes pr.p. nod. atbalsta grupas vadîtâja. Un mçìinu apkopot visus cilvçciòus, kam ir kâda saistîba ar multiplo sklerozi.
Ja jûs esat, tad dodiet lûdzu par sevi ziòu, varbût vçl zinât kâdu, kas nav MS asociâcijâ un nav LMSA biedrs (biedra nauda 5 Ls gadâ) padodiet arî viòam ðo ziòu.
Tiek piesaistîti sponsori (tie neesat jûs), atbalstîtâji daþâdâm nodaïu aktivitâtçm – rîkojot ekskursijas, svinot svçtkus, apmeklçjot guloðos cilvçkus mâjâs, sagâdâjot nepiecieðamo, apsveicot jubilejâs (tas jau bûtu priekð jums). Kâ arî,ja ir vçlçðanâs vienkârði sanâkt kopâ uzzinât jaunumus, padalîties ar savu pieredzi savâ starpâ, kâ arî saòemt /bezmaksas/ asociâcijas izlaisto avîzi "Cerîba".
P.s.Es pati slimoju no1998.gada, esmu bijusi gan "bez" kâjâm, gan bez redzes, gan, gan, gan.... Visam zâïu murgam protams tâpat kâ visi arî esmu gâjusi cauri, divu gadu garumâ lietoju "Siòku" t.i. Mitoksantronu un patreiz jau otro gadu pçc ðîs íîmijas jûtos salîdzinoði labi. Nu lûk, apmçram tâ.
Ja ir kâdi jautâjumi,tad lûdzu esat laipni gaidîti. Varbût gribat vienkârði aprunâties,kas un kâ tuvâk-varat mani sameklçt www.draugiem.lv uzrakstît-Ineta.Janusko@inbox.lv vai piezvanît 29864669 /Tele2/ INETA
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 14?
Ziņa: