aknas un smadzenes

Aizsāka putns 

putns
aknas un smadzenes
17.09.2006 01:27
par ko atbild aknas organismâ? vai varçtu bût, ka aknu darbîba tieði ietekmç smadzeòu bioíîmiju? jautâju, jo bçrnam ir noteikta diagnoze udhs un atminos, ka kâda pazîstama pediatre ieteica pârbaudît aknu stâvokli - vai tajâs nekrâjoties kaut kâda viela (diemþçl neatceros kâda tieði, bet nevaru pajautât, jo ârste tik drîz latvijâ nebûs). tas nereti esot udhs pamatâ. tâ kâ ðîs bûtu maksas analîzes un mûsu ìimenes ârste ðos izteikumus nemâcçja komentçt, jautâju pçc padoma vispirms ðeit.
putns
Re: aknas un smadzenes
23.09.2006 02:35
tieðâm neviens to nezina???
ðòimiak
Re: aknas un smadzenes
23.09.2006 02:48
Par ko atbild aknas organismâ? Aknas ir lielâkais dziedzeris cilv. organismâ, kas izdala dzîvîbai svarîgus hormonus. Bez aknas cilvçks nevar dzîvot. Aknas ir arî filtra orgâns, kas aiztur toksiskas vielas, nepieïaujot to atraðanos asînîs. Atbild arî par olbaltumvielu sintçzi.
Labdien!

Apsveicu Jûs ar jaunâ laikmeta bçrnu! Tas nozîmç gan lielâku darbu bçrna un sevis paða (!) audzinâðanâ, gan lielâku emocionâlo jûtîgumu un no tâ izrietoðas problçmas - gan izcilas spçjas vienâ vai vairâkâs jomâs, iespçjams, uz ìenialitâtes robeþas... ja vien ârstu, skolotâju un radinieku apvienotâ armija tâs neiznîdçs paðâ iedîglî...

Esmu jau tik daudz reiþu saskâries ar ðo diagnozi, UDHS. 99% gadîjumu tas nozîmç vienîgi to, ka mûsdienu sabiedrîba kopumâ un no vecvecvecmâmiòâm mantotâs audzinâðanas metodes NAV piemçrotas mûsdienu bçrnu audzinâðanai. Ðo fenomenu sauc par "Indigo bçrniem", par to jau ir rakstîts mûsu presç (ja nemaldos - "Mans Mazais").

Uzmanieties no ritalîna, ar ko parasti ârstç UDHS! Tas ðiem bçrniem (pareizâk, vecâku un ârstu mieram) dod ðíietamu uzlabojumu uz zinâmu laiku, bet galu galâ ÏOTI kaitç.

Iesaku steidzami iegâdâties Lî Kerolas un Dþenas Touberas grâmatu "Indigo bçrni" (krievu valodâ, pirku grâmatnîcâ "Polaris"). Vçl - sameklçt Aelitu Folkmani vai citu "indigo bçrnu" speciâlistu, kuriem ir jau nopietna pieredze ar viòiem. Ieskatieties mâjaslapâ
www.nlp.lv --> Kursi --> Intereðu izglîtîba --> Ìimenei
Tur ir kursi "indigo bçrnu" vecâkiem.

> par ko atbild aknas organismâ? vai varçtu bût, ka
> aknu darbîba tieði ietekmç smadzeòu bioíîmiju?

Pilnîgs sviests. Aknas primâri pârstrâdâ taukvielas, un ir kaut kâdâ veidâ saistîtas ar dusmâm - ja apspieþat savas dusmas, aknas cieð. Ar UDHS aknâm nekâdâ gadîjumâ nav NEKÂDA sakara.

Viena pilnîgi praktiska lieta - ðiem bçrniem ir tik liela enerìija, ka vecâki netiek tai lîdzi un ir ðausmâs. Dodiet bçrnam pienâcîgu fizisko slodzi, sûtiet kâdâ pulciòâ, tikai atcerieties, ka tam jâbût tâdam, kas bçrnam patîk, citâdi nekas neiznâks (tas ir svarîgi, vairâk par to izlasîsiet grâmatâ). Ja bçrns ir skolnieks, viòu jâprot ieinteresçt un viòu nedrîkst spiest, iebiedçt un kauninât. Tâ nekas, vai ne?

Guntis Veiskats,
topoðs dziednieks
Re: aknas un smadzenes
23.09.2006 16:47
Mçs visi jau esam dziednieki, tikai to neapzinâmies, Gunti Veiskat:-)))
Re: aknas un smadzenes
23.09.2006 16:56
Aknas ir universâls orgâns.
-izdala þulti,kas piedalâs taukvielu skaldîðanâ,
-piedalâs asins rades procesos,
-neitralizç indes,
-kalpo par asins depo,
- ir organisma imûnsistçmas sastâvdaïa,
-uzkrâj indes,tâpçc çst lielopu aknas neiesaku nekâdâ gadîjumâ.
Visu nevar atcerçties.
Re: aknas un smadzenes
23.09.2006 17:00
Mencu aknas arî nevajag çst.
ðòimiak
Re: aknas un smadzenes
24.09.2006 01:37
Vot tâpçc domâju, vienu periodu aktîvi lietoju gan mencu, gan liellopu aknas uzturâ. Vienu dienu pamodos, bija izkritusi akna. Vçlâk liesa atdalîjâs, un kaut kur pazuda.
Re: aknas un smadzenes
24.09.2006 09:32
Katrs izvçlas savas dzîves kvalitâti pçc savâm spçjâm un sapraðanas.Nekas netiek uzspiests.
Aknas ir inþu neitralizâtors un to depo. Tas ir fakts.
Re: aknas un smadzenes
24.09.2006 10:47
a es domâju ka indigo bçrni ir no "citas plançtas"... a izrâdâs tie ir tie, kuriem ir UDHS 99%... mjâ...
putns
Re: aknas un smadzenes
28.09.2006 14:21
Nç, tâ pamatdoma bija tâda, ka aknas (laikam?) atbild par vielmaiòu, tai skaitâ arî par smalkâku smadzeòu vielmaiòu. Tâtad, ja aknas nefunkcionç gana labi, nu, laikam neneitralizç indes, tad tâs vielas var ietekmçt smadzeòu bioíîmiju, no kâ izriet UDHS problçmas. Ðâdi gadîjumi esot bijuði.

Vai bûtu iespçjama ðâda saikne? Un vai ir vçrts iet un taisît bçrnam tâs analîzes? Bçrns ir pirmsskolas vecumâ un problçmas ir jau kopð dzimðanas.

Ar Aelitu Folkmani jau konsultçjos par diçtas lietâm. Tâ kâ medikamentozo ârstçðanu (vismaz tik agrâ vecumâ) bçrnam neatbalstu, tad Aelitas uzskati par indigo bçrniem un alternatîvas UDHS ârstçðanas metodes ar terapiju un diçtu palîdzîbu, pretrunâs nenonâk.
putns
Re: aknas un smadzenes
28.09.2006 14:34
Tad, kad es rakstu problçmas, es ar to domâju savdabîgu agresiju gan pret tuviniekiem, gan pret dzîvniekiem, gan arî pret citiem bçrniem. Pârgalvîgumu - piemçram, raujas ârâ no rokâm un skrien ielas vidû maðînâm teju vai zem riteòiem vai mçìina izsist logu ceturtajâ stâvâ. Izteiktu egoismu - bçrns nav gatavs nekâdiem kompromisiem un gandrîz vienmçr izturas kâ pasaules naba. Emocionâlu nesavaldîgumu un hipernepacietîgumu - ja kaut kas nenotiek tûlît un uzreiz, viòð spïauj sejâ vai sit. Protams, bçrns ir arî ïoti, ïoti kustîgs. Paaugoties gan tas (kaut nedaudz) ir mazinâjies. Tâpat ir arî ievçrojama attîstîbas un arî valodas aizture.

Diemþçl tie nav atseviðíi atgadîjumi, bet nemitîga ikdiena.
SesamV
Re: aknas un smadzenes
28.09.2006 22:44
Bçrniem nekas labâks par Lifepac Junior vitamînu nav. Pazudîs daudzas problçmas. Cilvçka organisms ir paðregulçjoða sistçma, ja ir vajadzîgâs izejvielas.
Íîmija neglâbs, bûs citas raizes. To runâ pasaules koferencçs, tur visi nebrauc...
Bûsim gudri!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 2?
Ziņa: