vai gastrîts

Aizsāka sintija x 

sintija x
vai gastrîts
25.09.2006 10:31
Man kâdu mçnesi pieturas slikta dûða, pçc çðanas jûtu, ka barîba ieplûst atpakaï barîbas vadâ. Ar pârtraukumiem ðâdas sajûtas man ir jau gadus desmit, bet, kad gatavojos iet pie ârsta, tad sajûtas uzlabojas. Sâpes kuòìî nav. Parasti viss sâkas pçc daþâdiem uztraukumiem. Vai tas varçtu bût hronisks gastrîts? Vai to iespçjams noteikt tikai ar kobras rîðanu? Ko palietot?
Demija
Re: vai gastrîts
25.09.2006 10:34
Sveika! Es domâju, ka tas ir gastrîtrs! Pati esmu izgâjusi cauri! Dzer Maalox ðkidraa veidâ! 3x dienâ pçc çsanas! Un galvenais daudz ðíidrums! Vçlams ar citronu un medu! Tâ kâdu mçnesi+ stingra diçta. Nekâdas eïïas, treknas lietas, èipði, gâzçti dzçrieni! Veiksmi!:)
sintija x
Re: vai gastrîts
25.09.2006 10:54
Diçtu nebûtu grûti ievçrot, jo apetîte nav! Vai arî tas piederas pie gastrîta? Man jau sâk nâkt virsû kancerofobija!
Esss
Re: vai gastrîts
25.09.2006 11:28
Man gan teica ka augljus un auglju sulas arii nedriikst...
Demija
Re: vai gastrîts
25.09.2006 15:30
Augïus - pareizi! Un tâ tas ir - apetîta nav! Galvenais ir kaut ko no rîta apçst!:)
Re: vai gastrîts
25.09.2006 16:57
Ir gastrîti ar paaugstinâtu skâbi un ir ar pazeminâtu. Katram ir atðíirîga diçta. Vienkârðs noteikðanas veids ir iedomâties citronu, ja ir paaugstinâta skâbe, jau domas vien par apçðanu uzdzîs drebuïus:)
Sintija x
Re: vai gastrîts
25.09.2006 21:39
Man laikam ir paaugstinâts skâbes daudzums kuòìî, jo dzen skâbas atraugas un dedzina arî.
Re: vai gastrîts
25.09.2006 23:24
Sveiki, Sintija.

Gastrîts ir tipiska psihosomatiska problçma, par ko nepârprotami liecina tas, ka sâkas pçc uztraukumiem. Reizçm to sauc par "menedþeru slimîbu", jo viòiem nereti nâkas çst steigâ, vienlaikus pa telefonu risinot problçmas. Nezinot Jûsu dzîvesveidu, tomçr var apgalvot, ka stresa par daudz.

1) Nekâdâ gadîjumâ neçdiet steigâ, çdot nedomâjiet ne par ko citu kâ izbaudiet paðu çðanas procesu (var bût nepiecieðams lietot izdomu, kâ to padarît tîkamâku).
2) Apmeklçjiet nodarbîbas, kurâs varçtu iemâcîties dzîvot Ðeit-Un-Tagad (joga, meditâcija, ciguns, Eriksona (pað)hipnoze, NLP, u.c.), jo pastâvîga dzîvoðana pagâtnç un nâkotnç ir tâ, kas mûs padara nervozus.
3) Tas, ka sajûtas uzlabojas, ejot pie ârsta, liecina, ka Jûs esat (I) ïoti jûtîga, un (II) Jums piemît vçl pienâcîgi neizmantotas spçjas ietekmçt savu veselîbas stâvokli. Ieteicamas nodarbîbas, kas lîdzçtu Jums nostiprinât pârliecîbu par sevi (man tâs bija - reliìija no vienas puses, un NLP kursi (www.nlp.lv) no otras). Iesaku palasît divas grâmatas:
a) Siòeïòikova "Возлюби болезнь свою", ðíiet, ir iznâkusi arî latviski. Tâ Jums daudz ko izskaidros.
b) "Дети индиго", Ли Керолл, Джен Тоубер (pirku grâmatnîcâ "Polaris") vai citu literatûru par "indigo bçrnu" fenomenu - domâju, arî tâ Jums var kaut ko pastâstît par Jums paðu.

Par kanceriem domas vienkârði izmetiet no galvas.

Kamçr vçl kuòìîtis ðvaki strâdâ,
1) izslçdziet no uztura visus smagos çdienus (gaïa, zivis, olas, ziròi, pupas) un 2) pçc iespçjas çdiet tikai siltu çdienu, turklât mazâkâm porcijâm.
Pat tad, ja organisms pilnîgi neko citu neòem pretî (ieskaitot augïus), varat droði lietot dârzeòu zupas - vismaz to buljoniòu, aizdarîtu vienîgi ar sâli un sviestu. Ir tâda pieredze.

Mana ilggadçjâ veìetârieða pieredze liecina, ka mûsu sabiedrîbâ retais prot izvârît garðîgu dârzeòu zupu, tâpçc te bûs viena receptîte iedvesmai.
Lielveikalâ nopçrkam SARKANÂS LÇCAS, 1/3 glâzi lçcu nomazgâjam un apm. 2 litros auksta ûdens liekam uz uguns, lai þirgti vârâs, taèu ne uz pilnas uguns. Esiet gatava nosmelt putas tûlît, kad uzvârâs!
NB: pçc izvçles varat iztikt bez lçcâm, tad ûdeni jâòem mazâk - 1,5-2 litrus.
KARTUPEÏUS 3-4 gab., vidçjus sagrieþam apm. 2cm gabaliòos un liekam klât apmçram 5-7 minûtes pçc lçcu vârîðanâs sâkuma. Pa to laiku uz rupjâs rîves sarîvçjam apmçram dûres lieluma gabalu no kâposta (varat aizvietot ar puíukâpostiem) un bïodiòâ noliekam gatavîbâ.
BURKÂNU (vidçju) arî sarîvçjam uz rupjâs rîves un atliekam malâ atseviðíâ bïodiòâ.
Kamçr lçcas un kartupeïi vârâs, mazaâ katliòâ vai bïodiòâ izkausçjiet laba sviesta pikuci un sildiet uz vismazâkâs uguns, lîdz sâk burbuïot. Nosmeliet putas (tajâs ir emulgatori u.c. íîmija) un pçc neilgas karsçðanas, atkârtoti nosmeïot putas, uz brîtiòu nolieciet malâ. Izkusuðais sviests nostâsies atseviðíi no sûkalâm, ja tâdas vçl palikuðas.
Kad lçcas jau sâk izjukt (pâkðaugiem zupâ vienmçr jâizjûk!), pielieciet sarîvçtos kâpostus, pçc pâris minûtçm - burkânus, pielejiet kausçto sviestu un pievienojiet sâli pçc garðas.

Visa mâksla ir likt sastâvdaïas ar tâdu aprçíinu, lai visi dârzeòi bûtu gatavi apmçram vienlaicîgi (atkarîgs no kartupeïu u.c. dârzeòu ðíirnçm un katliòa lieluma), tâ ka kâposti nedabû pârvârîties. Vienîgie produkti, kas droði drîkst izjukt, ir pâkðaugi un kartupeïi. Atcerieties, ka rîvçtâ veidâ gan kâposti, gan burkâni un bietes ir gatavi ne vçlâk kâ 5-7 minûðu laikâ.

Ir jautâjumi? Rakstiet emailu.

Guntis Veiskats,
gandrîz dziednieks

* * * * * *
Ļaujiet sev bût laimîgiem.
Re: vai gastrîts
25.09.2006 23:38
sintija.x
man.tas.izklausâs.pçc.gastroezofageâla.refluksa.
kobru.un.gastroenterologu.vajag,.nekas.ka.simptomi.pazûd.
Re: vai gastrîts
25.09.2006 23:48
Medus vçl. Ja çd no karotes skâbi pastiprina. Ja izkausç siltâ pienâ vai ûdeni skâbi samazina.
Jâiet steidzîgi uz "KOBRU" un jânosaka vai nav Heliopiloris baktçrija. Ja ir jâiziet speciâls kurs un par dedzinâðanu u.c aizmirsîsiet uz ilgu laiku ja ne uz visu mûþu.
Vçlâk var pieturçties pie dziednieka teiktâ.
Vçl ir teorija par asins grupâm un çdienu.To arî vajag òemt vçrâ. Ja neçd gaïu ir jâpapildina organisms ar dzelzi. To satur dzelzs trauki, prosas putras, dateles,skâbenes... var dzert preperâtus,kas vieglâk
sintija x
Re: vai gastrîts
26.09.2006 21:08
Vai helio baktçrijas nevar noteikt bez KOBRAS?
Re: vai gastrîts
26.09.2006 21:21
Ar asins analîzçm arî var.
Juris
Re: vai gastrîts
27.09.2006 09:15
Aizej uz Gremoðanas slimîbu centru "Gastro" Linezera slimnîcâ. Dr. Tolmanis. Tev pal1îdzçs, pats biju. http://www.gastrocentrs.lv/
Neesi slinka. Un pirms tam dabû norîkojumu no ìimenes ârsta, tâ bûs lçtâk.
sintija x
Re: vai gastrîts
29.09.2006 11:00
Vai dr. Tolmanis neliks rît Kobru? Man dikti bail no tâ!
Re: vai gastrîts
29.09.2006 11:25
Nesen riju kobru Linezerâ. Varçtu rît vçlreiz:) Nebija traki, tieðâm, pati arî biju sabijusies. Man konstatçja kuòìa slçdzçjmuskuïa problçmas? (apmçram tâ) Simptomi - slikta dûða, grieþ vai dedzina kuòìi, veders pûðas utt. Tagad jâdzer zâles, bet nesapratu - tas ir uz visiem laikiem, to nevar izârstçt?
Krokaste
Re: vai gastrîts
29.09.2006 12:57
Ciinos ar gremoshanas slimiibaam jau muuzhiibu, bet sapratusi esmu vienu, lai saarsteetu vienu,nav jaarij zaales,jo tas sabeidz atkal ko citu. Esmu paargaajusi uz dabiigajiem liidzekljiem. Shajaa gadiijumaa silti iesaku Smilteerkskju ellju 3reiz dienaa(aptiekas ap 3ls)+ strutenes pilienus(homeopatiskajas,ari parastajas aptiekas)..un tiesham, bet paliek labaak, nav vairs to briesmiiigo sajuutu tik daudz:)))
Krokaste
Re: vai gastrîts
29.09.2006 12:58
Kaa arii,tiem,kam garsho papaija,eediet tik nost,taa ljooooti paliidz kungjim,it seviskji skaabam:)
Lizete
Re: vai gastrîts
01.10.2006 13:56
-->to double
kad Tu riji to kobru, Tev ðpricçja vçnâ nomierinoðos?!
un vai dr.Tolmanis pats bâþ to kobru vai ari to dara mâsiòa?!
es ari taisos iet pie viòa, bet bail no tâs kobras un vel mâc ðaubas, vai palîdzçs..
Klaudija
Re: vai gastrîts
01.10.2006 17:28
kobra jau pati par sevi neârstç,tikai palîdz uzstâdît precîzâku diagnozi
Re: vai gastrîts
01.10.2006 17:34
Es arî esmu par dabîgiem lîdzekïiem. Nu jau esmu atteikusies arî no Raniberla, ko vçl pirms kâda laiciòa lietoju, un izskatâs, ka ir OK:)
kas ir heliobaktçrija!
tas kas jums te izsauc to nelabumu varētu būt arī helio baktērija, ko man atklāja febuāra sākumā Linezerā ,,Gastro'' centrā. Tur kobras ,,rīšana'' bija bērnu spēle, atšķirībā no tā kādus nostāstus esmu dzirdējusi. Tur ļoti forša attieksme, māsiņas tādas normālas, parunā kas kaiš. Vispirms iepūta kaklā kādas zāles, laikam lai vieglāk tā kobra iet lejā, ievadīja vēnā narkozi, uz dažām min. aizmiedz, pamosties, var iet paēst kafejnīcā, jo pirms tam NEDRīKST NE ēST NE DZERT un ej mājās, es vēl uz darbu braucu, tikai darbā neliels nogurums, miegs sanāca, bet tā neko nejutu. Gim. ārste izrakstīja zāles uz 22 Ls Efloran, Fromilid 500, Omeprazolu, kuru jālieto mēnesi, nu tagad tik tiešām jūtos labāk, zāles dzeru nedēļu, tikai pirms katras tabletes jāiedzer 1 jogurta kapsula, jo antibiotikas vienu kaiti arstē, citam orgāman kaitē.
Nu jaa
Re: vai gastrîts
17.02.2007 15:34
A kâ - tas nozîmç - ieliek vçnâ narkozi, un visu procesu ar kobru rîklç tu noguli un neko nejûti??
Re: vai gastrîts
19.02.2007 18:56
jâ tiesi tâ un tas tacu, man liekas ir visslabakais, ka tu nezini kadas mocibas butu japaciess, bet izmeklejums ir veikts un atbilde ir, kas ted vel vajadzigs?! Tur masiòas un daktere izdara visu un bez problemam, ja kadam bail man ari bija, bet nu varetu iet vel, jo ta var darit ja nepieciesams!
Neija
Re: vai gastrîts
19.02.2007 19:13
A kas ta par tadu vieglu narkozi, kas tik uz dazam minutem darbojas? Un otrs - vai pec tam riiklee nav riebiiga sajuuuta, ka tur kaut kas ir bijis iebaazts? Tatad ierodies pie arsta, tev ieliek narkozi, un kad pamosties, truba jau ir iznjemta? Nu tas ir super, jo no sis proceduras visiem tacu ir bail
Re: vai gastrîts
19.02.2007 19:36
Hmm? Diivaini... vispaar esmu bailiigs bet no fibrogastroskopijas gan nebaidos... neesmu uz to bijis bet kad ieshu tad visticamaakais uz "Gastro" bet no narkozes noteikti atteikshos... Man jau no domas par narkozi saak saapeet galva...
Re: vai gastrîts
25.02.2007 12:14
nu pçc tâs kobras,lai nebûtu tâda riebîga sajûta rîklç, tad iepûs kakla tadu ka aerosolu.
nu narkoze ir tâda interesanta, bet citur arî tâdas taisa, ja uz neilgu laiku vajag iemidzinât, lai tas cilvçkam neizraisîtu baigo diskomfortu. Nekad jau nevar jau zinât kâ mçs katrs reaìçsim uz tâdâm vai citâdâm nepatîkamâm sajûtâm, es varbût tur sâktu locîties pa grîdu aiz sâpçm, bet tâ neko nezinu, ko tur darîja, jo nejutu!
uhhhh
Re: vai gastrîts
25.02.2007 17:06
Nav tik traki un ja man no taa airosola nebuutu aizlilkts deguns vispaar buutu O.K. :) bet taa es nevareeju paelpot un dakteriitei liidz ar to bija gruutaak visu paskatiities. Proces nav saapiigs, bet nepatiikams gan, pie narkozes noteikti ir vieglaak, bet man no narkozeem ir vairaak bail kaa no visa cita...

Man atklaaja gastriitu un to sleedzeejmuskulja neaizveersjanos liidz galam, pirms tam un ari tagad dazkaart man dedzinaaja kungji un kungja sulu sita uz augsju izrakstiija man Omeprazolu un tagad arii ja ir ljoti suudiigi izdzeeru vakaraa vienu tableti pirms guleetiesjanas un O.K., taa smilksjeekskju elja toc ir laba, man gan labaak garsjo sula pasju spiesta un pie uudens :)))
Nepatîk kobra :(
Re: vai gastrîts
28.03.2007 16:43
Kobra-Tas bija visdrausmîgâkais kas jebkad noticis ar mani un manai mâsai arî bija, mums tikai iepûta kaklâ un vairâk neko. mana mâsa jau kâdus 8 gadus nespçj vçl no tâ atgûties un man arî tas bija ïoti ðausmîgi. bez narkozes vispâr neiesaku taisît...
Re: vai gastrîts
28.03.2007 18:24
Nju, nju...esmu to kobru bez jebkâdas narko rijusi reizes 8-9, neko, dzîva, i par to nedomâju...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 5?
Ziņa: