atkal depresija II

Aizsāka blueberry 

Re: atkal depresija II
10.11.2006 17:39
Es tikko sapratu,ka arii man ir depresija.Nju plus/miinus pilniigi taadas pashas sajuutas,tikai nekad neiedomaajos,ka vareetu buut depresija!!
girl
Re: atkal depresija II
10.11.2006 17:52
man septembrii un oktobrii bija nenormaala depresija..viss bija tik taalu pieriebies ka uz skolu pat negaaju, no maajas aaraa arii vispaar neliidu!! tad aizgaaju pie psihologa--esmu pagaidaam tikai 1 reizi bijusi, bet izgaaju no turienes kaa pavisam cits cilveeks--Pat nesaprotu kas tur iisti notika , bet juutos ideaali,, itkaa nekas nebuutu bijis..iesaku pameegjinaat, jo pasham tik tieshaam ar to ir ljoti gruuti tikt galaa..!! Veiksmi..;))
Re: atkal depresija II
10.11.2006 18:31
girl
paldies:)
tev droði vien bija kaut kâdi pârdzîvojumi vai stresi uz to laiku, ka tâ palîdzçja viena vizîte.

jeena - kas tieði ir tev lîdzîgi?
antîkâ
Re: atkal depresija II
10.11.2006 19:11
es esmu nogurusi tçlot optimistu
Re: atkal depresija II
10.11.2006 19:14
tieði tâ, a kâpçc tçlo, arî baidies?
antîkâ
Re: atkal depresija II
10.11.2006 19:26
Pierasts. Tâda ir mana loma. Un gribas redzçt pasauli apkârt priecîgâku (caur citu bçdîguma mazinâðanu)
Re: atkal depresija II
10.11.2006 20:54
Braucu un domâju, vai nosaucot vârdâ mçs nekultivçjam depresiju? Es nezinâju, ka tâ ir depresija, pirms ði foruma, es domâju, ka tâ ir jâbût, vnk esmu savâdâka, kâ arî lîdzðinçjâ pieredze mani tâdu ir padarîjusi. Braucot formulçju domu:
1. Nevienu Neinteresç cita cilvçka problçmas, ja vien ar to nevar nopelnît naudu. Katram ir sava dzîve, ja kâds dzîvo cita dzîvi - tad vinam kaut kas trûkst savâ.
Es jautâju - vai drîkstu prasît, lai visi tagad mani þelo, jo Es netieku galâ ar Sevi?
Kâ izveseïoties? Man versija - Tusçt ar veseliem cilvçkiem. Tâpat, kâ piem. slimus bçrnu liek vienâ skolâ ar veseliem, tad viòi daudz labâk pielâgojâs dzivei. Tas pats ir jâdara ar depresîvajiem. Es varu sarunas gaitâ pateikt, o man ir Atkal slikti. Nekur neiesu, pie manis atbrauks kâda uzòmçmîga optimiste, un izvilks no'mâjâm. Tâ varçtu bût ir parazitçðana, toties strâdâ.
A kad viss ir èupâ - nedçïa bez telefona, nemazgâta, neíemmçta, neeedusi, kaut mirusi - viena ar savu grûtumu.
Kad esmu izteikusi savu manifestu, gribçtu piebilst, ka tomçr labprât indçtos ar kâdâm zâlçm, ja bvien tâs palîdzçtu!
Galvenais ir nesajukt prâtâ...
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:16
es gan tâ nedomâju, kâ tu, bet, ja tas tev palîdz dzîvot ðâdi uzskati, tad labi. Es negribu, lai es bûtu atkarîga no cietiem, bet gribu pati bût optimiste, pati bût laimîga un priecîga, priecâties par dzîvi. Skaidrs, ka nevienu neinteresç mana depresija, ja nu vienîgi manu ìimeni (tagadçjo, ne vecâkus), bet tas interesç mani un ja es zinu, kâ ir justies labâk, tad es uz to tiekðos nevis kaut kâ eksistçðu, domâjot, ka tâ jâbût, nedomâju, ka man bûtu tâ jâmokâs vai manai ìimenei jâmokâs vai arî man dienu no dienas jâstaigâ ar masku, lai gan apakðâ kaut kas pûst un smird.
Man vajadzçtu kaut vai elementâri darît lietas, ko darîju Dzintaros klînikâ - nodarboties ar mûzikas terapiju, ar zîmçðanu, ar dienasgrâmatas rakstîðanu un sevis analizçðanu, bet nav spçka, nezinu, atnâku no darba un neko negribâs.

Man antidepresanti palîdzçja, esmu par to dzerðanu. Tûlît saradîsies te tie, kuri noliedz, bet man palîdzçja.
Ja tâ tieðâm, ir depresija, tad tas nav tik vienkârði.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:23
tu domâ par mani? Es nezinu, kas man tas ir, skaidrs, ka visos testos vienmçr uzrâdâs smaga depresija. Bet mani nosûtîja no psihenes pie klîniskâ psihologa uz 2 stundu garu testçðanu, t.i., man tas bija ap 2stundâm, psiholoìe teica, ka citiem iet daudz ilgâk, domâju tiem, kam ir problçmas ar koncentrçðanos vai ir kâdi bojajumi smadzençs. Cik saprotu ar atmiòu, koncentrçðanos un vispâr domâðanu viss ir daudz maz kârtîbâ. Psiholoìe teica, ka ðie testi neuzrâda depresiju kâ tâdu, bet personîbas îpatnîbas un reâli man neviens neko nepateica, jo informâcija bija domâta psihiatram, toreiz tik pateica, ka man ir problçmas adaptçties apkârtçjâ vidç, bet dakteris nez kâpçc sâka dot zâïu kokteili, tad gan domâju, ka nojûgðos - antidepresanti + neiroleptiíi + trankvilizatori + stabilizatori, biju kâ dzîvs mironis, nu ko pamocîjos ar tâm zâlçm un atteicos dzert.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:31
kur tu ej diagnosticçt visu ðito ârprâtu? moð man arî aiziet? tagad tieði meklçju ârstu.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:37
nav bail? Es jau nevaru spriest, kas katram ir, bet man jau liekas, ka tev ir vçl trakâk ka man (es domâju tâs bailes ko rakstîji pat pâr ielu pâriet). Daþreiz jau cilvçkam labâka ir nezinâðana, ja ar to var sadzîvot, bet, ja nevar...
Nu, skaties, skaidrs, ka psihiatri ir tie cilvçki, kuri ir tendçti visus sçdinât uz visâdâm zâlçm. Es no tâ nebaidos, jo zinu, ka kurâ katrâ brîdî varu pârtraukt, nevuens jau mani pie gultas nesies kâ psihenç tos trakos un ar varu ar neko nevar izdarît.
Man bija tâ, ka gâju uz psiheni Jelgavas slimnîcâ un no turienes mani nosûtîja uz to diagnosticçðanu, bet to var tikai tas psihiatrs izdarît.
Es domâju, ka tev vajadzçtu varbût iesâkt ar vai nu ìimenes ârstu (ja ir labs kontakts) vai aiziet kaut vai pie kâda maksas psihiatra, starp citu Dzintaros tie psihiatri ar drusku citu domâðanu - nav tendçti uzreiz grûst zâles, varbût sazinies ar kâdu no viòiem?
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:41
paldies. skatishos.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 21:44
reku adrese www.dzintari.lv
Man tur ïoti patika, arî ïoti palîdzçja.
Nu, lai tev viss izdodas un ir labi, lai varçtu dzîvot ar pilnu krûti un bût laimîga un beidzot nebaidîties!
Re: atkal depresija II
10.11.2006 22:11
Mmm, a varbût jums kaut kas trûkst organismâ, ne antidepresanti, bet kâda cita viela? Es nekâdi nevaru iedomâties, ka man varçtu bût depresija, vienkârði organisms man nepieïauj tâdu stâvokli.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 22:15
nu tu laimîgâ, novçlu arî lai nekad nekas tâds nenotiktu, bet domâju, ja tagad nav, tad maza iespçja, ka bûs, tâ ka priecâjies.
Sazin, kas tur trûkst. þçl, ka smadzenes nekâ nevar objektîvi pârbaudît vai kaut kâ izmçrît vielu daudzumu tajâs.
P
Re: atkal depresija II
10.11.2006 22:55
Nu bet kâda vaina multenei? man piemçram ïoti patika "Ledus laikmets". vot kad bûs vçl tâda forða multene? un, starp citu, daþkârt "po...isms" patieðâm ir veselîgs, ja tâ var teikt;)
Re: atkal depresija II
10.11.2006 23:25
Varu pateikt, kâ multeòu fanâte, bûs "laimîgâ pçda" par pingvîniem. izskatâs forsha. liekas,ka adrese ir http://www2.warnerbros.com/happyfeet/



Edited 1 time(s). Last edit at 10.11.2006 23:28 by double.
Re: atkal depresija II
10.11.2006 23:33
te treileriishi, ja jums ir apple formaats pieejams
http://www.apple.com/trailers/wb/happyfeet/hd/
Re: atkal depresija II
10.11.2006 23:50
man akal bija depresija no 15.augusta liidz 29.septembrim, tad palietoju xanax un vairs nebija, tagad negribu mazgaat traukus = laikam atkal saakas depresija :(
p.s. bet ja nopietni, ilgi njirdzu par sho kukuu bazaarinju.
antîkâ
Re: atkal depresija II
10.11.2006 23:56
Man gan ðíiet - ja pie depresijâ esoða cilvçka atnâk starojoði-karojoðs optimists, tad neraugoties uz visu depresiju gribas viòu noþòaugt!
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:10
Nu tad varbût tas ir viens no depresijas cçloòiem: cilvçks jûtas slikti, ja otram labi...un otrâdi.
antîkâ
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:26
Ne jau slikti ir tâpçc, ka otram ir labi, bet gan tâpçc, ka ðis otrs neizprot, ka vispâr var bût TIK SLIKTI ...
"èuþuju bedu rukoj razvedu"
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:30
Bet nu nav jau viegli saprast, vai ne? Kamçr uz paða âdas kaut kas nav izbaudîts.
antîkâ
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:39
Tâ ir ar visâm slimîbâm. Kas pats tâm cauri gâjis, tas saprot PA ÎSTAM, ne tikai - kâ cilvçks varçtu justies ( pçc grâmatâm)
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:43
nav taa. starojoshs optimists izklausaas peec mulkja, bet normaals optimists ir savior's . taa luuk, tas kursh neljauj koncentreeties uz sevi.
trauku mazgaashanai te nav nekaada sakara. miskaste maajaas arii nav obligaata. intereses truukums - luuk.
antîkâ
Re: atkal depresija II
11.11.2006 00:47
Normâls optimists var sniegt atbalstu, bet karojoðs optimists velk ârâ no depresijas vardarbîgi, tâ izdarot lâèa pakalpojumu.
Re: atkal depresija II
11.11.2006 08:30
gh
varbût man nemaz tad nav depresija? Es jau bûtu laimîga, ja tas bûtu kas cits, vnk. nav jau runa par tiem sasodîtajiem traukiem un vispâr piemçrus nevar minçt nekd, bet citâdi atkal neviens nesaprot, kas par desâm.


Reâli es tieðâm priecâtos, ja tam visam kâ tagad jûtos bûtu sakars ar kaut ko citu, jo depresija ir baigâ pretekle un ar to grûti cînîties bez zâlçm, bet ar visu pârçjo var arî pats paprovçt cînîties.
Eh, bûs jau labi, vismaz ar mani bûs labi, citâdâk nevar bût. Ðoreiz centîðos, tieðâm - ja kâdam interesçs, uzrakstîðu vçlâk, ko daru, kâ iet.
Zinu, ka depresijas slimniekiem vajag dienas reþîmu - man tieðâm vajag kaut kâ sevi disciplinçt.
Ðodien taisos tîrît mâju, ir gana enerìijas un par to jau priecâjos. Sakidrs, ka televizors, dators notrulina, un vçla gulçtieðana (lai gan to daru, jo negribâs piedzîvot nâkamo dienu) un brîvdienâs vârtîðanâs pa gultu. Tie protams ir sîkumi, bet jâsâk arî ar sîkumiem, ar kâdu teâtra izrâdes apmeklçjumu.
Kâ Dzintaros man stâstîja, ka jûtîgam cilvçkam svaru kausi vienmçr sasveras uz negatîvo pusi, tâpçc man paðai ir jâliek kaut kas otrâ pusç, lai svari ir lîdzsvarâ - jliek pozitîvâs emocijas, jâdara lieta, kas patîk. Skaidrs, ka tad, kad ir slikti, nekas neptîk, bet tâpçc man nevajadzçja slinkot un tad, kad jutos normâli, vajadzçja to visu sadarît.
Protams, man tagad nav briesmîgi nelabi, bet sâku brçkt uzreiz par to, jo domâju - jo âtrâk cilvçks kaut ko sâk darît lietas labâ un neielaiþ to stâvokli, jo labâki rezultâti.
Kad gâju pie psihoterapeita, sapratu, ka varbût pat depresija nav primârais, bet tâ trauksme, bailes mûþîgâs un tas nemiers, kas mani iztukðo un tad jau seko depresija. Tas dod cerîbas, ka nav tik traki un domâju, ka ar to trauksmi var vieglâk cînîties. (Es labprât reizçm ierautu kâdu Xanax:D Nu, narkomâne, bet to nedaru).

gh - es priecâtos, ja padalîtos tu ar savu pieredzi.
Re: atkal depresija II
11.11.2006 10:07
Blueberry, tas tieðâm tâ ir, bailes un nemiers iztukðo enerìijas krâjumus. Un arî tâ ir taisnîba, ka kaut kas ir jâliek otrâ svaru kausu pusç, jo no negâcijâm un stresa izbçgt nevar neviens. Bet tas, ko likt, ir jâatrod sevî paðâ. Ja meklçsi vienmçr no ârpuses, krist depresijâ nâksies atkal un atkal.
Re: atkal depresija II
11.11.2006 10:22
ar savu pieredzi?!
man taadai huinjai kaa depresija vienkaarshi nav laika. man ir jaastraadaa, jaamaksaa reekjini, jaastudee, dazhaada kalibra attieciibas jaauztur, jaasporto, jaatpuushas, utt, utjpr.
bet nu ja cilvis var atljauties depresnjakus, tad kaa krievi teiktu - flag emu v ruki :D
p.s. ja man buutu lieka nauda, ieguldiitu to farmaacijas uznjeemumu akcijaas :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 2?
Ziņa: