Mirðanas diagnoze

Aizsāka Lâsma R. 

Lâsma R.
Mirðanas diagnoze
16.11.2006 19:14
Sveiki!
Gribçju nedaudz uzzinât ko par ðâdu nâves diagnozi. Tâtad rakstîts tâ Aknu Ciroze<Aknu koma<Aknu vçzis. Slimniece nomira pirms mçneða, tad kad bija iespçja paprasît ârstam tad sakarâ ar visu uztraukumu aizmirsu, varbût arî negribçju. Tâtad cik sapratu tâs slimîbas ir domâtas, ka no vienas attîstijâs nâkamâ, jeb viòas visas kopâ? Nu tâtad par to Aknu Cirozi viss ir skaidrs, it kâ pavasarî bija Stradiòos, jâ tur konstatçja ka ir Aknu Ciroze. Pçc tam vel uz Onkoloìisko aizsûtija, tur uztaisija aknu puknciju un palika vçl sliktâk. Kad iznâca no Onkaloìiskâ tur pat nevciens nekâ neteica tik iedeva kkâdas lapas un viss, ìimenes ârsta ir tieðâm riktîga daune (diemþçl), ir jau p[ieredze, ka viòa pati nekâ daudz nejçdz izòemot zâïu rakstîðanu. Tâ ar neko neteica, tikai zçles izrakst;îja un teica ja paliek sliktâk, lai brauc uzslimnîcu. Cik es palasîju tos papîrus tur bija viss diezgan nesaprotams bet visu laiku pieminets hepotîts. Nu Spetembra beigâs palika ar sliktâk- nevarçja vairâk paiet, aizveda uz slimnîcu, taèu diemþçl jau pçc nedçïas nomira. Tagad nedaudz paintresçjos par hepatîtu, viòai atbilda visas galvenâs Hepatîta C pazîmes: No sâkuma ir nogurums(nu tapçc jau ar brauca uz slimnîcu, bija stipra sieeviete, bet pçkðòi baigais nogurums), smadzeòu traucçjumi (bija, bija), dzeltana âda (tad tas likâs diezgan dîvaini), iestâjas koma (4 dienas pirms nâves, diemþçl, kopð aizveda uz slimnîcu vairâk ar viòu nerunâju, aizbraucu jau tajâ dienâ, kad viòa vairs nevarçja parunât), Aknas apstâjas (Nu laikam jau bija). Nu tad nâves iemeslam vajadzçtu but C HepatîtaM? Un vispâr vai tad Aknu KOma ir nevis atseviðía slimîba, bet Aknu Cirozes pakâpe? Un vispâr kapçc ja bija tas vçzis ârsti neko neteica, galu galâ vçzis taèu neizplatâs nedçïas laikâ. Kapçc viss ko varçja pateikt dzeriet zâles? Pati slimniece tâ arî neuzzinâja ka viòai vçzis ir, arî dîvaini.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 19:23
Kaut kaa drusku saputroti. Ne aknu veezis ne aknu ciroze ne hepatiits pashi par sevi nav naaves ceelonis kaut gan ir slimiibas. Savukaart aknu koma nav slimiiba bet ir staavoklis kas var buut par naaves ceeloni. Nu taa apmeeram. C hepatiits attiistaas leenaam un noved pie aknu cirozes vai veezha savaa beigu stadijaa kas iestaajaas peec daudziem gadiem. Diemzheel to atklaaja pavisam nesen un lielaakaa dalja cilvju joprojaam nav uz to paarbaudiiti :(
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 19:27
Vai tad Aknu Vçzis nevar bût nâves iemesls? Bet reâli kad vel varçja kautko izdarît, lai tomçr varçtu izârstçt, vismaz daïçji, lai mainîtos kautkas uz labo pusi.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 19:39
jautajums ir kura stadija vezis atklats, cik vecs bijis pacients, kadi ir iespejamie celoni, vai bija kadi faktori kas veicinaja slimibas attisitibu, cik sne pirms tam bija sudzibas... viennozimigi uz so jautajumu nevar atbildet.
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 19:45
Nu re ka vçzi vispâr neatklâja, vismaz âsti nekâ neteica. pacientei bija 76 gadi, nu celonis ir ganjau ta aknu ciroze, vai hepatits, nu par to attistibu ir tâ ka laikam , ja ir aknu ciroze nevar çst neko sâïu un asu, ko slimniece neievçroja, ari ka nevar peksnas straujas darbibas netika ieverotas. Sûdzîbas sâkâs pavasrî ar nogurumu,.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:21
tad es nesaprotu jautajumu. ja es pareizi sapratu velreiz parlasot tad pacientei figureja 3 diagnozes C hepatits, aknu ciroze un aknu koma. Ka ku! rakstija Chepatits izraisa aknu cirozi, kas agri vai velu noved pie aknu komas, kuras rezultata iestajas nave. Jautajums sekojoss vai papiros bija ari jusu pieminetais aknu vezis un ja jaa vai tas paradijas tikai mirsanas aplieciba vai ari pirms tam izsniegtaja mediciniskaja dokumentacija???
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:27
viòai atbilda C hepatîta pazîmes vai viòai bija diagnosticçts C hepatîts (apstiprinâts???)
Lâsma R
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:28
Vçzis tika pieminçts tikai mirðanas dokumentos.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:29
un c hepatîts?
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:33
Nebija gan, Baltezera izrakstâ kur taisni vispareja parbaude bija nekads hepotits vispar pieminets nebija, bet aizsutiju uz onkologisko un tur tad izraksta hepotits visu laiku figureja. Bet nu arsts nesu un to izrakstu galigi nesapratu, tas ari nebija domats pacientam, bet man liekas, ka gimenes arstam tomer bija jaizstasta, kas tur rakstits.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 20:42
hepatîts pats par sevi ir aknu iekaisums.
varbût tur bija raxtîts specifisks hepatîts vai ca hepatis nevis c hepatîts?
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:12
nu esgaligi nesaprotu - kapec jusu stasta figure aknu vezis un ir jautajums par to ka naves iemeslu ja saja gadijuma tada diagnoze nav bijusi??? kur slepjas jautajums uz kuru gribejat seit iegut atbildi?
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:16
varbût ka bija, bet kautkâ ne tâ uzraxtîta - onkologiem joprojâm daþreiz uzraxtâs tâ, ka cits ârsts saprot, a slimnieks nç. tipisks piemçrs - "specifiskas izmaiòas".
diez vai pçkðòi mirðanas apliecîbâ kâds iedomâjâs vçzi tâpat vien ielikt.
zinot LOCu, iespçjams ka tas ca bija neârstçjams, tâpçc izdeva papîrus un nosûtîja pie ìimenes ârsta simptomâtiskai terapijai dzives vietâ. a varbut bija savâdâk. jâredz tie papîri, lai ko skaidrâku teiktu. (t.i. jâiet prasît taipaðai ìimenes ârstei)



Edited 1 time(s). Last edit at 16.11.2006 21:51 by Noela.
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:19
Nu neatcxeroes, es to izrakstu Jûlija lasîju, bet man liekas konkrçts Hepotîts tur nebija pieminçts. Â un vispâr visam sâkums bija sausums mutç, kas sâkâs pirms 4 gadiem, ðoreiz atkal izrâdijâs ârstes stulbums viss ko viòa varçja pateikt lai ejot pie zobârsta, kas protams neko nevarçja pateikt. Tâtad no sâkuma tas bija vienîgais, kapçc vi;na gribçjo doties uz slimnîcu, tacû pie tâ visa vel pavasari uzradâs nogurums, tâ arî iznâkumâ slimnîca
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:50
ja pienem variantu ka vezis pirms mirsans apliecibas nekur nefigureja tad to vareja atkalt ve tikai sekcijaa.Vai sada lieta tika veikta??? ta butu izskaidrojams tas ka vezis paradas tikai mirsanas papiros, lai gan negribas ticet ka onkologijas centraa tas butu palaists garam, drizak jau Noelas minetais variants.
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:58
Nç, sekcija netika taisîta. Bet sakiet, vai sausumam mutç ar ðo visu vispâr bija kâds sakars?
Re: Mirðanas diagnoze
16.11.2006 21:59
Lâsma, bet ko tieði Tu vçlies zinât? Kâpçc tâdi jautâjumi? aizdomas par nepareizu diagnozi/ârstçðanu vai kâ?
Lâsma R.
Re: Mirðanas diagnoze
17.11.2006 08:02
Arî tas, un vienkârði gribas nedaudz uzzinât ko vairâk par ðo slimîbu
Re: Mirðanas diagnoze
17.11.2006 08:12
kas attiecas uz diagnozçm - labâk savâkt visus papîrus un atrast kâdu pazîstamu mediíi, kas klâtienç varçs papîrus apskatît - citâdi mçs te varam minçt do pateri puïsa.
Par slimîbâm - ja lasi angliski - internetâ ir ïoti daudz info. katrâ ziòâ hepatîts mierîgi var bût fons vçzim, un aknu koma attîstâs infoksikâcijas rezultâtâ,kad aknas vairs netiek galâ.
par hepatîtiem var palasîties ðeit - kâ reiz par sareþìîjumiem. Bet then again - a varbût viòai nebija vîrushepatîts, bet nespecifisks hepatîts - to tikai pçc izrakstiem var pateikt. (katrâ ziòâ sareþìîjumi no jebkura hepatita var bût tâdi, kâdi tur apraxtîti)
http://www.hepatits.lv/modules.php?name=News&file=article&sid=14
Incene
Re: Mirðanas diagnoze
17.11.2006 11:25
Lâsma, es pilnîgi saprotu Tavas raizes, jo arî manai mammai (66 g.)bija mirðanas apliecîbâ dîvaina diagnoze.
Saslima ar plauðu karsoni. Tikko bija izslimojusi citas slimîbas un vispâr organismam nebija spçka cîòai. Ârstçja ar penicilînu, kas viòai sen vairs nelîdzçja. Bet dakteris ierakstîja- olnîcu vçzis... Kaut gan pirms tam bija Rîgas slimnîcâ veikta pilna datortomogrâfija un biju klât ginekol izmeklçðanâ, kad teica- viss kârtîbâ. Pie tam pat onkologa konsultâcijas nebija. Bet nu no sekcijas atteicâmies, ne jau tâpçc lai dakteri saudzçtu... Vnk savâ dzîvç viòa bija tik daudz graizîta, ka... tâpat jau neuzmodinâtu.
Cik es jûtu, Tev vajag (lai cik tas ir grûti) pieòemt, ka Tava tuvâ cilvçka vairs nav... Lai vai kâda tâ diagnoze- pareiza vai ne, viòu vairs neuzcelt. Varbût Dievs gribçja viòu paòemt pie sevis? Varbût viòai bija palicis par grûtu cînîties ðajâ pasaulç? Pieòem ðo faktu un ïauj viòai dusçt. Viòai tagad nekas vairs nesâp.
Un laiks visu dziedçs. Arî Tavas sâpes. Kaut arî paðlaik tas liekas neiespçjami.
zâlîte
Re: Mirðanas diagnoze
17.11.2006 22:25
Domâju, ka mirðanas dg ieraksta diezgan precîzu.
Bieþâk ir tâ, ka dzîvam esot diagnozi nevar/negrib/baidâs atklât.
Re: Mirðanas diagnoze
18.11.2006 13:51
Ne vella mirshanas diagnoze nav preciiza (ja netaisa autopsiju). Manam teevam kaut ko taadu tiiri formaalu ierakstiija. Kaut gan- man vienalga, taapat zinu no kaa.
Moljers
Re: Mirðanas diagnoze
17.04.2007 19:14
Autopsijas nav, precîzas diagnozes nav, iespçjas apstrîdçt neko nav.
Pçc paðreizçjiem noteikumiem autopsiju taisît, bez radinieku lûguma , prasîbas nevar.
Re: Mirðanas diagnoze
17.04.2007 20:23
Hepatîts C, aknu ciroze un aknu vçzis jau viens otru neizslçdz. Visbieþâk tâ arî ir, ka hronisks C- hepatîts ar laiku izraisa aknu cirozi un aknu vçzi, un ðie abi noved pie aknu komas un nâves. Aknu cirozi tikpat labi var izraisît arî it kâ nevainîga ,bet ne mazâk bîstama slimîba - tauku hepatoze, kas ar laiku noved pie steatohepatîta, cirozes un aknu komas. Mirðanas diagnozç nekâ medicîniski nepareiza neredzu. Ja gribi noskaidrot, kâdas slimîbas un cik savlaicîgi ârstçtas un cik pats pacients bijis ieinteresçts ârstçðanâ ( vai ievçroja dietu, nelietoja ne grama alkohola un tml.) - var jau celt augðâ visu medicînisko dokumentâciju caur MADEKKI. Vai vajag?
p.s. ne vienmçr ir iespçjams C-hepatîtu ârstçt ar specifisku terapiju , nu piem. cilvçkam jau ir aknu ciroze, ir izmainîts( samazinâts) leikocîtu skaits, ir par zemu trombocîtu skaits, ir kâdas pavadoðas autoimûnas slimîbas. Ne vienmçr - ârstçjo pacientu ar specifisko terapiju virusu izdodas nobeigt, tas atkarîgs no vîrusa tipa.
Liesma
Hepatits
30.05.2007 11:20
Man ier sads jautajums........
Ka var nodzivot cilveks un neuzin ka vins bijis slimojis ar hepatitu,kaut vai ari bijis donors asinim un no Valsts Asins Donoru centa neuzinajis.
Re: Mirðanas diagnoze
30.05.2007 17:32
Pievienojos haizivs skaidrojumam. C hapatîts,ciroze,aknu vçzis,koma un letâls iznâkums.
Ja bûtu savlaicîgi atklâts C hepatîts, varçtu sâkt ârstçðanu. Izmaksâ 7 000 lati apmçram. Dod 90 % garantijas.
Re: Mirðanas diagnoze
19.01.2009 18:51
Sweiki! lasot so teemu radas jautajumi! Cilveks kurs slimo ar vezi un hepatitu b var izdzivot, cik lielas izredzes ka nenomirs? ko vins drikst est un ko nee? Sis cilveks ir mana mate(37) un man nav ne jausmas kaa pareizaak pa vinu jarupejas:(
sisie
Re: Mirðanas diagnoze
20.01.2009 10:26
Agita - izrdzes nosaka daudz kas - kadâ stadijâ atklâts vçzis, kas tas par vçzi, kâ vçl var palidzçt ârsti, kâds ir vispârçjais mammas stâvoklis, cik cilvçks pats vçlas ko darît un dara. neviens neko precizu par ðadu diagnozi pateikt nevar.tas ir neprognezçjams.
Re: Mirðanas diagnoze
20.01.2009 11:41
Jâaiziet pie hepatologa-aknu ârsta.
Tâdi speciâlisti ir Latvijas infektoloìijas centrâ. Vîòi tad arî pateiks jums ârstçðanas iespçjas,diçtu,prognozes.
Veiksmi.
Vçl jo vairâk,tagad ir vakcînas pret A un B hepatîtu.Protams,tas der veseliem cilvçkiem.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 25?
Ziņa: