Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas

Aizsāka Inese.... 

Âtrie var atbraukt bez maksas??? Hmmm... nu nez nez.... nu ne jau nu lai izmeeriitu temperatuuru un asinsspiedienu.
Inesei !
No savas pieredzes varu teikt ,ja kunìis tâ uzvedas un tas parasti ir uz nervu pamata,tad pirmajâ vietâ ârstçðanâ jâliek nervu zâles.
Ar zâlçm vajag panâkt,lai var pa nakti gulçt kârtîgi un cieði.
Citam lîdzçs baldirjâni citam vajag ko stiprâku.
Tad jâlieto viegla pârtika bieþi un pa mazâm porcijâm.
Omeprazols un noðpa arî var palîdzçt,tâpat cerukâls pret vemðanu.
Tieðâm apbrînoju mediíus par to ka viòiem pietiek laika un enerìijas,lai lasîtu morâli cilvçkam par to ko viòð nepareizi dara,bet nav laika lai pastâstîtu,kas bûtu jâdara pareizi.
To var redzçt arî iepriekðçjos komentâros,cik komentçtâji ir devuði kâdus tieðam lietderîgus padomus?
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 12:51
AKA - nevar jau zinât kas ir jâdara, ja nav veikta pacienta apskate un analîzes - ne? Nevar tâ pilnîgi droði pateikt, ka tas tieðâm no nerviem, un uzreiz kautko ieteikt lietot.
Vai pie sâpçm vçderâ arî uzreiz bez izmeklçðanas ieteiksi lietot kautko pretsâpju?
Pareizais arî tika ieteikts - iet pie ìimenes ârsta.
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 12:52
Inesei

un vçl- ja uzskati, ka Tev ir problçmas ar veselîbu griezies pie maksas privâtârstiem.
Principâ liela daïa ârstu tomçr dod savus telefona numurus,lai pacients varçtu piezvanît pakonsultçties,bet nu pçc pieredzes var teikt,ka pârsvarâ viòi tad arî saka-ja kas,zvaniet âtrajiem:)
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 12:55
ìimenes ârsts-dispeèers, kurð atkarîbâ no SAVA?! naudas daudzuma vai garastâvokïa Tevi tikpat labi var sûtît vai nesûtît uz izmeklçðanu pie speciâlista.
dii...
bet kâ tu iedomâjies situâciju-atbrauc âtrie,izdara ko var un saka,ka jâmaksâ seði lati,bet tantuks tikai sâk vaidçt ka naudas nav,pensijas mazas u.t.t.-vai tad âtrajiem bûtu jâòem graudâ?
Pilnîgi piekrîtu sastei, viòa Tev pareizi saka. Vçl, ja ir slikta dûða var dzert stipru melno tçju ar cukuru, lai arî salda, bet ar maziem malkiem.Iespejams, ka Tev ir vçdera vîruss, tad gan ir jâgrieþas pie ìimenes ârsta, to lietu nedrîkst aizlaist!

Pilnîgi piekrîtu arî, ka jâsakârto tâ lieta, ka ìimenes ârsts ir citâ pilsçtâ, tâ ir grûti, bet tik tieðâm, kur tad vçl griezties, ja cilvçkam ìimenes ârsts citâ pilsçtâ, ja ne âtrajos, ja viòam ir pavisam sûdîgi, it îpaði, kad tam ir darbs ar stingru priekðnieku un pie ìimenes ârsta nevar tikt lielu rindu dçï!?

Meitene tak neterçja âtriem laiku,izsaucot tos,pati gâja.Un viòiem, savukârt ir jâmâk sniegt pirmâ palîdzîba,lai kas nenotiktu, nevis atrunâtos, ka viòi nav zobârsti utt., tâds viòiem darbs!

Loìiski, ka slimnîcâ viòi neliks, jo diemþçl tagad ïoti daudz cilvçku, kuri nopietni slimo un pat tiem nav vietas slimnîcâ, redzçju, ka pat gaitenî gultas bijuðas, jo palatâs nav vietas, traki... :(

Attieksme,paldies Dievam, ne visur ir tâda, bet diemþçl, pârsvarâ, tie ârsti, medmâsas ir izlutinâti ar tam vecâm tantçm, kuras paðas naudu bâþ kabatâ, tâpçc, kamçr piíi neiedos, neko negrib darît :( Bet arî viòiem neiet tik viegli, visâdi pacienti trâpâs...
to AMAZONE
Latvija vel lidz sim bridim strada divaina sistema. Kad atras palidzibas medikim izsaukuma jagrabstas pa naudam. Somija sis jautajums atrissinats prastak. Atstai ceku uz vietas un viss, dublikats paliek pie medikiem, kuri to nodod pec tam buhalterija.

Ja cilvecins nesamaksa, vinam pa pastu atnaks atgadinajums vel +5 euro (jav sanaks 9.25 + 5 euro), nesamaksa atkal (parasti tiek dotas 2 nedelas), vel atnak 5 euro un atgadinajums (9.25 + 5 + 5 euro), nesamaksa atakal tad pie lietas keras kada firma naudas zisiteja, vai tiek vienkarsi nonemts no cilveka bankas konta nepieciesam summa. Piespiedu karta, pieplusojot vel sa pakalpojuma maksu. Var sanakt, ka par tadu prieku, ka 9,25 euro reikina nemaksasana kopuma samaksat ap 50 ))).

Latvija ir vissas iespejas darit to pasu. Kapec ta nenotiek. Es nezinu. Pie tam firmas-naudas izsiteji Latvija ir, tie veikli darbojas kopa ar bankam.

Mediki uz atras palidzibas nav nekadi kassieri un naudas izspiedeji. Bet ja celveks bez pamata izsauc atro palidzibu, vinam par so papild pakalpojumu jamaksa.

Ja cilveks grib izmantot atro palidzibu, ka taksometru (piemeram kad temperatura ir 37,8), ludzu. Nekadu problemu. Somiem tas ari ir iespejams, vien samaksat sanaks ap 50 euro par katrim 5km. + 9,25. Nekadu problemu. Bet ari saja gadijuma nekadas naudas NMP medikim turet rokas nevajag.



Edited 3 time(s). Last edit at 04.01.2007 13:52 by Dr.asist. Raimonds.
AMAZONE-
nu taa jau ir atseviðía situâcija, kad âtrie kïûst par bezmakas ârstiem. Gan jau, ka no tantuka neko i nepaòemtu, tik vai nâkamreiz âtrie vçl apciemos ðo tantuku??
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 13:46
Piekriitu, ka gjimenes aarstu nevar sazvaniit vakaraa/naktii. Bet 8 dienu laikaa nu gan var.
NMP brigades apkalpo iedzivotajus kad gimenes arsti nestrada. )))) Bez maksas. ))))
Kad saucu âtros mâsai, pirmais, man uzreiz pajautâja, vai man neesot maðînas, it kâ saprotu, ka viòiem tas jâjautâ, lai neaizòemtu âtros, bet gadîjums bija tik tieðâm nopietns un arî loìiski domajot, vai es sauktu âtros, ja man bûtu sava maðîna, man tak ar maðînu bûtu âtrâk aizvest, nekâ gaidît kamçr viòi atbrauks un aizvedîs, brîþiem arî ir jâpadomâ tajâ galâ...
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 13:54
Sister
lielaakaa dalja sauks pie 4 dienu temperatuuras 37,5 un dariis to 3 naktii, pat tad, ja pie durviim 3 mashiinas staavees...
to Sister
"Taja gala" doma. Nebaidaties )))) Ja jus tikai zinatu kadi izsakumi ir. Vissvisadi. Pemeram kukaina kodiens pedas rajona ))))) Izsaukums skaneja: "prijezhaite bistreje u menja noga nadulasj, ocenj bolno, bistreje!" Uz jautajumu kas noticis: "Menja kto to ukusil bolno..." (viss notika privata maja). Un masinas tur bija divas! Uz vietas izradijas, ka bija sakasita brucite. (drosi vien ods iekoda un tante sakasija). Ar minimalu reakciju. Sasmerejam tantinu ar spirtu, uzlikam parseju, tadu resnaku, lai redzetu ka atra palidziba pild savas tiesas funkcijas.

Braucot atpakal uz staciju, nirdzam ka trakie...



Edited 2 time(s). Last edit at 04.01.2007 14:20 by Dr.asist. Raimonds.
Tâpçc es arî saku, ka pacienti ir daþâdi, citai vecai tantei vajag vienkârði aprunaties un viòa sauc. Man jau draudzene arî strâdâ âtros, tad stâsta visâdus gadîjumus, gan komiskus, gan ne îpaði...Ir arî visâdi stulbi pacienti, darbs ar cilvçkiem nekad nav viegls. Bet jebkurâ gadîjumâ ikviens izsaukums ir jâuztver nopietni, jo nekad nevar zinât, kas îstenîbâ notiek tajâ galâ...Jo ir tâdi cilvçki, kuri pie kodiena jau ceï paniku, bet ir tâdi, kuri sauc âtros tikai tad, kad ir pavisam slikti un nezin kâ tas beigsies, jo uzticîba ârstiem pazûda un par to laikam ir jâpateicas daþiem labiem, kuri bojâ visu priekðtatu par ârstiem ar savu nenopietnu attieksmi, tie ir vainîgi, bet lamâ visus, tas pats arî ar pacientiem...
Velereiz atkartoju teim,kuri nesarata,atros nesaucu,2)pirmais ko adriju,piezvaniju gimenes arstei,kura ieteica doteis uz slimnicu,3) pieksritu ieprieksmeinetajam(AKA),ka cilveki tere laiku,lai kaut ko negativu pateiktu,ta vieta,lai sniegtu lietderigu padomu vai palidzibu,4)ari citi paceienti(lielaka dala) taja vakara,kad es tur biju,gaidija stundam uz arstiem,kui lena gara pasatigajas pa gaiteni,un ad tad pei akda piegaja,laga neko nepalidzedami.Es gan nerunaju par vsiiem,Ja,tie,aks krita nost no kajam,tiem tulin tika palidzets,bet ja vari nostavet uz kajam,un esi jauns,vari tacu paris stunads pasedet...

Esmu pec adbas loti meirmiliga,un reti kad sudzos,un aj to darumtad tiesam ir iemesls,un ne ja tiai apr sevi,bet vispar redzot to,kas tur darijas.Man bija lidzi cilveks,kurs bija veinkarsi saumas par to attieksmi,kas tur valdija...
Dr.asist. Raimonds,

vienreiz ap kaadiem plkst.23.00 izsaucu aatros, jo neskatoties uz visâdâm zâlçm, man temperatûra bij uzkâpusi lîdz 40. Mocîjos, mocîjos, ðie atbrauca, saðpricçja, bez problçmâm samaksâju tos 6Ls, ko viòi prasîja. Ìimenes ârsts tai laikâ nu toè nestrâdâja...
Attieksme. Par attieksmi mes atceramies tikai tad kad pasi nonakam tada situacija. Bet kad kada masina saja foruma sudzas par to ka mazas algas ir. Ko vinai atbild? Nepatik nestrada. Vot vinas ari nestrada, gan tiesa, gan parnesta nozime. Loti liels medicinas personala trukums slimnicas, deficits. Palikusiem slodzes lielas. Tapec ari rindas aug. Ka ari gaidisanas laiks. Pie tam neaizmirstiet, ka kad jus kaut ko gaidiet, pie tam esiet slims, jums laiks velkas nenormali leeni.

Saprotiet, pa to gaiteni vareja leninam staigat kad sanitars, kurs jus vissus pieskatija )))) Staigat citti specialisti, laboranti u.t.t.

PS
Somija ir normali pagaidit 2-3 stundinas rinda uz atras palidzibas nodalu (musu uznemsanas nodala). Tas tiek uzskatits par normu. )))
to dii ))))))
Loti labi ))) Ko jus ar to gribejat teikt? Paldies? Nu tad es teiksu - LUDZU ;))) Tads ir musu darbs. Diemzel es vairs Latvija nestradaju. Loti mazas algas un lielas slodzes.
Dzivoju Somija ;)



Edited 1 time(s). Last edit at 04.01.2007 14:31 by Dr.asist. Raimonds.
Es dzirdeeju, ka aarzemees esot tada sisteema uznemsanas nodalaa, ka atvestos, vai atbraukusos pacientus sadala, pilniigi pa kraasam-sarkanaa kraasa tie buus tie, kuriem nekaveejoties jaasniedz taa paliidziiba, tad dzeltenaa kraasa, tie, kas primaarie, tad veel kaut kada kraasa, tie, kas pirmaamkartaam, bet peec tuuliiteejiem un primaarie, tad nesteidziigie, kuriem citreiz naakas gaidiit vairaakas stundas kameer vinus apskata dakteris.
gan jau, ka muusu sliniicaas arii drusku noveertee to slimnieka staavokli, un ja pirms tevis ir smagaaki pacienti, tad tev jaagaida rindaa.
to ezitis.
Ta ari notiek. Saucas si lieta - triade.
Bet ar tam krasam ir tikai tad, kad pacientu piepludums ir loti liels un daudz smago pacintu (smago, nevis kg, bet veselibas zina, piemeram pie masveida avarijas).
Pa dzivi parasti notiek ta, ka masina kura pienem pacientu sakuma, ienes datora, kadas tam pacientam sudzibas ir. Un apmeramkada problema. Tad jau arsts sava datorina skatas un nolemj kuru saukt atrak, kuru velak.

Latvija notiek pacientu skirosana ari, bet nedadudz citadi. Princips tas pats. Smagie sakuma, kuri var gaidit, lai gaida.
To Dr.asist.Raimonds,

neko jau es iipashi negribeeju pateikt, tik to, vai tieshaam NMP pilda gimenes arsta pienakumus, kad shie nestrada un pie kam bez maksas. Vienkaarshi manaa gadiijumaa taa nenotika, par ko arii pilniigi nekaadu pretenziju.

Un veel - prieks, ka straadaa normaalaa valstii!!! :)
Nju,tie,ziniet,nebija laboranti,un tada veida personals,kas lenitinam paasatigajas,sarunadamies,bet gan uznemsanas nodaals arsti.

Bet par to,ka masinam ir mazas algas,jau pacienti nav vinigi.tapec ir jacies cilvkiem,kuriem ir slikti?Varbut tam pasam pacientam ir vel mazaka alga,un vins nevar aizet pie arsta,bet kad vins ir sadusosjies un to dara,vinam netiek pieversta nekada veriba.

Zieniet,man liekas,ka ir jazibeidz si diskusija,jo nav jegas lieki dzesetes.Te izskatas,ka visi grib tikai paradities ,sik vini ir gurdri.-O,es pateicu tâ un-
Ja tâ Jusm liekas parezi,ok,lai ta butu.tâ
Nee inesin. Ta nav.

Jums sniedza palidzibu? Sniedza. Diemzel (vai labi) tadas kaites lai likt jus slimnica nesaskatija. Acimredzot nav tik nopietns gadijums.
Ja, bija daudz pacientu, nacas pagaidit. Ko lai dara. Ta notiek. Mediki pie ta nav vainigi, skattaties uz veselibas ministrijas pussi.

Ja, pacienti nav vainigi ka algas masinam ir mazas. Nu nav. Un logiski, ka grib dabut labu apkalposanu. Tikai kur tas laipnas masinas, pie tam vel nepieciesamaja skaitli nemt, ja vinas iet prom no si darba. Strada vissur kur var, bet ne tiesi taja darba kuram bija apmaciti. Vai vispar izbrauc no valsts. A kas paliek? Paliek fanatiki, degradejosie, pavisam jaunie un zalie, un pirmspensija/pensijas vecuma kurim jav biezi uz vissu ir Po. Lai tik lidz pensijai nodzivot.
Jus inese runajiet pareizas lietas. Bet diemzel neizpildamas Latvijas realijas.

Variet sevi apsveikt, jus iepazistijaties ar skarbo realitati, kas notiek musu medicina. Varbut mazak ticesiet politikiem kuri skaisti muld no televizora ekraniem?

PS
Inese. Un vel. Jus tur pabijat dazas stundas un jums loti neiepatikas. Bet med.personals tur strada gadiem ilgi. Iedomajaties sevi vinu vieta. Kad ir daudz nikno pacientu, zemas algas, remontins veikts kadus 20 gadus atpakal. Jastrada uz 1,5 slodzes. Cik jus tur nostradatu? Domaju ne ilgi =)))

Velesanas skataties par ko balsot labak =) Nevis uz lozungiem.



Edited 1 time(s). Last edit at 04.01.2007 16:50 by Dr.asist. Raimonds.
Lai aprunâtos ar ìimenes âsrtu, jâsçþ kâdas 2 stundas rindâ. Ja gribu pierakstities, tad vairâk kâ nedçïu jâgaida... Atbaidoði.
Nju,remontins tur ir veiks kadu gadu atpakal,viss ir loti majigi un jauki(no ats puses skatoties)Nejau vaina taja,ka es tur pabiju tiki ilgi,ja butu tur ats 3 stundas,un amn butu kaut vai glukozi ielaidusi,viss ok,bet...Oki,bus jau labi.Biju pie arsta,dzeruz ales un gaidu labakus laikus
to dora
A ko jus gribiet. Cik gadus POLITIKI iznicinaja veselibas sistemu? Un jus mani milie uz to noskatijaties. Balsojot par tiem kuri skaisti blava no tribunes, ka reku Krievi pie vissa vainigi u.t.t. Nu, ko gribejat to dabujat ;)

Arstu nepietiek. Hr. slimo skaits palielinas. Slodzes uz gimenes arstiem ari. Diemzel, bus vel sliktak. Ticiet man. Jo medicinu nostadit uz kajam atpakal, vajadzes loti ilgu laiku. Cik vinu kroploja? No 91 gada? Nu tad tik pat daudz vajadzes lai vina kaut nedaudz atlabtu. Bet isteniba ilgak. Jo pagaidam nekada progressa vel nav (algas ka Nr1). Un arstiem tam jabut loti laba limeni. Loti. Labs limenis tas nav 500Ls un ne 700Ls. Vairk. Daudz vairak. Protams var teikt aga, bet skolotaji? Ka ar viniem. Viniem ari mazas algas. Nu tad ari talak varesiet uzdot sadus jautajumus un palikt bez medicinas vispar. ;))))



Edited 1 time(s). Last edit at 04.01.2007 16:59 by Dr.asist. Raimonds.
Izlasîju diskusiju un mani pâròçma ðausmas. Ðausmas par cilvçku stulbumu un stereotipisku masu mediju veidotu domâðanu. Secinâju 1) vairums uzskata, ka ârsts nav cilvçks, jo ( piem. dii) uzskata, ka pulksten 23:00 kad viòa sauca âtros, bija jâstrâdâ vçl arî ìimenes ârstam "NMP pilda ìim. ârsta pienâkumus"; 2) gribçtos, lai tauta nebûtu tik stulba, ka 8 dienas gaida, kad sliktumi pâries, tad nakts laikâ attopas, ka nepâries vis un pçc tam gatavi vainot visu pasauli un protms dakterus par to; 3) mûsu valstî ,lai kâda tâ ar nebûtu, ir spçkâ arîdzan darba likumu kodekss, un tur nav noteikts, ka tam ìimenes ârstam bûtu jâstrâdâ 24 stundas dienâ 7 dienas nedçïâ 12 mçneðus gadâ - t.i. - bez pârtraukuma; 4) ârsts nav persona uz kuru izgâzt savas dusmas, naidu un pilnmçness trakumu; 5) padomâjiet par to - cik bieþi jûs esat pierakstîjuðies pie ârsta, bet neesat ieraduðies uz vizîti? un neesat pat papûlçjuðies, lai piezvanîtu un pateiktu, ka nebûsiet? tâ veidojas rindas, jo jûs veltîgi tikât aizòçmuði vietu un pie tam rupji nerçíinâjâties ar ârsta laiku 6) ir mîts, ka ârsti nav pieejami - katram ìimenes ârstam ir akûtâs stundas, kad pieòem akûti saslimuðos( 8 dienas ilga slimîba gan nebûs uzskatâma par akûtu, tâpat kâ temperatûra 37. 4 - 37.5 nedçïas garumâ) 7) tâ kâ dakteri arvien vçl iet mazumâ, tad drîzumâ rindas bûs vçl garâkas un ârsti grûtâk pieejami, turpiniet tos nicinât un publiski aplamât - un viòu bûs vçl mazâk... uz priekðu!
haizivs bravo ;)))))

Diez vai jus sapratis te esosie cilveki ;))))) Principa Po, sapratis vini vai ne. Pat man tie skaidrosanas recidivi retak un retak.
Pagaidiet bridinu un uz jums izlies vagonu ar mesliem :))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 24?
Ziņa: