Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas

Aizsāka Inese.... 

Ak kungs, Inese... un ja butu ielaista glukoze, vai tad Jus justos ka labak aprupeta paciente? un ko dod glukoze saja gadijuma? Un gaidit rindas uznemsana ir pilnigi normala lieta! Visas valstis gaida, un 3 stundas ir mazs laiks. es personigi gaidiju 4 stundas ar augstu temperaturu un nopietnu kaiti. un tas nebija Latvija. Vot mani joprojam izbrina ta cilveku neinformetiba par to, kas viniem pioenakas un ko var sagaidit...
Vispirms ir jaaiegulda izgliitiibaa, jo vispusiigi izgliitots cilveeks par savu veseliibu pats paruupeesies labaak (profilakse) un neapgruutinaas gjimenes arstus, kuri pashi biezhi vien ir slimi.
Haizivs,

Nu ti zamutjil... "...vairums uzskata, ka ârsts nav cilvçks, jo ( piem. dii) uzskata, ka pulksten 23:00 kad viòa sauca âtros, bija jâstrâdâ vçl arî ìimenes ârstam "NMP pilda ìim. ârsta pienâkumus"..."

kaadas stulbiibas tu te nes... Runa gaaja par to, ka ..."NMP brigades apkalpo iedzivotajus kad gimenes arsti nestrada. )))) Bez maksas. ))))..." Un ne jau tas bija mans izteikums!!!!!! Saprati???

Akcenteets te ir BEZ MAKSAS!!!!! Es vienkaarshi no savas pieredzes secinu, ka taa vis nav. Un ne jau es te kaut kaadaus paarmetumus medikjiem taisos izteikt. Man personiigi ir pie kaajas vai jaamaksaa vai nee. Bez vajadziibas arii netaisos ne saukt shamos, ne arii pati pa uznjemshanas nodaljaam vazaaties. Man pashai ir labi dakteri!!! Un laba polise!!! ;)))
Ne nu tas dakterîðu cinisms jau ir neizmçrojams! Es jau saprotu, ja pirms manis tajâ uzòemðanâ ir bijis bomzis ar vaïeju lûzumu vai galvas traumu liekas jau ka, kâjas pirksta lûzums tâds sîkums priekð Dieva vaiga vien ir, bet tas ir mans pirksts!!! Un no kurienes es varu zinât ka tâdiem ìipðus neliek? Sajutos tieðâm kâ ko noziedzîgu izdarîjuði par tâdu sîkumu slimnîcas uzòemðanu patraucçjot! Da vçl i 4Ls nokâsa par rengenu un pateica, lai eju vien mâjâs a es kâju pie zemes pielikt nevaru - kâ lai eju! Nekâdas iejûtîbas ! Fuij! Un pçc tam vçl viòu dârgo laiku taupît un âtros nesaukt! Nâkoðreiz noteikti saukðu âtros, jo par to ka viòus nepasaucu man neviens paldies vçl nav teicis! Kad braucu dzemdçt, tad ar savu paðas aizbraukðanu dabûju tupçt rindâ, jo redz tos kas ar âtrajiem atbrauc òemot pirmos! Tas nekas ka dzemdîbas gandrîz beidzâs tajâ paðâ uzòemðanâ, neatbrauci ar âtrajiem - sçdi rindâ!
:)))
Sâksim ar to, ka ja dakterîtim nebûtu tâ cinisma deva un zinâms skarbums, tad viòð vispâr nevarçtu tai slimnîcas uzòemðanas nodaïâ strâdât un tâs apèurâjuðos bomþu sadauzîtâs galvas lâpît. Un nav nemaz jâpiesauc bomþi, arî bez ðiem slimnîcâ dabû tâdus skatus saskatîties, ka bez zinâma nocietinâðanâs lîmeòa to vienkârði nevar turçt. Naivi gaidît, ka traumpunkta dakterîtis mûsu lauzto pirkstiòu apèubinâs un mîïi mûs paþçlos un nomierinâs. Drusku realitâtes sajûtu, lûdzu.
:DDD 4Ls. )))) Paldies nepateica ;DDDDDD
Nakosreiz obligati sauciet atros ;D Patrenkajiet sev un viniem nervus. Jo ar lielu varbutibu, ar to pirkstu, vini nekur jus ari nevedis ;))))) Nu ja vien darit nebus ko.

Kas tur sodien. Magnetiskie vilni kautkdi?
Kad beidzot cilvçki sapratîs,ka aizbraukðana ar âtrajiem uz slimnîcu nekâdu palikðanu tur nenodroðina...vislabâkie ir jautâjumi par to,uz kuru nodaïu tad vedîs,un tad tâ "kaulçðanâs",ka uz turieni gan nç,vçl pasaka uz kuru slimnîcu un nodaïu bûtu jâbrauc...pilnîgs murgs....normâli bûtu jâbût,ka âtros sauc tad,kad ir nopietnas veselîbas problçmas un tad jau man liekas ir pilnîgi vienalga uz kurieni ved...ka tikai palîdz....
Dazi vel doma, ka slimnicas un atra palidziba ir viena un ta patti struktura.
dr.asist.Raimondam - da nav magnçtiskie viïni - tikai pilnmçness... lai gan ir arî tâdi mçneði, kad pilnmçness nebeidzas nekad:DDDD
No sirds novçlu visiem izbaudît medicîniskâs palîdzîbas sniegðanu piem. daudzu latvju sapòu zemç - Îrijâ. Tur ar tâdu lauztu kâjas pirkstiòu nâktos rindâ gaidît i visas 12 stundas.Un par to mâjâs nokïûðanu - ir taèu taksometri, tos no uzòemðanas nodaïas taèu var izsaukt. Un vai tad rentgenizmeklçðana neko nemaksâ? taisni jâbrînas - kâpçc tik daudzi domâ, ka viss kas ir saistîts ar medicînu nu pilnîgi neko nemaksâ un ir par brîvu? Vai tauta nekavçjas vecajos labajos padomijas laikos? Piemçrs: kâdai kolçìei kïûst slikti lidmaðînâ, tâpçc Amsterdamas lidostâ apmeklçjam medpunktu - parunâðanâs ar ârstu un elektrokardiogrammmas veikðana - 50 eiro, neviens par to nesatraucas, bet tikko kâ Latvijâ - tâ ak vai - ciniíi - dodiet man rtg par baltu velti un vçl aizvediet uz mâjâm ar savu auto!
pilniigi dusmas paraava. 4lss!!!!!!! da es pa 4 latiem nevis tikai rengenu netaisiitu, es savu dibenu no kreesla nepaceltu. es apbriinoju kaa var straadaat sanemot 50 kapeikas, vai 2, vai 4, vai 6 latus. tas ir nozeelojami. cilveeks var aiziet uz stokmanu un nopirkt zaabakus pa 100ls, bet ja slimniicaa jaasamaksaa 4 ls, tad bankrots. es neesmu aarsts, bet man pilniigi dusmas.
gimenes arsti seez paarkraavusies ar pacientiem, jo valsts liek tik daudz vinus pierakstiit, ka nav iespeejas tikt galaa. pirms jaunaa gada biju pie savas dakteres. viss pieraksts pils, akuutajaa laikaa, kas ir 45 minuutes gaida 7!!!!!! pacienti, ar kuriem visiem vinai jaatiek galaa, un tas nav taapeec ka vina slikti straadaa, bet taapeec, ka sisteema ir DEBILA. un tad, ja cilveekam gadaas nokluut slimniicaa, tad ir jaabuut prieciigam, ka vispaar ir kaads arsts, kas atnaak un apskataas, jo tikpatlabi vareeja pateikt, ka muusu vieniigais kirurgs patreiz operee, taa, ka jaagaida 5 stundas. un ja juus zinaatu cik aarzemees veel rengens maksaa. bez apdrosinaasanas juus vispaar aizvestu uz sveetaas Marijas slimniicu, kur briivpraatiigais juus noliktu strap citiem taadiem bezpajumtniekiem un juus mieriigi gaidiitu savu rindu. fui fui fui:))))))))))))
atraduði ko salîdzinât- ârzemçs tâ un ðitâ.Mçs dzîvojam te,ar tâdâm algâm un kaitçm,kâdas nu ir.Lasot ðo forumu paliek pilnîgi skaidrs,ka nabagam un slimam nav ko palîdzîbu meklçt,ja vien negadâs kâds kuram spçja un griba palîdzçt ir
Dieva dots talants.Bet cik tâdu ir?
Jâ, savâcies te bariòð "aizvainoto AMP" pârstâvji!
Jûs tie lielie strâdâtâji, un ko Jûs domâjat citâs profesijas nav stresa un nav vajadzîga izturîba?? Vai domâjat, ka biznesâ satiekoties ar uzòçmuma vadîtâju, kurð tevi grib "apçst" ar visâm iekðâm tikt galâ ir stipri vieglâk kâ galvu saðût?? ;)
Pati esmu no ârstu ìimenes un zinu, cik reizçm ir grûti, bet tas nenozîmç, ka Jums ir tiesîbas òirgâties par pacientu problçmâm jeb slimîbâm - jo katram sava vaina vai slimîba ir svarîga, un iespçjams daudzi no tiem katru mçnesi maksâ valstij nodokïus.

Es maksâju budþetam katru mçnesi pietiekami lielus nodokïus, un ja neðaubos tad AMP tâ kâ uz valsts lîdzekïiem turâs!!! Bet ja nevar savu darbu pietiekami çtiski veikt un samaksa ðíiet smieklîga, tad taèu var braukt uz Îriju, varbût, ka tur sokâs labâk!!!
ezîti, Tev nu gan tâ pakaïa "baigi smagâ"

Tas ko tu raksti - pilnîgs sviets - common - 1 íirurgs un tas pats operç? Nu tâpçc nevajadzçtu pieïaut, ka tikai 1 Íirurgs?
Un salîdzinâðana ar Îriju pilnîgi nevietâ, tas nav nekâds piemçrs! Nekad negribçtu, lai Latvijâ bûtu pilns ar imigrantiem, un ja kas, tad nebrînos, ka tieði imigrantiem 12 h rindâ jâgaida. Bet mçs dzîvojam Latvijâ!!!
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 22:47
sneikers

A Tu aizej un nepieljauj lai regionaalaa slimniicaa vieniigais specs ir nesertificeets stazhieris...
Nu ok, reìionâ vçl saprotu, bet nu lielajâs pilsçtâs tâ noteikti nevajadzçtu bût!!!
suuds ar visu IIriju, vai Angliju, vai Vitenpisku, kaapeec gan nedrikst saliidzinaat ar aarzemeem. man ir 25 gadi, beerniibaa nopietni slimoju, pusaudzu gados arii. NEKAD neesmu izjutusi sliktu attieksmi ne NO VIENA ARSTAA NEKUR. kaapeec? arii tagad nee? kaapeec? dziivoju Latvijaa, izantoju to pasu mediciinu ko visi, man nav nekaada polise. 1. slimniicas uznemsanaa esmu bijusi kaadas reizes 5, Gailezeraa kaadas reizes 4, aatrajos esmu braukusi reizes 10, man beerniibaa bija kolosala pediatre un tagad ir kolosaala gimenes aarste. jaasecina, ka man visu muuzu veicas. man zeel, ja citiem neveicas, bet ir jaameegina izprast muusu patreizeeja situaacija un pienemt, ka mediciina NAV zeelsirdiigo maasu klubiòð, bet pakalpojums, kurð musu valstii ir loti leets, bet pieprasiits. Inese rakstiija, ka gimenes arste vinai ieteica griesties slimniicaa, ko vina arii dariija. un slimniicaa vinai ieeva zales un palaida maajaas. nu logiski. vinai buutu tagad jaagriezas pie sava gimenes arsta un daktere izdomaas pie kaada speciaalista vinu nosuutiit, uz kaadaam analiizeem vai paarbaudeem, varbuut nolems uzrakstiit nosuutiijumu uz sliniicu uz paarbaudeem, bet tad jau taa buus nevis uznemsanas nodala, bet kaada terapeitiska ar veederu saistiita nodala. nu vai tad ne?
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 22:59
sneikers

Un shitaads spriezh par sisteemu. Regjionaalaa slimniica ar to ir regjionaalaa, ka atrodas lielaa pilseetaa kaa centraalaa taa regjiona slimniica... Un nevajadzeetu taa buut nekur. Bet ir. Ko nu?
,,,

Un kâdiem tad jâsprieþ par sistçmu??? = pârgudriem lohiem, kuri cita acî redz skabargu un savâ baïíi neredz!?! Kuri piekasâs pie vârdiem, kaut arî domu ir sapratuði??? ;(

Nu ok, nepiefiksçju ðo vârdu reìionâlâ - sapratu, ka domâts ir pa pagastiem, jo zinu, ka piem. Jelgavâ, Rçzeknç, Ventspilî - nav nekâds 1 íirurgs !
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
04.01.2007 23:11
Ir 2 kjirurgi. Ja tie operee 5 stundas, paareejie staav pie ratiem...
reku ar anesteziologiem un reanimatologiem ir vçl trakâk nekâ ar íirurgiem - piem. uz Saldus un Kuldîgas rajonu kopâ ir 1 gab. ðî ârsta - t.i. : ja Saldû notiek kâda avârija un ir nepiecieðama operâcija ar anesteziolga lîdzdalîbu - ðamais brauc no Kuldîgas... bet... ja ðim ârstam ir ap gadiem 70 un vçl pa ceïam piemetâs infarkts tad ... secinâjumus izdarîsiet paði - kas un cik ilgi tad ir spiesti stâvçt pie ratiem un kamçr ðitâ turpinâsies, nekas nemainîsies, esoðie doki apmirs, neviens jau nav mûþîgs
sneiker, nu tad piespied jaunieðus aizrautîgi par ârstiem tapt!
blin... bûtu man nedaudz gudrâka galva - ietu ar par ârstu mâcîties!!!
un vçl - ïautiòi ir gatavi maksât par dajebko - par ðòabi, par cigaretçm,par saldumu kalniem , par idiotiskâm izklaidçm.
frizierim taèu atstâjam vismaz no 6 - 30 latiem, kosmetologam vçl vairâk, tas ir normâli un sevi kopt protams vajag, tâpat kâ vajag valkât labus apavus un apìçrbus taèu - tiklîdz kâ jâmaksâ par veselîbu - par izmeklçjumiem, medikamentiem,ârsta vizîti, ârsta apmeklçjumu, tâ ieslçdzas kaut kâda ðaurpieres domâðana - dodiet man visu par velti!!!! un tûlît!!!! ja pats esmu bijis tik nesaprâtîgs un neesmu izdomâjis ,ka 30 dienâm domâts tableðu iepakojums pçc 30 dienâm arî beidzas... tad vainîgs ir ârsts, kurð neatliekamâ kârtâ negrib mani pieòemt, tad es viòam lepni iemetu sejâ "ak tâ! ja jûs mani nepieòemsiet, tad es ieðu mâjâs un izsaukðu âtro palîdzîbu un pateikðu ,ka jûs mani atteicâties pieòemt!" Tas jau nekas ,ka arî pirms nedçïas bija pilnîgi skaidrs, ka zâles beigsies, ka to lietoðana jâturpina,ka varçja savlaicîgi pierakstîties un netçrçt savu un ârsta laiku tik bezjçdzîgi.
Un ârsts ir vainîgs arî pie tâ, ka zâles nelietoju, kâ norâdîts, bet gan tâ kâ man ieteica kaimiòiene.
Par arstiem rajonu slimnicas tiesam - tushi svet.
Pavisam nesen skatijos pa TV (Degpunkts). Ja man ir Latvijas satelittelevizija ;))))
Fraze bija tada (arsts zvana uz Katastrofu med. centru prasit palidzibu, lai atsuta paligus). Fraze: "Nu ta, man te ir jauns virietis, ar sautu bruci vedera. Iekseja assinosana. Lieku vinu uz galda. Bet lieta tada ka esmu viens, atbrauciet palidzet ludzu". Cik sapratu viss beidzas laimigi. Bet. Bet ja saja bridi sis kirurgs butu aiznemts ar tadu otru puisi? Vai butu tadi divi steidzigi operajamie?

Medicina nakrivajetca mednim tazom.

to kkkk
Tiesi ta ari daram. Ejam prom no LV medicinas. Variet nemacit. Piemeram Es (Somija), niks ,,, (augstas klasses Specs! Specs rakstams ar lielo burtu "S") ari vairs nestrada... ta ka ;))) Nebaidies. Mes jau kaut ka gala tiksiem. )))
Jus ziniet kas daras uz NMP brigadem? Pa naktim Riga? Pat Riga! Amen notiek. Man kursabiedre bez sertifikata ar sanitaru, faktiski viena brauka. Vel viens pazina ari bez sertifikata (jaunie arsta paligi). Citas pilsetas vel trakak. Bet kas pec daziem gadiem bus laukos. Es iedomaties nevaru. Tapec nebaidaties. Iet cilveki prom, iet. Ko jus bez mums darisiet cits jautajums.



Edited 2 time(s). Last edit at 05.01.2007 00:19 by Dr.asist. Raimonds.
Jā un ko darīsim bez maizes cepējiem,slaucējiem,celtniekiem,transporta vadītājiem,skolotājiem...? Vai cilv.vainīgi,ka JUMS nemaksā? Jeb daudziem nemaksā? Man kaimiņiene,sveshtautiete,strādā doktorātā par medmāsu nu ziniet neteiktu,ka viņai nepietiek...nashi ļuģi v buločnaju na taxi ņe jezģijut.
Mani doki visi strādā un neviens no bada vēl nav piepūties,ta vēl labos auto brauc un mājas ceļ.
Tikai kapec vini no darba aiziet? Aizbrauc uz arzemem? Statistika.

Maizes cepçjus,slaucçjus,celtniekus var sagatavot 1-2 gadu laika.
Arsta paligs - 6 gadi
Arsts specialists - vissi 8 - 10.
Atskiribu jutiet? Nerunajot par vidusskolas izglitibu un speju nokartot uneversitates tipa eksamenus un macit kimijas, fizikas, anatomijas u.t.t.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2007 00:42 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Laikam palidzibu slimnica sniedz tikai tad,kad vairs uz kajam vairs neturas
05.01.2007 00:59
Bez celtniekiem mums palikt toch nedraud...
to ,,,
bez celtniekiem mçs jau reâli esma palikuði - tak nevar normâlu brigâdi noorganizçt, tâdu ,kas spçtu arî atrâdât, nevis tikai dzert un traumas gût, bûvinþenieri ar saprâtu - milzu deficîts!
katram jau savs krekls, amats, macins, pakalja dargaka, ta ka nevienu seit nevar vainot.
tas pats attiecas ari uz citam profesijam, par piemeru njemot, teiksim, skolotajus... pec 10 gadiem vecie bus aizgajusi, bet jauno nebus tiesi tada pasa iemesla del, kadel arsti brauc stradat uz citam valstim... un ko tad valksts daris? KAS macis skolas??! 1 skolotajs macis 3 prieksmetus?... mulkibas!!! Vot kad pakalu riktigi spiedis, tad ir par tadam lietam saks domat VALSTS limeni, bet kamer esosie kadri rausies vai uz pusem, lai daudz maz padaritu darbu un nesaks skali blaut, tikmer neka i nebus...
secinajums: jastreiko, utt utjp...
Vijolît...jâ,piekrîtu,var arî nopelnît ârsts,tikai tad jâstrâdâ 2-3 darbos...nez vai tas ir pareizi.
...kârtçjo reizi kâds dîc - ak, mçs nabaga mediíi, ku mums gryuði, kâ mûs..bet kâ mçs mâcijâmies...un ilgi...
...kâda atðíirîba starp kaut vai sertificçtu bûvinþenieri un ârstu???...principâ nekâda...tâ ka nav te ko izcelt nabaga cietçjus...starp citu, paði mediíi nocirta Auderu...
...asistent, kad rosîgi iekïausies valstiskâs norisçs, jeb tâlâk par forumiem neplâno izmantot savas dotîbas...jeb Tev asinîs gaudot - Latvijâ slikti, ârzemçs labi???...jeb te atkal psihoterapeitam darbs - izmainît Tavu un daudzu klatesoðo lîdzigaudotâju pasaules uztveri???
...vai Raimondiem tâ ir slimîba - daudz runât, apdirst visu savâs mâjâs, bet neko nedarît paðiem kopçjas lietas labâ???...gaidît no citiem, ka tie izdarîs???...
...kâ man nepatîk kaktu dirsçji...



Edited 1 time(s). Last edit at 05.01.2007 10:20 by madcynics.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 7?
Ziņa: