PIEKAUJ ÂRSTUS

Aizsāka he 

he
PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 13:36
Jûrmalas pilsçtas Policijas pârvaldes (Jûrmalas PPP) darbinieki vakar aizturçjuði 1977.gadâ dzimuðu Bulduru slimnîcas pacientu, kurð ar metâla stieni uzbrucis vairâkiem medicînas iestâdes darbiniekiem, nodarot miesas bojâjumus.



Kâ aìentûrai LETA pastâstîja Jûrmalas PPP Kriminâlpolicijas biroja 1.nodaïas vecâkâ inspektore Olga Vavilkina, jaunais vîrietis aizturçts tûlît pçc noziedzîgâ nodarîjuma izdarîðanas.


Pçc viòas teiktâ, vakar ap plkst.18.40 Bulduru slimnîcâ tâs pacients ar metâla stieni rokâs uzbruka medicînas iestâdes darbiniekiem, nodarot 1948.gadâ dzimuðai slimnîcas darbiniecei miesas bojâjumus, kuru smaguma pakâpe tiek precizçta.

Cietusî slimnîcas darbiniece saòçmusi sitienus ar metâla stieni galvas rajonâ, un tâ rezultâtâ sieviete krîtot salauza kâju. Sievietei sniegta medicîniskâ palîdzîba, un viòa ievietota Bulduru slimnîcas Íirurìijas nodaïâ.

Vîrietis ar stieni bojâja slimnîcas inventâru, ar savu rîcîbu nodarot slimnîcai materiâlo kaitçjumu, kura apmçrs tiek precizçts. Metâla stieni vîrietis atlauza no kâdas gultas.

Aizdomâs turçtâ persona februâra vidû tika ievietota Bulduru slimnîcâ ar diagnozi - hronisks alkoholisms.

Pçc aizturçðanas vîrietis ievietots Narkoloìijas dispanserâ. Viòam tiks noteikta Tiesu psihiatriskâ ekspertîze.

Par minçto faktu Jûrmalas PPP sâkts kriminâlprocess par noziedzîgu nodarîjumu pret personas veselîbu.

Pçc tiesu medicînas eksperta atzinuma saòemðanas nodarîjums tiks kvalificçts pçc konkrçtâka Kriminâllikuma panta, skaidroja policijas pârstâve.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 13:37
... un par medikju apdroshinaashanu neviens joprojaam nedomaa...
zinaida
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 13:57
HA...un par to kapçc viòð tâ darîja nav ne vârda...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 15:36
Es arii taa padomaaju ka varbuut bija kaads pamats taam ka viirs kjeeraas pie dzelzs stienja...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 17:25
Kâpçc?

Diagnoze tak rakstîta- hronisks alkoholisms.

Visticamâkais variants- pabija pâra dienas slimnîcâ, grâdîgo dziru ðai laikâ nedabûja un sâkâs alkohola delîrijs. Tad nu, iespçjams,savâs halucinâcijâs redzçja cietuðo darbinieci kâ gorillu ar loþmetçju jebko citu.

Diemþçl ikdiena.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 21:06
hmm, zinaida,ku! tâtad, no jûsu teiktâ var secinât - jâ kâdam kaut kas neðíiet pieòemami ( vienalga kurâ sfçrâ) - tad tik sist un izrçíinâties fiziski??? :) Starp citu - nesen bija gadîjums, kad kâds vîrietis pavisam mierîgai un kompetentai ìimenes ârstei paziòoja , ka viòð pavisam noteikti izðíaidîs viòas galvu pret viòas darba galdu un vçl izmetîs pa logu ... iemesls - dakteris sûta uz elementâriem izmeklçjumiem pirms nosûtîðanas pie speciâlista - asins analîzes, elektrokardiogramma... ( pats nav bijis ne pie viena daktera kâdus gadus 7 - 10) nez kâpçc tas viòam ðíita nepieòemami, arî izmeklçt sevi neïâva, toties agresija...uh, kâda! Un par ðo gadîjumu , protams, ârste paziòoja gan MADEKKI, gan VOAVA Rîgas nodaïai un no ðî pacienta tika atbrîvota. Kur viòð dabûs nâkamo ârstu ,kam varçs draudçt ar fizisku izrçíinâðanos? Varbût reizçm , mîïâ tauta, der ieklausîties arî ârsta rekomendâcijâs!
Starp citu, arî es savulaik cietu no pacienta, alkoholiía, jo viòam vienkârði ðíita, ka es pârâk skaïi runâju, tas lûk neesot paticis, tâ vçlâk apgalvoja tiesâ.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:10
haizivs

Diivaini, es laikam esmu paaraak agresiivs bet esmu bijis ljoti liidziigaa situaacijaa un padomaajis apmeeram to pashu tikai ar to starpiibu ka neesmu izteicis to skalji. Jo es vinjai neprasiju kas man ir bet teicu ko man vajag. Taadaa veidaa aiztaupot vinjas puules, savu laiku un naudu... Un arsta rekomendaacijaas patieshaam der ieklausiities reizeem, bet ne vairaak...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:19
domaat Tu vari, ko gribi, bet, ja sit, tad reekjinies ar sekaam...
delta
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:21
Ir jau vçl daþu profesiju pârstâvji, kam nevar tâ vienkârði paprasît - pats zinu, ko man vajag, dod ðurp. Policim, tiesnesim, par provi... Ja esi pie viòa aizgâjis, tad nâkas spçlçt pçc noteikumiem. Jeb pa purnu.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:46
Mani vnk besii laukaa kad aarsti uz mani saka "kaa es to varu zinaat"? Taa it kaa vinjiem vieniigiem buutu tiesiibas un iespeejas zinaat kaadas mediciiniskas lietas... un taadus vazhnijos teelo no sevis... Kursh galu galaa labaak juut mana kjermenja sajuutas? Es vai taa aarste. Un kaapeec man jaapiekriit un jaarsteejas peec vinjas rekomendaacijaam ja es tochna zinu ka vinja ir kljuudijusies?

Vai cits piemeers. Man vienmeer zaalju kastee gulj paaris pakas standarta antibiotikas. Un ja man peec iesnaam saakas sinusiits vai otiits tad es ar lielu precizitaati varu noteikt kad man saakt lietot antibiotikas un tas var buut piektdienas vai sestdienas vakars. Kaada velna peec man kaa likumpaklausiigam pilsonim buutu jaagaida pirmdiena lai pieteiktos pie aarsta uz nedeeljas beigam un gaidiitu kameer man no naasiim, ausiim un aciim saaktu gaazties strutas un galva paliktu kaa piedirsts spainis?
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:50
Ku!Bet kur tad problçma...ârstçjies mâjâs un neej pie dakteriem:)
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:51
Antibiotiku lietoshana ir jaakontrolee, jo ne visi speej to adekvaati izveerteet un ir pilna pasaule to, kas dzer pa tabletei pie galvassaapeem. Ja ne rezistences probleems- tad lai dzer veseli...

Ja Tu neuzticies savam aarstam, ej pie cita (es taa dariitu un citiem iesaku)...

Par paareejo- labi, ka nekad neesmu straadaajusi ambulatoros dienestos ;-) A par piedziivotajiem kaushljiem vieglu sirdi cepu depeshas policijaa...
valerija
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
20.02.2007 23:55
ku,
tada gadijuma vienkarsi nevajag iet pie arsta:) nu labi, vajag iet pie cita arsta, kam tu vari uzticeties. ja pie tevis kads atnaktu ka pie profesionala un saktu tev runat preti, nu tevi tacu ari tas besitu ara!
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:00
Nu es negribu lai juus padomaajat ka es taa vienmeer un pret visiem aarstiem attiecos. Tas vairaak ir kaa ilustraacija pie teemas...

AMAZONE Nu taa jau es arii daru :) bet visua jau diagnosticeet un aarsteet pats nevar... tachu ja sajeega ir tad daudz ko var just...

,,, Piekriitu ka ne visi speej izveerteet bet tas ir uz katra pasha atbildiibu ko vinjsh perk un lieto. Es varu gan izveerteet gan anotaaciju izlasiit gan kursu ieveerot...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:02
ku!

Antibiotikju gadiijumaa shii te greizaa lietoshana vairo rezistenci un tamdeelj nav katra individuaala lieta un ir jaakontrolee (buutu jau labi, ja aarsti pashi ar sho negreekotu)
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:07
valerija

Nedomaaju ka veseliiba ir taa lieta kuru es vareetu akli uzticeet kaadam citam cilveekam. Es nedalu aarstus tajos kuriem var uzticeeties un kuriem nee. Man ir tikai autoritatiivaaki vai mazaak autoritatiivi aarsti. Turklaat arii mazaak autoritatiivs aarsts var buut ljoti kompetents kaadaa jautaajumaa.

Un ja pie manis atnaak kaa pie speciaalista un es redzu ka tas cilveeks "velk" tajaa jautaajumaa par ko runaajam vai pat ir kaut kaadaas lietaas kompetentaaks tad mainu attieksmi un runaajam kaa liidziigs ar liidziigu vai pat uzklausu vinju...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:08
Es gan domâju,ka,ja tas tâdâ veidâ dakterim tiek pasniegts,problçmu nav,bet,ja atnâk tâds viszinis un bravurîgâ tonî sâk skaidrot ka pats visu zin un prot-rodas loìiska ârstam pretreakcija...kâpçc tad vispâr nâk pie viòa.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:11
,,, Es nerunaaju par smagiem kliiniskiem gadijumiem bet parastajaa ambulatorajaa praksee nekad neviens nav neko kontroleejis. Izraksta AB, saka naakiet peec nedeeljas, pavaicaa kaa juutaties, ak labi, nu tad uz redzeeshanos...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:14
Kontroleejis kaadaa noziimee? Pret galvassaapeem tachu neizraksta pa tabletei? (nu es vismaz taa ceru ;-)). Ja izraksta par lieku tas veel taa (jo izraksta, ai kaa izraksta), bet tad nu vismaz ta skurss buutu liidz galam jaaizdzer un to jau nekaa neizkontroleesi, cik uz pacienta sirdsapzinjas...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:19
Bieþi ir tâ,ka atnâk pacients uz pieòemðanu un uz jautâjumu kas ir lietots,nosauc kâdu antibiotiku-esot paòçmis daþas tabletes,kas palikuðas sievai/vîram no iepriekðçjâm slimîbâm.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:25
,,, Es biju domaajis AB atbilstiibas un efektivitaates kontroli... bet taa kaa to kursa ieveeroshanu taapat nevar izkontroleet tad nesaprotu kaapeec pie taa saspringt... Nesaprotu kaapeec daudzus relatiivi nevainiigus medikamentus vajadzeeja paarvest recepshu medikamtu kategorijaa... aarstam tachu nav jaaatbild par sekaam ja vinjsh medikamentu nav izrakstijis... aiz humaaniem apsveerumiem? Shaubos jo rezultaataa aarsteeshanaas iespeejas tautai samazinaajaas un veseliibas staavoklis pasliktinaajaas... izskaidrojums tikai viens, peljnjas paardale starp medikjiem un farmaceitiem... lai katrs kas grib zaaliites godiigi atskaitiitu naudinju arii dakterim...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:26
ja jau tâ negribas staigât pa ìimenes ârstiem lai ieskaidrotu viòiem ko no viòiem vajag, var taèu vienmçr iet uz tâm analîzçm par maksu, apejot to nekompetento ìimenes ârstu - vai ne tâ, ku!?
Atkritîs vajadzîba domât "sliktâs domas".
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:29
AMAZONE nu pret taadiem ciiniities ir bezspeeciigi jo vienmeer kaadu zaali atradiis un apeediis. Ir eksemplaari kas izlieto zaales kuraam terminjsh iet uz beigaam, lai manta neietu zudumaa... Bet no otras puses ja tas cilvis kas eedis sievas/viira zaales aizietu uz aptieku tad aptiekars vinjam paardotu taas pashas zaales visu kursu un iespeejams ka pat piekodinaatu ka jaalieto kaa naakas un vinjam pie daktera iet nevajadzeetu...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:30
;-) Jutiibas noteikshana pat stacionaara nav tiiri rutiinas pasaakums. Un lielaakaa dalja jau vinji gana plasha spektra un kljuudiities ir pafruuti. Un ja nelietderiiga lietoshana kaut nedaudz tiek ierobezhota, tas jau ir labi. Visaa pasaulee lielaakaa dalja zaalju ir uz recepteem. Nedomaaju, ka tas ir slikti. Cita lieta kaa ta sisteema darbojas. Tu apkjeeriigs, taapat visu dabuu, ne tik apkjeeriigie nedabuu. Arii labi...
Tie 50 sanji nez vai liels ieguvums, driizaak apgruutinaajums tie "recepshu cilveeki". Bet kaartiibai jaabuut.
Nedomaaju, ka veseliibas staavoklis pasliktinaas recepshu sisteemas ievieshanas deelj... tam pietiek citu iemeslu...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:33
mja. runâjot par aptiekâriem - tie ar uz sevi daudz òem - nesen ar interesi klausîjos kâdas tantes (kura izskatîjâs diezgan slima) aktîvu diskusiju ar pârdevçju kuras zâles jamai lietot, jo viòai redz esot smadzeòu asinsvadu trombembolijas (bez komentâriem), ðobrîd ïoti sâpot galva, ko viòai palietot. Aptieíniece saka - ejiet pie ârsta, tante saka - neieðu, man tik kauko pretsâpju. Aptiekâre iedeva ar kauko.

Un par AB jûtîbu - sniedze vispabâk pastâstît var cik laika paiet kamçr tâs baktçrijas uzaudzç un nosaka rezistenci - tâ tak nav vienas dienas analîze - kamçr gaida uz rezultâtiem, var bût arî par vçlu daþos gadîjumos - tâpçc blieþ virsû plaðu spektru cerîbâ ka nebûs rezistence - un tas lielâkajâ daïâ gadîjumu atmaksâjas.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.02.2007 00:35 by Noela.
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:34
Noela doma nav slikta bet liidz shim taadu iespeeju neesmu izmantojis jo nejuutos arii gana kompetents... vismaz nav bijusi taada situaacija kad vajadzeetu laboratoriski paarbaudiit to ko kaads aarsts nav uzskatijis par vajadziigu... man visas slimiibas taadas vienkaarshas bijushas :) uz pirkstiem saprotamas... :) nav arii aizdomas uz multibredijaam un citiem tumshaa lauka paraziitiem :)
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:37
ku! - tas jau skaidrs, ka multibrçdijas Tev toèna nav, bet
"Un kaapeec man jaapiekriit un jaarsteejas peec vinjas rekomendaacijaam ja es tochna zinu ka vinja ir kljuudijusies?"
A kâ Tu tâ 100% to vari pateikt? Nç nu gadâs jau, bet tomçr?
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:38
Noela nu taadas hohmas jau gadaas shad tad dzirdeet un vienkaarshai tautai par mediciinu ir taada izpratne ka man briizhiem mati uz galvas saak kusteeties...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:39
un Tu veel gribi bezrecepshu sisteemu...
Re: PIEKAUJ ÂRSTUS
21.02.2007 00:40
Noela nu es jau pats arii neesmu vienmeer 100% droshs par savaam sajuutaam taapeec biezhi vien labaak pakluseeju un paklausos ko citi runaa :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 10?
Ziņa: