AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!

Aizsāka niknâ 

Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 22:57
Ku!, atrei nearste, vini tikai novers dzivibai bistamos stavoklus. Atri atbrauc, atri noverss un atri aizbrauc. Neiedzilinas visas slimibas vestures nianses, lai piemekletu pareizo medikamentu. Ja vini to daritu, tad tauta atkal sudzetos par to, ka nepareizas zales izraksta, jo, nav luk nemta vera tada un sitada slimibas gaitas nianse.
Liela daïa t.s. Ìimenes ârstu gan arî neiedziïinâs tajâs slimîbas vçstures niansçs :)
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 23:01
gjimenes aarstu instituucijas defekti nav jaarisina dienestam, kas tam nav dmaats...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 23:02
un tâpçc âtrie bûtu vainîgi?
Âtrie tâpçc nav vainîgi :) Vienkârði tâ neiedziïinâðanâs slimîbas vçstures niansçs tika minçta kâ arguments tam, kâpçc âtrie nevar izrakstît recepti...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 23:07
starpiiba tajaa, ka aatrajiem tas nav pienaakums...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 23:11
S, un...
Vai tad tas nav pietiekams iemesls?
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
27.02.2007 23:18
Labi, es atsleedzos no shiis diskusija jo vinja nav augliiga. Katrs dienests stipri velk uz savu pusi un pa vidu ir plata plaisa kuraa atrodas pacients... noguris un apstulbis, laimiigs ka aatrie pazinjoja ka vinjsh dziivos un saak pamazaam kaarpiities tai virzienaa kur vajadzeetu buut ghimenes aarstam...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
28.02.2007 00:04
Diemzel nav laika izlassit vissus komentarus...
Pirmkart viszdilaka lidzjutiba radiniekiem. Vainigo te nebus, vainiga ir slibiba... Tie kuri metas virsu dispetcerei un uz arstiem ir naivi cilveki kuri neizprot situaciju.

Izskatisim
Pirmais jautajums - puisim bija izdarita vakcinacija? Laikam ne. Tas ir dispeceres vaina? Starpcittu jus mani milie esiet vakcineti? Kaut gan par to runa un runa...

Otrais. Epidemijas laika atras palidzibas dienests ir parslogots. Gimenes arstu nepietiek. Un ta nav atras palidzibas vaina, konkreto mediku vaina, Ta ir sistema. Sistemu veido politiki. Meklejiet problemu tur.

Tresais. Influence diemzel ir tada slimiba no kuras mirst. Regulari. Sis gadijums vienkarsi nokluva presse.

Ceturtais. Cik sapratu ar gimenes arstu ta neviens ari nesazinajas...

Piektais. Domaju ja vinu nogadatu slimnica nedaudz atrak nekas tur gala iznakuma daudz nemainitos. "Pakala" par to jav rakstija.

Sestais. Aspirinu gripas laika NEDZERT. Paracetamols lietojams. Ibuprofens.

Septitais. Pie gripas sakuma jalieto Remantadinu. Ipasi pie A virus gruppas. Kura ir paslaik. Shema ir sekojosa pirmaja diena - 2 tabletes, 3 reizes diena. Otraja - 2 tab. x 2. Tresaja 2x1. Profilaktiski var dzert 1 tab. diena, piemeram kad kads ir slims gimene. Remantadins nav brinumlidzeklis, bet tas palidz.

Astotais. Atra palidziba ari nav brinumlidzeklis. Pie virusa saslimsanam ka si, pie jums atbrauks, apskatis, ar lielu iespeju neko neatradis, iedurs sapigo Analginu pakala, vai atvers jusu aptiecinu un iebaros jusu pasu zales. Un aizbrauks. NMP saucama tad, kad dzivibai ir apdraudejums. Citadi medicinisko palidzibu jamekle pasiem. Gimenes arsti. Dezurejosie arsti. Slimnicu uznemsanas nodalas.

Devitais. Viena atras palidzibas masina maksa no 70 000 lidz 120 000 - 140 000 tukstosiem euro. Atra palidziba ir loti dargs prieks prieks valsts. Ta izveidota tam, lai glabtu jusu dzivibas tadas situacijas, kad citas izejas vairs nav. Kad dizvibu jaglabj seit un tagad. Viena patti temperatura 39 gradi nav nekada mirstama lieta...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 19:39
Nu, kas tur talak notiek?
Kadam info ir?
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:14
Deþûrârsti strâdâ pastiprinâtâ reþîmâ:)
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:17
interesanti tik vai par to papildus maksaa... zinu vietas, kur noziimeetas katram 2 bezmaksas dezhuuras (runa ir par slimniicu)...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:17
jautaajums: vai ar plaushu karsoni driikst lidot,uz aarzemeem,un tur mazliet atpuusties.. lieta taada,ka peec gripas radaas nelielas komplikaacijas labajaa plaushaa.. .. iesnu nava,temperatuuras nava,tikai neliels vaajums..
Leo => Dr.asist. Raimonds ()
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:45
Bet juus sakaat, ka 39temp. nav mirstamaa kaite, bet puisis taksh nomira?
Kaa vienkaarsh nemediciinas cilveeks var pateikt, ka vinja temperatuuras augstums shoreiz ir uz mirshanu, bet citreiz nee?
P.S. cik dienas gripas gadiijumaa ir augsta temperatuura?un kuraa dienaa buutu jaakliedz peec aatraas paliidziibas?
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:52
man mamma arii slimoja nupataas ar so Influenca gripu,un tika tiiri labi galaa,ja vien enbuutu sii mazaa komplikaacija-Plaushu karsonis.. par cik,visi te streso par mirsanu,man arii ir mazlie saubas kas un kaa..
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
03.03.2007 23:57
ne jau no temperatuuras tas puisis nomira...
zirgs
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 00:07
no temp. nenomira, bet tas ir viens svariigs simtoms gripai....
starp citu cik ilga sola gripas plosiishanaas ilgumu?varbuut maajaas seedeet :)
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 00:13
temperatuuras bez sarehgjiijumiem gadiijumaa (nav krampju, nav samanjas zuduma) ir jaakliedz peec gjimenes aarsta, nevis peec aatraas paliidziibas.
java
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 01:22
Ziniet ko man liekas, ka lielu lomu sheit nospeelee attieciibas ar gjimenes aarstu, jo ikvienam ir jaazina, ka ja kaut kas notiek tev ir iespeeja pazvaniit un mieriigi izrunaat visu, jo diez vai aatrie iedziljinaas liidz galam katra probleemaa....
man piem. ir paveicies ar gjimenes aarsti, vija pat man un veel citiem pacientiem, kas veelas ,suuta pa e-pastu jaunaakaas zinjas, piem. nesen atsuutiija rakstu kaa izvairiities no gripas, par profilakses poteem, to cenaam, u.t.t. tas ir lieliski, jo ikdienas steigaa es pat nevareetu iedomaaties, ka ir gripas laiks, vai kad var poteeties, u.t.t. vispaar tas ir patiikami, kad kaads savaa veidaa par teviim ruupeejas!
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 01:59
java

Pastaasti kur tik superiigu ghimenes aarstu njemt... mana ghimenes aarste pie kuras biju vienu vieniigo reizi pirms 2 gadiem atteicaas man dot savu telefona numuru. Varbuut es neesmu pietiekami uzciitiigs slimnieks lai man dotu telefonu bet peec taas reizes man neradaas velme ar vinju veel kontakteet... Zaales ko vinja man izrakstija asinsspiediena mazinaashanai tiesa gan darbojaas un es peec tam bez vinjas zinjas taas pirku... bet vinjas izrakstiitos analiizhu noriikojumus taa arii neizmantoju jo uz to briidi kaut kaadi limiti bija izsmelti un man piedaavaaja kaadu meenesi pagaidiit vai taisiit analiizes par maksu... nu es protams uzspljaavu tai lietai...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 18:07
ku! un vai tad toreiz pie limitu ievieðanas bija vainojama tava ìimenes ârste? ne jau viòa tos limitus nosaka, un ne jau viòa pieðíir lîdzekïus valsts medicînai. Viòa tev izrakstîja zâles kas palîdz - terapija ir uzsâkta, tak tu esi aizmirsis, ka pacientam nav tikai tiesîbas , bet ir arî pienâkumi - izpildît ârsta nozîmçjumus - tâ, ka sûdîgs pacients esi - "kâ meþâ sauc tâ atskan"! Un tad tu ieradîsies pie viòas pçc 5 gadiem kâ balta lapa un draudot ar fizisku izrçíinâðanos pieprasîsi nosûtîjumu pie speciâlista? Jo : "tie ìimenes ârsti taèu ir stulbi un tik un tâ neko nezina, nejçdz un nesaprot"? Neloìiski gan sanâk un pârâk stereotipisks masu "mçdîkïu"un pacientu klaèu veidots uzskats.( kâda mana paziòa bija apvainota lîdz sirds dziïumiem, kad viòas ìimenes ârste nebija ar viòu runâjusi brîdî kad pârìçrbâs... hmm, nezinu gan vai viòai pusplikai un pirms darba laika bija jâsâk saruna - tikpat labi varçtu pacientam teikt: nu tad izìçrbieties iestâdes koridorâ))
p.s. un ar to ,ka valsts medicînâ eksistç rindas un ir jâgaida gan rçíinâs visâs valstîs, bet Latvijâ nez kâpçc vajag visu tepat un tûlît un par brîvu! :) Ilustrâcijai rindas pie endokrinologa - Latvjâ 1 - 3 mçneði , Anglijâ - apm. 4 mçneði... Vâcijâ - 3 mçneði.
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 18:32
haizivs

Nu nav jau tik traki kaatu raksti un par to ka limiti beigushies es vinjai nepaarmetu... Vieniigais kas man nepatika ir tas ka nevaru vinju sazvaniit kad man vajag...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 18:35
cilveeciigi saprotams, bet es ar negribeetu, lai man katru nakti kaads zvana...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 19:02
,,,

Uzskatu ka man tomeer ir meera sajuuta kad driikst un kad nedriikst zvaniit. Turklaat ja jau taa negribas lai traucee tad zvaniitaajus var pa grupaam sadaliit...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 19:30
Visiem uz pieres nav kosha uzraksta, kursh zvaniis sestdienas naktii ar temp 37,5 un kursh nee...
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 19:52
to Leo
Pusis nenomira no temperaturas. Bet no gripas komplikacijam. Un tas nav pirmais gadijums un diemzel nebus ari pedejais. Vienkarsi tas nokluva prersse. Katru gadu mirst.

Atcereties vienu. Atra neatliekama palidziba nearste pamatslimibu, bet aparste un aizvedis pie arsta uz stacionaru. Un ta radita lai pildit tadas funkcijas, kad ta ir pedeja ceriba cilvekam kurs reali mirst, vai var to izdarit. Saja konkretaja gadijuma (par puissi) atra palidziba pildija savas funkcijas, ka tai pienakas. Cik tas absurdi neskanetu.

Katram jarupejas par savu vesselibu pasam! Un to jaatceras. Un rupeties par vesselibu, tas nozime ne tikai mistiski "stiprinat imunitati" (tad jav vismaz poti jaizdara). Ta rupesanos sakas no, piemeram tad, vai toposas mammas, mamma pipeja, dzera... Sakas no ta, par kuru partiju jus balsojiet velesanas. Jo medikis, ka vins nerautos, cik vins labs nebutu, nevar mainit dazas lietas un loti biezi nevar darboties ta, ka tas butu labak pacientam. Loti svariga ir sistema. Latvija, ta sistema klibo. Loti klibo. Un vainigi taja ir POLITIKI un tie kuri par viniem balso ari. Jo velesanas kas domine? Nacionalas jutas, kautkadi populistiskie lozungi un rets kurs veletais skatas ko konkretu. Piemeram medicinu. Piemeram nekad nesaprotu cilvekus kuri balso par nacionalam savienibam, nac. jutu delj? Kur te ir pragmatisms? Tas ir stulbums... idiots, balso par idiotiem. Ko tad gaidit?



Edited 3 time(s). Last edit at 04.03.2007 21:14 by Dr.asist. Raimonds.
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 20:03
Ku! :))) Man ar to zvanîðanu gadîjâs tâ - svçtdienas rîtâ pl. 8:00 zvana kâda mana ex-paciente ar tekstu: vai var likt kliòìerîðu kompreses uz sejas pçc plastiskâs operâcijas? Uz manu pretjautâjumu - kâpçc viòa nezvana savam plastikas íirurgam - atbilde skan - man neçrti viòu tik agri traucçt...:))) bet mani, kam ar ðo profilu nav nekâda sakara( neesmu arî ìimenes ârsts) gan ir çrti traucçt... dîvaini, vai ne. :)))
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 20:10
haizivs

Uztver to kaa komplimentu ;-)
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 20:20
...dr.apsists kâ kârtîgs Raimonds atkal piesauc bubuli...kâ te dod vaïâ...:)
Re: AR KOKU TÂDIEM ÂRSTIEM!!!!
04.03.2007 21:17
haizivis ,) buha ha haa. Un kada bija atbilde tai damitei? ;))))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 22?
Ziņa: