Jaunie matiòi pçc matu izkriðanas - strîdîgs jautâjums?

Aizsāka SOLa 

Pçdçjâ pusgada laikâ pastirpinâti izkrita mati. Pie ârsta negâju, jo viens frizieris mierinâja ar rudens sezonu, otrs - ar to, ka ataug jaunie matiòi, tâtad viss ir kârtîbâ (ja neataugtu, tad gan butu jasatraucas). Apskatoties pagajusas vasaras bildes, noðokçjos! Mati ir bijusi apmeram uz pusi biezâki, un izskatas daudz veseligaki.
Taèu tagad pa visu galvu ir miljoniem jauno matiòu - viena karta apmeram 5 cm gara (paskats baiss:)) , otra - apmeram 12 cm (kas liecina, ka mati pastiprinati izkritusi jau agrak). Nu un parejie - tie, kas nav izkritusi - pari pleciem.
Ja sie jaunie ataugs, bus atkal smuki, biezi mati, tacu... VAI TAS IR NORMALI vai tomer jadodas pie arsta. Kad palasiju, cik daudziem specialistiem jaiet cauri, kamer atrod vainu, rokas nolaidâs...
Pagajusonedelu noguleju ar kaut kadu fuckin vîrusu - sorit mazgaju matus un plaukstas pilnas ar matiem atkal....
Japiebilst, ka sobrid dzeru matu, nagu vitaminus.
Re: Jaunie matiòi pçc matu izkriðanas - strîdîgs jautâjums?
11.03.2007 13:08
Mati mçdz pastiprinâti izkrist arîdzan daþâdu slimîbu dçï - mazasinîba, dzelzs trûkums, sifiliss, aknu slimîbas, vairogdziedzera slimîbas, pârliecîgi liela vîriðío hormonu izstrâde sievietçm... u.c. - pie ârsta gan vajag aiziet. Arî daþiem medikamentiem blakusefekts ir matu izkriðana - piem. pretmalârijas zâlçm - ja lietoji tâs profilaksei apmeklçjot malârijas skartos rajonus ( Âfrika, Âzija, Dienvidamerika)
man tieshi tas pats, taa kaa aarstus apmekleeju ljoti reti, tad nezinu , no kaa tas ir, dzeeru dzelzi saturoshas drapes, vitamiinus matiem, bet sajuuta neomuliiga, pie galvas biezi iisi matinji, mati man liidz pusmugurai, gali pavisam plaani, vajadzeetu griezt nost, bet man piestaav gari mati....ai, ai, ai...nezinu, ko dariit....toties agraak uz kaajaam nebija mati, tagad saakushi augt, iespeejams, kaut kaads hormonaals kjiiselis...., bet ja zinaashu, vai tas man ko dos, esmu visa dabiskaa piekriteeja, ripas nekaadas negribu riit (iznjemot vitamiinus utml)
inka111 / grûti gan piekrist, ja jau tik tâlu, ka pakausis spîd cauri! es tikai priecâtos, ja sâktu augt tie mati! kâdus vitamînus dzçri? esmu dzçrusi daþâdus, rezultâtu nav!
tur jau taa lieta - kameer aug viss labi, a ja nu paarstaaj augt ? taapeec rakstu - sajuuta neomuliiga. aptiekaas ir kaadi 3 veidu vitamiini, es dzeeru visus peec kaartas, sadzreeru vienu bundzu, tad citus, tad atkal citus, man pirms gada saakaas shii probleema.
"izejot" no citas tçmas, var saprast, ka tev gadi ap 50. Man arî, varbût tas viss saistîts ar ...., kas atbilstu ðiem gadiem?
Re: Jaunie matiòi pçc matu izkriðanas - strîdîgs jautâjums?
11.03.2007 17:55
Man paari 50, klimakss gandriiz jau paarciests. Matus vecums nekaadi neietekmeeja. Man vispaar ir ljoti plans apmatojums, bet peedeejo 10 gadu laikaa mati kljuvushi tikai biezzaaki un stipraaki, pateicoties ljoti labai matu kosmeetikai.
Sanâk, ka man otrâdi, jo visu mûþu mati bijuði visnotaï biezi un skaisti. Daþu pçdçjo gadu laikâ ïoti straujas izmaiòas. It kâ jau arî cenðos lietot labu kosmçtiku, bet rezultâtu ta nav. Ja drîkst jautât / Alstere / ko lieto? bet kopumâ jau saprotu, ka iemesli tam varbût daþâdi.
Re: Jaunie matiòi pçc matu izkriðanas - strîdîgs jautâjums?
11.03.2007 19:35
Matu kosmeetika un kjermenja kreemi ir vieniigaa kosmeetika, ko ciitiigi lietoju un censhos izveeleeties labu. Sejas aada no dabas ir laba, bet sejas izskats atkariigs no svaiga gaisa, izguleeshanaas, noguruma pakaapes.
Neesmu brendu specs (bija Tiggi?, Australian look?), bet galvenais ir kopshanas principi un kvalitaate. Frizieris arii iesaka shad tad pamainiit. Man viss kraasotiem/balinaatiem matiem. Labs shampuuns. Balzama vietaa matu maska (jaatur 3-5 min), bet dazzkaart arii vienkaarshi balzams. Slapjos matos obligaati ellinju drusku. Taa dod lielaako efektu, ir daarga, bet lietojas leeni. Pavasara saulee/vasaraa liizeklji (var buut arii balzams), kas no saules aizsargaa. Protams, arii papildspeeki "no iekshas" - uzturs/vitamiini (parasstie, no aptiekas). Ilgus gadus vareeju atljauties tikai ljoti iisus matus, tagad neesaaju liidz pleciem un pricaajos, ka vismaz kaut kas labaaks kaa jauniibaa:)))
Tos brendus neatceros arii taapeec, ka maneejie zina manas vaajiibas un sadaavina, aciimredzot, jau to labaako.
Kjermenja aada arii maiga un gluda, lai arii meereni solaarijs ziemaa un daudz saules vasaraa.
50 veel nav, 45 gan, arii es lietoju daargas matu maskas, labus shampuunus, pirms tam gan matiem nepieveersu nekaadu lielo uzmaniibu, bija biezi un stipri.....
negribu par to domaat, bet saak likties , ka tie gadinji pie vainas, zobi arii nepatiik,visi salaboti, bet tumshaaki paliek....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 3?
Ziņa: