Prolaktîns

Aizsāka oka 

Prolaktîns
11.03.2007 19:13
man ir augsts asinspiediens, nu jau kâdu laiku nogurums, galvas sâpes... ârste aizsûtîja pie endokrinologa, uztaisîju analîzes, cukurs normas robeþâs, bet prolaktîns 830 (norma laikam 600). Endokrinologs izrakstîja zâles-bromocriptin-richter. Izlasot zâïu aprakstu, negribu dzert, jo liekas, ka neder...pierakstîjos pie endokrinoloìes Tirânes, bet tas tik uz 30.aprîli. Varbût kâdi ieteikumu???
Re: Prolaktîns
11.03.2007 20:38
Paaugstinâtam prolaktîna lîmenim iemesls var bût arî tâdu medikamentu lietoðana, kas ðo lîmeni paaugstina, padomâ kâdas zâles tu lieto . Parasti jau gan pçc pirmâs analîzes ar bromokriptînu virsû nemetas. Bez tam - ir jâizmeklç hipofîze, jâtaisa MRI, ja tur ir prolaktînu raþojoða adenoma, tad jâdzer vien tas bromokriptîns bûs, jo adenomas izmçri ,lietojot ðîs zâles samazinâs, var iztikt bez operâcijas. Alternatîva - Dostinex - jâdzer 1 reizi nedçïâ , bet diemþçl nav valsts kompensçjamo zâlu sarakstâ iekïauts un ir gana dârgs. Îpaði citu variantu jau prolaktîna pazeminâðanai nav, tâ, ka taisnîba vien endokrinolgam ir. Bet kâpçc tad tev pçc apraksta liekas, ka zâles neder? Hipofîzes adenoma tieðâm izsauc gan galvassâpes, gan redzes traucçjumus. Man gan nav skaidrs, ko tu lieto asinsspiediena pazeminâðanai, jo ir arî ðîs grupas medikamenti ,kas paaugstina prolaktîna lîmeni. PAr maz informâcijas par sevi esi ðeit sniegusi lai varçtu palîdzçt tev ar padomu.
Re: Prolaktîns
11.03.2007 20:49
Lietoju Monopril pa pustabletîtei,tas arî viss...tas apraksts bij pabriesmîgs par tâm zâlçm, jo rakstîts, ka lieto Parkinsona slimnieki (ja pareizi atceros). Man ir tikai 21 gads, es nezinu varbût nepareizi daru, ka neuzticos dakterei, bet gribas uzklasît vçl kâda speciâlista padomu un ja vajadzçs tad lietoðu... ak jâ un endokrinoloìe pajautâja, vai no krûtîm netek kâds ðíidrumiòð, kad saspieþ, mçìinâju, nu netek...esmu pagalam apjukusi...
Re: Prolaktîns
11.03.2007 21:02
Nu pag, oka! Vai tad neko citu tev neteica izmeklçt un pçc vienas analîzes uzreiz lika dzert bromokriptînu? Vai tu lieto hormonâlo kontracepciju? vai tu lieto kuòìa skâbi pazeminoðus medikamentus, urîndzenoðus lîdzekïus? þeòðeòa preparâtus? ilgstoði kâdus vitamînu preparâtus? Nomierinoðus lîdzekïus? Visbieþâk hiperprolaktinçmija ir tieði medikamentu izsaukta. Tad seko - adenomas( audzçjs hipofîzç), tad vienkârði pastiprinâti strâdâjoða hipofîzes priekðçjâ daïa, tad - t.s. tukðo turku sedlu sindroms.
UZreiz varu tev teikt, ka ðodien neviens parkinsonisma slimnieks ðîs zâles nelieto ,jo viòiem ir pietiekoði plaða izvçle ar specifiskiem medikamentiem.Bet - jâ - bromokriptîns ðobrîd ir vienîgais,ko valsts kompensç pie prolaktinçmijas. Oriìinâlpreparâts saucas - Parlodel ( to arî valsts nekompensç). Bieþâkâs blakus parâdîbas - slikta dûða. Manis augstâk minçto Dostinex lieto pie hipofîzes mikroadenomas lai mazinâtu audzçja izmçrus. Man ir iespaids, ka esi sabijusies un neesi savam dakterim uzdevusi neskaidros jautâjumus.
Parasti nosûtam uz atkârtotâm analizçm, ja arî tâs ir paaugstinâtas - tad jâdzer zâles un jâtaisa magnçtiskâ rezonanse. Ja bûs augsts prolaktîns, tad sievietei mçdz bût spontânie aborti, vai grûtniecîba neiestâjas vispâr. Ja ilgstoði par to neliekas ne zinis -draud arî osteoporoze un izmaiòas krûtîs - sâkot ar mastopâtiju un beidzot ar ko sliktâku.
oka
Re: Prolaktîns
11.03.2007 21:18
Pilnîgi neko citu neizmeklçja, ir asins analîzes, kas uzrâda paaugstinâtu prolaktînu. Pati piektdien pieteicos pie dakteres Tirânes.
Re: Prolaktîns
11.03.2007 21:43
bet tâdas asins analîzes uz prolaktînu taisîja pirmo reizi mûþâ vai kâ?
oka
Re: Prolaktîns
11.03.2007 21:53
Ðíiet ka jâ,vismaz nekad nebij neviens pieminçjis, ka kaut kas ne tâ. Taisîja laikam uz vairâkiek hormoniem. Kâ vispâr ir, tas ir kas nopietns???
Re: Prolaktîns
11.03.2007 21:56
To nopietnumu var pateikt tikai tâ kâ haizivs jau stâstîja - izmeklçjoties.
Gan jau Tirâne noorganizçs, ja uzskatîs par vajadzîgu.
Fa
Re: Prolaktîns
11.03.2007 22:36
Kâdas ir Dostinex un Bromokriptîna atðíirîbas? Jo cenas starpîba patiesi iespaidîga.
aKnA
Re: Prolaktîns
13.03.2007 13:22
cik tad tas dostinex maksaa? Zinu, ka bromkriptiins ap 2-ls
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 24?
Ziņa: