dziednieks

Aizsāka mille 

Re: dziednieks
29.03.2007 21:54
njâaa... es ar' vairs nevaru klusçt, tâpçc neliels citâts :
"Pûðïoðanai medicînâ ir gara un notikumiem bagâta vçsture. Kad 1685.gadâ Anglijas karalis Kârlis II viegli saslima ar trieku, tâ laika smalkâkie dzidnieki sapulcçjâs viòa guïamistabâ. Vispirms, lai atbrîvotu karaïa organismu no daþâdâm indçm, viòi notecinâja karalim apmçram litru asiòu. Pçc tam viòi karali atûdeòoja ar vemðanas lîdzekïiem un klizmâm. Daþâs turpmâkajâs dienâs karaïa galva tika noskûta un piededzinâta ar karstu dzelzi. Viòi piebâza karaïa degunu ar ðòaucamo tabaku un ïâva izðíaudît daþus palikuðos ðíidruma pilienus. Viòi bendçja karaïa íermeni ar lipîgiem karstiem plâksteriem un, kad tie sacietçja, râva nost. Karalis bezðaubâm bija tik vâjð, ka nevarçja pakliegt. Monarha stâvoklis strauji pasliktinâjâs, bet dziednieki bija sava uzdevuma augstumos. savâ profesijâ viòi bija milþi. Viòi izurba karaïa galvâ caurumus, lai notecinâtu sliktos ðíidrumus un vçl kâdu pilienu asiòu. Bet, ak Kungs, bez kâda labuma. Piecas dienas pçc dziedinâðanas sâkuma karalis izdvesa pçdçjo elpu, vârdu plûdos pateikdamies saviem dziedinâtâjiem par viòu pûlçm." :)))
Re: dziednieks
29.03.2007 21:56
Re: dziednieks
29.03.2007 21:57
Man patîk ðis te -"viegli saslima ar trieku" ???
Re: dziednieks
29.03.2007 23:33
vçl citâts : " -- Man acu plakstiòi raustâs reizi 6.4 sekundçs.-- Akmansdies!!! Âtri, jums jâsagatavo pretinde. Vai jums ir anðovi?--- Jâ!!!-- Labi, dariet tieði tâ, kâ es teikðu. Pagatavojiet dzçrienu no anðovu biezeòa, sasafaras limonâdes un baltinoðâs zobu pastas."
Un vçl: ja kâdu slimîbu ârstç ar cukura tabletçm un slimniekam iestâsta, ka viòð dzer speciâlas, viòam vien domâtas enerìçtiski uzlâdçtas zâles, ne mazâk, kâ 35% cilvçku izveseïojas.Ðis apgalvojums ir pârsteidzoðs. Tas nozîmç, ka 1) cukurs patiesi ir medikaments, kuru diemþçl pietiekami neizmanto, 2) Ârsti ir cûkas. Jo kâ tad paliek ar tiem 65% slimnieku ,kas netiek izârstçti???
Re: dziednieks
30.03.2007 07:01
Haizivs, tu kâdu humora gabalu citç?
riidziniece
Re: dziednieks
30.03.2007 10:21
Ku!, es Tev pilnîgi piekrîtu. Arî mani savâ laikâ izdziedinâja Dievs. Toties esmu redzçjusi cilvçkus, kuri, iedami pie dziedniekiem, savu dzîvi (ne tikai veselîbu) ir pilnîgi saèakarçjuði..

Strawberry: diemþçl sliktie spçki eksistç neatkarîgi no tâ, vai mçs tiem ticam vai nç.. :) (Un, ja mçs to eksistenci ignorçjam, tiem ir vçl vieglâk tikt mums klât..)
Re: dziednieks
30.03.2007 11:31
neticu ne dieviem, ne spçkiem, un kautkâ man nekas arî nav íçries klât.
Re: dziednieks
30.03.2007 11:35
Noela

Visiem jau taa neveicas kaa tev. Neskumsti, tev viss veel priekshaa :)
Re: dziednieks
30.03.2007 11:41
aha, bet tie noteikti nebûs nekâdi ïaunie spçki un tml, bet gan organismâ kautkâda kïûme radusies.
Re: dziednieks
30.03.2007 11:46
Noela

Hmm? Bet manupraat organismaa kljuumes kaa reiz no ljaunajiem speekiem rodas...
Re: dziednieks
30.03.2007 11:53
manuprât tâ nav.
Piem mutâcijas DNS neievieðas ïauno spçku ietekmç, bet gan mutagçnu ietekmç (ja, protams, mutagçnus nesauc par ïaunajiem gariem).
Re: dziednieks
30.03.2007 13:53
...elektrîbu pa vadiem ved mazi vîreïi taèkiòâs...radioviïòi kâ balti gulbji padebeðos...tas Noelai...:)
Re: dziednieks
30.03.2007 22:30
Neldai
Savas iekðas esmu pârbaudijusi,tagad ieshu uz muguras pârbaudi ar magn.rezonansi.Nu vispâr es tâ vienkârði nevaru dzîvot un priecâties par dzîvi, ja pat normâli nevaru izgulçties, jo visvairaak sâp naktî.
Man jau ir teikuði, ka man esot 'uzlikta ïauna acs!!!Ko jûs par to sakât?!
Re: dziednieks
31.03.2007 08:48
to Strawberry
Hipohondriía ceïvedis dzîvç un nâvç.
riidziniece
Re: dziednieks
31.03.2007 11:55
Millei (un citiem): man savulaik ir bijuði tâdi brîþi, kad pat ârsti puspajokam, pusnopietni ir ieteikuði iet nolikt svecîti vai arî pie vârdotâjas.. :) Variantus par ïaunâm acîm un lâstiem arî esmu apsvçrusi.. Mans vîrs tai laikâ vienmçr teica, ka tas ir tâpçc, ka man nav tâs aizsardzîbas, ko dod ticîba un païauðanâs uz Dievu. Droði vien tâ arî bija. (Par laimi, man pietika prâta pie dziedniekiem neiet un nesaèakarçt visu vçl vairâk.)
Bet ceïð uz pievçrðanos Dievam jânoiet katram paðam; reizçm tas ir ïoti grûts ceïð, un no savas iedomîbas augstumiem ("es nekam neticu, man neko nevajag, man nekad nekas nenotiks..") reizçm ïoti zemu un sâpîgi jâkrît, lai tas notiktu..
Re: dziednieks
31.03.2007 12:02
Aizsardzîba ir galvâ- vai tâ ir ticîba Dievam, vai Velnam, vai vçl kam citam- tai jâbût tâdai pârliecîbai bez ðaubu çnas.
Re: dziednieks
31.03.2007 12:10
...rîdziniecei...un aiziet uz bazîcu, kur viss pakârtots nâves, moku un iznîcîbas pielûgðanai???...
Re: dziednieks
31.03.2007 16:32
Par medicnu tais paðos rietumos. Mans brâlis jau sen dzîvo Vâcijâ un lai par ko, bet tieði par turienes klasisko medicînu viòð izsakâs maigi sakot, atbaidoði. Visa viòa ìimene apmeklç tikai homeopâtu, pie kura pierakstu var dabût mçneðiem uz priekðu, kaut viòam ir apdroðinâðana utt. Pati lielâkoties jau gadus desmit apmeklçju tikai netradicionâlo medicînu, un visas aizvçsturiskâs kaites sen ir jau aizmirsuðâs, un pirmkârt pateicoties tieði homeopâtiem un arî uztura bagâtinâtâjiem.
Re: dziednieks
31.03.2007 16:59
madcynics Wrote:
-------------------------------------------------------
> ...rîdziniecei...un aiziet uz bazîcu, kur viss
> pakârtots nâves, moku un iznîcîbas
> pielûgðanai???...



Nekur tik íecerîgu domu neesmu paudusi, bet esmu domâjusi par vârdiem Tçvreizç- dzîvei uz zemes nav pievçrsta liela uzmanîba, vairâk tam lai nokïûtu tur, kur bûs mûþîgâ svçtlaime. Kâ gan ar ðâdu lûgðanu var cerçt uz Dieva palîdzîbu ðaisaulç?
riidziniece
Re: dziednieks
31.03.2007 17:54
Ingas: ceru, ka Tu taèu nejauc homeopâtu ar dziednieku?.. (Homeopâts bûtîbâ ir tâds pats kâ tradicionâlais ârsts, viòð ârstç ar reâlâm vielâm, nevis "enerìijâm" vai tml.)

Strawberry: kurâ vietâ Tçvreizç bûtu pausta tâ doma, par kuru Tu runâ?..
Re: dziednieks
31.03.2007 18:42
"...lai nâk tava valstîba...", un viss pârçjais teksts, lai negrçkotu un tâpçc nepazaudçtu ðo valstîbu.
Re: dziednieks
31.03.2007 19:15
Ûja, Strawberry, tâdu tulkojumu pirmo reizi redzu/dzirdu.
Galîgi aègârna Tev tâ izpratne.
Bet nu kârtçjo reizi apstiprinâs doma, ka ne tikai bildç, bet arî rakstîtâ vârdâ katrs saredz to, ko tajâ brîdî vçlas saredzçt. Un parasti tâs ir atbildes kaut kâdiem saviem jautâjumiem un bailçm.
Re: dziednieks
31.03.2007 19:27
Plant, vai tu domâ, ka ir tikai viens vienîgs skaidrojums un pârçjais ir aègârni? Aiaiaia, Plant...
Uzraksti savu izpratni, kas tad îsti ir teikts Tçvreizç?
Re: dziednieks
31.03.2007 20:09
Teoloìija nav mana stiprâ puse. Cik noprotu, tad Tava arî ne.
Manâ uztverç Tçvreize drîzâk ir pateicîba par palîdzîbu dzîvot saskaòâ ar sevi un pasauli. Manâ uztverç dieva valstîba, par kuras atnâkðanu ir runa Tçvreizç ir dzîve saskaòâ ar bauðïiem. Bauðïi savukârt nosaka normâlas dzîves normâlu ritumu. Nebûs nokaut, nebûs zagt, nebûs laulîbu pârkâpt, nebûs nepatiesu liecîbu sniegt = melot, nebûs iekârot lietas, kas pieder tuvâkajam, bet bûs turçt cieòâ vecâkus. Ja tâ padomâ, tad tur tieðâm vajag lielu iekðçjo spçku, lai visu dzîvi nodzîvotu tik saulaini. Un es nestâdos priekðâ, piemçram, ka visas manas dzîves garumâ varçtu bût dzîvs cilvçks, kas man norâdîtu, kâ jâdzîvo. Un nez vai es viòu klausîtu.
Re: dziednieks
31.03.2007 20:33
Mûsu tçvs debesîs
Svçtîts lai top tavs vârds
Lai nâk tava valstîba
Tavs prâts lai notiek kâ debesîs tâ arî virs zemes
Mûsu dieniðío maizi dod mums ðodien
Un piedod mums mûsu parâdus, tâpat kâ mçs piedodam saviem parâdniekiem
Un neieved mûs kârdinâðanâ bet atpestî no ïauna
Jo tev pieder valstîba, spçks un gods mûþîgi.

Mateja ev. 6:5–18

14. Ja jûs piedosiet cilvçkiem viòu vainas, arî Debestçvs piedos jums jûsu grçkus.
15. Bet ja jûs nepiedosiet cilvçkiem, jûsu Tçvs nepiedos jums jûsu grçkus.

Nu nav nekâ par saskaòu. Ja jautâtu: Kâpçc?- tad atbilde sanâk: JO TEV PIEDER...



Edited 1 time(s). Last edit at 31.03.2007 20:34 by strawberry.
nelda
Re: dziednieks
31.03.2007 21:14
Nevarçtu teikt, ka esmu stipra teoloìijâ, bet prâta lîmenî man kristietîbas ideja ir skaidra (man vismaz tâ liekas). Kaut kâ sirdî nespçju pietiekami iedegties, lai Bîbeles izpratnç "kalpotu" Dievam.
Mani vienmçr liekas jocîgi, ka cilvçki mçìina skaidrot kristietîbas mâcîbas no sava neticîgâ viedokïa. Ja reiz netici, ka Dievs ir jeb ka viòð ir tâds kâ mâca kr., tad viss tas, protams, ir totâla putra, Tçvreizi ieskaitot, un kas tur vispâr ko diskutçt? Bet ja uz to skatâs ar ticîbu, tad es nesaprotu, kur var saskatît tâs slavenâs pretrunas? Ja tieðâm ir visuvarens Dievs, kas radîjis visu pasauli, cilvçku ieskaitot, un grib, lai viòð ðajâ dzîvç izðíiras, vai grib nonâkt Dieva valstîbâ jeb tajâ otrajâ, tad liekas dabiski, ka viòð diktç likumus un jâdzîvo tâ, kâ Dievs grib, nevis kâ man labâk patîk. Jâ, jâpiedod citiem, jo Dievs tâ grib. Jo viòam pieder Dieva valstîba, un ja gribi tur tikt, tad sorry.... Man vismaz viss, izòemot varbût daþas atseviðías detaïas, liekas itin loìiski.

millei

Faktiski jau saprotu tevi it labi, man arî naktî mçdz stipri sâpçt iekðas un mugura, un ir jau tas biedçjoði. Bet es kaut kâ ticu, ka, ja reiz neko neatrod, tad tas ir no nerviem. Lai nu par ko, bet par "ïaunu aci" gan man nekad nav nâcis prâtâ:)))) Un pie dziednieka iet arî ne. Toties man ïoti interesç, kâ var iemâcîties atrast iekðçju harmoniju. Man ir iekðçja harmonija tâdâ lîmenî, cik tâlu sniedzas mans saprâts, bet dziïâk, kur netieku klât, ir kaut kâda trauksme. Ja man nav ne jausmas, kâpçc man ir trauksme, bailes, bezmiegs, un, lûk, no nerviem iekðas galîgi nestrâdâ, tad ko lai dara, no kâ lai sâk?
Faktiski jau labâk jâatver jauna tçma, ja nenoslinkoðu.
Re: dziednieks
31.03.2007 21:43
Strawberry, katrâ lasâmvielâ ir burts un gars. Burtus Tu salasi, bet garu neizproti.
Ja Debestçvs Tavâ izpratnç ir onka uz mâkoòmaliòas, tad nebrînos par secinâjumiem. Kâdreiz domâjot par ðiem jautâjumiem, nonâcu pie secinâjuma, ka reliìiskâs literatûras burtiskâ uztvere galu galâ noved vai nu pie fanâtisma, vai nolieguma. Bet, ja lasîto izproti, jûti jçgu, tad iegûsti domas brîvîbu. Un tur jau nav tâlu lîdz saskaòai.
Par Tavu citâtu. Katram ir savs grçks. Katram ir kaut kas par ko viòam nepatîkami atcerçties. Labi ir, ja var sadzîvot ar ðîm atmiòâm, nepârmest sev. To var apzîmçt arî ar piedoðanu. Katrs sev ie lielâkais soìis. Ja iemâcâs saprast un piedot citus cilvçkus, tad ir cerîba, ka radîsies izpratne par sevi. Tu vari izvçlçties komunicçt vai nç ar citiem, bet par sevi tâdas izvçles nav. Un te mçs slaidi varam pâriet uz jautâjumu par psihoterapeitiem.
Re: dziednieks
31.03.2007 22:39
Plant,Tçvreize nâk no kristîgâs ticîbas rakstiem. Katra reliìija atðíirsies ar savu koncepciju. Kam ticçsi? Izklausâs, ka tomçr tici rakstîtam vârdam un nevis iekðçjai gudrîbai.
Es ticu, ka Dievs eksistç ârpus baznîcas, un ka tas mâjo visur un ikvienâ no mums. Tâda ir mana izpratne.
Attiecîbâ uz piedoðanu, protams, ir taisnîba, ka jâpiedod- un ne kaut kâdas savas sapratnes vai citu izpratnes dçï, bet vienkârði tâpçc, lai par to nav jâdomâ, lai varçtu dzîvot tagadnç un nevis pagâtnç. Piedot- tas nozîmç sevi atbrîvot.
Plant, nu tev tas ir raksturîgi- no sev neskaidriem jautâjumiem pâriet uz kaut ko citu. Kâpçc ðoreiz tieði uz psihoterapiju? :D Es pçc garâm diskusijâm esmu tikusi ar ðo jautâjumu skaidrîbâ, nejûtu vairs vajadzîbu par to runât. A kas ar tevi? Gribi man kaut ko nepatîkamu atgâdinât, tjipa likt sajust kaut ko lîdzîgu vainas sajûtai? Mmm, Plant? :D
Re: dziednieks
31.03.2007 23:03
Kâpçc neskaidri jautâjumi? Kâ jebkurð domâjoðs cilvçks, es reliìijas jautâjumu priekð sevis savâ galvâ jau sen sakârtoju. Psihoterapiju pieminçju tikai viena iemesla pçc. Pçc mana ieskata cilvçkam vajadzîgs "galvas-domu sakârtotâjs" tad, kad viòð nespçj sevi saprast. Nekâda sakara ar kaut kâdiem atgâdinâjumiem vai vainas sajûtu piepotçðanu. Nav man tâdas tieksmes bez iemesla likt cilvçkiem neçrti justies. Bez agresijas dzîvot daudz çrtâk. Bet Tev sanâk kâ tanî mûþvecajâ anekdotç, kur vîrs mîïoto sievu maiguma uzplûdâ nosauc par zivtiòu, bet viòa padomâ, hm, zivtiòa, tâtad lîdaka. Hm, lîdaka, tâtad zobiòi. Hm, zobiòi, tâtad ilkòi. Hm, ilkòi, tâtad suns? Mammuuu, mammuu, tas nelietis mani par kuci nosauca.
Re: dziednieks
31.03.2007 23:12
Tâs tikai tavas iedomas, Plant, kas man sanâk:) Tâ bija pirmâ doma, kas ieðâvâs prâtâ :D Bet labprât ticu Tavam skaidrojumam, jo tâ jau sapratu, ka esi no tiem (tâm), kam vajag, lai cits tavu galvu sakârto. Tas jûtams arî pçc tâ, ko rakstîji par reliìiju.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 25 pieskaita 16?
Ziņa: