anti-malârijas zâles

Aizsāka es pati 

es pati
anti-malârijas zâles
28.03.2007 22:04
Infektologijas centrâ man ieteica lietot Meflokînu. Cita daktere no tâs paðas iestâdes - Malaronu, uzsverot, ka no pirmâ varot bûs baisas blaknes (halucinâcijas, bailes, utt). Homeopâts - hinîna homeopâtiskos graudiòus ceïojuma laikâ (nevis pirms un pçc).

Kâda pieredze, ieteikumi iz personîgiem stâstiem?

P.S. Ceïojums Dienvidamerikâ bûs 2-3 nedçïas.
Re: anti-malârijas zâles
28.03.2007 22:20
par pirmiem diviem nepateikshu, bet vot uz homeopaatiju shajaa jautaajumaa gan nepaljautos...
Re: anti-malârijas zâles
29.03.2007 13:37
No Mephoquine - var bût bezmiegs, âdas lobîðanâs no plaukstâm ( tas no personîgâs pieredzes), malarons ir krietni dârgâks, praktiski nav mçìinâts uz sevas âdas:). Âdas lobîðanâs gan sâkâs apm. 4 nedçïas no lietoðnas sâkuma. Biju Dienvidâfrikâ un profilaksei lietoju Mephaquine. Uz homeopâtiju tik nopietnâs lietâs kâ malârija tik tieðâm nevajag païauties. Atceraties - pavisam nesen kâds jauns cilvçks nomira no malârijas, ko dabûja ceïojuma laikâ Âfrikâ. Profilakse ir labâka. Un arî pret dzelteno drudzi vajag sapotçties pirms braukðanas uz Dienvidameriku.
es pati
Re: anti-malârijas zâles
29.03.2007 16:06
Paldies!
Tas cilvçks, kas nomira, nebija savlaicîgi uzsâcis ârstçðanos, domâjot, ka gripa vai kas tml. Otrâ letâlajâ LV pilsoòa nâves gadîjumâ gim.ârsts jau Latvijâ malâriju bija noturçjis par saaukstçðanos vai gripu. Ðos gadîjumus man stâstîja LIC.
Jâ, pret dzelteno drudzi sapotçjusies esmu.
Par to homeopâtiju man stâstîja daudzi vietçjie "baltie" brazîlieði - ka tâ esot perfekta un absolûti efektîva. Bet nu... kas viòiem der, mums ziemeïniekiem var nederçt.
es pati
Re: anti-malârijas zâles
29.03.2007 23:05
Un vçl - visi manis apzinâtie ceïotâji (gan uz Afriku, gan D-Ameriku) no LV ir lietojuði Mefloquine. Vai LIC Malaronu neizraksta? Paziòas no citâm Eiropas valstîm visbieþâk lietojuði tieði to (gan uz Âfriku, gan D-Ameriku). Arî neta var atras info, ka ðim pçdçjam blaknes mazâkas un retâkas.
Re: anti-malârijas zâles
29.03.2007 23:08
Varbuut iemesls ir malarona cena? Just guess...
Re: anti-malârijas zâles
29.03.2007 23:15
Malarons tikai pavisam nesen tika reìistrçts Latvijâ, varbût tâpçc ar neizraksta. Un tas ir jâlieto katru dienu, atðíirîbâ no Mephaquine( tikai reizi nedçïâ). Blaknes gan ir tieði tikpat daudzas - sâkot ar matu izkriðanu un beidzot ar caureju, pumpâm, vemðanu un apziòas aptumðosanos, un cena 2 reizes lielâka. Malaronu raþo Glaxo, kas ir Eiropâ pazîstamâka firma nekâ Mepha. Patiesîba ir tâda, ka blaknes ir iespçjamas jebkuram medikamentam, pat vitamînu preparâtam. Nav obligâti teikts, ka viòas tev bûs. Nevaru teikt neko par labu vai sliktu vienam vai otram preparâtam, bet ir malârijas formas, kuras labâk reaìç uz malaronu. Visprâtîgâk bûtu Infekciju slimnîcâ uzzinât, vai Tevis izvçlçtajâ reìionâ ir terapijas rezistentas malârijas formas un tad - kurð medikaments bûs piemçrotâks.
es pati
Re: anti-malârijas zâles
30.03.2007 17:57
Paldies, haizivs.
Man LIC tropu slimîbu kabinetâ daktere izvilka no galdapakðas melnbaltu kopçtu pasaules kontûrkarti, kur vienâdi iesvîtroti malârijas regioni. Lika man iebakstît ar pirkstu vietâ, kur taisos braukt.
Apskatîjâs - teica, aha, iesvîtrots. Dzersi Meflokînu. Ne viena jautâjuma par manu slimîbas vçsturi, paðreizejo veselîbas stâvokli, nekâ... Izrakstîja cedeli un viss.
Re: anti-malârijas zâles
31.03.2007 08:57
Nu tad aizej uz Veselîbas centru - 4 pie dr. Aelitas Bumbçres un izstâsti savu sâpi. Viòa nodarbojas ar konsultâcijâm par vakcinâciju un profilaksi tropisko slimîbu gadîjumos un ir arî ar homeopâta izglîtîbu.
Re: anti-malârijas zâles
31.03.2007 16:31
Malarons atðíirîbâ no Meflokîna neizraisa nervu sistçmas darbîbas traucçjumus, tâpçc vairumâ Eiropas valstu pretmalârijas profilaksei iesaka Malaronu. Efektivitâtes ziòâ abi medikamenti ir lîdzvçrtîgi. Uz homeopâtiju gan nevajadzçtu païauties.
es pati
Re: anti-malârijas zâles
01.04.2007 15:18
Ok, paldies visiem!
Re: anti-malârijas zâles
14.11.2011 21:32
Labdien, varbūt kādam ir palikušas pāri neizlietotas malārijas zāles? labprāt iegādātos, taupības nolūkos. lūdzu zvaniet 29666027
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 8?
Ziņa: