Toksokarioze

Aizsāka dadziits 

dadziits
Toksokarioze
10.02.2003 17:10
Kas tas ir, kâ izpazhas un kadas sekas tas var atstat uz organismu, kadas pazimes ir.
dina
Re: Toksokarioze
10.02.2003 18:03
Toksokarioze- latviski:ceermes. Taalaako var pats palasiit.
Re: Toksokarioze
10.02.2003 23:16
Ceermes = askaridoze.Toksokarioze ir cits paraziits.Ja ir aizdomas, tad labaak intereseeties pie infektologiem.
Viesis
Re: Toksokarioze
19.02.2003 11:26
Toksokarioze (parazîts: Toxocara canis = suòu cçrme)
Toxocara canis (Suòu cçrme) ir parazîts, pieder pie Nematoþu klases (Veltòtârpu tips), un galvenokârt parazitç suòu tievajâ zarnâ. Cilvçks ir ðî parazîta nespecifisks saimnieks, kurð inficçjâs ar cçrmju oliòâm no piesâròotas augsnes. Pçc inficçðanâs no nobrieduðâm cçrmju oliòâm tievajâs zarnâs izðíiïas kâpuri, kuri iespieþas zarnu gïotâdâ un ar asinîm nonâk iekðçjos orgânos (aknâs, sirdî, paluðâs, smadzençs, muskuïos, acîs). Kâpuri, migrçjot pa organismu bez izmaiòâm, izraisa daþâdas lokâlas reakcijas, kuras ir pamatâ slimîbai – Larva migrâns.
Okulârâ Larva migrâns(OLM) slimîbas lokalizâcijas vieta ir acis un tâs rezultâtâ var attîstîties aklums.
Viscerâlâ Larva migrâns (VLM) slimîbas lokalizâcijas vieta ir iekðçjie orgâni un CNS.
Antivielas pret ðo parazîtu nosaka E. Gulbja Laboratorijâ un LIC
Re: Toksokarioze
17.01.2005 10:57
Man jau atkal shii kaite piemetusies :(((((((( pirmo reizi bija pirms diviem gadiem un tagad atkal arprac, sakiet ko lai dara, nav man tuvumaa sunju, rokas mazgaaju biezhi, no zemes neko needu :)

nu ko lai dara? Vai poteeties pret vinjiem nav iespeejams?

kaa lai vinjus izniicina, varbuut vinji neizniikst ar vienu reizi.

Gimenes arsts vispar neko par taadiem nezina un tik smejas par mani. Pirmo reiz guleju infektologijas centraa, tagad jau pati arstejos. Dzeru Vermox un ceru ka paliidzees nobendeet to moshkji. :(
kiki
Re: Toksokarioze
17.01.2005 11:16
Vermox tieðâm palîdz, vismaz man, pçc to izdzerðanas, ðî kaite pazuda.;)
Vçlu veiksmi!
Re: Toksokarioze
17.01.2005 11:17
kaa tu vinju dzeeri? Vai pec nedeljas vel jaatkarto vai pec menesha?

Man toreiz slimniica lika dzert 5 dienas, riitaa un vakaraa.
kiki
Re: Toksokarioze
17.01.2005 12:41
Cik atceros, es izdzçru vienu ieakojumu un pçc mçneða bija atkârtoti jânodod asins analîzes (no vçnas) un tâ kâ ðîs analîzes bija labas, tad zâles man vairs nebija jâdzer.;)
Enja
Re: Toksokarioze
20.01.2005 19:51
Maniem sikajiem bija, dzerâm Vermox 5 dienas, pec divam nedçïâm atkal; kopumâ iznîdçt izdevâs tikai pçc 3 tâdiem kursiem(asins analîze). Maziem bçrniem ðie var izsaukt pat astmu un ìimenes ârsi patieðâm par to neko nezin. Kopumâ kautkas nobrucis organismâ, ja reiz tie íeras, jâpaceï imuninitâte!
Re: Toksokarioze
21.01.2005 11:25
Cik tabletes bija jadzer dienaa? un kur jus gajat nodot analizes?
lilido
Re: Toksokarioze
22.02.2005 15:45
jau sen man bija probleemas ar temperatuuru paaugstinaatu; visu muuzhu ir astma un alergjijas.

temperatuura krietni trauceeja, devos pie infektologa. sodien uzzinaaju, ka man ir toksokarioze, izrakstiija vermox 10 dienas dzert un veelaak analiizes veelreiz uztaisiit.

tagad censhos atrast ko par to briesmu.. nespeeju vairs internetaa palasiit neko, tur visur klaat pretiigaas bildes..vee.

man dazhi jautaajumi praata... vai var buut taa ka man shis toksi ir jau kaadus 16 gadus?[neticaas, bet tomeer] Vienkaarshi pirms tik ilga laika man diagnosticeeja astmu.

un veel viena neskaidra doma - labi, izdzershu kursu, cerams vairs nebuus. bet kaa es varu zinaat, ka man nav saeests iekshaa nekas?

fuij pretiigi nespeeju iedomaaties, ka manii kas taads dziivo

jaa, arii man nekad nav bijushi maajdziivnieki un ar suni labi ja 3 reizes muuzhaa esmu speeleejusies...
ja kas
Re: Toksokarioze
22.02.2005 16:13
Lilido, nu nekas nesatraucies, manuprat pec antivielu daudzuma var noteikt arsts kadaa stadijaa ir shi slimiba. Nu neuztraucies, iedzersi zales un bus ok. No sava sunja taas parasti nedebuu, bet gan no RIMI salaatiem , nemazgatiem augljiem.darzenjiem, ednicaas, utt sadziviskaa celjaa.

Man infektologos arste teica, ka ejot pa ielu vinja need saldejumu, jo nevari but drosha, ka kaut kas nepielips. Rokas ta nav tiras. Kur nu vel visaados veidos to var dabuut Se la viii....
Mazdakteris
Re: Toksokarioze
22.02.2005 16:46
Toksokarozes oliòas ir ârkârtîgi sîkas,lido pa gaisu.izturîgas apkârtçjâ vidç.No oliòâm veidojas bruòu târpi ar abpusçji asiem galiem. Iznîdç ar Vermox. Laikam 1997 gadâ atklâja ,ka ar to ir saslimuði Ðtâba bataljona karavîri.Smçjâs ,ka karavîri nemazgâ rokas.Çdnîca atradâs no tâ saucamâs 100 suòu suòu patversmes 10-15 metrus.Cik zinu, troksni vietçjais feldðeris taisîja jau no 1995 gada. Par viòu smçjâs gan Vakara Ziòas ,gan visa krievu prese.Tantuks vçl dzîvs tagad.Visus karavîrus baroja ar Vermox.Neizslçdzu iespçju,ka viòi to slimîbu aiznesuði uz mâjâm un no viòiem (seviðíi lauku puiði var inficçt augsni,)iet inficçðanâs tâlâk. Bet tâ ir teorija.Secinâjums.Mediíos vajag ieklausîties ïoti. Izvairîðanâs ir viegla. Visu svaigo jâmazgâ ïoti labi.Rokas pçc jebkuriem lauku darbiem ir jânomazgâ.Nagi ir jâapgrieþ.Suòi jâtur ârâ. Pçc spçlçðanâs ar suòiem rokas jâmazgâ ïoti labi. Suòi vienreiz gadâ jâatârpo.Neizslâdzu iespçju par mehâniskiem pârnçsâtâjiem: pelçm,þurkâm,muðâm,tarakâniem.Veiksmi.
ja kas
Re: Toksokarioze
22.02.2005 16:54
Uhu, Mazdakter, bet man teica infektologos, ka pa tiesho no sunjiem vai kakjiem dabuu reti, bet dabuu caur 1 starpsaimnieku - vot tarakaaniem, peleem.... Pec darza rushinashanas jamazgaa rokas tas fakts jo augsne ilgi saglabajas olinjas.

Un uzbrauciens lauku puishiem te nav pa gjeelu, jo cik daudz inteligjentu un koptu kungu no ofisiem peec kakashanas (atvainojos) nemazgaa rokas.

:-D
Mazdakteris
Re: Toksokarioze
22.02.2005 23:39
Ja puisi lauku atejas fekalijas neiznîcina... vai virco darzu... Lauku puiðiem vienkârði lielâkas iespçjas,risks. Ne jau viòi netîrâki.Tikai mieru. Ar svçtibu.Nevajag piesieties vârdiem.
Re: Toksokarioze
23.02.2005 09:34
http://hghltd.yandex.ru/yandbtm?url=http://www.vector-best.com/ru/brosh/toxocar.htm&text=%F2%EE%EA%F1%EE%EA%E0%F0%EE%E7&dsn=34&d=534287


sheit ir krieviski.

Kaa jau te mineja to tiesham var dabut no nemazgatam lietaam, jo kad sunjveidigie karto savas darishanas vai vienkarshi nopurinaas (olinjas dziivo arii kazhokaa) tas viss nonak uz zemes, to var apest arii govs un aita, taas var nokluut uz darzenjiem un kur tik veel ne. Organisma dzivojot liidz pat 10 gadiem, tas domaats miera stavoklii un tad iespejams notiek kaut kas kas pamodina tas olinjas un nu vinjas saak grauzt visu. Man ar no vinjiem bail, jau otro reiz inficejos, bet nesaprotu no kaa? nekadu sunju nav, tagad gan majas ir kaksis, bet saka jau ka kakshos vinsh nemiit un vel attarpojam citigi un mazgajam.
Vakar arii biju uz infektologijas centru nodot analizes, ceru ka nebuus.
lilido
Re: Toksokarioze
23.02.2005 09:43
dadziit, a kaa Tu zinaaji, ka Tev taadas bija? es domaaju - kas Tevi rosinaaja par to domaat un nodot analiizes?
Re: Toksokarioze
23.02.2005 11:35
Nu pshsajuta bija tada pasha ka pirmajaa reizee un vieteja poliklinika visas analizes bija ok un gimenes arste atkal girbeja sutit pie psiho arsta, nu viss ka pirmaja reizee. Pec zalju dzershanas atkal kluvu par normalu cilveku. Ta ka no tada dullaa miega pamodusies buutu.
Tinki
Re: Toksokarioze
23.02.2005 11:55
Tâ, palasîjos un arî sâku aizdomâties. Man jau arî ilgu laiku temperatûra un tâ ik palaikam. Citu sûdzîbu nav. analîzes labas. vai ir kâdas pazîmes pçc kâ var noteikt vai man ir ðitâ kaite vai nav? man jau tagad vienalga, kas par vainu - vienkârði beidzot gribâs zinât, kâpçc visu laiku ir temperatûra.
Re: Toksokarioze
23.02.2005 15:51
Saka ka Infektologijas centra labrat nonjemas ar nenoskaidrotam temperaturam, vinjiem tur ir arii ka poliklinika. Vari aizbraukt un aiziet pie kada daktera uz konsultaciju, turpat ari vares iet un nodot visas analizes, vienigi finansiali izdevigak ir ja ar gimenes arsta nosutijumu. Cenas var palukoties vinju majas lapaa.

Katram vinja izpauzhassavadak, bet visparigi ljoti pazeminas imunitate un cilveks sak slimot ar visu kas lido pa gaisu. Pirmo reiz es veselu pusgadu mociijos ar visadam iesnam un gripam nemitiigi (shogad piemeram nevienur reizi neesmu saslimusi). Bija pilniigs bezspeks, nebija apetites pilnigi nekadas un tikai tad kad bija "kulminacija" kad es guleju gulta galva griezas un domaju ka jamirst tad paradijas temperatura. Vel shkidra vai ljoti ljoti miiksta vedera izeja, gljotas izkarnijumos- reizem. Vel man raustiijas muskulji :) vienkarshi taa nekontrolejami reizem kaut kur noraustiijas. Otraja reize sakas ar temperaturu vedera pushanos un "uzputas" aknas, nu tada sajuta bija ka tur zem ribam kaut kas 2x lielaks kluvis.
emme
Re: Toksokarioze
27.02.2008 16:55
Man bçrnam tagad atklâja ðo suòu cçrmi, ârsts izrakstîja Vermox 5 dienas dzert, bet kabinetâ protams aizmirsu pajautât, vai tas, ka manam bçrnam ir nenozîmç, ka man arî ir, jo mçs taèu katru dienu buèojamies, lietojam vienus traukus, uzprasîties ârstam uz analîzçm vai var vienkârði profilaksei izdzert to vermox? Ja es ârstei uz kaut ko pati uzprasos, viòa uzreiz domâ, ka man ir fobijas pret slimîbâm.
Re: Toksokarioze
19.03.2008 23:00
pati esu mediíis un saskâros ar ðo kaiti - manai meitai diagnosticçja ðo sl-bu. Jâ - jâlieto visiem ìimenes locekïiem medikaments-tikai kâds????????? VERMOX - izlasiet indikâcijas - neviena vârda par Toxocara canis - tad ko man grib iestâstît un pierâdît infekcionists - ka tas darbojas uz ðo parazîtu????? Man nav ne mazâkâs vçlçðanâs pakïaut eksperimentiem savus tuvos,jo zinu cik ïoti smagas blaknes ir no ðî medikamenta(aknâm,zarnâm,gremoðanas trakta traucçjumi utt.) Farmakoloìijas grâmatâ neatradu nevienu medikamentu,kurð bûtu pieminçts cîòai ar ðo parazîtu ????? Tad ko mums visiem darît?
Re: Toksokarioze
20.03.2008 09:08
dzintra - pilnîgi piekrîtu Tev - ar vermoxu toxocaru nevar iznîdçt. Krievijâ ir medikamenti, kas iznîcina ðo slimîbu, piem. albendazols. Palasi krievu saitos.
Kâdi jums cipari analîzçs pie toxocaras ir?
Re: Toksokarioze
20.03.2008 15:20
As.an. uzrâdîja 1,50 - tas jau ir daudz .Kur var paskatîties krievu saitâ - vai tur ir aprakstîts tieði ar ko ârstçt?
Re: Toksokarioze
20.03.2008 22:07
dzintra - iemet kaut vai google - albendazols
ddtw
Re: Toksokarioze
31.03.2008 19:49
vai tieðâm 1,50 ir liels cipars?
Man ir 4,6 bet nekdâdi veselîbas traucçjumi neparâdâs, ja nu vienîgi laiku pa laikam piemetâs iesnas nenokâ!
Re: Toksokarioze
02.04.2008 12:26
Dzintrai. Padomdevçjs var bût tikai ârsts. Vislabâk Latvijas Infektoloìijas centrâ.
Re: Toksokarioze
03.04.2008 01:02
Mazdakteri, atïauðos apðaubît tavu apgalvojumu. Cilvçkam kurð interesçjas ir visas iespçjas bût zinoðâkam atseviðíos jautâjumos par savu ârstu. It îpaði latvijâ kur medicînas jomâ jûtamas lielas problçmas un ârstiem nav nedz interese nedz vajadzîba daudz gremdçties jaunumos...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Toksokarioze
03.04.2008 21:15
Ku. Klizmu jautâjumâ?
Tur es netaisos strîdçtiies.
Veiksmi.
Re: Toksokarioze
04.04.2008 09:21
Mazdakteri, neesi nu tâds sausiòð. Es jau saprotu, ka tev kâ mâcîtam vîram ïoti nepatîk visâdi paðdarbnieki medicînas jomâ. Bet atzîsti tomçr, ka medicîna ir visai relatîva zinâtne...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 23?
Ziņa: