bçrnam ilgstoði nepâriet klepus

Aizsāka Savanna 

Savanna
bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 18:25
Nevaru saprast, kas par lietu, Februârî mazais (2g9m) paslimoja, bija T40, klepus, iesnas. Izlietoja vienu kursu Lidaprim un klepus un iesnas pârgâja. Vçl nedçïu turçju bçrnu mâjâs (nelaisu uz b/d), lai nostiprina veselîbu. Vçl neaizejot uz b/d mazais atkal nedaudz sâka krekðíçt. Tomçr uz b/d bija jâlaiþ. Uzreiz atkal uzsâku dot sîrupu. lai apstâdînâtu klepu sâkumâ, bet palçnâm klçpus tik pieauga spçkâ, kamçr klepoja ïoti. Pçc sestdienâ sâku uz savu galvu atkal dodt Lidaprim. Tomçr pçc 8 dienâm klepus tomçr vçl nebija beidzies. Aizvedu pie dr. Tâ teica, ka plauðâs trokðòu nav un nosûtîja pie LORa un uz asins analizi. Asins analîzç grimðana bija normâ, bet LORs pateica, ka klepus tieðâm no tâ, ka deguna tûska un viòð klepo no puòíiem. Tâ èetras dienas (pçc tam sâkâs lieldienas) gâjam sildît deguntiòu un ar kvarca lampu laida iekðâ to zilo gaismiòu un piedevâm mazais lietoja sîrupu tieði priekð aizlikta deguna un bija pagatavoti deguna pilieni. Tâ kâ klepus neizbeidzâs atkal gâjâm pie dr. Kas atkal paskatîjâs un nu kakliòð bija nedaudz sarkans un plauðâs parâdîjusies "asa"elpa. Izrakstîja muguriòas sildîðanas, bet tâs vçl neesam paspçjuði iziet. Nesaprotu, kas tas ir, brîþiem gandrîz jau neklepo, tad atkal sâk, puòíi var teikt netecçja, daþas dienas atpakaï atkal sâka gâzties straumçm. Kâ lai no tâ klepus un iesnâm tiek vaïâ. Man vairs nav iespçju viòu atstât mâjâs. Kâ lai izârstç? Kas man bûtu jâdara? Pie kâda speciâlista es varu viòu aizvest? Vai jâtaisa plauðu rentgens?
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 19:07
Varbût vajag uzmanîgi pavçrot, vai tas viss nav alerìiska reakcija uz kaut ko. Ja iesnas nav un pekðòi "puòíi lîst straumçm", tad tas izskatâs pçc alerìijas un jâârstç savâdâk. Pârslimota vîrusu infekcija var to procesu saasinât, un parâdâs alerìiskas reakcijas.
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 20:29
vainigs ir bernudarzs.
berni ir loti uznemigi pret virusiem un labprat "dalas" ar tiem sava starpa, jo ipasi, ja atrodas ciesa kontakta, ka tas ir bernudarzos. Tur vienmer kads ir slims. Elpcelu slimibas izraisoso virusu ir loti daudz, imunitate veidojas pret katru konkreto, un nav seviski noturiga, ta ka var but ari nepartraukta slimosna. dazi berni vienkarsi nav domati bernudarzam.
jaskatas, kads tas klepus ir, klepus var saglabaties ari menesi pec slimosanas, ja tas ir mitrs, un ipasi netrauce, par to ipasi nebutu jasaspringst.
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 20:39
!!!"Pçc sestdienâ sâku uz savu galvu atkal dodt Lidaprim" !!!

Kapec??? Vai tad bija doma par kadu bakterialu infekciju? Bez vajadzibas antibakterialas vielas NEDRIKST dot, tas nekadi nepalidzes bernam, tikai lieki noslogos vina aknas, nieres un iznicinas normalo mikrofloru, kas darbojas ka aizsargs pret infekcijam!!!
Man jautajums - kapec jums majas bija lidaprim - nopirkat bez receptes vai palika pari no ieprieksejas lietosanas reizes? Ja palika pari, vai sekojat nozimetajam devam un terapijas ilgumam? Ja nedevat zales, ka nozimets, tas vareja izraisit ieilguso slimosanu...

Iesnas,punkus un klepu nearste ar antibakterialajam vielam, tas nodara vairak launuma neka labuma
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 20:49
Vienmçr dr. kad mazajam ir klepus paklausâs un saka, jâdot tomçr antibiotika. Jâ, bija man palicis no iepriekðçjâs reizes, gan arî nopirku vçl bez receptes. Es ïoti cenðo lai nebûtu tâs antibiotikas jâdod, bet nekâdi sîrupi nepalîdz. Man jau liekas, ka Rîgas aptiekâs vairs nav neviens pretklepus sîrups, ko man bçrns nav lietojis!!!!

Dr. iesaka kaut kâdu pneimo poiti. Stiprinot imunitâti pret elpceïu iekaisumiem, jo ðogad mazais vairâkas reizes slimojois ar klepu.

Kâ sauc plauðu slimîbu ârstu? Varbût aizvest mazo pie tâda speciâlista? Varbût plauðâs, kas nopietns tikai dr. to nedzird??
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 21:43
Mosh siikais vienkaarshi negrib uz b/d iet...
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
15.04.2007 22:16
klepus ir organisma aizsargreakcija, ko infekciju gadijuma nevajag nomakt.

mikroorganismi, putekli, citas dalinas, ko ieelpojamar gaisu,nogulsnejas uz trahejas un lielobronhu glotadas,kur ar specialu sunu palidzibu tie virzitas ara. iekaisuma gadijuma notiek pastiprinata glotu veidosanas, un tiek aktivizets klepus reflekss, kas izvada visu nevajadzigo ara. Tapec pretklepus medikamenti ir jadod tad, ja klepus ir sauss un kairinoss. Citos gadijumos ir jadod klepu "mikstinosie" lidzekli,lai palidzetu organismam cinities ar infekciju.

Ja berns nedaudz klepo, bet nav temperaturas, varbut ari nevajag tik arkartigi uztraukties.
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
16.04.2007 12:30
Mazais ðonakt pçc vieniem sâka klepot. 1min paguï un klepo, tâ kâdas 20-30min no vietas. Tad klepoðana apstâjâs un lîdz rîtam gulçja mierîgi.
No rîta aizvedu pie dr. jo gribçju, lai nosûta uz rentgenu. Tomçr izklausot krûtiòas un mugura viòa neko sliktu nedzirt, tikai kaklâ redz puòíus.
Ieteica vçl tomçr rentgenu netaisît, bet norîkoja uz deguna un krûðu sildîðanâm. Atrâdîsimies piektdien.
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
16.04.2007 13:27
Dodu bronchial sîrupu un bronhu tçjas aptiekâ nopçrkamas. Ja nepâries nedçïas laikâ, tad doks teica,ka jâdzer bûs antibiotikas.
Savannah, pievienojos visam hmm teiktajam un vçl vçlçtos piebilst, ka to ieilgusho saslimsðanu vel varçtu pastiprinât sausais gaiss.vai jums ir centrâlapkure? ja tâ, tad iesaku, uz radiatoriem salikt mazus trauciòus ar ûdeni, kas mitrinâs gaisu un mazinâsies elpceïu tûska,
otrkârt, kamçr mazais nav pilnîgi vesels, tikmçr uz bçrnu dârzu nevest, jo atkal bûs atkârtota superinfekcija.
ìerbties atbilstoði laika apstâkïiem.
pretklepus zâles lieto tikai tad, ja ir kairinoðs klepus, kâ dçï bçrns noklepojas zils...jûsu gadîjumâ ir jâdod klepus mîkstinoðie sîrupi, kas palîdz ðíaidît krçpas un elpceïi âttîrâs..atceros, dr. Raibarts kâ labâko krçpu ðíîdinâtâju nosauca ûdeni..jâdzer daudz ðíidruma.
antibiotikas lietot tikai pçc ârsta norâdîjumiem.
un ja nav temperatûra virs 38 , tad nekâdus paracetamalus, nurofçnus etc.
ârtsçjaties.
klepot var arî no puòíiem, kuri no deguna notek rîklç ..tas kairina..tâpçc ieteiktu smuki tîrît degunu (vai nu atsûkt vai skalot ar jûras ûdeni ..3 reizes dienâ..
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
16.04.2007 18:01
Atceros, kâdreiz, kad mans dçls bija ðajâ vecumâ, un klepus bija diezgan bieþi, mçs sildîjâm viòam krûtis ar kartupeïiem. Bija vieglâk pierunât, nekâ uz visâdiem sinepju plâksteriem. Aplçjâm eikaliptu lapas ar vâroðu ûdeni un nolikâm blakus gultai, lai vieglâk elpot. Arî inhalâcijas un pretklepus tçjiòas. Bija naktis, kad vienîgi sçdus klepus nenâca. Tâ arî gulçjâm, uz maiòâm turot klçpî sçdus.
Manam puisim tas pats vecums un problema. Esmu samierinajusies, ka bez ta klepus iztiek vins tikai pa vasaru un ceru, ka uz priekshdienaam tas mazinasies.

Ari izmeginats ir viss iespejamais. Slavas vardus varu teikt Brontex sirupam vienmer.
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
17.04.2007 13:18
k


"klepus mîkstinoðie sîrupi, kas palîdz ðíaidît krçpas un elpceïi âttîrâs.."

Kas palîdz ðíaidît krçpas? Kâdi augi vai vielas? Kas jâskatâs sastâvâ? Bieþi ir tikai rakstîts pretklepus lîdzeklis un viss.

Ðobrîd jau nedçïu lieto Prospan pilienus (efejas lapas), tikko pârlasîju instrukciju un tâ arî nesapratu, ko tieði tas dara, kâdâ veidâ ârstç to klepu.

Kâ arî lieto Umckolor (vai kaut kâ tâ) homeâtiskos pilienus.

Kâ arî no vakardienas vçl ejam uz muguriòas sildîðanu (aparâtu liek starp lâpstiòâm).

Jâ, degunam visus citus pilienus atmetu un tagad ar Hummer tîru.
Manam puikam iesnaam liidz vienigi Nasonex. Var izprasities bez receptes aptiekaas arii. Dargs gan - ap 10 latiem, bet ir to verts.

Visi tie Hummeri, Vibrocili uc ir vienigi bezjedziga berna mociishana daudzu bezrezultatiivu meneshu garumaa.
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
17.04.2007 15:04
Jaanjem veeraa ka Nasonex ir kortikosteroiidus saturoshs pretalerghijas liidzeklis taa kaa ne vienmeer tas var dot rezultaatus un ir iespeejamas neveelamas komplikaacijas sakaraa ar kortikosteroiidu darbiibu - vinjsh var maskeet simptomus pa to laiku kameer probleema attiistaas...
savannah, vai jus anotâcijas lasiet? nu tur taèu visam ir jâbût uzrakstîtam.
palûdziet farmaceitam informâciju par katru medikamentu, kuru jus pçrkat..
prospan ir klepu mikstinoðs un klepu nomacoðs sirups.

iii, tu esi ïoti gudra mâmiòa...;)
pilinat bernam uz savu galvu nasonex (kurð satur lokâlos kortikosterioîdus) ir lielâkais idiotisms. turpiniet vien tâdâ garâ, lai bçrna deguna gïotâda galîgi atrofçjas....beigu beigâs vienalga visu vainu uz ârstu varçs uzvelt.
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
18.04.2007 15:55
k

Ui, es jau lasu un lasu gqan visas tâs instrukcijas, bet zini, reizçm vairs gudra netieku. Nu piemçram, Pectoral, viens no dârgâjamiem sîrupiem, ar tâdiem augiem, kas veicina mîkstinâðanu un atkrçpoðanu utt. Mans mazais izdzçra divas buteles un es nekâdu efektu nejutu, Tad dzçra kaut kâdu ceïteku sîrupu - dr.Thulis vai kas tamlîdzîgs raþo. Nu arî nepârgâja.


"prospan ir klepu mikstinoðs un klepu nomacoðs sirups"

Hmm mîkstinoðs, tas labi, bet tas, ka nomâcoðs laikam nav labi??

Nu uz doto mirkli ar Prospan un Umckalor + sildiðana, iekrekðíâs tikai daþas reizes dienâ. Ceru, ka tagad viss bûd ok. Tikai sabijos par to nomâcoðo Prospâna efektu, varbût klepus ir tikai nomâkts !!!!
nesautraucies, Savannah..;)
Prospan ir ok, tas nomâcoðais efekts ir neliels.
turpini mazajam dod dzert daudz skidruma un skalo degunteli ar Humer vai labak ar Coldamaris. mitriniet gaisu m;aj;as un neapmçklçjiet publiskas vietas ar bçrnu.tiksiet uz pekâm...;)
Savannah, pediatri uzskata , ka bçrniem, kuri iet bçrnudârzâ, gadâ slimot reizes 6 ir normâla parâdîbâ, sakarâ ar to, ka vecâki pusveselu bçrnu laiþ atkal uz bçrnudârzu, kur atkal tiek inficçti apkârtçjie, kâ arî pievienojas cits vîruss no kâda cita mazâ.tâ sakot apburtais aplis.
galvenais, ir riktîgi izveseïoties mâjâs...;)
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
19.04.2007 10:12
k

Skaidrs, bet vispâr dîvaini. Otrdien jau mazais vispâr neklepoja, daþi nenozîmîgi krekðíi, vakar - treðdien pa dienu arî nç, toties vakarâ gan ðad un tad ieklepojâs, un atkal naktî bija periods, ka kâdu brîdi klepoja.

Nu nesaprotu, kas tas ir par klpeu, nu jau liekas, ka viss cauri, puòíi arî vairs nekâdi lielie, tikai kaut kas neliels, muguru sildam, trokðòu nav, piles dzeram, bet vel klepo. Nav jau it kâ tâds dziïs tas klepus, bet klepus paliek klepus.

Nu jau bçrns trîs ned. pa mâjâm, enerìijas daudz un vajadzçtu laist uz b/d, bet nesaprotu, kad es nedzirdçðu nevienu klepu!
bçrnam klepus var saglabâties vçl ilgi pçc pârslimoðanas.ir dati, ka tas var saglabâties pat 3 mçneðus.
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
25.04.2007 13:08
Bijâm piektdien pie dr. un izrakstîja bçrnu uz b/d, jo kakls labs,iesnu nav, trokðòu klausoties plauðas nav, kakls labs. Teicu, ka klepo reti. Tomer sestdien, svetdien paklepoja. Naktî no pirmdienas uz otrdienu klepoja vairâkas reizes, toties vakar vakarâ - otrdien gandrîz nemaz, ðo nakti gulçja labi, ne reizi neklepoja, tomçr, kad no rîta pamodâs un vçl mçìinâja pagulçt sâkâs klepoðanas un daudzas reizes.
Nu nesaprotu, kas tas ir? Z
vanîju dr, un prasîju, ka varbût tomçr jâtaisa krûðu rentgens - lai ir pârliecîba. Ja plauðas tîras, tad jâmeklç citi iemesli, varbût alerìija, bet ne es, ne dçls lîdz 2.9g nekad neesam bijuði alerìiski!!
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
25.04.2007 13:17
klepus pec slimosanas vel var saglabaties kadu laiku, pat menesi pec tam.
bronhu glotada tiras un atjaunojas, tapec vel var but pastiprinata glotu veidosanas, kuras ar skropstinepitelija kustibam tiek virzitas ara un beigas berns tas glotas izklepo. Berns pamodas, sakustejas, tas glotas, kas gulot bija sakrajusas, vajadzeja izklepot, tas tak nav nekas briesmigs. Ja berns nav slims (ar temperaturu, iesnam), tikai ik pa reizei ieklepojas, nav jasatraucas.

Ja nav sauss, kairinoss vai mokoss klepus ar krepam/glotam, tad mammai tagad vajadzetu nomierinaties un priecaties, ka berns pamazam veselojas. OK?
Savanna
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
25.04.2007 13:24
hmm...
Paldies par info, bet kopsummâ tâ klepoðana ilgst jau 1.5mçnesi. Brîþiem mazâk brîþiem vairâk. Neprotu es atðíirt tos klepa veidus, bet ir tâ ka brîþiem ieklepojâs, brîþiem tâ kâ vairâk paklepo. Ja tâ ir ilgstoða atveseïoðanâs, tad labi, bet tomçr satrauc ja iekðâ kaut kas sçþ, ko dr. ar ausi nav sadzirdçjusi un pçc mçneða tikai ar rentgenu kaut ko atklâs, ka pa to laiku jau varçtu dakterçt??
Protams, ka negribu pa velti rentgenus taisît. Bet te i-netâ salasîjos visâdas ðausmas, kas rodas tâ ilgstoði klepojot - ASTMA! Kaut gan man dr. teica, ka manam neesot astma, jo neviena cita pazîme tâs pazîmçm neatbilst.
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
25.04.2007 13:36
nu tad jau nav astma! 1.5 menesi virusu laika jau nav nemaz tik traki. nevar dakteret, ja nezina kas tas ir, saja gadijuma diez vai Rtg kko vairak pateiks. Berns ir aktivs, skiern, spelejas, ed, cura, kaka normali? ja ta, tad jau nav ko tik traki satraukties...
Var gan bût astma vieglâ formâ, iesaku aiziet uz Riepnieku -2, daktere Adamovièa -pulmanologs, laikus noskaidrosiet visu. Labâk nekâ ielaist slimîbu. Un arî 1,5 mçn klepus, neîsti klepo ,bet krekðíinâs ,tâ ir pazîme, ka bçrns ir alerìisks. sâkâs arî koku ziedçðana un plaukðana.Tur vajag ìimenes ârsta nosûtîjumu.Mçs ar savu puiku esmam tam visam gâjuði cauri, nekas traks, tikai seko laikus lîdzi.
Re: bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
28.04.2007 07:09
Varbuut ceermes, no taam arii var buut klepus...
Savanna
bçrnam ilgstoði nepâriet klepus
22.05.2007 01:28
Vçl ar vien mazajam ir klepus. Ne jau visu laiku bet reizes 7 dienâ klepo, un reizes 3 naktî. Jâatzîst, ka visu ðo laiku vçl ar vien cînâmies ar iesnâm, kuras tek diezgan daudz, parsvara caurspîdîgas un ðíidras.
Toreiz 26.04.07 rentgenu uztaisîjâm, rentgenologs uzreiz uzmeta acis un teica,ka nekâdas pneimonijas un nekâ traka plauðâs nav. Tâpçc arî nesteidzos izòemt rentegu ar aprakstu, jo braucâm ekskursijâ un lietojam sirupu pret klepu un arstejam iesnas. Visu laiku stavoklis ir tads, ka nekas traks, bet tomçr nav tâ ka bûtu normâli.
Vakar aizbraucu pakaï rentgena atbildei,tomçr jâizòem, un tur nekas konkrçts (aizmirsu paòemt lîdzi), kaut kas vairâk labajâ pusç, bet sinusi brîvi utt. Bet uzrakstîts kontrole pçc 14 dienâm. Mâsiòa sacîja, lai redzçtu atðíirîbu, bet man paðai jâizlemjot vai atkal starot bçrnu.
Tagad nezinu ko darît, vai atkal íerties klât pie klepus iemesla izmeklçðanas vai turpinât ârstçt iesnas, jo pieïauju, ka tas klepus ir no tâm iesnâm, kas ietek kaklâ.
Iesnas ârstçju ar Hummer un Vibrocil. Visu laiku devu sîrupu pret iesnâm (piemirsu nosaukumu) bet nelikâs, ka palîdz. Ðodien atkal sâku dot Sinupret pilienus.
Visâ pârçjâ bçrniòð jûtas labi - aktîvs, laba apetîte, kaka normâla.

Ku,
Kâ tad var zinât, ka ir cçrmes (kaut gan ðî versija man ðíiet nepiemçrojama mûsu gadîjumâ)? Kâdai jâbût kakai?

agate,
Vai Tavam bçrnam tas klepus bija arî bez iesnâm vai kopâ ar iesnâm?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 23 pieskaita 25?
Ziņa: