Foruma speciem

Aizsāka ku! 

Foruma speciem
20.04.2007 08:31
Vajadziigs padoms, bet vislabaak - konsultaacija klaatiene... Lieta taada ka kopsh marta saakuma saaka paraadiities siikas veseliibas probleemas. Es jau vaicaaju par to forumaa un tas bija par to kaapeec aug vecas reetas. Divas vecas reetas uz kjermenja ir saakushas augt un uz shobriidi uz pieres izaudzis gandriiz centimetru augsts puns... bet tas buutu siikums... Nepilnas 3 nedeeljas atpakalj saakaas elpas truukums kas pat pie nelielas slodzes deva aizdusu un saapes sirds rajonaa. Dazhas dienas veelaak saaka pampt potiites, saapeet labaa celja lociitava, nedaudz abas guuzhu lociitavas un nedaudz kreisaas plaukstas lociitava, Visu laiku juutos slikti. Saaku lietot Eifiliinu lai kaut kaa tiktu pie gaisa. Pieteicos pie GA uz 10.04. Konstateeja augstu asinsspiedienu, izrakstija Noliprel un Furosemiidu (kas nekaadu efektu nedod), noriikojumu uz kruushu rentgenu un eho un elektro kardiogrammaam. Naakamaa viziite bija paredzeeta 18.04. Pa briivdienaam kaaja taa nopampa ka 16.04 pieteicos uz arkaartas viziiti un paprasiju lai vismaz iedod noriikojumu uz analiizeem. Noriikojumu iedeva un viziiti paarceela uz 19.04 kad arii ierados. Tachu probleema taada ka analiizes ir visai labas un ir tikai nedaudz paaugstinaats C reaktiivais olbaltums un uriinskaabes liimenis. Izrakstija Allopurinol un viss... C reaktiivais olbaltums droshi vien esot palielinaats no taa ka potiites pietuukushas... Saaku prasiit ko dariisim ar elposhanu un vinja bija paarsteigta ka lietoju Eifiliinu un Ketotifeenu. Jaapiebilst ka es bez shiim zaaleem nevaru bet aarste pat nav iemineejusies par taam un es taas lietoju uz savu roku. Iedeva noriikojumu pie pulmonologa. Uz viziiti jaapiesakaas kad buus gatavi pulmonologa izmekleejumi... Vakar vakaraa man apsiika pacietiiba jo kaajas pampst arvien resnaakas, aada ir nostiepta, spiidiiga un karsta. Vietaam bruungani dzelteniigaa vai bruungani sarkaniigaa nokraasaa. Pampums liidz kaaju pirkstiem un gruuti uzvilkt kurpi. Spiezhot bedriiti pret ieksheejo potiites kaulimju sanaak centimetru dzilja bedriite... potiite saap un aada niez... Daktere kaajai pirmoreiz uzmeta aci no attaaluma un nekad nav likusi novilkt apavus un zekjes un nekad nav tai pieskaarusies...
Nepilna meenesha laikaa es esmu no praktiski vesela cilvja kljuvis gandriiz par invaliidu. Paaris reizes devu dakterei aploksniiti un izdariju maajienus lai vinja atrisina manu probleemu bet es sapratu ka analiizhu apluukoshana ir shiis aarstes masimaalaa pilotaazha un tur gaidiit vairs nav ko. Kaadi ir priekshlikumi...

Paldies par veltiito uzmaniibu.
trr
Re: Foruma speciem
20.04.2007 08:49
ku!
man zel, ka nevaru tev neko lidzet.
ceru, ka te tiksi uzklausits no gudriem un izpalidzigiem, un ar tevi bus OK.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 09:02
Turies ku
Domâju, ka nav vçrts pîties ar to ìimenes ârsti, kurai izskatâs, ka nav pietiekamas profesionalitâtes. Izklausâs gana briesmîgi, lai ðodien pat (brîvdienâs grûtâk) atrastu labu terapeitu ar lielu pieredzi par maksu. Varbût no foruma kâds ieteiks. Man ir pieredze ar dr. Lasmani (klînika Alma), kurð pat no skata mçìenç asinsanalîzçm varçja pateikt puslîdz, vai ir OK. Viòð toèno redz cilvçku kopumâ pat bez analîzçm. Liekas, ka vaina Tev viena, bet pârçjâs íezas kâ sekas. Kopainu saprast varçs tikai ïoti pieredzçjis dakteris.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 09:39
Alstere

Paldies par atbalstu :) Man patieshaam vajadzigs specs kas lietu skata kopumaa. Kameer veel nebija taas analiizes es neko neteicu bet tagad redzot to ka novirzes tur ir nelielas es redzu ka priekshaa ir strupceljsh. Tas protams labi ka analiizes ir ok. bet dziivot ta gribaas... :)
Re: Foruma speciem
20.04.2007 10:47
ku
Nu uztraucos es par Tevi. Kad biju ïoti resna, arî pampa kâjas un es interesçjos par iespçjamiem iemesliem: vçnas, nieres, sirds (man resnums). Tik traki, kâ Tu raksti, gan nebija. Ja aizdusa arî, tad drîzâk uz sirds vainu velk. To esi pârbaudîjis?
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:09
Alstere

Jaa, ir gan elektrokardiogramma gan ehokardiogramma. Kaa arii kruushukurvja rentgens. Principaa viss kaartiibaa. Ehokardiogramaa redzamas nebuutiskas izmainjas kas saistiitas ar ilgstoshi paaugstinaatu asinsspiedienu... Elektrokardiogramma vispaar kaartiibaa un kruushu rentgenaa rakstiits "akcenteeti saknju asinsvadi. Veelama ehokardiogramma" kas arii ir izdariita. Taa kaa... :(
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:10
Kuro reizi pierâdâs, ka pie ÌÂ nav jçgas iet. Ja nu vienîgi tas reti sakarîgs pagadîjies... Bet vai tu biji uz EKG? Varbût ir jçga aiziet bez pieraxta uz sitam eho&EKG par pilnu maksu un cik vien atri un operativi var pie kardiologa...
Turies!
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:28
P

Nedomaaju ka vajag atkaartot jo kardiogramma veikta uz labas aparatuuras un gana ruupiigi un arii ehokardiograafijas daktere bija reti sakariigs cilvis... bet par kardiologu var padomaat...
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:41
vel ari laba ir dr.Zvaigzne Arsaa, lidziga situacija (gimenes arsts bija apmeram tada pasaa limeni ka raksti tu) nozimeja izmeklejumus un analizes un tagad zinam kas par vainu. Turies!
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:41
Vispâr izskatâs ,ka varçtu bût alerìiska saslimðana.Nevar izslçgt reimatisma tipa kaiti. Steidzîgi jâiet pie reimatologa vai alergologa.
Ja tâ ir viena kâja ,tad vçl varçtu domât par rozi.
Jâmçra íermeòa t. vakaros katru dienu.



Edited 1 time(s). Last edit at 20.04.2007 11:43 by Mazdakteris1.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 11:47
Mazdakteris1

Abas kaajas. Labaa vairaak, kreisaa mazaak... taa nav aadas saslimshana... Vispaar t. nemeeru bet aizvakar vakaraa bija 37,0...

Tev ir kaadi priekshlikumi? Konkreeti speci?

Manu e-pastu jau visi zin :) guru03@inbox.lv
Re: Foruma speciem
20.04.2007 12:16
Aizdodies uz Linezera uzòemðanu, tur visi ïoti laipni, izsauks Tev reimatologu un gan jau nokonsultçs. Izskatâs jau pçc reimatolioìijas.
hhhh
Re: Foruma speciem
20.04.2007 12:26
Nu vçl pçdçjais ko var ieteikt ir- iegûsti no GA nosûtîjumu uz slimnîcu kârtîgâkai izmeklçðanai!!!!!!
ja nu elpa galçji trûkst, tad sauc ÂP un steidzami uz slimnîcu.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 12:44
sance

Laba doma par Linezeru... es arii sliecos uz reimatologhijas pusi... cheel ka nepanjeemu analiizhu kopiju... Un kaa tur ar cenaam? Man nav nekaadas polises. Dazhi desmiti latu nebuutu probleema bet maksaat simtiem es veel neesmu gatavs :)
Re: Foruma speciem
20.04.2007 13:37
Ku! jûtu lîdzi. Nepierasti redzçt Tevi nevis padomdevçja, bet padomlûdzçja lomâ. Runâjot par reimatoloìiju, man piemçram katru reizi reimokardiologs izmçra visas locîtavas, jo man sapampst, parasti nevienmçrîgi, pietam îpaði ceïa locîtavas. Un C reaktîvais man arî tieði ðî iemesla dçï tiek taisîts, taèu nu jau vairâkus gadus tas ir normâ, taèu Antistreptolizîns O vistieðâk norâda uz maniem iekaisumiem. Es jau nu vismazâk ko te varu spriedelçt, jo neesmu ne mediíis, ne medicînu mâcijusies, taèu pamanu te daudzas sakarîbas ar manu sirds reimatismu, tâpçc ierunâjos. Tiesa gan, man tas tâ pçkðòi neuzradâs un tâdas trakas lietas arî ar mani nenotika. Viss ko man agrâk darija ir ðpricçja bicilînu.

P.S. Ne par tçmu, bet runâjot par sirds izmeklçðanâm... Lai atrastu manu sirds vainu, dokiem vajadzçja 3 gadus, tâkâ nepietika ar vienu EHO un vienu EKG :(.
ANTIGA
Re: Foruma speciem
20.04.2007 14:14
Varbût var pameklçt "google" krievu valodâ "limfostâze stadija 2". Âtrai palîdzîbai var pajautât, vai ar tâdu diagnozi un paðsajûtu nevajag uz slimnîcu steidzami braukt.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 14:26
Vakar kâ reiz no Linezera, man visu sedza polise, bet tur maksâ atkarîgi no pavadîto dienu skaita, no komforta (parastâ, LUX palâta), no veiktajiem izmeklçjumiem. Tu jau vari paòemt savus izmeklçjumus un palûgt reimat.konsultâciju (kaut par maksu).
Re: Foruma speciem
20.04.2007 14:47
Ku,

Tu rakstiji, ka lieto UB... Dazi no tiem, jo ipasi, kas satur kiniesu "zalites", var izraisit nefritu, kas varetu izraisit skidruma aizturi ekstremitates un plausas. Urindzenosie tiesam nepalidz?

Nezinu, ka tur ar to reimatismu, drizak pec nefrologa vai kardiologa prasas.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 14:49
hmm... es kâ reiz arî par to padomâju.
ku! - seja arî pampst, vai tikai kâjas? vai tâ tûska "pârvietojas" ja maini íermeòa stavokli?
Krûðkurvja rtg viss bija normâ, cik sapratu?
Re: Foruma speciem
20.04.2007 14:51
Paldies visiem kas devushi padomus...


ANTIGA

Nu briizhiem ir bijusi taada doma uz slimniicu aizbraukt... it iipashi vakaros kad aada nostieptaakajaas vietaas saak nejuutiga mesties...
ANTIGA
Re: Foruma speciem
20.04.2007 15:26
Par UB tieðâm nepatîkami lasît foruma komentârus, ja "google" uzliek "herbalife nomira". Precîzi neatceros, bet pavisam nedaudz pirms daþiem gadiem bija info par to, ka HERBALIFE radîtâjs nomira jauns, jo lietojis savu produkciju, ko raþo no dabîgiem, diemþçl modificçtiem produktiem. Þçl, ja kâdam nav iespçjams krievu valodâ pameklçt daþâdas medicîniskas tçmas - ïoti plaði un izsmeïoði - latvieðu valodâ to nav iespçjams atrast.
Re: Foruma speciem
20.04.2007 15:35
Internets ir globala miskaste. Var atrast pilnigi visu, kas interese un apstiprina individa domas. Jaskatas, kas to publice, t.i. vai avots ir uzticams. Ja pamekle, tad par vienu temu var atrast gan piekritosu, gan noraidosu, bet abos gadijumos "pamatotu" viedokli. Un medicinas temas viedoklu spekulacijam ir arkartigi piemerotas.
Vakar, piem. TVNET publiceja rakstu par "neapstridami pieraditu" govs piena kaitigumu...
ince-mince
Re: Foruma speciem
20.04.2007 15:39
ku!
!!!!!!!!!!!!!!!!
Lûdzu brauc uz slimnîcu, izbeidz filozofçt.
Neesmu mediíis, bet izklausâs briesmîgi - paelpot nevar, kâjas uzpampuðas ...
ja tâ bûtu Tavam tuviniekam, sen bûtu aizvedis....
Re: Foruma speciem
20.04.2007 15:45
mhm! Pilnîgi piekrîtu ince-mince
Re: Foruma speciem
20.04.2007 16:30
Nee, nee, uz slimniicu veel nee, man shur tur veel jaaaizskrien...
ANTIGA
Re: Foruma speciem
20.04.2007 16:33
- par "neapstridami pieraditu" govs piena kaitigumu... -

Nemaz nav jâmeklç internetâ - pietiek aprunâties radiem un draugiem, lai saprastu, ka ïoti daudziem piens organismâ nepârstrâdâjas - rodas caurejas un locîtavu sâpes. Man, piemçram, jaunîbâ bija duroðas sâpes ceïu locîtavâs - cik pie dakteriem negâju izmeklçties - vesela- var dzert butadionu, ja "liekoties", ka sâp. Izlasîju vienu necilu piezîmîti - lietojot pienu var rasties kalcija nepareiza vielmaiòa. "Liekas", ka ceïos vairâk nedur jau daudzus gadus. Zinu konkrçtu cilvçku, kuram atkal radâs "nenosâkâmas izcelsmes" aizcietçjumi. Klizmas lîdzçja tikai uz doto momentu, bet neârstçja. Iespçjams, ka tieði tâpçc bçrni intuitîvi skolâs negrib dzert pienu, jo piens cilvçkam esot vajadzîgs tikai lîdz apmçram piecu gadu vecumam, pçc tam tikai retajam organismâ veidojoties vielas piena pârstrâdei.
untranslated
Re: Foruma speciem
20.04.2007 16:48
Pirmkârt - tik tieðâm, turies, Ku! Tu vienmçr visus citus esi uzmundrinâjis un devis padomus! Ko bez Tevis iesâksim?.. :)

Otrkârt - Antiga rakstîja par govs piena kaitîgumu. Piena nepanesîba (lactose intolerance) gan vairâk ir raksturîgi tâm zemçm (piem. Klusâ okeâna salâm u.c.), kur govis tradicionâli netur. Nokïuvuði lielâ skaitâ Amerikâ, ðie cilvçki piedzîvo veselîbas problçmas no piena produktiem un vienlaikus uztaisa to lielo statistiku par "lactose intolerance" Rietumu pasaulç.. Ziemeïu zemçs, kur tradicionâli gadsimtiem ilgi lieto piena produktus, gan svaigus, gan raudzçtus, ðî problçma ir ïoti reti sastopama. (tas, protams, nenozîmç, ka vispâr nemaz, bet tomeº reti..)
Re: Foruma speciem
20.04.2007 16:50
Piekriitu. Es pienu nevaru lietot... pie kafijas jaa, ar kukuruuzas paarslaam jau biistami...
Re: Foruma speciem
20.04.2007 16:57
Antiga, Tu cite tos "neapgazamos pieradijumus" no ta raksta, kas bija pilns ar puspateiktiem un aiz ausim pivilktiem "faktiem".


Vot tagad piekasisos:
1. Loti daudziem piens neparstradajoties - cikiem? un ka tas izskatas uz visas populacijas fona? Protams ir cilveki, kam ir govs piena olbaltumu nepanesiba, bet tapat ir cilveki, kam ir auglu cukuru nepanesiba. Ir cilveki, kas nevar est vinogas, abolus vai bananus, jo veders uzpusas drausmigi.

2. Ka Tu zini, ka jauniba Tavas cela sapes bija no kalcija vielmainas traucejumiem? Un ka tas viss ir saistits ar pienu?

3. Klizmas, ko lieto aizcietejumu gadijuma, nearste pec definicijas, tas tikai iztira vederu, bet nenoverss aizcietejuma celoni. Ka Tu vari pieradit, ka piens pie ta aizcietejuma vainigs?

4. Berni "intuitivi negribot dzert pienu!" Kas tas ir "intuitivi"? Ka to var pateikt, ka tas ir intuitivi. Daziem berniem un pieaugusajiem vienkarsi piens negarso, bet vai tas ir intuitivi...

5. "piens cilvçkam esot vajadzîgs tikai lîdz apmçram piecu gadu vecumam, pçc tam tikai retajam organismâ veidojoties vielas piena pârstrâdei" !!!! piens ir nepieciesams zidainim, jo vins nav piemerots savadakas baribas uznemsanai, kads sakars 5 gadiem? Pec tam enzimu limenis samazinas, bet nepazud. gremosanas sistema pielagojas partikai, ko konkretais cilveks lieto. Ja nekad nav lietots govs piens (tuksnsu tautas), var but nepanesiba, ja lieto regulari un nav iedzimtu enzimu produkcijas traucejumu, nekada nepanesiba nebus.

Piedod, ku!, ka novirzamies no Tavas temas, bet man sis raksts uzdzen asinis...
Re: Foruma speciem
20.04.2007 17:28
Nekas, forums tachu publiskais :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 6 pieskaita 15?
Ziņa: