ârsts 7 h nenâca pie pacienta

Aizsāka draudzene 

draudzene
ârsts 7 h nenâca pie pacienta
04.05.2007 19:44
Lûdzu palîdziet, vai ir normâli, ja cilvçku (gados) ieliek slimnîcâ ar sirds traucçjumiem un kopð uzòemðana ieliek nodaïâ, ârsts neviens neatrod laiku, lai pie viòa atnâk. Kad vakarâ atnâk, izturas nelaipni un slimnieku satraucoði. Naktî slimniekam paliek sliktâk. Istabas biedri sauc palîgâ, atnâk sanitâre un mâsiòa un ârsta atkal nav. Visu nakti tâ arî ârstu sagaidît neizdodas...
No rîta pacients mirst...

Vai tâ tieðâm nav darusmîga nolaidîba??? Tuvinieki bija atstâjuði telefonu, kur zvanît, ja ir vajadzîga papildus aprûpe vai medikamenti, vai finanses, ja kaut kas slimnîcai paðai trûkst. Ziòu neviens nebija padevis pat tad, kad colvçks aizgâja...

Jautâjums, kâda bija tâ apvienîba, kurâ izskatîja pacientu un viòu tuvinieku sûdzîbas, lûdzu? Kur vçrsties pçc palîdzîbas???
vçrsieties pie MADEKKI- Medicîniskâs aprûpes un darbaspçjas aprûpes kvalitâtes kontorles inspekcijas.
http://www.madekki.gov.lv/
izsaku visdziïâko lîdzjûtîbu.
darudzene
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
04.05.2007 19:57
Paldies par info! Lîdzjûtîba jâizsaka darudzenei. Aizsûtîðu ðito informâciju, jo apsolîju uzzinât, kas tas îsti bija, kur interesçties. Pati viòa protams nav spçjîga uz ko vairâk ðobrîd. Tik vien kâ lielos vilcienos izstâstîja par notikuðo... Tâpat jau darâmâ pietiek.

Bat vai tas ir likumîgi, ka deþurârsts naktî nebija pieejams (aizdomas, ka vispâr nav uz vietas bijis)???
Izklausâs, ka nç.
draudzenît, man grûti komentçt notikumu, kuru izklâstiet Jûs, bet pçc jûsu izklâstîtâ izklausâs nelikumîgi.
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
04.05.2007 20:15
kaapeec nebija uz vietas? Vienkaarshi guleeja...
draudzene
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
04.05.2007 20:40
Vai tad tas arî skaitâs normâli? Guï un nedrîkst celt augðâ? Tîri cilvçcîgi jau saprotu, ârsti daudz srâdâ, vairâkâs maiòâs, bet vai nav par vieglprâtîgu attiecîbâ uz pacientu?
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
04.05.2007 20:46
normaali, nenormaali... taa notiek...
VELNEENS
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 07:36
Vajadzçja jau kad iestâjâs uzreiz atrast aarstu un iedot viòam naudu! Kukuli!!!
Tad arî attieksme mainîtos,tagad jau par vçlu sûdzçties,tâda attieksme ir visur! Medicîna Latvijâ ar nulles punkts un nav jçgas tagad kaut ko darît!!!
Izsaku lîdzjûtîbu!!
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 10:46
Lidzjutibu jusu draudzenei.

Tur jaskatas rupigak. Jo ne jus ne jusu draudzene uz vietas nebija. Un ko jus izstastijat izskatas aizdomigi. No kurienes ziniet ka arsts nebija apskatijies? Kurs izstastija? Miris pacients? Bet varbut tur bija masinas vaina - nepasauca paliga? Pec tam, ko nozime "palika slikti"? Var but, murgu sapnis bija.

Katru tadu gadijumu jaizmekle rupigi, jo pacienta radinieki visbiezak grib vainot tuvinieka nave kadu. Psihologija. Bet diemzel cilveki mirst. Ko lai dara. Vainot Dievu?

Bet zinu, ka diemzel Latvija ta var gadities. Tam daudz iemeslu. Viens no tiem - maz stata vietu un ari esosas aizpildit nevar. Parslodzes. Ari fakts ka gandriz vissi strada 1,5 slodzi un vairak jo algas mazas, ari par kaut ko liecina - no turienes ta "kvalitate", jo biezi vien tas slodzes ir fiktivas (gul dezuras), a cittadi nevar. Jaizdzivo. Jo ja to nelaut, vispar mediku nebus. Pedejie aizies. Meklejiet vainu tajos 16 neatkaribas gados un valdosos politikos, jo tiesi vini ir atbildigi par to kada ir musu medicina - pussagrauta, pusdziva, parsvara zemas kvalitates.

Pats biju liecinieks... Pacienti ielika parastaja terapijas nodala, kur vins pec iestasanas 2-3 stundu laika mira, ari nakts laika. Jo it ka nebija vietas kardiologija...

PS
Latvija nav pienemts informet ne radiniekus, ne pasu pacientu piemeram par to , ka vinam atklats B, C hepatits... (asins donori). Neuzskatu to par pareizu. Bet ta notiek.

PPS
Ja tas notika laukos, tad vispar atceviska runa.



Edited 3 time(s). Last edit at 05.05.2007 11:01 by Dr.asist. Raimonds.
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 11:21
VELNEEN!

Tieði tâpçc, ka daudzi ir tik lieli idioti un dod kukuïus, mûsu madicînas "paðaizliedzîgie" dakterîði kïûst nolaidîgi pret pârçjiem pacientiem, ja viòi nedod kukuli.

PALDIES, JUMS, KUKUïDEVçJI!!!!
laasiite
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 12:38
Vainot ir ïoti viegli, it seviðíi, ja pats neesi bijis klât, bet situâcijas atstâsts zinâms tikai pçc principa "viena tante teica"... Bieþi ir situâcijas, kad pacienti paði sevi "uzkurbulç", it seviðíi kardioloìijâ un terapijas nodaïâ - elementârs piemçrs - tantuks ar bronhiâlo astmu tikmçr blieþ iekðâ areosolus, kamçr tieðâm lçkme klât ---> vainîgi bûs ârsti, kâ jau vienmçr, jo kaut ko nav pamanîjuði, nav bijuði klât un nav izkontrolçjuði pacientu. Kur tad paliek paða pacienta atbildîba - nelieto zâles, ja nezini kâdu efektu tâs var dot. Bieþi pacienti ir tik pârgudri, ka viòiem nevaja to un nevajag ðito, paði atsakâs, pârkâpj reþîmu, mirst, bet vainîgs atkal ârsts.
Protams, bieþi tieðâm ir situâcijas, ka ârsts neatnâk pie pacienta, bet ne vienmçr negribçðanas dçï, ne vienmçr tâpçc, ka aploksne nav iedota. Òemot vçrâ situâciju mûsu medicîniskajâ aprûpç, bieþi ir viens deþûrspeciâlists uz visu lielo slimnîcu. Ja gandrîz vienlaikus divâs vietâs diviem pacientiem kïûst kritiski slikti, ârsts tâpçc nevar bût abâs vietâs. Skarbi, bet mçs visi esam tikai cilvçki. Cik nav redzçts reanimâcijâ, ka paðiem iet kâ pa elli, pacientus ved vienu pçc otra, visi smagi, reanimçjami un uzraugâmi, bet zvana nodaïa - kâdam kritisks stâvoklis, bet deþûrterapeits izsaukts uz uzòemðanu, kur arî smags pacients ievests? Pie kura skriet? Katra pacienta radinieks vçlçtos, lai ârsts nedomâjot dotos pie viòa tuvinieka un glâbtu dzîvîbu,taèu ne vienmçr ir iespçjams paspçt visu. Mûsu veselîbas aprûpes sistçmâ nav padomâts par to, lai medicînas darbiniekus piesaistîtu darbam Latvijâ, lai bûtu pçc iespçjas vairâk medicînas darbinieku uz vienu pacientu - nepietiek jau tâdâs smagâs nodaïâs kâ reanimâcija un intensîvâs terapijas nodaïâs, kur nu vçl parastajâs terapijas nodaïâs - katrs "lieks" darbinieks ir konkurents esoðajiem, jo jâdala slodze, lîdz ar to alga arî mazâka.
Saprotama ir jûsu sâpe, DRAUDZENE, bet pirms kâdu vainot, vajag noskaidrot apstâkïus. Foruma diskusijas jûsu problçmu neatrisinâs.
draudzene
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 12:46
Dr.asist. Raimonds.

vispirms cilvçku tuvinieki aizveda uz uzòemðanu (bçrni). Kad vakarâ apciemot atnâca vçlreiz tuvinieki, to septiòu stundu laikâ nebija vçl ârsts bijis apskatît pacientu!

Kurð'vainîgs pamatâ ,to protams nezinâm, bet... istabas biedri taèu sauca pçc palîdzîbas, paði stâstîja. Visu nakti cilvçks esot darusmîgi mocîjies, pçc brokastîm -pa galam. Jâðaubâs, vai vairâkiem istabas biedriem bûtu iemesls tâ melot. Naktî sanitâre un mâsiòa atnâca parunâties pie pacienta, tâ ir bijusi tâ palîdzîba no mediíu puses.
Telefonu taèu arî tâpçc deva, lai pasliktinâðanâs gadîjumâ zvanîtu. Lai tuvinieki bûtu klât, bet cilvçks dabûja tâ arî lielâs mokâs aiziet, bez tuviniekiem...

VELNEENAM
BIja mçìinâjuði interesçties arî par kukuli, bet pateikts, lai nemaz nemçgina.
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 12:55
Ja tas notika brîvdienâs, tad situâcija pilnîgi tipiska :(((
lassiite
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 13:24
draudzene, slimnieka veselîbas stâvokïa pasliktinâðanâs gadîjumâ ne ârsti, ne mâsiòas nezvana tuviniekiem, tâ nav viòu kompetence ierasties un mierinât. Lielâkajâ daïâ gadîjumu radinieku klâtbûtne vispâr ir nevçlama, jo no tâ slimniekam kïûst vçl sliktâk, tâpat ari tiek traucçts ârstu darbs un citu slimnieku miers.
Smagus slimniekus ârsts apskata tûliò, uzòemðanâ, lai zinâtu, uz kuru nodaïu vispâr nosûtît. Deþûrârsts nâk tikai kritiskos gadîjumos, un arî tikai tad, ja tajâ brîdî nav pie kâda tikpat slima pacienta. Nâkamâ apskate nâkamajâ dienâ apgaitas vai vizîtes laikâ.
Ja gribçjât speciâlu aprûpi, tad vajag òemt privâtposteni, t.i., medmâsu, kas 24h nodarbojas tikai ar jûsu tuvinieku.
nestrâdâju madekki un neesmu ârsts, bet arî mûsu iestâdç izskata pacientu sûdzîbas, to ir ïoti daudz... pârspîlç tie cilvçki, jâ, nâk visâdi, nervozi, dusmîgi, izmisuði, apjukuði, bet pamats atrodas.
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 21:06
...un tik ilgi, kamçr iesvaidîtie meklçs it kâ objektîvus attaisnojums savai bezdarbîbai, ðâds stâvoklis saglabâsies...
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 21:24
staavoklis saglabaasies kameer nebuus konkurences un bailes pazaudeet savu vietu...
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
05.05.2007 23:09
Strannaja situacija. Tiesam girzaties pec konsultacijas
http://www.madekki.gov.lv/

Bet tiesam, ta situacija nemainisies kamer nebus vairak stata vietu un lielakas algas. Var nedaudz vinu protams uzlabot, rupji kontrolejot medikus, ari ar likuma bardzibu, bet tur paradisies cits faktors - vini vairak ies prom no medicinas vispar.

Mediku trukst. Tas ir fakts. Trukst, jo ir slikti darba apstakli, nav apdrosinasasnas (vai ta ir fikcija), sliktas algas un parslodzes maza stata delj un delj ta, ka ne vissas tas esosas stata vietas ir aizpilditas. Izklausas divaini, bet mazas stata vietas iespaidos to, ka esosas stata vietas bus aizpilditas. Jo ja ir maz stata vietu, bus lielakas slodzes. Jo slodzes lielakas, jo mazak gribetaju bus stradat uz esosam stata vietam. No ta sanak, ka pat mazu stata vietu skaitu aizpildit ir agrutinosi - apburts loks. Rissinajums - palielinat algas un status vienlaicigi un krasi. Paraleli veicot reklamas kampanas un palielinot apmacamo skaitu koledzas un universitates tipa macibu iestades.

Jo kad pa vissu nodalu paliek vien medicinas masa un sanitars (kuram uz vissu notiekoso, var but liels, liels, liels po...), vinai tiesam ir loti gruti izdarit vissu vienai.



Edited 1 time(s). Last edit at 05.05.2007 23:12 by Dr.asist. Raimonds.
no savas peedeejaas pieredzes.
biju ievietota tiesi kardiologijas nodaljaa vienaa no Riiga slimniicaam.
jaateic, ka dakteru lielaas noslogotiibas deelj visas lietas patiesaam bremzeejaas. buutiibaa man tika veikti taadi izmekleejumi, kurus nesen tiku veikusi pati polikliiniikaa un kam ne valts lidzekljus, ne aarstu laiku vairs nevajadzeja teereet (nu, varbut kludos un varbut, piem,. acs spiediens var maniities paaris nedeelju laikaa. Tacu mani neviens nedz iztaujaaja par jau veiktajiem izmekleejumiem, nedz ljaava pateikt (jo vnk nebija laika to pateikt - daktere pieceelaas un kaa bulta prom bija!) taadu info, kuru pati aarsteejoshaa daktere nekadi nevareja zinaat).
Taa nu sanaaca, ka papildus, lai sanemtu visus izrakstus uz slimnicu vajadzeja braukt papildus vel 2 reizes. 1 reize bija pat loti deriga, bet 2. - tadelj, ka attieciigaa darbiniece nebija uzrakstiijusi izrakstu manai gimenes aarstei. Tad nu braucu, un taa sanaaca vakardiena - sestdiena. Ieeju nodaljaa un gaitenii seez sieviete, kas aciimredzami juutas pagalam slikti. nu, saakumaa es dabuju savu izrakstu, tacu man diemze tada nelaime, ka zales slikti panesu un biju paspejusi to konstatet. gribeju dabut profesionalu dezurarsta konsultaciju par to, laa vareetu aizstaat tos medikamentus, ko nepanesu. Vinsh esot citaa staavaa, kas vinsh aas - neesot zinaams, jo neesot bijis nekadas vajadzibas vinju saukt. Nu, es devos uz 2.staavu un gaju garaam sievietei, kas vnk izskatiijaas nozeelojama. pajautaju, vai vinja ir paciente, kadelj negulj palaataa un vai vinjai slikti. Jaa, tik slikti, ka palaataa nespejot uztureties, bet no maasinjaam neesot nekaada labuma. Teicu- ja atradisu dezurastu, pastastisu par vinju.
Dezurarstu atradu, izradijaas super profesionaalis, izstastiju, ka 3,stava gaitenii mokaas kada paciente , un vinsh aizsteidzaas pie vinjas. Veel taagd mokos, ka pateicu, ka vinja seez gaitenii, bet nepateicu, kura nodalja taa bija (tyr 2 nodaljas vienaa staavaa), bet ceru, ka vinsh to sievieti atrada. Jaa, var jau buut, ka vinjai nebija nekada mirstamaa vaina,tacu VINAI BIJA LOTI SLIKTI! uN NEVIENAM NEBIJA NEKADAS DALJAS...
taada nu ir bargaa realitaate. jaa, var teikt, lai paskatos uz sevi. arii mani reizeem klienti pamatiigi izbesii. Tacu es censos buut tik pretimnaakosa, cik vien varu, lai gan no mana darba, paldies Dievam, neviena dziiviiba mav atkatriiga, tikai noskanjojums gan. un nedomaju, ka sanemu vairak nekaa arsti prestizaa slimniicaa.
Re: ârsts 7 h nenâca pie pacienta
06.05.2007 18:32
...nja...kârtçjo reizi lasu un uzjautrinos...pat negribu neko komentçtm jo - ja man maksâs tâ kârtîgi, tad es strâdâs...kâ tad...sliòíim vai lumpenim maksâ cik gribi, attieksme un darba kvalitâte no tâ nemainâs...pârbaudîts praksç...piekrîtu tam, ka algas varçja bût lielâkas...visiem, nevis tikai ârstiem...
Mani naktî ievietoja slimnîcâ, ilgi meklçja deþûrçjoðo medmâsu, dakteri neuzdroðinâjâs celt, jo vaina nebija ,,mirstamâ,,.Piekritu braukt uz slimnîcu, jo baidîjos, ka mâjâs lçkme var atkârtoties, ka sniegs kâdu atvieglojumu manâ situâcijâ.Sniedza ar -aukstu ûdens glâzi.Visu nakti nosçdçju koridorî, jo bija bailes, neviens mani tur neievçroja, tikai 90-gadîga kundzîte, kura arî visu nakti staigâja-vilkâs pa koridori, jo sâpju dçï nevarçja gulçt.
Tipiska situâcija. Es nokïuvu slimnîcâ, sâpes kupçja, bet man zîdainis mâjâ. Ievieto mani nodaïâ (Stradiòi), gaidu doku, nodaïâ biju pl. 11-12 rîtâ, darba diena. Guïu gaidu doku, nav pl. 16,00 doks nav, man kukulis zobos, deþûrçju gaidu doku - nav. Aizvelkos pie virsmârsas, doki jau mâjâs, naktî deþurçjoðâ nodaïas ''arsta nav, palika slikti,kâdam tad tikai saðpricç, bet doka tâ arî nav. no rîta es uzreiz gaitenî atkal deþurçju un gaidu doku. Jçs, pçc 2 h satieku, un saku tâ, sâpes nav un neuzskatu palikt ne mirkli ilgâk slimnîcâ, NE MIRKLI, jo zâles man netika dotas, nekas pilnîgi nekas. Uzreiz pateicu, lûdzu dodiet man savu telefonu un es eju privâti pie jums par bargu naudiòu, bet apkalpojiet mani, jo ðeit nev jçgas gulçt. Paldies Dievam beidzâs labi un atïâva tâ arî iet prom. Bet smagi, tâ tâ sistçma tur notiek.Ja kâds nonâk slimnîcâ un pats nav spçjîgs aizjost lîdz dokam, tad tuviniekiem jâiet meklçt doki, arî ja nav kukuïa, jâiet runât. Drausmîgi!!!

Visdziïâkâ lîdzjutîba.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 24?
Ziņa: