Atkarîba no bulciòâm

Aizsāka Bertinja 

Bertinja
Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 08:47
Es esmu atkarîga no smalkmaizîtçm un ðodien atkal norâvos Nopirku ìimenei 4 bulciòas, no kurâm 3 ir jau manâ vçderâ!!! Protams, ka tagad ir baigie sirdsapziòas pârmetumi un sevis ðaustîðana.... bet tas neko nemaina, jo pienâk nâkamâ reize.... un tad es nevaru apstâties, bet tikai rît, rît, rît.... Pati sevi ienîstu par gribasspçka trûkumu.
Kâ lai es tieku galâ ar savu milzîgo kâri pçc bulciòâm? Kâ lai es cînos ar ðito pretîgo tieksmi? Varbût man kaut kas trûkst organismâ? Dzert kâdas zâles?
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 09:12
O! Man arî ir kâre pçc bulciòâm. Nezinu, kas tajâ miltainajâ klucî ir, bet citreiz esmu pieçdusi lîdz ûkai, bet nu bulciòu vienalga prasâs :). Citreiz çdu baltmaizi, lîdz pazûd viss kukulis. Man tik tas, ka es no tâ pat svarâ nepieòemos. Esmu pat dikti tieva, bet man ir traka vâjîba - bulciòas (kûkas utt. mani tâ nekârdina kâ bulciòas). Es arî parasti nopçrku 4 (2 sev, 2 draugam, lai vakarâ ar tçju), bet apçdu jau lîdz mâjâm. Vienreiz tâ iemesla pçc nopirku 6, lai vismaz 2 tiek lîdz viòam - apçdu visas 6 :D:D:D.
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 09:14
Siikums, es ja eedu tad eedu kaadas 10 uz reiz... :) Bet biezhi es to nedaru. Apmeeram reizi 2...3 meeneshos... :)
Liza
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 09:19
Manuprat, vienkarsi nevajag vinas pirkt. ja draugs pirktu un nestu majas, tas butu kas cits, bet ja tu pati perc....tas izklausas mazliet divaini.
del
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 09:34
Nu bet kas tads tur tâds tajâ bulciòâ? Ja vispâr çd baltmaizi un cukuru, tad bulciòa nav ne ar ko sliktâka. Ja man bûtu tâda mânija uz viòâm, tad es arî çstu, kamçr apniktu. Ja ðitâ iecentrçjas, ka no kaut kâ jâatturas, tad jau psiholoìiski gribas arvien vairâk un vairâk.
Faktiski man arî agrâk bija vâjîba uz bulciòâm, uz kûkâm nekad, bet tieði uz bulciòâm. Bet tad aizrâvos biðíi ar veselîgâ uztura principiem. No sâls, kafijas un alko neizdevâs atradinâties, bet baltos miltus un cukuru kâ toreiz atmetu, tâ tagad vairs lâga nevaru ieçst, kaut kâ izveidojâs kaut kâds atgrûðanas mehânisms.
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 09:45
A, man nemaisa bulciòu mânija :). Vienkârði viòâm pat vieta vçderâ atrodas, ja esmu pârçdusies ko citu lîdz nelabumam. Bieþâk pumpas gan sametâs, bet principâ cita nekâ nav.
murciz
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 11:14
tas ir tiiri psihologiski...man arii taa ir- ja apeedu vienu snicker vai kaadu citu shokolaaadi, taa seko naakamaa naakamaa un veel naakama... bet ja es vienu dienu pieedos liidz uukai otraa dienaa eedu loti maz..;)
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 16:18
cik tev gadu? man arî saavulaik bija tâda pati atkarîba, bet kïûstot vecâkai, viss ir pârgâjis galçjîbâ - MAN VAIRS NEGRIBAS BULCIòAS!!!!!!!
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 16:41
Bulciòu çðana tev sagâdâ baudu, saldas un garðîgas. Tâpçc gribas un gribas vçl.
valerija
Re: Atkarîba no bulciòâm
15.05.2007 17:20
man briziem ari ir bulcinu manija. ta periodiski. sobrid, piemeram, vajag tikai galu un zivis. nu labi, vel darzeni man ari tiri labi iet ieksa:)
Sene
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 01:53
Varbut zem bulcinu esanas slepjas kada cita probleme, neapmierinajums seksualaja dzive, darba...tad mes meklejam kautko saldu, lai sevi nomierinatu. Kadreiz pusaudzu gados ar to bija problema, ka sakas stres ta riju bulcinas.
Ja tevi uztrauc svara problemas ed tas bulcinas, ja nav citas izejas, ej uz sporta zaliti un viss bus ok!
Bertinja
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 02:08
Atkarîba jau vienmçr tuðç kâdu problçmu:( un es to ïoti labu apzinos, bet ... es nevaru ar to cînîties. Gribu, cenðos, paiet laiks un atkal bulciòas mani uzvar... Svara problçmas vçl nav, bet tâ rijot bûs, ar gadiem vielmaiòa arî palçlinâs.
Man jau sâk likties, ka manâ organismâ kaut kas trûkst, kas veicina jeb pastiprina vçlmi pçc bulciòâm, tapçc ir tâ neremdinâmâ kâre:(( Padzert hromu? Kâdus vitamînus?
kaza
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 03:41
Ai nu, ko jûs! Beizdiet tak meklçt smalkus nosaukumus tâdâm parastâm lietâm kâ rijîbai, tieksmei pçc baudas, nepiesâtinâmîbai, mçra sajûtas trûkumam! Tad jau manam kaíim arî ir psiholoìiskas problçmas, var çst pilnîgi bez apstâjas, resns jau apvçlies, bet tik òerkst, lîdzko bïoda tukða.
del
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 03:59
Taisnîbu jau Tu saki, kaza.
Bet par kaíîti - liec viòu fiksi uz diçtas!!! TO es saku pavisam nopietni, jo tikko pati piedzîvoju ïoti traìisku story, kad resnam lopiòam sâkâs diabçts. Pçc tam tikai izlasîju, ka faktiski 100% kaíu ar lieko svaru sâkas diabçts. Man pat prâtâ tas nekad nebija ienâcis:((((
Sorry par tâdu atkâpi no tçmas.
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 03:59
...vakar vakarâ iecirtu pâris austiòas - brûnas, kraukðíîgas, kâdu eklçru - ar ðokolâdes krçmu un vârîtu krçmu, pa dienu èetras dazâdas smalkmaizîtes - svaigas, mîkstas, tikko no cepiena...pa to starpu plûmes ðokolâdç - nu tâ, kâdu riekuþu...un tâ gandrîz katru dienu...hmm, kas tas ir - atkarîba vai pieradums???...:)
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 04:01
kaza
Uzbrauciens nevietâ. Ïoti bieþi tâ ir psiholoìiska problçma. Arî kaíiem/suòiem. Ja viòi kucçna vecumâ nav dabûjuði pietiekami pârtikas, rijîba paliek uz visiem laikiem. Mûsu sunce dabû katru dienu savu normu, kuru daþkârt izçd uzreiz, bet daþreiz vakarâ kaut kas bïodiòa atlicis.
So
Re: Atkarîba no bulciòâm
16.05.2007 06:23
par kaíiem taisnîba - jau no mazam dienam jaradina, ka blodinaa vienmer ir ediens, nevis to izsniedz tikai edienreizees. tad kaíim izstradajas apziòa, ka çdiens nav deficits un ar rijîbu viòð nesaslimst.
ja ta padoma - varbut ar cilvekiem lidzigi - kadreiz piedzivoti bada laiki, bet nu kad paika ir pârpârçm, zemapziòa liek rît un rît....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 14?
Ziņa: