solârijs vai saule?

Aizsāka kipa 

kipa
solârijs vai saule?
17.05.2007 09:10
Ko teiksiet? Kas ir mazâk kaitîgs saule vai solârijs? Man ir gaiða âda, lai dabûtu skaistu iedegumu man droði vien mçnesi no vietas ir jâcepinâs saulç un tas man neliekas diezko patîkami. Savukârt ar solârija iedegums rodas âtrâk, lîdz ar to stari ir jâsaòem mazâk. Gribu dzirdçt jûsu domas!!!
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 09:12
gaishu aadu kas slikti iedeg vispaar nav labi speciaali sauljot. nekaadaa veidaa.
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 09:16
es tieði to paðu gribçju teikt- nez kâpçc mçs gribam bût citâdi kâ esam.Ja Tev ir burvîga gaiða âda, tad,iedomâjies- cik krâsaino cilvçku Tevi apskauþ par to... :)
kipa
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 09:31
a, ko Tu var apskaust, ja vasarâ cilvçks ir balts kâ "sniþoks"? Es jau negribu ðokolâdes brûnumu, bet gan gaiði brûnu. Tas tak izskatâs smuki un veselîgi. Citâdi svârkus vasarâ kautkâ neçrti ìçbt, nu nav tas smuki.
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 09:50
kas to saka, ka nav smuki? sieviesu zurnali, kas pilni ar sleptam/nesleptam reklamam? zurnalu "ekspertu" izveidots skaistuma etalons, kas mainas atkariba no velnsvinzinka?

Paskaties, kada briesmiga ada ir sievietem, kas ilgstosi un regulari to brunina ar UV stariem, gan dabigiem, gan solarija - tumsa, sausa, plana, sakrunkojusies un nesmuka. bez tam, par adas vezi nevajag aizmirst...

Par tiem skaistuma etaloniem - visu laiku vareja lasit, ka sita aktrise ir pienemusies svara, sita ir resna un sitai ir celulits, nulles izmers tika uzskatits ka ideals. tad sakas epopeja ar anoreksiju. tagad var lasit, ka sita aktrise, kas nesen bija resna, tagad ir nepiedodami tieva un dod jauniesiem nepareizu messidzu, toties ta, kas agrak bija nepiedodami resna, tagad ir veseligi apaliga.

Kas uznaks adas veza epopeja, viss solariju bizness tiks nokritizets.

Bez tam, ir tie pasiedeguma aerosoli, uzput, un ir iedegusas kajas. Ta krasa gan drusku nak nost...
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 10:07
Mana izveele ir - ne saule ne solarijs... sauljoshanaas - jebkaada, viennoziimi bojaa aadu. Man ir 46 un nekur uz kjermenja man nav plaana saarta saulee izdegusi aada. Un centiishos dariit taa lai nebuutu. Bet ir gadijies redzeet vienu otru sauljoshanaas cieniitaaju peec 30 visai nepievilciigaa izskataa...
Man nav saprotama shii speeleeshana uz cilveeku vaajiibu - izskatiities bruunam. Ja nu vieniigi reekjinaashanaas ar to ka tagad buus ienaakumi no solaarijiem un sauljoshanaas liidzekljiem bet veelaak tas garantees ienaakumus no liidzekljiem sachakareetaas aadas kopshanai...
nelda
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 10:24
Negribu te uzsâkt strîdu, bet ðaubos, vai sauïoðanâs tik ïoti bojâ âdu. Man ir 43 gadi un âda kâ 30 gados, grumbu nav un nekas nekur neèokurojas, lai gan sauïoties ïooooti patîk. Uz solârijiem iet slinkums, bet ja tieku pie saules un jûras, îpaði dienvidu jûras, tad sauïojos un peldos stundâm, turklât bez kâdiem aizsargkrçmiem. Un no dabas âda zilgani balta. Tas, vai âda cieð no saules, man liekas, galvenokârt atkarîgs no tâ, cik tâ spçj no iekðienes atjaunoties. Kad ðî spçja zûd, tad diez kas nav - ar vai bez sauïoðanâs.
Âdas vçzis... Protams, ka no tâ ir bail. Tikai bûtu jau burvîgi, ja viòð nemestos arî tiem, kas nesauïojas.
hehe
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 10:42
Man gan ir par vaaju raksturs, lai sauljotos. Saakumaa 5 min,ja nee apdegsi un veel sazin kas tur, tad 7min... utt. Tad guli saulee, trakaa karstumaa, sviisti un mokies, muuzzam esi peldkostiimaa,... nu nepatiik man tas baltais dibens un baltaas auklas paar muguru. Labi, ja uz uudens atrodies, tad to karstumu kaut kaa nemani, bet tad apdegshana garanteeta. Es labaak reizi nedeeljaa aizeju uz solaariju un iedegums patieshaam ir vienmeeriigs, un neredzu, ka man kaut kur kaut kas cokurotos, kaa te raksta. Nevajag paarspiileet un viss buus ok.
Re: solârijs vai saule?
17.05.2007 10:55
nelda,
adas vezim tak ne jau ar zvilnesanu pludmale ir saistiba!!! Bet ar UV staru iedarbibu uz adas sunam. Cilvekiem nevajag gulet pludmale, lai dabutu adas vezi, pietiek ar ilgaku trolejbusa gaidisanu pietura saulaina diena vai pastaigu lidz vieteja veikalam. Nedomaju, ka atradisies daudz cilveku, kas var pilnigi izvairities no saules stariem. un intensiva saules staru ietekme rada adas sausumu un atraku novecosanos, tas ir fakts.
kipa
Re: solârijs vai saule?
18.05.2007 01:16
Pastâstiet, tad, lûdzu, par tiem paðiedeguma aerosoliem! Cik ilgi tas brûnums turas? Un vai tie nav kaitîgi âdai? varbût tieðâm, tad labâk speciâli nesauïoties, bet izmanotot tâdus lîdzekïus. âgrâk kautkâ biju mçìinâjusi Jonson paðtonçjoðo losjonu. Man nepatika, jo nevar to uzklât vienmçrîgi, lîdz ar to iedegums arî nevienmçrîgs un ïoti minimâls (varçtu pat teikt ka nekâda rezultâta).
Re: solârijs vai saule?
18.05.2007 03:32
Man liekas, ka tas ir Loreal, kas reklame aerosolu, varot pat uz sejas pust. noturiba atkariga no ta, cik intensivi mazgajies. tona intensitate tiek ieguta pakapeniski, t.i. vairakkkartiga uzklasana. Problemas uzpusost varetu but ar kermena mugurpusi, vajag prasmigu paligu.
Vai kaitigi? nu katra zina ta nav UVstaru radita pigmentacija, bez tam tiek reklamets ka mitrinoss un visadi citadi pozitivs adas kopsanas lidzeklis.
Normis
Re: solârijs vai saule?
18.05.2007 12:29
Esmu vîrietis ap 30. Man arî ir gaiðais âdas tips un es par to îpaði nestresoju. Jaunîbâ un ap 20 gadiem stresoju, bet tagad tas ir garâm un man pie pakaïas, ko par to citi domâ. :o)
Re: solârijs vai saule?
20.05.2007 02:28
Njaa.. Ir jau tie visi stari kaitiigi utt... nemaz nerunaasim par solaariju, bet pashtoneejoshie nekam neder! Saakumaa jau skaisti, bet kad saak iet nost- shausmas :D Es gan uz solaariju eju, gan sauliitee miilu paguleet, viss atkariigs no taa kaa tu kop savu adu un kaadus liidzekljus lieto! Neko sliktu tajaa, ka cilveeks grib buut skaists nesaskatu :) Vits var visu muuzhu iet uz solaariju un sauljoties- nekas nenotiks, citam var parastaa dienaa uz galvas pukjupods uzkrist :D
Re: solârijs vai saule?
20.05.2007 02:40
paraadi gan man vienu, kursh visu muuzhu ies uz solaariju un nesabendees ar to savu aadu...
Re: solârijs vai saule?
20.05.2007 05:28
es runaajos ar savu dermatologu.un sis teica ka ja visu ieveero ar meeru,var aiziet arii uz solaariju,reizi nedeelaa vai reizi divaas nedeelaas uz kadam 20 minuuteem ..un ja kopj aadu,tad nekas tur nevar notikt. ja visu dara ar meeru ir ok,un nav ko satraukties !
Re: solârijs vai saule?
20.05.2007 08:57
Man dermatologs neieteica iet uz solâriju. Teica: ja iet, tad uz tiem, kas nav intensîvie un reti. Retâk kâ reizi nedçïâ.
AthletiC
Re: solârijs vai saule?
20.05.2007 09:30
Protams, ka saulîtç tomçr labâk. Konkrçti es atbalstu mçrenu sauïoðanos, jo tas nâk par labu manai veselîbai. Nekâdus kremus ar kkâdiem tur faktoriem nelietoju, jo nav vajadzîgi. Vienîgais kas ir - beta-karotîns, to nu vajadzçtu... Brûns / bâls - tava paða brîva izvçle. Es sauïojos, jo âda labi to uzòem, un mîlu sevi vairâk, ja esmu brûns :)
Runâjot par cilvçkiem, kas nedrîkst - nopçrc kaut vai to paðu Garnier Ambre Solaire Perfect bronzer, paðtonçjoðo.
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 01:57
Paðiedeguma losioni man ðíiet kâ murgs:
1.ja arî uzklâjas vienmçrîgi, tad ar pleíiem iet ârâ;
2.par baltu apakðveïu vari aizmirst, jo novelkot to, tâ izskatîsies netîra no iekðpuses;
3.ðis losions rada nevisai jauku aromâtu uz miesas.

Pati esmu no tiem bâlajiem, saulç âtri apdegu, âda noiet un iedeguma nekaada. Bet kaut ka par to bâlumu vairs nesatraucos. Mana draudzene staigâ regulâri uz solâriju. Nu patîk man tas brûnais tonis uz viòas miesas, bet pati vçl solârija nekad neesmu bijusi, un neteikðu, ka arî ir bijusi meþonîga vçlme tur iegriezties.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.05.2007 04:38 by serea.
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 02:25
Es savukaart esmu viirietis kam patiik baltas sievietes. Un kaut arii taadi kaa es nav vairumaa tomeer es neesmu vieniigais ar taadu gaumi...
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 02:34
nu es esmu ar brûnu âdu, praktiski necenðos sauïoties, pat ziemâ brûnums saglabâjas.
Lietoju balinoðus krçmus, vasarâ platmalu cepuri.Iesauïojos tâpat.Nu un domâjat, ka vîrs priecâjas?
Nç! Viòð arî ir balto sievieðu cienîtâjs!:(
kipa
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 03:26
Interesanti gan, ka ir arî gaiðas âdas piekritçji. Tas, protams, priecç...! Bet ðodien pat biju pie ârsat-LORa un viòa man pat ieteica kârtîgi pasauïoties, jo tas stiprinot imunitâti. Tagad vispâr vairs nezinu ko lai domâ. t.i. sauïauties jeb nç?!
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 03:43
kipa

Mans ieteikums: no saules esneizvairos ja man jaaiet aaraa un nav iespeeju buut eenaa, taapat peldoties vai pastaigaajoties bet nekad speciaali nesauljojos...
bruute
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 04:08
Kâ tad... un ja uz ielas stâvçs 2 meitenes svârciòos un vienai bûs ðokolâdes kâjiòas un otrai kâ lîíim zilgan bâlas, nez uz kurâm skatîsies vîrieði... 2 x varat minçt.
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 04:17
1)ziemas vidû man pretî sçdçja 2 kolçìes- viena dzeltena kâ þâvçta reòìe no solârija un otra kâ sniegbaltîte-melniem matiem sârtâm lûpâm un gaiðu seju.
kura bija skaistâka?
3x var minçt

2)biju dienvidos kopâ ar blondu, gaiðâdainu draudzeni, es pati -brûna tumðmate.
uz kuru skatîjâs vîrieði?
3x var minçt
:)
bruute
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 04:37
oga - tavi piemçri ir no specifiskiem apstâkïiem. Dienvidos brûnâs visi jau ir redzçjuði, tâpçc gaiðâs ir kas jauns, a ziemas vidû brûnums pârlieku liels brûnums ir uzspçlçts. Bet vasarâ, kur visi staigâ pus pliki, brûnâs ir skaistâkas. vel ja uzvelk melnus svârkus un melnas kurpes un pa vidu ir lîía baltas kâjas, izskatâs ðausminoði
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 05:03
bruute

Un kaa tu domaa uz ko es skatiishos... :)
bruute
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 05:10
TU?? - tu skatîsies uz baltajâm, bet tu esi viens tâds izòçmums :) tev viss - jo dabiskâks jo labâks, Gan jau ka arî spalvainas sievieðu kâjas patiksies labâk, nekâ vaksçtas :)
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 05:15
bruute

Hmm? Un tu domaa ka dabiigi ir slikti? Cilveeki dzimst nepilnveertiigi un nemainot savu aarieni tiem nekad nesasniegt savu potenciaalu...
bruute
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 05:18
Dabîgi nav slikti, bet visu var uzlabot. Ok, kas katram patîk, tas patîk. ja tev patîk èamdît sievietes mûþa meþus - dari to. Ir citi, kam atkal patik pretçjais, un nekur nav teikts, kâ ir pareizâk. un tavs pçdçjais teikums pats par sevi saka, ka ir jâmainâs, lai sasniegtu kaut kâdus potenciâlus...
Re: solârijs vai saule?
21.05.2007 05:25
bruute

Vispaar tas peedeejais teikums bija jautaajums. Es ziimiiti aizmirsu ielikt. Piekriitu ka daudz ko var uzlabot bet mani skumdina taas ka taa lieta ir nostaadiita taa kaa leetticiigiem ljautinjiem vnk iestaasta ka noteikti ir kaut kas jaamaina un uz shii reekjina citi iedziivojas... tieshi par to ir runa nevis par tiesiibaam buut baltam vai bruunam, plikam vai spalvainam...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 4?
Ziņa: