Çrces dzelonis

Aizsāka zutis 

zutis
Çrces dzelonis
20.05.2007 23:58
Tikai ðodien no rîta pamanîju çrci, kas bija piesûkusies pie kâjas. No sâkuma es to pamçrdçju ar odekolona kompresçm, bet liekas ka tâ nebija pareizi, tâ drîzâk atdeva galus, nekâ lîda ârâ. Tad mçìinâju izvilkt ar diegu, uzverot to uz cilpiòas. Pârtrûka uz pusçm. Atlikuðo pusi mçìinâju izvilkt ar pinceti. Arî pârtrûka. Palika tikai tâds mazs ciets galiòð, kuru diezgan nereâli satvert. Domâju visu atstât kâ ir un to galiòu neèakarçt, savâdâk atkal pârtrûks un atlikums baidos var ieaugt âdâ, kas var apgrûtinât dzeloòa dabisku izgrûðanu. Vai visu tâ atstât bûtu labi, un vai pareizi domâju ka organisms pats to izgrûdîs ar laiku ârâ? Aptuveni cik ilgâ laikâ?

Jûsu ieteikumi kâ labâk izraut stipri piesûkuðos çrci mâjas apstâkïos?

Paldies
zutis
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:10
P.S. Kâja gan nedaudz sâp no tâ koduma, bet tikai noteiktos stâvokïos (saliecot, stâvot). Iespçjams ka trâpîja tieði vçnâ uz apakðstilba.
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:14
> Jûsu ieteikumi kâ labâk izraut stipri piesûkuðos çrci mâjas apstâkïos?

labaak maajas apstaaklos to nedariit, ja nav raaveeja pieredzes..
***
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:36
Dzelonis noteikti ir jâizòem, jo var sâkties saindçðanâs. Dzelonim ir tieksme it kâ grimt dziïâk:( Katrâ gadîjumâ ar strutu palîdzîbu organisms to neizgrûdîs (kâ skabargu). Tâpçc labâk pacenties dzeloni izvilkt laukâ tagad, izmantojot dezinficçtu pinceti vai parastâs adatiòas. Bûs ïoti sâpîgi, bet labâk tagad, nekâ vçlâk.
Çrci mâjas apstâkïos vislabâk ir noòemt ar diega cilpiòu, kas ir apmesta ap çrces galvu pçc iespçjas tuvâk âdai, pirms izvilkðanas uz un ap çrci vajag uzlikt spirtâ samçrcçtu vates gabaliòu (ja spirta nav, der arî degvîns /ðòabis, samagonka/) un nedaudz paturçt (çrce "ataslçdzas"). Un tikai tad cieði savilkt cilpiòu ap çrces galvu un strauji raut ârâ. Vislabâk izrauto çrci ir sadedzinât, protams, ja to netaisies nest pârbaudei...
Reka
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:47
Ar kuru galu Tu cilvçk domâji velkot çrci ârâ mâjas apstâkïos???? Tâ varçja bût inficçta un tagad kad tâ ir pârrauta uz pusçm pats varçji inficçties.....to taèu jâdara tikai pie mediíiem!!!!!! Un tagad vçl brînâs, ka kâja sâp!!!!!!! Atliek tik pabrînîties par cilvçku vieglprâtîbu!!!!!!!
###
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:54
INFO: http://www.erces.lv/
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 00:56
Neredzu neko nepareizu vai biistamu autora riiciibaa. Taa gadaas ka tas shnjukurs nopliist bet tam nav pilniigi nekaadu seku...
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 01:36
Saceï tâdu brçku par to ka mâjas apstakïos tiek izrauta çrce! Nekas briesmîgs, Un labâk jau viòu dabût ârâ pçc iespçjas âtrâk. nu nepaveicâs ðoreiz ar izvilkðanu - nekâ briesmîga....
zutis
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 04:12
Izlasîjis *** ziòojumu tomçr apòçmos izvilkt dzeloni. Mçìinâju ar adatu, jo ar manâm kreisajâm pincetçm nevar normâli satvert. Pçc ilgas mocîðanâs beidzot izdevâs :) Nezinu vai tas bija viss dzelonis, tâds mazs stobriòð ~0.5-0.8mm. Katrâ ziòâ, neko vairâk tur nevar izdarît. Kâja arî vairs nesâp kustoties, acîmredzot tas dzelonis durstîja.

Aprakstîðu kâ to paveicu:
Sâkumâ vairâk gan upurçju sevi, ne dzeloni, cenðoties tam atbrîvot ceïu, durot adatu pa dzeloòa lîniju. Adatu no sâkuma dezinficçju ar to paðu odekolonu. No tâdas durstîðanas âda nedaudz sapampa un dzelonis gandrîz pilnîbâ pazuda âdâ. Iespçjams ka tâdçjâdi to iegrûdu vçl dziïâk. Beizot ar adatas galu izdevâs to dabût nedaudz virs âdas. Labi ka sâkumâ tam bija tâds kâ paresninâjums. Tâ zaudçðana varçtu padarît neiespçjamu izrauðanu, tâpçc centos to netraumçt ar adatas galu. Nolçmu riskçt. Adatu novietoju aiz paresninâjuma, neiedurot tajâ, piespiedu dzeloni pie âdas un vilku gar âdu. Ârâ bija, ar skaòu "tik".

Reka gan kâ tâda mietpilsone. Nesmîdini tautu. Odu nositot arî tik pat labi var inficçties. Labi, ja nav pieredzes, ne pârliecîbas un rokas lîkas, tad varbût labâk to uzticçt ârstam. Bet nedomâju ka arî ârstiem izdodas perfekti izraut visas çrces.

Ja çrce inficçta, tad cik liela nozîme ir tâs perfektai izrauðanai? Vai tad infekcija tâpat nenonâk organismâ caur tâs snuíi?

Ðî nav ne pirmâ ne domâju arî pçdçjâ çrce, kuru izrauju. Esmu râvis jau kâdas 5-7. Domâju svarîgi ir to laikus pamanît, kamçr vçl nav kârtîgi piesûkusies, tad vieglâk izraut. Pret encefalîtu vispâr esmu potçjies, tiesa, ar sen iztecçjuðu termiòu.

*** "Vislabâk izrauto çrci ir sadedzinât, protams, ja to netaisies nest pârbaudei..."

Vai tâ nav kâda mâòticîba? Podâ iekðâ un ûdeni virsû, kur problçma?!
Dzelonis diemþçl kaut kur aizleca. Grîdu gan kârtîgi izslaucîju, kur tas visticamâk arî bija. Negribçtos vçlreiz uzdurties uz tâ paða dzeloòa :)
bruute
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 04:20
Nu paga paga, ir jau labi, ka esi baigais varonis, un viss izdevâs. BET, ja tava pote sen ir iztecçjusi, tad nu gan tu izvilki çrci un tagad gaidîsi kas nu bûs, neejot to pârbaudît un neejot steidzîgi pârbaudîties pats? Vot ekstrçmists.
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 04:28
labi, ka Tev taa eerce uz kaajas bija.. iedomaajos, cik detalizeets un incants buutu Tavu darbiibu apraksts, ja tas kukains buutu kaadaa intiimaakaa vietaa.. :)

eerces izdabuusanas proceduuraa, cik saprotu, ir biistami vinu saspiest vai smaceet, jo tad sii atvemj, un ir iespeeja tikt pie laima slimiibas.. taadeel, manupraat, ir labaak veersties pie zinosa vilceeja..
Reka
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 05:18
Zuti

Odi nepârnçsâ encefalîtu un LAIMA slimîbu!!!!!!!
Tava veselîba, pats arî izlem kâ rîkoties!!!!!!!
Nesaprotu tikai cilvçku vieglprâtîbu........kad saíersi kko tad bûs par vçlu!!!
zutis
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 05:48
Reka, nu labi, par odiem neko nezinu (lai gan ðaubos ka tie nekad neko bîstamu nepârnçsâ). Nedaudz palasîjos erces.lv. Tur tieði iesaka çrces òemt nost paðiem, tikai svarîgi to ir darît pçc iespçjas âtrâk. Tavs ieteikums vçrsties pie speciâlista var bût galîgi garâm, çrce pa to laiku jau var paspçt inficçt. Skat:
http://www.erces.lv/forum2/topic.php?id=15:526 un http://www.erces.lv/lv/profilakse.htm

Visâdas saslimðanas jau var gadîties, bet ko es noteikti negribu, tas ir saslimt ar hipohondriju :) Tas gan ir briesmîgi!
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 06:25
Hmm? Zuti, lasot par tavu ciinju ar eerces "dzeloni" jaasecina ka hipohondrija jau ir pieklauveejusi pie tavaam durviim... :)
bruute
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 06:28
zutis
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 07:32
Es speciâli aiz gara laika rakstîju visu ïoti detalizçti, lai Jums bûtu interesantâk lasît :)
Cigaars
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 10:12
Man lîdzîgi bija. Pat nebiju potçjies. Lai cik akurâti un lçnâm ar diegu to çrci vilku, vienalga palika âdâ gabals no tâs. Paòçmu spicu nazi, iedûru blakus çrces atlikumam un ar nelielu gaïas gabalu izèakarçju ârâ.
Re: Çrces dzelonis
21.05.2007 22:08
pilniigi zeel, ka ne cigaaram, ne zutim negadiijaas to eerci noriit.. vo tad tik buutu med forumam atbilstoss krutais aaraaizcakareesanas pastaasts.. :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 9?
Ziņa: