ASINS NODOÐANA

Aizsāka serea 

ASINS NODOÐANA
09.06.2007 14:57
Vai daudzi no Jums ir nodevuði asinis? Vai ir gadîjies noìîbt? Kur esat bijuði nodot? Vai ir vçlme darît to atkârtoti? Tie, kas nodod asinis regulâri, vai nerodas atkarîba no asins nolaiðanas?
to serea
Re: ASINS NODOÐANA
09.06.2007 18:19
Pçdçjie divi jautâjumi liecina par to, ka esi pamatîgu stereotipu varâ.
eila
Re: ASINS NODOÐANA
10.06.2007 19:44
Nu biju nodot gan Donoru centra, gan uz darbu viòi pie mums atbrauca. Nebiju noìîbusi, kaut arî vienmçr no tâ mazliet bail. Nekâdas atkarîbas nav, nonodu atkârtoti, jo visu laiku saka, ka asinu trûkst, nu tâpçc man ir doma, ja nu kadam patieðâm reâli palîdzçðu.
Re: ASINS NODOÐANA
10.06.2007 20:21
pçdçjâ laikâ nodot nav sanâcis - mazliet mazasinîba... :(
vispâr nodevu tikko palika 18mit gadi, ik pa 4 mçneðiem, regulâri. sajûtas pçc tam super - kâ pçc labi padarîta darbiòa, kad varçðu - nodoðu atkal.

_____________________________________________

Pareizs uzturs, diçta un sports - jauna lapa sievietçm!
Re: ASINS NODOÐANA
11.06.2007 09:45
Ne jau stereotipu varâ esmu! Ir dzirdçtas daþâdas lietas. Pati arî esmu nodevusi! Un atkârtoðu atkal un atkal, jo pçc tam ir fantastiska sajûta, tîri paðsajûta. Un tas sâk biedçt. Jo daudzi cilvçki, kas ir aizrâvuðies ar asins nodoðanu, beigu beigâs izjût to kâ atkarîbu.
Re: ASINS NODOÐANA
11.06.2007 09:52
Esmu "jauniòâ" ðajâ sfçrâ - sâku nodot tikai pirms pusgada. Nodotas tikai divas reizes - pirmajâ reizç biju sevi tâ sabiedejusi, ka vienu brîdi likâs, ka sirds tâ jocîgi raustâs un asinis tecçja nosacîti lçni. Vienvârdsakot pati ar savu kreníi padarîju procesu nedaudz nepatîkamu. Kaut gan gandarîjuma sajûta, kas pâròem pçc tam atsvçra 100%. Otreiz biju burtiski pirms nedçïas, tâ kâ procedûra zinâma, baiïu nekâdu, darbinieku attieksme VADC izcili atsaucîga (un ir arî saprotams kâpçc - donoru tur TIEÐÂM trûkst un katrs ir zelta vçrtç, kas atnâcis) - ne reiba, ne sirds "streikoja", arî pçc tam uzreiz mierîgi varçju darboties - nebija ne sagurums, ne nespçks, drîzâk gluþi pretçji jutos enerìijas pârpilna un varçju dinamiski izmantot divas darba likumdoðanâ noteiktâs brîvdienas.
Ir jâiet nodot asinis, ja vien veselîba to ïauj. Tu nezini, kam tâs asinis bûs vajadzîgas. Tagad tev viòas ir, un turklât nosacîti lieki tie 500ml, ko vari bez jebkâdâ veselîbas kaitçjuma atdot. Bet, kas zin, varbût pçc mçneða tfu,tfu,tfu kâdam tuviniekam vai, nedod Dievs, paðam bûs vajadzîga asins pârlieðana - un tad labi vien bûs, ka bûsi ðîs savas "ðobrîd nevajadzîgâs" asinis, kad varçji "deponçt" asins bankâ. Tâ rodas pievienotâ vçrtîba. Jo man ðobrîd ðie 500ml neietekmç manus dzîvîbas procesus, bet kâdam tie savukârt ir izðíiroðie, lai cînîties par savu dzîvîbu. Man ir gandarîjums, ka manas asinis ðobrîd var izmantot tie, kuriem tas ir dzîvîbas jautâjums. Nonâkot nelaimç ar naudu var nopirkt dârgas zâles, iedot dakterkungam aploksnç, bet, lai cik tu biezs nebûtu, ja tajâ brîdî, kad tevi liks raaminâcijâ uz galda, nebûs pieejamas asinis, diez vai naudiòa daudz ko lîdzçs.
Re: ASINS NODOÐANA
11.06.2007 10:04
serea: jâ, jo pie "labdarîbas" un labiem darbiem var pierast. Tâs tantiòas, kas sâk barot pamestus dzîvnieciòus pagalmâ, viòâm ir grûti to pârtraukt. Tie, kas vairâk kârt ir zvanîjuði uz labdarîbas terlefoniem, lai atstâtu savu latiòu, kâdam, kuram nepiecieðama operâcija, visticamâk, ja iespçjas to ïaus, darîs to atkal. Bet te var runât vienîgi par emocionâlu atkarîbu, cik zinu nekâda sakara ar fizisku atkarîbu (nakomâna lomkas vai alkaholiía trîcoðas rokas). Un vai tad tas ir slikti? Pasaki, kâds ïaunums tev var rasties no ðâdas atkarîbas? Cilvçki labprât kïûst emocionâli atkarîgi no lietâm, kas viòiem sagâdâ gandarîjumu - mîïotâ hobija vai vaïasprieka utt. Lîdz ko tas tev vairs nesagâdâs gandarîjumu, tu to vairs nedarîsi.
Bet par kaut kâdu fizisku atkarîbu - izrunâju ðo jautâjumu ar saviem radiniekiem, padomjlaika goda donoriem ar 30 gadu stâþu - nekad neesot bijis tâ, ka organisms prasîjis - "ej un nodod, savâdâk bûs lomkas vai uzaugs trîs ragi pierç pakaïâ" - tâ regulârâ ieðana bijusi vienîgi kâ tâda sirdsapziòâ izstrâdâta tradîcija un rituâls, apziòa, ka tas ir nepiecieðams sabiedrîbai (tajâ skaitâ paðam).
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 16?
Ziņa: