rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu

Aizsāka bubuliene 

Sveicinâti!
Es mokos ar tâdu poroblçmu kâ konstanta treknuma garða rîklç. Nekad neko tâdu neesmu piedzîvojusi. Tâda sajûta, it ka kaut kas ïoti trekns apçsts un tie tauki/treknums pielipis pie rîkles ... vai pat varçtu teikt - iedzerta eïïa...brrr! Ja padzerâs (vienalga ko), sajûta vçl riebîgâka paliek.
Pagâjuðo nedçïu izslimoju ar gripu + strtainu rîkles iekaisumu. Tagad vçl joprojâm no rîtiem pamostos ar sâpçm, bet dziïâk rîklç...bet pa dienu tas pâriet. Vçl "sanâk spïaudîties" ar sabiezçjuðiem brûniem gïotainiem izdalîjumiem...
Te pie ârsta "pieòemts" iet tikai galîgâ mirðanas gadîjumâ. Pagâjuðo nedçï, kad aizgâju ar sûdzîbâm par sâpem un aplikumiem rîklç + temperatûra 38.5... dakterîte uz mani skatîjâs ar sejas izteiksmi "nu, ko tu te atnâci, Tev jau tikai kakls sâp" ...cik gudra iegâju kabinetâ, tik gudra (un ïoti âtri) izgâju no tâ ar ieteikumu turpinât lietot ibobrufçnu, daudz gulçt un lietot daudz ðíidruma.. Uhhh!
Tagad mazliet baiïojos - vai tâ "neparastâ" garða rîklç un "spïaudâmais materiâls" nav kâda komplikâcija... vai tas ir tikai - gripas nobeiguma stadija?
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:00
bumbuliene,
nu un ko tik ipasu Tu gribeji sagaidit no UK veselibas aprupes sistemas? :)

Visur ta ir vairak vai mazak lidziga, ne ar ko ipasi nav labaka par Latvijas aprupi, vienigais, ka par recepsu zalem maksa ir savadak organizeta un dazas zales ir bezmaksas, piem. orala kontracepija. Mani vienmer ir sajusminajis tas uzskats, ka visur citur veselibas aprupes sistema ir labaka, vienigi Latvija viss ir drausmigi slikti. Tikai tad, kad cilveks nonak saskare ar citas valsts veselibas aprupi, saprot, ka Latvija patiesiba situacija nav nemaz tik slikta...

nevar teikt, ka UK pie arsta iet tikai tad, kad mirst nost, ja parzina sistemu, var dabut diezgan labu aprupi. Nu un UK arstes ieteikums visa visuma jau ir pareizs. Vienigais, ko vel varetu izdarit, ir paskatities, kas notiek kakla un varbut panemt uzsejumu mikrobiologiskai testesanai.

Visdrizak, ka pec ta strutaina rikles iekaisuma kads strutu pereklis ir vel palicis, kas rada to jocigo garsu un brunganas glotas, kuru krasa varetu but no asinu piejaukuma.

Ka Tu juties tagad? Vai vel ir temperatura un sapes kakla? Nevajag nobities no tadas arsta attieksmes, tas ir pilnigi normali, ta lielaka dala UK Gim.arstu izturas pret pacientiem, neatkarigi no imigracijas statusa. Vajag but uzstajigam un zinat, ko gribi, un tiesa teksta pieprasit to, ko Tev vajag. Citadi, diemzel, nekas labs nesanaks.
Ja Tev ir sudzibas, kas Tevi uztrauc, ej velreiz, un prasi visu, kas Tevi interese, nelaujies sabaidities :). paprasi, lai vina apskata Tavu kaklu un paskaidro, kapec Tev ir tada jociga garsa, vai Tev nav kads abscess rikle (vini to sauc par "quinsy", izruna "kvinzii"), vai Tev vajaglietot antibiotika u.t.t.
Labu veiksmi!
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:32
Vairâk izklausâs pçc reklâmas un antireklâmas.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:36
reklamas kam, strawberry?
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:38
Latvijas medicînai.
Es esmu runâjusies ar UK vietçjiem iedzîvotâjiem, visâdâ ziòâ ârsti ir pieejami un par attieksmi neesmu neko sliktu dzirdçjusi. Varbût iebraucçjiem grûtâk noorientçties.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:47
nu, ar runasanu jau talu netiksi, strawberry, jo ipasi ja nem vera vietejo UK iedzivotaju psihologiskas un audzinasanas ipatnibas :). mana pieredze ir ne tikai runasana :). Arsti ir pieejami, kaut gan biezi ir jagaida lielakas vai mazakas rindas, un attieksme ir pieklajiga, bet jabut uzstajigam un jazina savas vajadzibas un tiesibas.
Un Latvijas medicina nav nekas slikts un briesmigs, ipasi lielas atskiribas jau nav.
Pret iebraucejiem tiesam nav savadaka attieksme, vienigais, kas var traucet, ir valodas barjera, bet tad ir iespeja dabut tulku.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 20:58
Diemþçl, kad nâkas saskarties savu veselîbas problçmu dçï, ir diezgan briesmîgi:( Patiesîbâ tâ ir katastrofa.
Un ja vçl paklausâs , cik bçrni vienkârði tiek atstâti nomirðanai, jo te konkrçtas operâcijas neveic (vai ârstçðana neefektîva).
Ja tu esi mediíis/e, tad , iespçjams, tu to visu redzi no citas puses, bet tâdam ierindas pilsonim ar veselîbas problçmâm, un ja viòam vçl nav izglîtîbas, lai saprastu, kas par izmeklçjumiem bûtu vajadzîgi, grûtîbas atgût vai kaut cik uzturçt veselîbu ir lielas.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 21:19
ari UK neveic visas operacijas un izmeklejumus, tiesi tadas pasas problemas, ka Latvija. Piem. - veza slimnieka arstesana uzsaksanas atrums un izveletie medikamenti ir atkarigi no pacienta dzivesvietas (veselibas aprupes tresta ("trust") pieejama naudas daudzuma), lai tiktu UZNEMTS zobarstniecibas RINDA (!), dazas pilsetas jagaida 18 menesi, lai tiktu pie specialista, atkal jagaida vairaki menesi rinda, uz operaciju reizem ir rinda, lai tiktu uznemts rinda (!), pie gimenes arsta reizem nevar tikt vairak ka nedelu, arkartas gadijuma pienems loti kvalificeta masa, kas var izrakstit arkartas gadijuma zales, vina izlems, vai vajag tev arsta konsultaciju, vai ne. Par rindam slimnicas uznemsana labak nerunasi, viens no valdibas izvirzitajiem merkiem ir - lai pacientam uznemsana nebutu jagaida ilgak par 4 stundam :). Protams, pastav iespeja izveleties privatu veselibas aprupi, bet tad tas maksas visu tavu naudu... Piem. privats zobarsts tikai par to, ka apskatas zobu un pilnigi neko citu nedara, noples 40 LS. Ne par velti UK ir loti daudzi ta sauktie medicinas turisti, kas izvelas austrumeiropas piedavatos medicinas pakalpojumus. Ta ka es negribetu Tev, strawberry, piekrist, ka stavoklis ir katastrofals Latvija, vismaz salidzinot ar UK. Pilnigi visas valstis ir problemas ar valsts apmaksato velselibas aprupi, bet Latvija nav ta sliktaka!
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 21:33
Hmm, es neesmu tik trakas lietas par UK dzirdçjusi.
Bet labâk jau bûtu nelîdzinâties slktâkajiem.
Labâk pasaki, kur Rîgâ var konsultçties pie LABA(uzsveru) endokrinologa, kaut par maksu, bet negaidot pusotru mçnesi.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 21:50
nu ja, tie tadi ekstremi piemeri, bet ta, diemzel, ir realitate.
Pilnigi piekritu, ka labak nelidzinaties sliktakajam piemeram, un viens no pirmajiem nosacijumiem ir censties saskatit labo, nevis gausties, ka viss ir slikti. Redz, ari tie UK iedzivotaji, ar kuriem Tu runaji, neatzistas, ka vinu veselibas aprupe nav ta idealaka :)...

Runajot par LABU endokrinologu, nevaresu neko ieteikt, jo man nav tik lielas pieredzes endokrinologija. Otrkart, tas, kas vienam liekas labs, otram liksies pilnigi garam, nevajag meklet arstu, ko citi uzskata par labu, bet to, ar kuru Tev izveidojas labs kontakts, un to var atrast tikai ar ta saukto meginajumu-kludu metodi. Man pagaja gadi, kamer atradu arstu, kas man liekas labs... Bet novelu veiksmi un izturibu (ta bus vajadziga:)) meklejumos!
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 22:01
Uz manu zinâmo labo ir jâgaida 2 mçneði. Nu ko, gaidu:)
Laikam jau sauklis, ja kaut kas , tad nevilcinieties, bet dodieties pie ârsta, vairs nav spçkâ?
Nu bet nekas, likðu kâpostlapu pa to laiku uz sava vairogdziedzera, gan jau bûs OK. Pie dziednieces arî jau biju, pie tâs tikai nedçïa bija jâgaida, viss notiek.
UK jau viòi tur arî òemas ar netradicionâlo medicînu, vai nu tradicionâlâ bezspçcîga, vai tieðâm lçtâk sanâk?
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 22:10
strawberry - vari doties uz Veselîbas centru - 4,ja turienes endokrinologs tev ir pa prâtam.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 22:18
Nav, es tur reiz biju. Tas bija vienkârði sviests:( Tas gan bija pirms gadiem 7, nezinu, vai ir tâ pati.
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 22:23
ir speka, bet ne vienmer ir realizejams.
ar netradicionalo medicinu UK saprot homeopatiju, kinas medicinu, akupunkturu, adatu terapiju, uztura bagtinatajus. parasti tie nav dziednieki. Nevis, ka tradicionala ir bezspeciga, bet cilveki velas pameginat kko citu, bet letak gan nesanak. Bet dziednieki gan nav ta popularaka izvele UK...
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
15.06.2007 22:32
strawberry, tagad tur ir pavisam cita daktere.
Man patîk endokrinologs Diagnostikas centrâ
Paldies hmm... par izsmeljosho informaciju un viedokli!
Paaugstinaata T man jau sen vairs nanv, bet riikle mazliet atgaadinaaja par sevi nedeeljas nogalee. Bet, pielietojot "vecmaminju" metodi - kaa mana maasa saka - skalojot rikli ar salsudenu un karsejot pedas pirms guleetieshanas, liekas ka buus viss vairak vai mazaak ievirziijies savas vietaas :) Taas pretiigaas garshas riiklee vairs nav un riit ar nekas netraucee.

Bet pierakstishanas sistema pie arstiem man joprojam paliek negativais temats. Ir dzirdeti daudzi nostasti par nenormali ilgu gaidishanu, sevishkji kaa jau tika minets - pie zobarsta - ka pat pacients izveelas braukt uz Kjinu, lai salabotu saposhu zobu, neka sagaidiit savu rindu te...

Domaaju, ka visur ir savi trukumi un priekshrocibas, bet tas ka "visas" slimibas arste ar paracitoamolu vai ibobrufenu vai citam pretsapju tabletem man nav pienjemami!
Japiekrit, hmm - "UK iedzivotaju psihologiskas un audzinasanas ipatnibas", iepejams, manu skatijumu un sava veida nedroshibu giriesties pie arsta ir ietekmejushas visvairak.
nu mîlîði arsâ pie dr MAÞECKAS jâgaida rindâ lîdz 25 augustam,tâ kâ
bumbuliene,

tiem ibuprofenam un paracetamolam jau ne tikai pretsapju, bet ari preriekaisuma efekts ir! Ta ka diezgan daudz slimibas var aparstet. Bet, ka jau teicu, jabut loti uzstajigam un neatlaidigam. Un nekada gadijuma nav jabut nedrosam, vienkarsi japrasa visi neskaidrie jautajumi...

Jasaprot UK gim arstu darba stils - Tu atnac ar savu problemu, bet arsts nav isti parliecinats, ko ar Tevi darit, izraksta ibuprofenu, varbut nozime kadas analizes un paludz atnakt pec, teiksim, nedelas atkal. Pa to laiku, arsts sazvanas ar specialistiem, noskaidro, ko ar Tevi darit talak. Kad Tu atnac pec nedelas, arsts jau ir savacis vajadzigo info un var gari un plasi izrunaties par visiem Tevi interesejosajiem jautajumiem. Ta loti biezi notiek gimenes arsta darbs UK. Ta ka nevajag sabaidities!

Bet par zobarstiem ta ir taisniba - ja nav pieraksta pie valsts zobarsta, tad letak un atrak ir aizlidot lidz Latvijai un salabot zobu.
hmm - es arii domaaju liidziigi kaa tu, ka nu ne jau tikai pie mums ir baigaakaa bedre veseliibas apruupes sisteemaa, gan jau, ka liela dalja valstu izliekas, ka viss ir baigi ok... bet tad man gadijaas aarsteeties divaas slimniicaas Austrijaa... un nu vai zinies ko - pie mums ir taaaada bedre un taadi padomju laiki, ka veel peec 100 gadiem nekas uz labo pusi nemainiisies. pietam paskaties kaut vai uz situaaciju Igaunijaa (dalja radinieku tur dziivo)... visa veseliibas apruupe ir digitalizeeta. tev nevajag staipiit analiizes vai rentgenus no viena kabineta uz otru, kur nu veel uz citu slimniicu - viss ir saklasificeets datoraa un piesaistiits katram pacientam, aarsti ar videokonferenchu paliidziibu var konsulteeties ar citaam slimniicaam (piemeram Tartu universitates slimnicu), utt. super vienkarshi!
Re: rîkle+ðoks par L-Britânijas veselîbas aprûpes sistçmu
20.06.2007 15:37
Austrija ir bagata valsts, vini pat dazos lauku ciematinos ir visus vietejos nododklus atcelusi, jo nav vajadziga nauda, viss jau sakartots... Bez tam, ta valsts nav atverta imigrantiem, lidz ar to vieglak savu saimniecibu planot un uzturet kartiba. Vai ta Tu, huhuuu, valsts slimnica arstejies?

Bet, runajot par Igauniju, man ar skaudiba piemetas... Vini kka tur ta loti aktivi darbojas, lidzeklus piesaista visadiem projektiem, naudinu pelna... Bet te, Latvija, reizem parnem sajuta, ka lidzko esi kautko sasniedzis, ta galva nost, lai lielajiem cilvekiem pa kajam nemaisies...
Bet, vienalga, es domaju, ka Latvija medicina nav ta sliktaka!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 22?
Ziņa: