Psihoterapeiti

Aizsāka Pingvins 

Pingvins
Psihoterapeiti
18.07.2007 14:22
Labdien

Nevaru izvçlçties psihoterapeitu, bet kâds no Jums noteikti zinâs, kuru ieteikt, kuru varbût labâk nç:

Monta Vasiïevska
Arkâdijs Pancs
Ilze Lâce
varbût varat kâdu ieteikt Rîgas centrâ vçlams?

Paldies
kâ atrast
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 15:06
Vecs citâts:
================================================================
sac ar www.psihoterapija.lv -- Latvijas Psihoterapeitu Registrs.
Tur ir pamatinfo. Par daziem - papildinfo.

Ieklausies savas sajutas.
Apskati sarakstu.
Velreiz ieklausies savas sajutas.
Izvelies pirmo terapeitu, piezvani.
Velreiz ieklausies savas sajutas. (ari tad, ja necel)
utt.
Ja atbild - ieklausies savas sajutas.
Uzdod visus interesejoðos jautajumus (varbut pirms tam ir verts tos uzrakstit uz lapinas - cena, vieta, pieredze, darba specifika, metodes, ilgums, laiks, utt.)
Sanemsi atbildi - velreiz ieklausies savas sajutas.
Piezvani citam. Atkal ieklausies.
Aizej uz pirmo tikðanos - sajuti - ka juties?
Sirds (dvesele/sirdsapzina) pateiks priekshða, nekludigi.

Beigu gala, katrs sanem tadu terapeitu, kadu ir pelnijis - (kurð ir visatbilsotðakais).

Pirmaja sesijaa drosði pasaki, ka esi atnakusi apskatities - vai deres. Izvertet. Sajust. (tobiðs ieklausities savas sajutas) Pirmas sesijas beigas vari vienoties par nakosðo tikðanos, vai ari - teikt, ka aiziesi padomat, un varbut piezvanisi (ja izdomasi).
Rekinies, ka par pirmo sesiju ari bus jamaksa - jo terapeits savu laiku ir ieguldijis.

Nu taa aptuveni
=====================================================================
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 15:20
Pancs gudrs, buus arii daargs.

Veel ir liste www.psihe.lv

"Kaa atrast" ieteikums ir sapraatiigs, piekriitu, jo ir jaabuut personiskai saderiibai. To var konstateet tikai pats.
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 15:43
Runcene, kurð tad no psihoterapeitiem tagad ir lçts?

Piekrîtu izteiktajai domai, ka katram ir jâmeklç savs speciâlists, jo tas, kurð derçs un bûs labs vienam, var nederçt otram.
Es arî izvçlçjos psihoterapeitu no saraksta, bet diemþçl îsti labs personisks kontakts ar viòu man neizveidojâs. Tâ kâ jâbût gatavam, ka ne vienmçr ar pirmo reizi trâpîsi uz îsto...
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 15:51
Nezinu kaada Vasiljevska kaa terapeits, bet kaa cilveeks ljoti jauka...
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 15:53
Es savâ laikâ apstâjos tikai pie 4. ps.t. Un tas bija îsti "mans".
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 20:08
Ja vispâr izvçlas kâdu speciâlistu, tad vajag izvçlçties ðajâ jomâ paðu gudrâko. Citâdi nav vçrts.
Re: Psihoterapeiti
18.07.2007 22:30
strawberry, a ka var izmerit gudribu?
jaizvelas ir piemerotakais,ar gudribu tam nav nekada sakara. Tas, kas bus piemerots, liksies ari visgudrakais.
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 10:57
Hmm, gudrîbu var sajust ar cilvçku runâjoties. Jebkuram speciâlistam ir jâbût GUDRAM. Nav daudz tâdu, kas savâ lauciòâ tieðâm ir speciâlisti. Saderîba ir sekundârs faktors. Nu ko gan var iesâkt ar tâdu psihoterapeitu (ârstu, frizieri, ðoferi utt), ar kuru gan ir dvçseles saderîba, bet kurð savâ lauciòâ ir diletants?
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 12:10
Njâ, es arî gribçtu redzçt sarakstu, kur Latvijas psihoterapeiti sarindoti pçc gudrîbas pakâpes... :)
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 12:16
he, es arî gribçtu. Un citus ârstus arî. Tad vismaz zinâtu, ka neaiziesi pie kâda dunduka:)
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 15:35
Str., es shaubos, vai Tev un jebkuram citam cilvim var izveidoties dveeseles saderiiba ar cilveeku, ja Tu juuti, ka jams ir diletants...

Bet tajaa pashaa laikaa tas pats pst., kas dazham labam nepatiik, kaadam citam pat ljoti patiik, jo nemaz neshkjiet diletants.
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 17:29
Runcene, runa jau nav par to, kas ÐÍIET, runa ir par to, kas IR. Lîdz kaut kâdam brîdim saderîba var palîdzçt, es ticu, bet tas laikam ir tik klîniskos gadîjumos, ja cilvçkam ir grûti ar citiem kontaktçties. Bet, ja cilvçkam ir jârisina konkrçta problçma- risinât palîdzçtâjam ir jâbût gudram.
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 17:33
a kaa Tu uzreiz taa vari pateikt -- IR vai Tev SKJIET? peec kaadiem kriteerijiem? Objektiivas patiesiibas kaa filozofiskas kategorijas tachu nav.
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 17:44
Diemþçl nevaru noteikt:( Bet tas bûtu bûtiski. Es to iedomâjos arî apmeklçjot ârstus. Es ïoti daudz neesmu darîjusi no tâ, kas man ticis ieteikts, un mana izvçle ir bijusi pareizâ. Bet tagad atkal stâvu izvçles priekðâ...(tâpçc vienkârði savilku paralçles ar psihoterapeitiem)...Kâ lai zinu, pareizs ieteikums vai nç?...laikam jâklausa intuîcijai...
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 17:57
gluzhi manas domas
Re: Psihoterapeiti
19.07.2007 18:03
Nu es varçtu no savas pers.pieredzes ieteikt psihoterapeiti, kura ir gudra, sakarîga un jauks cilvçks. Ja vajag-rakstiet uz e-pastu.
sise
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 10:17
Siliòð
Batòa
Pancs
Briedis

Bet - katram der kas savs, tas jâpârbauda uz katra paða âdas! kas der vienam, neder citam. gan jau apstaigâsi vairâkus, lîdz atradîsi SAVÇJO :)
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 10:45
Viens no augstâkminçtajiem bija mançjais. Vçl aizvien atceros ar pateicîbu.
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 11:18
Divus no tiem esmu redzçjusi raidîjumâ "Ðeit un tagad". Batòa bija tâds ar apaïu vçderiòu (diez kâda psiholoìiska problçma tâ varçtu bût?:D) un visu laiku atkârtja vârdu "îstenîbâ", kamçr viena skatîtâja nenocietâs un pajautâja: "kas ir "îstenîba "? Siliòð toties aiz katra vârda iestarpinâja kaut ko lîdzigu ...eee.., pat mana pacietîba nespçtu izturçt tâdu naudas un laika izðíieðanu :-))))))))
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 11:46
Visa taa psihologu, psihoterapeitu lieta ir viens liels fufelis... es nesaku ka taa zinaatne kaa taada nepastaaveetu kas peeta cilveeka uzvediibu bet taa terapija pa lielaam naudaam un taa odiozitaate ap sho profesiju ir nu riktiigi uzpuusta...
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 12:50
...ja reâlâ palîdzîba bûtu adekvâta noplçstajam kâpostam un îstâ un vienîgâ meklçjumos patçrçtajam laikam...:)
zorga
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 13:25
Nu kâposts bija to vçrts, lai savestu mani kârtîbâ. Un nav jau visi arî baigi dârgie!
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 14:19
...sirdzçjs pats sevi saved kârtîbâ, nevis pûðïotâjs ar psihoterapeita smalko apzîmçjumu...Tev veicies...:)
kâds terapeits
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 16:21
Daþas lietas...
(ku, strawberry, madcynics)

Ir pçtîjumi par psihoterapijas efektivitâti. Visdaþâdâkie. Ilgu laiku galvenais râdîtâjs bija klienta paðsajûta pçc terapijas, kas protams, tika kritizçts kâ pârlieku subjektîvs esam. Tika meklçti citi râdîtâji - raþîgums darbâ, atgrieðanos skaits policijas redzeslokâ, tuvinieku reporti - bet rezultâti joprojâm turpina râdît, ka vairumâ gadîjumu psihoterapija palîdz. Protams, arî ðos var apðaubît. Tad visubeidzot mûsdienâs ir parâdîjuðâs jaunas metodes - datortomogrâfija, pozitronu emisija, kodolmagnçtiskâ rezonanse (ðíiet, LV ir tikai pirmâ) - tas deva iespçju pçtît kaut ko pavisam taustâmu - aplûkot galvas smadzeòu darbîbu pirms/pçc terapijas, arî terapijas laikâ. Un, arî ðie pçtîjumi uzrâda, ka psihoterapijai ir rezultâti. Resp. - psihoterapijas rezultâtâ notiek pamanâmas izmaiòas galvas smadzençs. (Tas bûtu tik daudz par to, ir vai nav psihoterapija fufelis...)

Nâkoðais - protams, jautâjums ir par to, kas tieði psihoterapijâ ir tas, kas veicina ðîs izmaiòas klientâ. Strawberry, tomçr - Tev nav taisnîba - tâ nav psihoterapeita gudrîba, bet gan attiecîbas starp klientu un terapeitu. Psihoterapeita gudrîba, metode, zinâðanas, utt - tas viss ir sekundârs (lai neteiktu, ka ternârs, vai vçl zemâkas kârtas) faktors. Primârais tomçr - ir un paliek attiecîbas.

Un pçdçjais - par to, ka paðam viss ir jâdara. (madcynics) Ja vçlaties, varat salîdzinât psihoterapiju ar trenniòiem vai mâcîðanos - trenneris pats nesvîst - svîst sportists. Trenneris tikai saka, kas un kâ bûtu jâdara. Bet muskuïi sâp sportistam. Analoìiski bûtu iespçjams teikt - sportists pats ir visu izdarîjis, un tâ ir patiesîba. (Bet tâ nav visa patiesîba.) Vçl kas ir interesanti - rezultâtâ arî zelta medaïu saòem sportists - ne trenneris.

Vai tas ir samaksâtâs naudas vçrts? Terapijas beigâs, uzdodot ðo jautâjumu klientam - bieþi pirmâ emocija ir izbrîns - "oho - cik daudz esmu samaksâjis" - un pçc tam - "bet jâ, tas bija tâ vçrts - patiesîbâ tas ir vçrts daudz vairâk"...
mad sajûsmâ
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 17:28
...kâdam psihoterapeitam...:)

...mani sajûsmâ iesvçla saturîgâ un izsmeïoðâ atbilde par runèu Bazilio un lapsu Aliðu labvçlîgo ietekmi uz lumpenizçtajiem prâtiem...un kur nu vçl zinâtniski formulçti aizmatu pievilkumi...un izteicieni...nu kaut vai - tuvinieku reports...es no prieka pat apraudâjos...

...atkârtoties negribas...jau te pirms laika izteicu savas nievas par vairâkuma psihoterapjas adeptu teicami nostâdîto kreks - feks - peks, tâpçc neatkârtoðos...ja ir vçlme, izcel laukâ...:)
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 17:36
...un vismazâk man mçìinât iestâstît par lata dçstîðanu...:)
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 18:23
Terapeit- prast veidot attiecîbas arî ir gudrîba. Un tâ nesastâv tikai no grâmâtâs iegûstamajâm gudrîbâm un uzcîtîbas skolas solâ. Tâ ir visa kâ sintçze: gan gudrîbas, gan pasaules uztveres, gan paðdisciplînas, gan intuîcijas... Runa par to, ka jâatrod piemçrots attiecîbu ziòâ, ir pirmâ pazîme, ka ðîs gudrîbas nav.
Tavs piemçrs par treneriem- viòu gudrîba ir ïoti no svara, kâdus panâkumus gûs audzçknis. Ne velti ir treneri, kuru audzçkòi cits pçc cita gûst panâkumus, bet ir, kam ne ar vienu neizdodas kaut ko sasniegt
Re: Psihoterapeiti
20.07.2007 18:25
...strwbry - teicami..:)
kâds terapeits
Re: Psihoterapeiti
21.07.2007 10:28
nav vçrts...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 6?
Ziņa: