man atklâta neârstçjama slimîba

Aizsāka rolanda 

rolanda
man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 09:46
man uzstâdîja diagnozi,par neârstçjamu deòeneratîvu nervu saslimðanu
pagaidâm man izmiòas kustîbu koordinâcijâ,runâ,gaitâ,domâðanâ ir nelielas un nav pamanâmas.....
darbaspçjas neesu zaudçjusi,bet prognozes tâdas ka 4-5-6 gadu laikâ tas var notikt
precçjusies esmu 15 gadus,bçrni palieli
pagaidâm nesaku ne vecâkiem,ne vîram,ne bçrniem
ko man darît.................
raudu pa naktîm kamçr visi guï,nevaru nevienam pagaidâm savas sajûtas stâstît(diagnoze uzstâdîta 1 mçnesi atpakaï)
saprotiet un nav variantu.....nav variantu
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 10:07
Rolanda, tâ nekad nav, ka nav variantu. Varbût, ka slimîbu nevar ârstçt un tâ progresçs (bet ir ïoti daudz cilvçku ar hroniskâm kâitçm un tâs palçnâm progresç), bet, iespçjams, ka ir alternatîvas metodes, ar kurâm var mçìinât slimîbas progresu apturçt. Sâc ar to, ka notici, ka tu pati arî spçj ietekmçt slimîbas gaitu un nepadodies!
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 10:19
rolanda - man arî ir neârstçjama slimîba un degunu nokârt ir pçdçjais, ko var darît - cînos, meklçju alternatîvas, sazinos ar tiem, kam tâda pati diagnoze caur i-netu, katrs var dot savu padomu, kâ viòð cînâs. Galvenais pamaini domâðanu, attieksmi un tas jau ir pusceïð uz izdoðanos. Varbût uzrakstîsi man uz meilu, ja negribi publiskoties, kas par diagnozi?
rolanda
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 11:12
to sance
nesanâk,râdâs meils paslçpts
diagnoze-izkaisîtâ skleroze
ðodien galîgi slikti,nevaru trâpît ar peli tur kur vajag,pa telefonu atbildu galîgâs glupîbas,paðai es sev riebjos
gribas aizmigt un pamosties veselai,vai nepamosties
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 11:16
Rolanda, man pirms kâda laika kâds irâkietis iedeva sava drauga ârsta meila adresi, kas ârstç izkaisîto sklerozi ar kâda auga palîdzîbu. Viòð man atïâva dot ðo adresi visiem, kam nepiecieðama palîdzîba. Ja tevi tas interesç, es varu iedot ðo adresi- jâraksta angïu valodâ.
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 11:49
Rolanda
Uzraksti man uz fricuks@inbox.lv,varbût parunâsim - ir lieta, ko Tev varçðu ieteikt no netrad.medicînas. Man arî no sâkuma ârsti gribçja ðo diagnozi "pieðíirt". Ko Tev uzrâda galvas un muguras magnçtiskajâ rezonansç? Vai esi pie Dr.Mçtras? Cik Tev gadu?
rolanda
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
27.07.2007 12:48
paldies - rakstîðu
Annavannâkâpçc
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 08:09
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 08:17
Rolanda - slimiba nav arstejama, bet apstadinama gan, nevajag padoties, esmu diezgan tuvu Latvijas multiplas sklerozes asiociacijai un zinu ka ir lot idaudzi cilveki, kas ar zalem un apnemsanos ir apstadinajusi/ieverojami paleninajusi slimibas gaitu.dzive protams nav identiska tan kada bija pirms, bet galvenais seit ir nepadoties. Lai veicas.
rolanda
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 08:35
paldies visiem par labajiem vârdiem un uzmundrinâjumiem

mçìinâðu tikt posmam kâpçc tas notiek ar mani,kâpçc es utttt,tikt cauri pçc iespçjas âtrâk

sevis þçloðana- ðo posmu arî vajadzçtu saîsinât (bet ah cik grûti)

laikam jâíeras posmam-sakârtot lietas,mainît dienas reþîmu,ieviest blociòu pierakstiem,domât pozitîvi.....klât
es ar prâtu saprotu ka mana dzîve mainâs,dzîves ,darba ritms jâpakârto veselîbai un konkrçtâ brîþa paðsajûtâm,jo ir miríïi kad vispâr nesajûtu savu slimîbu
man liela problçma arî paðlaik ir sameklçt ârstu kuram pilnîbâ uzticos un kura rekomendâcijas bûtu o.k.mana ìimenes ârsta sâkumâ ar slimnîcas izrakstu nezinâja ko darît,izrakstîja rekomendçtâs zâles un viss
man arî protams nav pârliecîba vai tâs zâles ir labâkâs uttt,nu nav ,man kontakts,man arî ârstam kauns stâstît par niansçm mana rakstura un uzvedîbas izmâòâs,jo liekas viòu tas patiesîbâ neinteresç-ko es teikðu ziniet es eju pa ielu un ielas vidû aizmirstu kur gâju....vâks(man jau paðai tas liekas jokaini),vai piemçram ka daþu brîdi man liekas ka nepazîstu savu balsi(balss ta jau tâ pati tikai tembrs paliek tâds zems un tâds dobjð)jocîgi vai ne (un tad man liekas varbût es vienkârði to iedomâjos un patiesîbâ es esmu vesela bet traka)
savukârt slimnîcâ jutos pârâk apjukusi,pârâk nobijusies lai vispâr ko sakarîgu domâtu,protams slimnîcâ lietoju arî medikamentus citus ,no kuriem saprâts notrulinâs
jums liksies jocîgi,gulçji slimnîcâ bet tuvinieki neko nezina-jâ tâ ir visi domâ ka ârstçju muguras diska trûci (tâ man veca vaina vçl no skolas laikiem)
ðodien drûma diena un manas domas pagaidâm arî
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 08:45
Rolanda, tâdas parâdîbas, ka aizmirsti, kur ej, ka nepazîsti savu balsi, var radît arî uztraukums par savu veselîbu. No tâ kaut kâ vajag tikt vaïâ. Pazîstu cilvçkus (internetâ), kam diagnosticçta tâda pati kaite un, viòi pievçrðas daþâdâm garîgâm praksçm, kurâs ietilpst meditâcijas, lai atslogotu savu prâtu. Protams, uzmanîgi jâizvçlas, ko praktizçt, bet zinu, ka palîdz.
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 09:09
Rolanda, tieði tâ, kâ strawberry raksta.
Daudzas lietas Tu piedomâ klât. Apradîsi ar domu par savu slimîbu, atradîsi sakarîgu dakteri, nomierinâsies - tici man, ka daïa "simptomu" pazudîs.
Ir ïoti vienkârði dzîves piemçri. Draudzene manos gados (56) bieþi sûdzas, ka skleroze - aizmirst, neatceras u.t.t. Kad pajautâju, vai tad jaunîbâ tâ negadîjâs, tad saka, ka gadîjâs gan, tikai neakcentçja uzmanîbu. Pati neuztraucos par to, jo atceros jaunîbu un maniem jaunieðiem iet vçl trakâk:)))
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 09:25
Rolanda,

Varbuut Tev var paliidzeet komunikaacija ar cilveekiem, kam ir taada pati vaina? neturi sevii, jaa, var buut, ka ir gruuti atveerties, bet Tev tagad dziivee ir saacies laiks, kad vajadzees iemaaciities ljoti labi par sevi paruupeeties. arii par savaam dveeseliskajaam vajadziibaam.

Tavas kaites jomaa mediciina ir ljoti progreseejusi, ir daudz labaakas zaales nekaa bija agraak, arii aarsti ir zinoshaaki un gudraaki. shajaa jomaa Tu droshi uz vinjiem vari paljauties, bet tas, kas patlaban notiek Tev iekshaa -- par to buus jaaruupeejas Tev pashai. aarsti nebuus tie, no kaa gaidiit taadu atbalstu, kaadu Tu tagad veeleetos visaa pilniibaa. muusdienaas aarsti reti kad vairs iziet aarpus tehniskajaam mediciinas robezhaam -- zaales, izmekleejumi, taa ir vinju kompetence. taada ir situaacija, kas vienkaarshi jaapienjem.

paruupeeties par sevi -- tas nenoziimee, ka Tev jaabuut vienai ar savaam domaam. meklee sev atbalstu. ja Tu zini anglju valodu, tad multiplaas sklerozes (multiple sclerosis) pacientiem ir forumi internetaa, kur tikties un daliities tajaa, kas sakraajies uz sirds. tachu, ja pamekleesi, aatri vien taadus atradiisi arii Latvijaa. kaads jau buus iemaaciijies, kaa to visu pienjemt, un varees padaliities savaas atzinjaas.

un galu galaa -- Tava gjimene... kaapeec Tu sleep no vinjiem? tagad Tevi ir paarnjeemushas bailes, kas seehz Tavaa galvaa, bet bailes nav nekas fizisks, kas Tevi apdraud. droshi vien izklausiisies peec murdzinja, bet meegjini parunaat ar savaam baileem, lai taas dodas prom... un padomaa logjiski -- kas notiks, ja Tu izstaastiisi -- jaa, vinji visi paardziivos... un tad? ir normaali beedaaties, ja notiek kaut kas negaidiits un ne tik prieciigs... bet ieksheejs sastingums ir tas, kas nekaadi nepaliidzees. nedz fiziskajai veseliibai, nedz Tavai dveeselei, jo taas ir cieshi saistiitas lietas.
rolanda
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 09:35
ïoti traucç problçmas ar kustîbu koordinâciju,zûd lîdzsvara sajûta,rodas arî sajûta ka viss trîci un drebi
jâmçìina ar to sarast un nesatraukties par katru reiboni,pareizi jûs (alstere un zemenîte) rakstat
mazâk jâkoncentrçjas uz iekðçjâm sajûtâm vairâk jâtver pozitîvas izjûtas no ârpasaules
satraucos protams arî par darba kolçìu reakcijâm, jautâ jau ko es tâda bçdîga ,vai mâjâs labi utt,kâpçc es tâda lçnîga-pagaidâm norakstu uz muguras un galvassâpçm
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 09:37
Patiesîbâ ârsts ir tâds tehniskais instruktors, savas veselîbas menedþerim jâbût Tev paðai.
Es ðodien ieskatîjos ðajâ lapâ: www.dziedniece.lv
Var bût daþâdi uzskati par paðu dziednieci, bet viòas pieredze râda, kas ir tas, kas organismam palîdz. Organisma attîrîðana ir viena no iespçjâm, kas var izârstçt vai apturçt slimîbu.
Pozitîvâs izjûtas arî ir ïoti ïoti svarîgas.



Edited 2 time(s). Last edit at 30.07.2007 09:39 by strawberry.
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 09:41
Jolanta, saòemies un izrunâjies ar ìimeni. Visticamâk bûs liels atvieglojums. Loìiski jau bûtu arî darbâ padalîties ar savu bçdu, bet tas ïoti no darba vietas atkarîgs.
Savu depresiju ar visâm VD problçmâm neesmu slçpusi ne tuvajiem, ne darbâ. Tas ir vieglâk, nekâ straukties par to, vai tikai kâds kaut ko nemana. Palîdzîbu gan prasîju tikai kad, kad tas bija absolûti nepiecieðams, lai cilvçkus nemocîtu ar savâm problçmâm. Bet bija laiks, kad reizçm bija dçli jâlûdz aizvest mani pie klienta 2 kvartâlu attâlumâ;)
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 11:31
Piekrit Alsterei - gienei seit ir liels atslogs un atbalsts, ari tas kas, ka slep so fakt no gimenenes,rada papildus strsu, kas savukart saasina situacciju - rodas tads ka burvju loks.
rolanda.
iesaku gristies Latvijas Juras Medicinas Centra.
vinjie ir pagaidam vienigie ieksh LV kuriem ir ari nauda un zinoshi cilveki, kuri cinas ar tadu problemu ka tev. pec manas informacijas tas pagaidam ari ir bezmaksas.
rekur vis arsti http://www.ljmc.lv/ljmc/?ct=28967977
uzzvani uz kontaktos noradito tel. un piesakies. vinji 100% njems tevi pretii.

pa starpu kamer tiec liidz LJMC iesaku akupunkturu.
rolanda
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 13:07
tieðâm paldies,esmu ârsta meklçjumos un tieðâm pieteikðos uz vizîti(paòemðu visu izrakstu kopijas no ìim.ârstes-ceru ka dos) un ieðu uz LJMC

ÐODIEN SAÒÇMOS UN NEVIENU REIZI NERAUDÂJU
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 13:09
...a vot eto zrja... taada sanjemshanaas... ja gribas raudaat, ir jaaraud, nevis jaateelo stiprs citu peec...
netere laiku velti. piesakies uzreiz uz LJMC!!!! silti iesaku.
jadoma, ka magnetiska rezonanse (MR) ir veikta. uz LJMC pietiek ar MR bildeem un radialoga sledzienu. nosutijums uz turieni nav vajadziigs. uzzvani un pasaki kas un kaa. zvani kaut vai tagad!!!
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 14:00
Komat, nav taisnîba. Var noraudât veselu dienu un vçl vairâk un neko neizdarît. Rolanda ir malacis.
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 14:32
...ja gribas raudaat, ir jaaraud...
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 14:48
Komat, un ja gribas visu laiku raudât, tad noraudam visu dzîvi? Vai labâk nav sarosîties, noslaucît asaras un kaut ko darît?
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 14:57
... ja cilveekam taada konstituucija, ka gribaas visu muuzhu raudaat, taatad jaaraud... lielaakaa dalja taapat visu muuzhu neraudaas... nav taada labaak/sliktaak... ir katram pienjemamaak vai nepienjemamaak... tev kaa unikalitaates fanei tas nu buutu jaazin...
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 15:02
Ja runa ir par LJMC tad vislabaka ir dr. Metra
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 15:06
Str., nevari izkasiities aarpus cita cilveeka teemas? saac savu teemu par raudaashanas kaitiigo ietekmi...

Rolanda, Tev nav jaakaunas par to, kaa juuties... just ir dziiva cilveeka paziime
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
30.07.2007 16:19
Jau gadus 15 vispâr nespçju raudât, bet vajadzçtu. Tas daudz ko atvieglotu.
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
31.07.2007 07:03
Domâm ir liels spçks, ja stipri stipri piedomâsi pie taa, ka tev sâpkâja, tad tâ arî sâks sâpçt!!!
Paðiedvesmu un labas domas!! Galvenais nepadoties skumjâm, lîdzîgi kâ pasaku filmâ "Bezgalîgais stâsts" par to skumju purvu!!!
Re: man atklâta neârstçjama slimîba
31.07.2007 13:34
rolanda - joprojâm gaidu meiliòu no Tevis! :-))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 18?
Ziņa: