kolîts?

Aizsāka ripa 

ripa
kolîts?
22.08.2007 16:31
Pçdçjâ laikâ ïoti nomokos ar vçdera problçmâm-pastiprinâtu gâzu veidoðanos, smaguma sajûtu vçderâ un izteiktâm gïotâm vçdera izejas laikâ.Pirms gadiem 5 tika ârstçta kunìa èûla un kopð tâ laika ïoti jâuzmanâs ar çðanu-nevaru çst âbolus, kâpostus, rupjmaizi, sçnes,utt, ko arî ievçroju, tomçr arî saprâtîgi çdot, vçders pastâvîgi ir uzpûsts un rada diskomforta sajûtu.Esmu par to stâstîjusi ìim ârstei, pirms gada atkârtoti riju zondi, bet kuòìî èûlu vairs neatrada.Ieteica palietot Espumizan un viss:( Paðai liekas, ka tas varçtu bût kolîts. Kâdas tçjas vai diçtu iesakat? Paldies jau iepriekð!
Re: kolîts?
22.08.2007 16:39
Noteikti jâiet pie proktologa. Tâ ir nopietna slimîba.
Neçst neko asu. Seviðíi maltus piparus.Pârâk saldu.Diçtai jâbût ïoti stingrai.
Dzert kumelîðu tçju. Palîdzx Calcija glukonâta tabletes, bet tikai kâ palîglîdzeklis. Regulârai vçdera izejai.Kefîrs svaigs.
Veiksmi
Re: kolîts?
22.08.2007 16:42
Koliits vispaar ir baigi gruuti aarsteejama lieta... varbuut ir iemesls paarbaudiities uz celiakiju un pie alergologa lai noteiktu kaadas uztura nepanesamiibas... kolonoskopija nebuutu par skaadi... citaadi to var aarsteet ar Sulfasalaziinu...
ripa
Re: kolîts?
22.08.2007 17:56
Paldies par info, bet diemþçl dzîvoju mazpilsçtâ un ne proktologa, ne alergologa pie mums nav, bet ìim. ârsta attieksme ir tâda, kâda tâ ir...:( Sakiet-par sulfasalazînu-kâ tas jâlieto??
Paldies!
Re: kolîts?
22.08.2007 18:29
ripa

http://www.zva.gov.lv/index.php?id=377&top=112&ON=sulfasalazin&IN=&RA=&PN=&RN=&M=0&ATC=&NC=1&ES=1&SA=1&DC=1&PI=1

No turienes var lejuplaadeet informaaciju par preparaatu...
Re: kolîts?
23.08.2007 00:03
... jaa, dzert sulfasaliizu, nezinot, kas par vainu, ir uubergudrs risinaajums...
kolîta pacients
Re: kolîts?
29.08.2007 23:15
Ârprâts par to sulfasalazînu........ nu kâ tâ var kautko tâdu ieteikt uz dullo.....zinu jo pati lietoju.
Iesaku vçrsties Stradiòos pie Dr. Voltneres. Ìimenes ârstam IR JÂDOD nosûtijums pie gastroenterologa. Ja nedod brauc tâpat.
Re: kolîts?
29.08.2007 23:39
Nu un kur ir probleema? Sulfasalaziins ir visai miermiiliiga zaale... ne taadas vien tiek uz savu roku izmeeghinaatas lai noskaidrotu der vai neder... pats sevi esmu ar Sulfasalaziinu aarsteejis un paziistamiem ieteicis un piegaadaajis... un pateiciibas par to sanjeemis... taa kaa nevajag sarezghiit lietu...
Re: kolîts?
10.01.2008 06:37
Paaris gadus atpakalj straadinjos guleeju paaris nedeeljas un atklaaja koliitu. Izgaaju visas taas trakaas zarnu izskates un beigaas tik to vien pateica, ka saasinaajuma gadiijumaa palietot Linexu vai ko tamliidziigu.

Pashlaik man ir nenormaalaakais paasinaajums - kaa kaut ko ieedu slikta duusha, saap veeders, puushas un urkshkj, nenormaalaakais bezspeeks. Kaa noliekaas horizontaali, taa saapes un slikta duusha atiet. Censhos sapraatiigi eest, bet nekas nepaliidz.

Kas man vareetu buut par vainu? Analiizes no veenas shodien jau nodevu. Ko man vajadyeetu paarbaudiit, lai atklaatu, kas par iemeslu shim savaargumam?
Paldies'
Kleita
Re: kolîts?
10.01.2008 09:05
Vâks! Kâpçc mûsdienâs tik daudziem ir meteorisms? Varbût pie vainas ir E vielas? varbût izslçgt no çdienreizçm visu un iztîrît organismu 2-3 dienas padzerot salviju lapu vovârîjumu?

Ku! Tu esi puisis? Kas esi pçc profesijas? Adminis?
Re: kolîts?
10.01.2008 10:40
Patricija313

Vai uz helikobakteeriju, celiakiju un laktozes nepanesamiibu paarbaudijies? Vairaak par to ko rakstiju, ieteikt nevaru. Saudzeejoshas dieetas ieveeroshana pati par sevi saprotama. Gultas rezhiimam ir svariiga noziimee taa kaa nebuutu par skaadi paaris dieninjas pavadiit guljus. It iipashi ja ir tieksme pievienoties proktiitam...


Kleita

Diemzheel veedera probleemas ir ljoti populaara lieta :( Par E vielaam esmu rakstijis un manas domas kaa reiz ir tieshi taadas ka sho neskaitaamo gastriitu, KZS, koliitu, cistiitu un piena seenju pluudi notiek ne bez vinju liidzdaliibas. Jo virkne sho E ir peec buutiibas antibiotikas. Kaa rezultaata iet bojaa vajadziigaa mikroflora un kljuust rezistentaaka patogeenaa.
Par salvijas lapaam neko nepateikshu, neesmu dabas dziednieks.

Puisis gluzhi vairs neesmu, driizaak viirietis vai pat vecis :) Peec profesijas? Neatceros. Ikdienaa straadaaju ar datoriem un visaadu elektronisko tehniku. Esmu arii adminis bet ne forumaa :) Hobijs - mediciina...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: kolîts?
10.01.2008 11:35
Patricija313 Wrote:
-------------------------------------------------------
>nenormaalaakais bezspeeks. Kaa
> noliekaas horizontaali, taa saapes un slikta
> duusha atiet. Censhos sapraatiigi eest, bet nekas
> nepaliidz.
>
> Kas man vareetu buut par vainu? Analiizes no
> veenas shodien jau nodevu. Ko man vajadyeetu
> paarbaudiit, lai atklaatu, kas par iemeslu shim
> savaargumam?
> Paldies'


pirms gadiem 12 bija tas pats - vistrakâkais, ka pçc çðanas jâliekas gulçt, tâds nespçks un bez 2 stundu gulçðanas labâk nepaliek.
arî veicu visas analîzes, izmeklçðanas, uz celiakiju tad reti kuru pârbaudîja, bet uztaisîju arî to analîzi.
kad sapratu, ka ârsti ðajâ lietâ ir pilnîgi bezspçcîgi, uzsâku atveseïoðanas programmu pçc M.Gogulanas (nezinu, vai uzvârdu pareizi uzrakstîju) sistçmas, pamatîgu organisma tîrîðanu,badoðanâs,çðana - arî stigri pçc sistçmas,ûdens dzerðana ik pçc pusstundas utt, gulçðana uz dçïiem, lai taisnotu mugurkaulu, pçc tâs pâris gadus bija nepârtraukta bada sajûta, bet toties tiku uz kâjâm un sâku daudz ko apjçgt.
Kleita
Re: kolîts?
10.01.2008 20:13
Nu vispâr var varbût vnk sevi zitîrît un nevis badoties
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 3?
Ziņa: