leecas redzes korigeesanai

Aizsāka iziz 

iziz
leecas redzes korigeesanai
25.09.2007 14:48
luudzu, pastaastiet par savu pieredzi ar optiskajaam leecaam. vai tad, kad nevalkaa taas, starplaikos jaalieto brilles? vai ar leecaam peldeet driikst? kuras ir labaakaas, kuras vajadzeetu izveeleeties un kas vispaar labaaks - leecas vai brilles? vai ikdienaa taas loti juut?

un varbuut no savas pieredzes iesakiet, kur labaak riigaa konsulteeties par siem jautaajumiem. esmu tik daudz aarstos viilusies, ka gribas vispirms noskaidrot pacientu domas, pirms palauties reklaamai :)
Re: leecas redzes korigeesanai
25.09.2007 17:01
Nu te forumaa jau diez vai varees ieguut patieso infu... lieta taada ka katrs aizstaav savu izveeli... taapeec pasham saakotneeji jaaizlemj vai brilles ir pienjemams variants vai nee. Ja nee tad leecas... es pats neesaaju brilles no tiem laikiem kad leecu veel nebija un man tas shkjiet vienkaarshaak un dabiskaak... Leeca tomeer kontaktee ar acs radzeni kas ir visai smalka un juutiiga pret visaadaam nepareizaam ietekmeem taa kaa jaaieveero higieena, lietoshanas rezhiims un apstaaklji, savlaiciigi jaamaina leecas un jaalieto zaales ja ir probleemas... ar brilleem tomeer viss ir daudz vienkaarshaak... daudziem kam ir leecas, paraleeli ir rezervee arii brilles...
Re: leecas redzes korigeesanai
25.09.2007 18:29
iziz, noteikumi ir tâdi, lçcas ievieto stundu pçc piecelðanâs, izòem stundu pçc gulçtieðanas, tâdçï, ka acs zem lçcas nesaòem skâbekli. Brillçm tâpat ir jâbût lîdzi, jo, acî iepûðot kâdu smilðu graudu, var nâkties lçcu izòemt, tâpat lîdzi jâbût lçcu trauciòam, kur tâdâ gad. ielikt. Brilles, protams, starplaikos var nençsât. Es ( dioptrijas - 2,25) veselu mçnesi nostaigâju bez brillçm, kino un tâfeli nevarçju pilnîbâ izbaudît, bet ko darît, ka brilles bija vnk pazuduðas (nokrituðas meþâ) un lçcâm kâposta nebija? Taèu pirmâs trîs dienas staigâ kâ piedzçries, kamçr pierodi bez brillçm, un tomçr tâ ir necieòa pret apkârtçjiem, jo elementâri taèu neredz cilvju sejas... Tas tâ...
Peldçt drîkst, bet vai nu ar peldbrillçm vai taisi acis zem ûdens ciet.
Nç, nejût gan.
Tas tâ formâli, bet lçcu nçsâtâji visu ko iemanâs ar lçcâm darît par ðausmâm acu ârstiem...

Nav vârdam vietas, lçcas nav nekas dabisks, tâtad...
Bet sajûta ir fantastiska - briïïainie sapratîs, ko nozîmç normâli redzçt un bez brillçm, var vingrot, dejot...

Mînusi - katram individuâli acis paliek sausas, man, piem, visu laiku jâpilina t.s. mâkslîgâs asaras.

Iesâkumâ izmçìini vienas dienas kontaktlçcas!
Labâkâs skaitâs gaisu caurlaidîgâs, bet man labâk patîk tâs kuras nelaiþ cauri gaisu sauflon, jo ir plânâkas.
bacardi
Re: leecas redzes korigeesanai
25.09.2007 19:23
es biju pasaules optikâ pie dakteres, kas man atrada piemçrota stipruma lçcas, no sâkuma bija grûti iemâc'ties ielikt un izòemt, bet to âtri iemâcâs.
iesaku pamçìinât, bet noteikti iesâkumâ jâizvçlas meneða lçcas un labâk uzreiz nopirkt 2 komplektus, jo iesâkumâ viòas pazûd, sadeformçjas. un protams jâbût brillçm rezervç.
duðâ mier5îgi eju,uz akvaparku labâk vienreizçjâs - man -6,5 un tâ vienkârði ir iespçja beidzot apmeklçt baseinu, jo brilles ðim pasâkumam neder, bet bez brillçm es neredzu kâdâ gçrbtuvç ieeju
no + nesvîst ziemâ ieejot silt TELPÂ
Re: leecas redzes korigeesanai
25.09.2007 23:41
Katram sava pieredze.
Bet es - nekad nençsâðu brilles. Tas ir kroplîgi.
Nçsâju mçneða lçcas, bet arî ne vienmçr, jo -2.5 ir laba redze arî bez brillçm/lçcâm. Mani abi bçrni nçsâ lçcas. Peldas, iet pirtî, brilles reti viòiem redzu.
Vislabâk iesaku nepierast ne pie lçcâm, ne brillçm, tad labi redzçsi arî bez tâm. Nu, ja nu vienîgi ir vairâk nekâ -3.5. Tas ir mans pers.viedoklis.

cuma
Kam Tev redzçt cilvçku sejas, labâk neredzçt, tad vismaz ir ilûzija, ka sarunâjos ar skaistiem cilvçkiem :)
Re: leecas redzes korigeesanai
26.09.2007 20:41
flegma, cilvçki jâsveicina un ir vçlams pazît, ar kuru runâ
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 16?
Ziņa: