strijas

Aizsāka pliekanâ zupa 

pliekanâ zupa
strijas
28.09.2007 11:31
paklau kâ tur ir- manai meitai 12, uz dibena parâdâs strijas, nu strauji aug, pubertâte utt....ta nu lûk domâju, kâ tas ir vai var lietot tos paðus kremus vai eïas pret strijâm ko pieauguðie, grûtnieces, vai tomçr ne... varbût ir kâdi speciâli..... nu nepatîk jau tâ raibâ pakaïiòa, varbût var ko lîdzçt



Edited 2 time(s). Last edit at 10.03.2008 20:48 by ku!.
Re: strijas
28.09.2007 11:41
kamçr svaigas - krçmi lîdz. ejiet pie kosmetologa.
Re: strijas
28.09.2007 17:24
Vispaar interesantaa teema... domaaju ka tas kaut kaa saistiits ar uzturu ko tagad lietojam... jo gadus 20...30 atpakalj strijas beerniem praktiski neveidojaas bet tagad taa ir biezha paraadiiba... Ir kaut kas kas izraisa saistaudu vaajumu...
ALLA
Re: strijas
28.09.2007 18:33
Pareizs uzturs, sports. Palasi http://woman.delfi.lv/fashion_and_beauty/body_care/article.php?id=11559621
Vel labi, ka pret celulitu, ta arî pret strijam medus masaza. Palasi :http://www.ploome.com/lat/celulits/medusmasaza.html

Savas strijas smereju, ar kirbju ellu sajauktu ar citrusaugu ellu. Var ari parmainus lietot linseklu ellu. Pec 3. menesiem tas kluva mazaka. Bet ari sportoju un taisu medus proceduras.
skatiens
Re: strijas
01.10.2007 16:52
nu nezinu gan , man pirms 25 gadiem bija tie paði 12 un arî strija , ka nutik uz gurniem un ciskâm, draudzençm bija arî uz krûtîm, tâ ka.....diez i vai no pârtikas.....
123
Re: strijas
02.10.2007 12:09
Piemçrotas diçtas ievçroðana
Vitamînu un uztura bagâtinâtâju formâ ieteicams uzòemt A, E un C vitamînus, cinku. Tie uzlabo kalogçno un elastîgo ðíiedru struktûras kvalitâti, nodroðina labâku âdas elastîbu. Cinks piedalâs arî audu vielmaiòâ. Dabiskâ formâ vajadzçtu lietot apelsînus, citronus, tomâtus, spinâtus, brokoïus, sçklas, riekstus u.c. produkus, kuros koncentrçtâ veidâ ir iepriekð pieminçtie vitamîni. Tikpat svarîgi ir uzturâ ierobeþot piesâtinâtâs taukskâbes. Ieteicams izvçlçties zivju produktus un papildus uzòemt omega-3 taukskâbju preperâtus.

Âdas virsçjâs kârtas attîrîðana
Tikai pietiekami labi no atmiruðajâm ðûnâm jeb raga kârtas attîrîta âda spçj uzòemt uzklâtos lîdzekïus - krçmus, losjonus - un arî veiktâs procedûras bûs efektîvâkas. Labâkais veids, kâ to panâkt, ir âdas pîlings jeb skrubis. To ieteicams veikt reizi nedçïâ.

Mitrinoðu íermeòa lîdzekïu lietoðana
Nepiecieðams izvçlçties íermeòa kopðanas lîdzekïus, kuri âdu baro, mitrina, padara samtainâku, elastîgâku un gludâku. Pirmais - nepiecieðams izvçlçties piemçrotu mazgâðanas lîdzekli: ziepes, duðas þeleju, kuru sastâvâ ir krçms vai eïïa.

Pretstriju lîdzekïa izvçle
Pretstriju lîdzekïi ir eïïas, krçmu, losjonu, þeleju, kâ arî koncentrâtu veidâ. Galvenokârt tie satur augu eïïas - avokâdo, mandeïu, greipfrûtu, kvieðu asnu u.c., kâ arî daþâdus ekstraktus, piemçram, kliòìerîðu, kumelîðu, kosas, efejas, zirgkastaòas. Profilakses nolûkos pretstriju lîdzekïus ieteicams lietot vienu reizi dienâ. Vislabâk problçmzonas no rîta ieziest ar þeleju, bet vakarâ ar krçmu. Ziemas periodâ un sausas âdas gadîjumâ vçlams izvçlçties krçmu. Grûtniecîbas laikâ vçlams profilaktiski kopt ne tikai vçderu, bet arî gurnus,apakðstilbus un krûtis.

Pirts apmeklçjums
Ðî procedûra palîdz apasiòot âdu, to attîrît un apgâdât ar barîbas vielâm. Pirtî vçlams iet vienu divas reizes nedçïâ. Laiku, ko pavada pirtî, nevajadzçtu atsçdçt - tikai karsçties. Tâ ir brîniðíîga iespçja vairâkas stundas veltît sava íermeòa skaistumkopðanai - veikt íermeòa pîlingu, uzklât daþâdas sejas un íermeòa maskas utt.

Ûdens izmantoðana
Cilvçka organismam ûdens ir nepiecieðams gan iekðíîgi, gan ârîgi. Dienâ ieteicams izdzert 1,5 - 2 litrus ðíidruma. Tas pieðíir âdai mitrumu. Ârîgi íermenim vçlamas daþâdas ûdens procedûras - sâkot no aktivitâtçm baseinâ vai dabiskajâ ûdenstilpnç lîdz ûdens procedûrâm, ko veic ârstnieciskajos kabinetos. Ðarko duða, zemûdens masâþa. Mâjas apstâkïos ieteicama kontrastduða.

Ârstnieciskâs vannas
Var izmantot gan plaði pieejamos aromâtiskos sâïus, burbuïbumbas, taèu efektîvâka bûs aromâtisko eïïu izmantoðana.

Paðmasâþa âdas tonusam
Paðmasâþa ir mâjâs lietojamo lîdzekïu pamats, jo ikviens profilakses vai ârstçðanas lîdzeklis ir jâiemasç, tas arî palîdz apasiòot âdu. Paðmasâþu vçlams lietot gan duðâ, gan veidot pîlingu, gan iemasçjot pretstriju lîdzekïus. Tomçr jâòem vçrâ, ka ar strijâm jâstrâdâ ïoti uzmanîgi, jâizvairâs no spçcîgas masâþas, kas var radît traumatismu, îpaði masçjot jaunas strijas.

Paðmasâþu var veikt daþâdi - ar pirkstiem vai speciâlâm íermeòa masâþas sukâm, cimdiem u.c. Ar pirkstiem var maigi masçt atseviðíi katru striju. Sukas iesaka izmantot lielâku virsmu maðâþai.

Kâ veikt paðmasâþu? Augðstilbus vçlams masçt virzienâ uz augðû, gurnus un sânus - apïveida kustîbâm, centrçjot uz cirksni, vçderu - pulksteòrâdîtâja virzienâ, krûtis - centrçjot uz padusçm. Vçlamais paðmasâþas ilgums katru dienu ir 10 - 15 minûtes. Tieði tik ilgs laiks nepiecieðams, lai pretstriju lîdzeklis tiktu iemasçts un âda apasiòota.

Ârstçðana
Striju ârstçðana ir atðíirîga strijai, kas tikko izveidojusies vai kas ir jau kâdu laiciòu. Nesenam saistaudu plîsumam vçlams izmantot ârstçðanas lîdzekïus, kas ir koncentrçti, piemçram, serums. To iemasç konkrçti katrâ atseviðíâ strijâ, nevis visâ problçmzonâ. Jaunu striju ârstçðanâ var izmantot íîmisko pîlingu vai lâzerslîpçðanu u.c. No procedûru klâsta efektîva metode ir mezoterapija (neveic barojoðâm mâmiòâm). Piemçrojamas arî citas, piemçram, vakuummasâþa ( tiek strâdâts gan ar problçmzonu, gan katru atseviðíu striju); lâzerduða (lâzerstara apvienojums ar mikromasâþu un aukstumu, kas tonizç âdu); ultraskaòa ( ar tâs palîdzîbu tiek ievadîtas aktîvâs vielas dziïâkos âdas audos, kas palîdz ârstçðanâ - iekaisuma reakcijas mazinâðanâ, viecina uzsûkðanos, tûskas mazinâðanos). Ârstçðanas gaitâ pievieno tonizçjoðas un savelkoðas maskas.

Gadîjumos, ja strijas ir vecâkas, izmanto citu taktiku - ne tik daudz tiek ietekmçta strija kâ âda kopumâ, lai tâ kïûtu elastîgâka. Vçlams òemt vçrâ iepriekð minçtos ieteikumus striju samazinâðanai. Rezultâti sagaidâmi divu trîs mçneðu laikâ pçc ârstçðanas sâkuma. Ârsti rekomendç - jo agrâk uzsâkta striju ârstçðana, jo rezultâts ir redzamâks.


spogulis.calis.lv
Re: strijas
06.10.2007 10:29
Strijas ,nereti novçroju arî jauniem puiðiem.Agrâk tâ bija reta parâdîbâ. Pârsvarâ ðie puiði ir patukli vai ar nelielu noslieci uz tuklumu.
Varbût problçma slçpjas tieði tur?
anjû
Re: strijas
07.10.2007 16:42
Es biju ïoti tievs bçrnelis un pusaudzis.Pusaudþu gadi pavadîti padomijas laikos, kad nebija nekâdu èipsu, kolu, citu kaitîgu elementu vçderam, biju pietiekoði kustîga, bet...strijas radâs un viss.
Re: strijas
07.10.2007 22:27
nja, man lîdzîgi kâ anjû - biju kaulaina, bet stilbi un dibens strijâs tik un tâ, tikai par laimi mâku par to nesatraukties.

_____________________________________________

Pareizs uzturs, diçta un sports - jauna lapa sievietçm!
Re: strijas
13.10.2007 00:32
Man arii ir shur tur strijas :o

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: strijas
22.10.2007 00:54
es vienmçr esmu bijusi kalsna un arî tagad esmu, taèu man arî ir strijas no 13 gadu vecuma un 12 gadu laikâ tikai nâkuðas kât, gan uz krûtîm, gurniem, dibena, ciskâm, zem ceïiem uz apakðstilbiem. dþekiem ðajâs vietâs strijas neesmu redzçjusi, bet uz roku muskuïiem un muguras jostas rajonâ gan. es domâju, ka striju raðanâs iemesli agrâk un tagad, daïçji saistâs, ar to cik bieþi kâdreiz un cik bieþi tagad cilvçki apmeklç mitrâs pirtis! nevis karsçjoðâs saunas, bet îstâs krievu pirtis. kâ arî nenoliedzmas un bûtisks faktors ir saldumu çðana. kâdreiz nebija tik daudz to ðtruntu, tagad ir :( krçmi nedaudz atvieglo situâciju, bet ne izlabo. kâds nu katrs mçs esam radîti, tâdiem jâdzîvo.
Re: strijas
18.11.2007 03:16
Eu bet labs... mana sieviete man pateica un tikai tad es pamaniju, ka man virs dibena jostas vieta viss strijaas :D un es naivais domaaju ka man tikai paariitis padusees :D

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
nātre
Re: strijas
05.01.2008 17:56
Cik esmu dzirdējusi - tas saisīts ar hormoniem un to izmaiņām. Pieņemu, ka tagadējā pārtika (gaļa), kas pilna ar augšanas hormoniem, ir pie kādas vainas.

Man masiere teica, ka strijas nodabūt nevar. Tie vispār ir rētaudi.
Re: strijas
05.01.2008 19:29
kaa tad...
uz shito vel var noraxtiit celuliitu, bet nu ne jau strijas :)
Un neviens tak nesaka ka var nodabuut, var samazinaat liidz minimumam ar plastisko kjirurkjiju vai arii ja strija ir tikko paradijusies.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: strijas
29.01.2008 13:42
Pilniigi noteikti varu un gribu ieteikt lietot Welleda kjermenja ellju- pretstriju, ljoti laba, to lietoju profilaktiski, kad biju staavoklii, gan uz pakaljas, gan gurniem, kruutiim, veedera...un nezinu kas ir strijas! Protams, jaanjem veeraa, ka katram der savs, bet cik esmu dzirdeejusi, atsauksmes ir ljoti labas par Welledas produktiem, un to var lietot arii 12 gadus vecs beerns, tikai shis produkts nav no leetaakajiem...veiksmi! :)
Re: strijas
17.02.2008 15:26
Informâcija par strijâm, profilakses un cîòas metodçm jau pirmdien www.noslepums.com lapâ. Iespçjams, ka kâda no metodçm noderçs arî jums :)) lai jums veicas!
Re: strijas
18.02.2008 22:51
taas kuras lieto pirms un peec gruutnieciibas nemaz nezin - bet varbut ari bez taa krema striju nebuutu. Man piem uzdabuunot virsuu 6kg meenesa laikaa neviena jauna strija, bet redzees kas buus peec naakamaa meenesha.

Bet noteikti labaak lietot jau laikus kremus, jo tie noteikti aadu padara tvirtaaku elastiigaaku un kaadu iespeejams arii pasargaas no strijaam.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: strijas
19.02.2008 14:09
Mateus:
Klau, bet labaak, tak ir lietot, un nedabuut strijas(lai gan ir arii gadiijumi, kad nepaliidz nekas...), nekaa nelietot, un dabuut strijas, no kuraam, ja kas, ir ljoti gruuti atbriivoties, un paarsvaraa gadiijumu, "peedas" paliek uz muuzhu...
Re: strijas
20.02.2008 20:05
no strijaam atbriivoties nevar!!!
ja nu vieniigi izgriezt.
Nu katraa zinjaa man naak smiekli kad sieviete meenesii teeree taadam kremam 70Ls meenesii lai gan ienaakumi ir taalu no taa lai to atljautos un peec tam to kaa panaceju visiem reklamee. Es piem zinu, ka man ir tendence uz strijaam - jostas vieta pie muguras ir strijaas un paduses shur tur. Man kaut kaa vinjas ir vienalga, bet nu teoreetiski vareetu meegjinaat kremus lai paarbaudiitu vai tieshaam jaunas neveidosies. Tad kaut at 70Ls.

Lai gan es nez... iisteniibaa jau katram pasham jaalems vai ir jeega vai nav jeega investeet taados kremos. Bet PROTAMS ka labaak ir kaut ko dariit lai noveerstu risku. Nav bazara. Bet man iipashi nekrata vai sievietei ir vai nav strijas. Taapat celuliits... nezinu kaadeelj visi tur saskata kaut ko drausmiigu.

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
zzmm
Re: strijas
21.02.2008 14:17
iesaku kko dariit leitas labaa jo man tagad ir 17 gadi un ir stijas gan uz krutim un muguras!:( no tarak straujas uagssanaas!!
Re: strijas
22.02.2008 23:18
no paaraak straujas augshanas? :) nu ok... izlikshos ka noticu. Bet ja godiigi shaadai teorijai tomeer neticu. Svara svaarstiibas, konkreeta endo probleemas utm varbuut jaa, bet nu nejau no augshanas :) Tad jau man kad beerniibaa paaris gadu laikaa sasniecu augumu kaads arii ir tagad, es viss buutu vienaas strijaas. Bet bija tikai probleemas ar lociitavaam un reizeem sirds kaut ko neesot vilkusi liidzim, bet detaljaas nezinu... un var jau buut arii ka strijas no taa var buut... hvz :)

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: strijas
03.03.2008 21:21
man ari ir strijas jo pec asins parliesanas 16 gadu vecuma strauji pienemeos svara tgd man ir 19 un tas strijas nekur ari nepazud ...
nesmu ari neko pret tam lietojusi ...

domaju vai pec tik ilga laika vinas vel avr dabut nost?
Re: strijas
03.03.2008 23:25
jaa - izgriezt. Ir arii tas te jau runaats

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: strijas
15.02.2010 09:03
kur varetu smelties, zinasanas,sakara pa strijam,kas izveidojusas meitenei 14.gados, uz krutim?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 4?
Ziņa: