pumpas uz sejas

Posted by Juriic 

Juriic
pumpas uz sejas
September 28, 2007 03:08PM
baigaa probleema - jau kaadus peedeejos 2 gadus regulaari kaudze pumpu uz sejas... 23 gadi itkaa pubertaate jau garaam bet pumpas metaas aarpraac visu skaistumu bojaa :)) ko dariit?

Edited 3 time(s). Last edit at 03/10/2008 08:47PM by ku!.
Re: pumpas uz sejas
September 29, 2007 05:13PM
Un kas ir darîts lietas labâ?
Vispâr jau ar ðo problçmu jâgrieþas pie dermatologa.
September 30, 2007 01:19PM
pârskati savu çdienkarti, atmet trekno, ðokolâdi, bulciòas, ja pçc 2 nedçïam nekïûst labâk, jâmeklç iemesls citur.
Specs
September 30, 2007 05:19PM
Edienkarte tur neprièom...

Pilnîbâ izârstçt akni nevar. Patiesîbâ patreiz ir tikai divi lîdzekïi cîòai pret acni(pinnçm). Pârejie lîdzekïi, ko reklamç pa TV (Granexi, clean&clear utt)ir pilnîgi nederîgi.

Ja ir hroniska akne (daudz izitumi, sarkana seja):
1. Isotretinoin(Accutane, Roaccutane ). Kâ jau minçts rakstâ A vitamîns tableðu formâ. Vienîgais lîdzeklis, kas efektîvi ârstç hronisko akni un rezultâti ir paliekoði. Accutane ir spçcîgs medikaments un pieejams tikai ar receptçm. Diemþçl tam piemît daudz blakusefektu tai skaitâ sâpoðas locîtavas u.c. tapçc lieto tikai smagâkajos gadîjumos.

Pârçjos gadîjumos palîdz:

2. 5% Benzoilperoksîdu saturoði preperâti (nopçrkams aptiekâs "Acne BP5") Tieðâm iedarbîgs lîdzeklis cîòai ar akni. Pçc personîgâs pieredzes 2nedçïu laikâ ir jau redzami rezultâti, protams ârstçðanâs ilgst vairâkus mçneðus. Pieejams krçma veidâ ko uzklâj uz sejas vai citâm skartajâms vietâm. Lai bûtu iedarbîgs jâuzklâj patieðâm daudz, viena tûbiòa iziet 2-3nedçïu laikâ. Lieto no rîta un vakarâ uzklâjot uz sejas un nedaudz iemasçjot, uzklâj tik daudz lai paliek tieðâm mitra âda. Ja lieto pietiekamâ daudzumâ rezultâti neizpaliks. Neticami bet fakts tas tieðâm palîdz.

Pie blakusefektiem var minçt: Balina drçbes, tâ kâ uzmanîgi jâlieto, lai netiek uz drçbçm, pretçjâ gadîjumâ bûs pleíi. Sausina âdu, patiesîbâ tas vairâk ir kâ efekts nevis defekts. Sâkumâ tapçc jâlieto mazâka daudzumâ, lai âda pamazâm pierod, kâ arî var uzklât kâdu mitrinoðo krçmu. Lai gan iesâkumâ ir diskomforts lietojot BP - vçlâk tieði tas ka âda tiek sausinâta neïauj pinnçm veidoties no jauna.

BP5 lietoðanu nedrîkst diemþçl pârtraukt arî pçc stâvokïa uzlaboðanâs un tas bûs jâlieto turpmâk katru dienu, citâdi viss pçc laika atgriezîsies vecajâs sliedçs. Lai gan devas tad var samaznât un neklât tik bieþi un daudz. Ja gribas pilnîbâ izârstçties, tad diemþçl vienîgâs zâles ir vecums, varu nomierinât lielâkai daïai cilvçku pçc 35 gadu sasniegðanas problçmas ar sejas âdu vairs netiek novçrotas.
Lailai
October 02, 2007 11:45AM
1) pârbaudi vai tev nav kuòìi Helico baktçrija. Aizej pie ìim, ârsta palûdz norîkojumu vai uz asins analîzçm vai uz procedûru kur ir kuòìî jâievieto zonde (2.variansts ir precîzâks, bet nepatîkamâks).

2) pârbaudies uz hormoniem (arî asins analîze).

manâ gadîjumâ bija pirmais variants. Veiksmi!

P.S.Un nemet naudu uz smçrçm un visâdâm figòâm. Problçma nâk no iekðienes.
hmmmm
October 04, 2007 06:53AM
1. Ar 5% Benzoilperoksîdu -Acne fug el,Bp5 Man no ðitâ nenormâla alerìija!
2. Ar 2% salicilskâbi - Dalacin T, ProActive Solution Kâds zin vçl kâdu? Lietoju Dalacînu jau 2 gadi, bet mazinâs efekts!
3. Ar Azaleînskâbi - ?
Specs
October 04, 2007 05:19PM
Tajâ Proactivsolution.lv nav rakstîts nekâds sastâvs. Sastâvs ir sastâvdaïas, kâ maizei - milti, ûdens, sâls nevis, ka maize sastâv no garozas un mîkstuma.

Proactive ir suuds un pie kam daaargs. Sastaavs tam ir tas pats benzoilperoksiids, bet maksaa 10x daargaak. Pie kam savaa instrukcijaa vinji iesaka lietot to plaanaa kaartaa, lai gan patiesiibaa efekts ir ja BP uzklâj pakâpeniski arvien lielâkâ kârtâ. Pirkt to proactive var bet neiesaku lieki izmesta nauda tad labâk Acne BP5 vai arî kâ te teica aiziet uz Helico baktçriju pârbaudîties, pastâv mîts ka tad pumpas pâriet ja ðamo iznîcina.
Specs
October 04, 2007 05:29PM
to hmm:
Atgriez atpakalj preci, bet tûbiòâ iepildi zobu pastu.
?
October 05, 2007 11:49AM
Par to BP tik drosi vis neteiktu. Man no ta ir alergiski izsitumi, un jo vairak uzkramie, jo vairak alergisko izsitumu...pietiek jau ar savam pumpam, lai vel kultiveru alergiskas. Un helico bakterijas ari nav. Viriskie hormoni normaa.
October 06, 2007 10:13AM
Varu piebiedroties tiem, kas saka , ka vainu jâârstç ARÎ no iekðienes.
Katrâ ziòâ ârstçðana ir ilgstoða, sistemâtiska un kombinçta.
Organisma tîrîðana.
Higiçna.
Ârçjie un iekðçjie preperâti.
Fokâlo infekcijas avotu meklçðana.
Tâ ir pacietîga ârstçðanâs kopâ ar ârstiem. (dermatologu,kosmetologu,endokrinologu,zobârstu,Hepatologu-(aknas),LOR speciâlistu).
Visus viòus vajag apciemot (ne jau uz reiz) un ar viòiem parunât.
Katram no diskusijas dalîbniekiem ðeit ir daïçja taisnîba un vçrtîga informâcija.
Specs
October 07, 2007 09:00PM
to mazdakteris:

Neko ârsti tur neizmeklçs esmu bijis pie dermatalogiem, kosmetalogiem, tie tik izraksta katrs savas ziedes un indviduâli tai lietai nepieiet.
?
October 08, 2007 03:19PM
Laikam jâiet vien bûs pie kosmetologa. Bet kas tur hepatologam ko darît?
hmmm
October 10, 2007 03:38AM
un tomçr vai kâds ir dabûjis atpakaï naudu no proactive pçc 60 dienâm testçðanas?
October 10, 2007 09:28AM
Pie hepatologa var konsultçties, kas bûtu jâdara lai atvieglotu aknu darbîbu. Aknas ir viens no svarîgâkajiem orgâniem, kas attîra atindç organismu.Aknas zinâmâ mçrâ atbild arî par imunitâti.
Augsta imunitâte nepieïauj iekaisuma procesus organismâ.
Arstçt acne var tikai kompleksi.
Ja cilvçkam tas ir svarîgi,tad jâkonsultçjas ar plaðu speciâlistu loku. Viss tas ir jâapkopo vienam ârstam kopâ ar pacientu.

Edited 1 time(s). Last edit at 10/10/2007 09:32AM by Mazdakteris1.
aiča
October 10, 2007 11:45PM
Man BP sausina ādu, bet ar granex pumpas nomazinājās diezgan efektīvi(pavisam labi pēc kāda mēneša).
lindaa
November 07, 2007 03:30PM
man raii vairaakus gadus ir probleemas ar pumpaam. biju pie dermatologa, izrakstiija roaccutane, jaalieto 4 mçn, tagad dzeru trosho nedeelju. par pumpu daudzumu nemaaku teikt, bet aada ir loti sausa gan uz sejas, gan uz kermena. tapec jasmere papildus bepanthen. vispar shim zaalem ir diezgan pabriesmiigas iespejamaas blakusparaadiibas, izlasot gandriiz jaadomaa kas tev ir svariigaaks :)
zuzu
November 27, 2007 09:41AM
Pastâv iespçja arî ârstçties ar lâzera palîdzîbu. Iespçjams palîdzçs!
Kekss...
December 09, 2007 10:29PM
man nav paarak daudz pummpu, bet tos liidz galam es nevaru izarsteet....
es ta katru vakaru seju mazgaju ar 2% to spirtu(neatceros ka to sauc) un peec tam seju tiiru ar VICHY kreemu kurs satur taadus mazinus akmentinjus.....
paliidz, bet liidz galam tos nevaru izaarsteet....

paliidziet, iesakiet kautko luudzu....
Aita
December 10, 2007 05:52PM
Ilgstoði lietot nerecepðu krçmu Skinored!
December 23, 2007 11:18AM
Kad palasu beigu komentârus,tad secinu, ka sâkumu visi jau aizmirsuði.
Lokâlai( vietçjai) ârstçðanai bûs îslaicîgas sekas, panâkumi).
Ðai lietai ir jâpieiet kompleksi:
- vispârçja organisma ârstçðana-imunitâtes celðana;
- fokâlo infekcijas perçkïu iznîcinâðana;
- nervu sistçmas nostiprinâðana (miegs,atpûta svaigâ gaisâ,saules terâpija);
- çðanas ieradumu optimizçðana (liekais svars,pârçðanâs uz nakti,trekna barîba,saldumi,kairinoða barîba);
- lokâlâ terapija sava kosmetologa vai ìimenes ârsta vadîbâ;
- kairinoðo faktoru izslçgðana;
- hiperseksualitâtes mazinâðana;
- psihologa apmeklçjumi.
Katra no ðîm sadaïâm faktiski nav atdalâma no citâm sadaïâm. Tas ir kopçjs veselums.
Secinâjums. Rezultâta nebûs ja nedarbosimies kompleksi.Brînumlîdzekïu ðeit nav.
Ssssss
December 27, 2007 01:45PM
varbût kâds var pateikt, vai akne skaitâs arî sarkani pleíîði, kas sastâv no mazâm sarkanâm pumpiòâm sejas apakðdaïâ, t.i., ap muti, uz zoda??? pârçjâ sejas daïâ man pumpu nav necik un arî ðîs mazâs ap muti ir nevis strutainas vai ar melniem galiem, nç, nekâ tâda, tie pleíîði ir vienkârði no mazâm sarkanâm pumpiòâm. un kâds varçtu bût iemesls pumpiòâm, kas metas ðajâ sejas daïâ? varu piebilst, ka ar bârdainiem vîrieðiem nebuèojos, çdienkartç taukainus produktus lietoju minimâli, hormonâlos preparâtus nelietoju, bet man ir astma, kurai jâlieto inhalators, vai tas varçtu bût iemesls???varbût kâds/-a ir veiksmîgi tikuði galâ ar ðâdu problçmu?kosmetologs ðo manu problçmu nevar atrisinât, bet pie dermotologa es neeju, jo negribu lietot iekðíîgas zâles :( ceru, ka varbût kâds ieteiks kâdu labu ârçji lietojamu lîdzekli.
ed
January 01, 2008 06:58PM
par laazeru varu teikt ka esmu meeginaajis bet nav paliidzeejis..

ar laazeru proceduura balstaas uz to ka itkaa tas laazers sashkel strutu maisina mugureejo sienu un tad peec kaada laika organisms uzsuuc to visu, bet liekas shis aarsteeshanas veids ir tikai ciiniities ar sekaam, taapat kaa daudzas ziedes man liekas
reku
January 04, 2008 08:10PM
te ir sîki par pumpu cçloòiem:

http://www.apollo.lv/portal/life/articles/117189
reku
January 04, 2008 08:14PM
te ir sîki par pumpu cçloòiem: www.apollo.lv/portal/life/articles/117189
MartinsPeps
January 04, 2008 11:35PM
Varu nedaudz pastâstît, kâ mazliet sev palîdzçju.
Arî ilgu laiku moka pumpas, uz sejas un uz muguras, bet vairâk jau pagaidâm kaitinâja sejas problçmas, tâpçc tâm pievçrsos pirmajâm. Izmçìinâju visâdus lîdzekïus, sâkot ar CleanUnClear, Neutrogena, Granex, Skinoren, biju arî dermatologa, bet neko vairâk par sponsoru mazgâðanas lîdzekïiem ieteikt nemâceja.
Likâs, ka Granex kâdu laiku palîdzçja, bet tad problçmas atsâkâs ar jaunu sparu. Sâku lasît visu internetâ pieejamo info un gâju cauri visiem ProAktiv un tâdies sû,
sapratu, ka tas ir vienkârðs veids, kâ slaukt mçríauditoriju, proti, pumpainos :)
Uzdûros tâdam raþotâjam Revitol, produkts Acnezine un krçms arî, nosaukumu nezinu.
Daudzos neatkarîgos portâlos bija komentâri, ka tas strâdâ. Sapratu, ka Latvijâ tâdu laikam nenopirkðu, atradu ebayâ un nopirku, atnâca. Kaut kâdas mistiskas tabletes un krçms, nu pofig, sâku dzert pa vienai tabletei dienâ, un smçrçt to krçmu rîtâ vakarâ, pçc sejas mazgâðanas. Par tabletçm neko sîkâk pastâstît nevaru, man liekas, ka tur vienkârði milti iekðâ, tipa pârtikas piedeva, bet nu tas tâ. Bet krçms - strâdâ perfekti, vismaz pagaidâm, super, kad sâku smçrçt, pirmajâ nedçïâ pumpas pat vairâk sâka veidoties, bet tagad pçc 1 mçneða, nav praktiski nevienas, nu viena vakar parâdîjâs, bet nu nekas. Uz muguras nesmçrçju, tur joprojâm papilnam.
Bet sâku pçtît, kas ir aktîvâ viela - benzoyl peroxide.
Tâtad - vajadzçtu palîdzçt arî citiem preparâtiem, kuru sastâvâ ir ðî viela, Latvijâ, cik zinu ir divi tâdi nopçrkami: Akne BP5 un Acnefug, abi bez receptes.
Akne BP5 biju jau lietojis, bet kaut kâ nesanâca regulâri un rezultâtu nebija.
Vakar nopirku Acnefug 5%, kâ man beigsies ðis Revitol, tâ mçìinâðu lietot Acnefug, un tad jau redzçs, kâ ies. Jo tas Revitol baigi dârgs maita sanâk, no Amerikas 2 burciòas ar visu piegâdi sanâca 100$. Nu kaut kâ tâ.

Tâ ka iesaku visiem problçmu nomâktajiem ïautiòiem pamçìinât preparâtus, kuru sastâvâ ir ðis maìiskais benzoyl peroxide, kas zin - varbût ka palîdz!
Info: http://en.wikipedia.org/wiki/Benzoyl_peroxide

Ðeit vçl labs info:
http://www.lpa.lv/bernu_veseliba/visp_ves/visp_veseliba/
daigucis
January 07, 2008 03:30PM
diemzel ar to arstesanos no ieksas ir ta - jo vairak attiru organsimu (badojos, tiru aknas un zarnas, elpoju svaigu gaisu, peldos alingi utt... - neticami, bet vispar vairs neslimoju... toties pumpas ir uz kakla un zoda un vaigiem. Un tiesi tapec, ka parak tirs organisms - ne vairs viinu varu iedzert, na galju ieest, ne saldumus - uzreiz viss uz sejas. Un vel sliktais ieradums aiztikt pumpas... Jacelj imunitate tiesi pret streptokoku/stafilokoku - bet ka vel??? Nekadiem kimiskiem vitaminiem neticu... vai kadam ir kads ierosinajums?
January 07, 2008 04:35PM
Jaa, paaraak iztiirijusies esi :) Nu un kur tad tos dabiigos vitamiinus tu njem? Hipermarketaa? Smiekliigi - ja nebuutu tik skumji...
sadNESSSS
January 07, 2008 06:56PM
sveiki!
man ar ir ðî patri problçma, un jau ilgu laiku. pedçjo gadu 2x mçnesî gâju pie kosmetaloga-dermataloga, uz sejas tîrîðanu, bet visa tâ izsviestâ nauda laiks un mokas. un visi tie dârgi krçmi an man ir.. nepalîdz.
arî dzîvot cenðod veselîgi. savu mîïo mc donaldu esmu atmetusi lîdz 1 cheesburgerîtim menesi(tâ viòi kârojas):D
dzeru zâïu tçjiòas un çdu diedzçtus graudus. un neko neatïautu arî cenðos atmest..

tagad apsveru domu iet pie dietaloga,, ka jûs domâjat vai tas varçtu palîdzçt?
UN KA LAI TIK VAïâ!!!
Daigucis
January 11, 2008 11:39AM
Dabigos vitaminus tiesam njemu no partikas. Tie ir maldi, ka produktos vairs neka nav - it seviski tajos, kas musu platuma grados - kiploki, sipoli, rutki, parasti un skabeti kaposti, marrutki. Nu un paprika, kivi, rieksti, ingvera sakne....Tikai kad jutu, ka sakas iesnas - lietoju aptiekas C vitaminu, kalki, - trieiciendevas (2g diena) - un otra diena viss pargajis.Starp citu - regulara pudelisu vitaminu lietosana mazina organisma speju uznjemt vitaminus un mineralus no produktiem (dietologi daudzi to apliecina).Esmu jau pieradusi, ka mani par to visu pamatigi apcelj un apsmej... Bet jutos tik labi, ka tas tikai celj manu parliecibu, ka daru pareizi. UN PUMPAS UZMETAS TIKAI , kad ieedu restoranos kaut ko treknu, parak daudz viinu iedzeru, krietnu porciju galjas apedu vai saldumus parak daudz. Kamer ne - tikmer ari nav. PUMPAS NEDRIKST ARI AIZTIKT. Bet nu tas ir fakts - pirms "aiztirisanas" pumpu bija mazak, bet slimoju vairak, ilgak un biju regulari nogurusi...
January 11, 2008 12:47PM
Daigucis

Var jau buut, bet es sliecos domaat ka tev vienkaarshi ir laba veseliiba... kad es saaku "seesties" tad vareeju eest ko gribu, drusku labaak palika un tas arii viss... Kad kjeeros klaat ripaam tad pavisam cita lieta...
Sorry, you do not have permission to post/reply in this forum.