psihoterapeiti

Aizsāka maria_magdalena 

psihoterapeiti
17.10.2007 10:33
Ja limbiskais kontakts ir izveidojis kâdu neiroloìisku tîklu, tad tâ pârtaisîðanai arî ir vajadzîgs limbiskais kontakts.
Psihoterapeits neklausâs stâstu par pacienta emocionâlo stâvokli, viòð to izdzîvo kopâ ar pacientu. Pacienta emocionâlâs pasaules gravitâcijas spçks aizvelk ârstu projâm no paða pasaules – tas ir likumsakarîgi. Ârsts necenðas gût labas attiecîbas ar pacientu un nedrîkst to darît. Ârsts atbrîvo savas iekðçjâs pasaules saites un dodas to attiecîbu jûrâ, kas atrodas pacienta pasaulç.
Ja ârsts paliek ârpus pacienta pasaules, viòð to nevar iespaidot. Ârstam ir nevis jâvçro, bet gan jâatklâj un beigâs jâizmaina , jâatbrîvo pacienta pasaule no sveðiem atraktoriem.

(no gr. „Mîlestîbas teorijas pamati”)

Nez vai Latvijâ ir psihoterapeiti, kuriem piemît ðâda empâtijas spçja? Ja ir, tad maz, man ðâds priekðstats izveidojies, personîgas saskares gan nav bijis.

Ja psihoterapeitam ir vairâki pacienti, vai viòa emocionâlajâ pasaulç nerodas íîselis, ja savam darbam viòð nododas ar pilnu atdevi?
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 10:36
Ja uztin kaasi un ievelk kuplu duumu tad viss iespeejams... arii taadus rakstus uzrakstiit...
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 10:38
tas citâts no biezas grâmatas :)
nav raksts.
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 10:50
Tieði par to visu pacientu dzîves izdzîvoðanu jautâju savam ps.t. Mani pârsteidza, ka katru nedçïu viòð bija spçjîgs sâkt no pçdçjâ seansa beigu punkta un perfekti visu atcerçjâs.
Atbilde.
1. Ir iemâcîjies seansa laikâ pilnîgi "atdoties" pacientam un pçc tam atslçgties uz nedçïu.
2. Visiem ps.t. ir supervîzijas? t.i. obligâti seansi pie cita ps.t., kas palîdz tikt galâ un nesajukt.
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 10:55
Tev ir visâdas interesantas grâmatas, Maria_Magdalena:)
Es domâju, ka ar psihoterapeitiem ir tâpat kâ ar aktieriem- to ir daudz, bet izcilu, kurus ar baudu var skatîties, ir maz.
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 11:00
jâ, grâmatu man bezgala daudz, ðo vakar nejauði izvilku, biju aizmirsusi, cik tâ neparasta un aizraujoða :)

Alstere,sajukt - tas jau bûtu diezgan ekstrçmi, kaut gan reiz filmu skatîjos par sajukuðu psihoterapeitu:), viòa dzîvç viss gâja ðíçrsâm.

p.s. tâ nebija komçdija
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 19:26
ir terapeiti, kas saka, ka vinji uz terapijas (sesijas) laiku kljuust par liidzatkariigajiem. tas taads vaards, kas daudziem nepatiik un saistaas ar druumaam, nelaimiigaam, beedu izvagotaam alkoholikju sievu sejaam ar zinaamu ziimogu, bet tas pasaka diezgan daudz par terapeita lomu.

Skots Peks savaa Nepaziistamajaa celjaa pat atljaujas taadu tekstu, ka vinjsh buutu gatavs veidot seksuaalas attieciibas ar sievieti, kurai ar taam ir riebiiga pieredze tikai taadeelj vien, ja vinjsh kaa terapeits neredzeetu citu iespeeju, kaa vinjai paraadiit, ka sekss var buut kaut kas taads, kaads tas ir, kad tas ir forshs. par shitaadu pateicienu var diskuteet, bet sava jeega tam ir.
Re: psihoterapeiti
17.10.2007 21:25
jâ, tas ir viens smags darbs tiem, kuri to veic godprâtîgi vai drîzâk - tiem, kuriem uz to ir talants. Viòiem pacients jâiemîl kâ sevi paðu uz konkrçtu laika sprîdi.

Osi, atseviðíu tçmu ieliku tâpçc, ka man interesi izraisîja ne pats pacients, par to jau te runâts no A-Z, bet tieði psihoterapeits, cilvçks vien ir, tâpat kâ Diançtikâ noslçpumainais oditors.

p.s. diançtikas piekritçja neesmu, bet man patîk tâs ingrammu teorija.
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 12:22
Par to seksu ar pacientu... taa jau nav tikai teorija, taa ir prakse... tiekai biezhi vien psihoterapeita lomu pilda kaads gudrs un iejuutiigs draugs...
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 13:27
Interesanti, kâ psihoterapeits pçc tam var panâkt, ka klients viòu aizmirst? Vçl òemot vçrâ, ka viòu klienti ir jûtîgâki un emocionâlâki (varbût). Ja nu ar psihoterapeitu ir bijis tik labi, ka lîdzvçrtîgu vienkârði atrast ir grûti? Viss nav tik vienkârði, man ðíiet...
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 13:57
jâ, jâ, man arî liekas, ka viss nav tik vienkârði......
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 13:58
...saaksim ar to, ka tas ir pret eetikas noteikumiem...
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 14:38
Klients ps.t. neaizmirst, manâ gadîjumâ atceras ar labu vârdu un tikai.
Terapijas gaitâ liekas, ka nu ne mûþam bez terapeita nevarçs/negribçsies dzîvot. Realitâte - pienâk brîdis, kad jûti nav terapeits vajadzîgs 1x nedçïâ, bet pietiek 1x mçnesî jau vienkârði tikai sirdi izkratît, palielîties, parunât. Pçc tam nu galîgi vairs nav vajadzîgs - problçmu nav, vajadzîbas papïâpât arî nç.
komentâriòð
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 14:43
"Par to seksu ar pacientu... taa jau nav tikai teorija, taa ir prakse... tiekai biezhi vien psihoterapeita lomu pilda kaads gudrs un iejuutiigs draugs..." piemçram ku! :)))
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 14:45
Alstere, Tu te iepriekð rakstîji, ja Tev bûtu vçzis (tpu, tpu, tpu:), Tev bûtu pie kâ griezties. Sanâk, ka kaut kur zemapziòâ Tev paliek ðî sajûta, ja kas, man ir uz ko balstîties...tikai tâ neesi Tu pati?
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 14:47
komentâriòð Wrote:
-------------------------------------------------------
> "Par to seksu ar pacientu... taa jau nav tikai
> teorija, taa ir prakse... tiekai biezhi vien
> psihoterapeita lomu pilda kaads gudrs un
> iejuutiigs draugs..." piemçram ku! :)))


Aha, nopeilçjam kâdu vârgâku bûtni, kam paðlaik neiet tik labi, esam lîdzjûtîgi un saprotoði, un dabûjam seksu:)...
Daþâdu reliìiju kalpi arî tâdâ pat veidâ salasa savu draudzi...
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 15:06
strawberry
Nezinu, kâ jûtas vçþa slimnieki. Ja kaut kas tâds ar mani notiktu, nezinu savu reakciju. Smagi un bail bûtu noteikti. Un neredzedzu kriminâlu, ka tâdâ brîdî var/vajag meklçt atbalstu pie cilvçka, kas mani pazîst vislabâk. Jo vairâk tâpçc, ka terapijas laikâ, protams, tika analizçtas arî manas fobijas un ps.t. sacîja, ka spçs atvieglot (morâli), ja ðâda lieta kâdreiz dzîvç gadîsies.
Apsveicu tevi, ja Tev ir pârliecîba, ka pie smagas, neârstçjamas slimîbas spçsi godam cilvçciski pilnîgi nodzîvot un izmantot Tev atvçlçto laiku.
komentâriòð
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 15:13
"Terapijas gaitâ liekas, ka nu ne mûþam bez terapeita nevarçs/negribçsies dzîvot." Bet kas notiek, ja iemîlas psihoterapeitâ? Manuprât, ðâda pacienta-terapeita tete-a-tete komunikâcija rada visus nepiecieðamos priekðnoteikumus, lai kaut kas tâds notiktu. Un galu galâ viss beidzas ar vçl vienu traumu pacientam... Skarbi, bet vai nereâli?
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 15:19
...iemiileeshanaas gana biezhi ir viens no terapijas posmiem... peec tam kopiigi izanalizee un tas paariet...

par to veezi... dziivee it biezhi redzams, faktiski gandriiz vienmeer (90% buus veel stipri optimistisks skaitlis), ka tuvi cilveeki nespeej/nemaak sniegt taada veida atbalstu, kaa cilveekam tajaa briidii buutu nepiecieshams... pietruukst zinaashanu, pieredzes... visam uzslanjojas pashu bailes un nezinja...
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 15:59
,,,
Tev 100% taisnîba. Bija iemîlçðanâs periods, bet tâdâ posmâ, kad jau varçjâm brîvi to apspriest. Abi pasmçjâmies, piemçram, par to, ka sapnî man bija sex ar ps.t. (gandrîz). Ja nopietni, tad tad tâ ir laba terapija, ja par visu to var atklâti izrunât.
Tâ iemîlçðanâs âtri pârgâja, atðíirîbâ no rçalâs dzîves, neradot sâpes un negatîvas emocijas.
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 16:06
jâ, es tieði par iemîlçðanos domâju. tas, ka âtri pârgâja, tas labi :)
komentâriòð
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 16:24
Bet tad jau tas terapeits kïust par tâdu kâ neesoðâ "veèa" aizstâjçju uz laiku?:))) Un mîlestîba jau izvilks no jebkuras depresijas, tas ir fakts.

Nez, Alsterei tâ terapija bûtu bijusi tikpat sekmîga, ja bûtu gâjusi pie terapeites -sievietes...??? Redzu, ka citâm dâmâm te forumâ ar terapeitçm sievietçm diez ka neveicas.:)
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 16:38
komentâriòð
Nez kâpçc skaidri zinâju, ka vçlos ps.t. vîrieti.
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 16:39
komentâriò, nevajag visu sadalît pa skapîðiem, plauktiem un atvilknîtçm. cilvçks ir sareþìîts radîjums.
komentâriòð
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 16:57
Es jau nedalu, es tikai mçìinu izzinât kâ tâ psihoterapija patiesîbâ strâdâ.:)
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 19:23
Ja terapija ir ilga, tad iemîlçðanâs var pâriet. Kâ zinâms, visas iemîlçðanâs beidzas 1-3 gadu laikâ:) Taèu kâdai emocionâlâkai bûtnei tâ tomçr var bût trauma, piekrîtu Komentâriòam. (bet uzmanies no vçlçðanâs par ðo lietu kaut ko izzinât- par to Komats un Runcene mani vçl joprojâm grauþ:))
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 19:29
jau trakaa onkulja Freida laikos tika uzskatiits, ka terapija tikai taa iisteni notiek, ja iemiilas tajaa terapeitaa...

un terapeiti vechi kopumaa ir gudraaki un forshaaki... vien nelaime taa, ka daamas biezhi vien saakumaa juutas paaraak bailiigas un domaa -- nu kaa es viirietim shitaadas lietas staastiishu...

ne velti labaakie maaciitaaji, aarsti, skolotaaji izsenis bijushi vechu kaartas... ir kaut kaada fishka un drosmiigaaks redzeejums tam vecim...

tas nav staasts par sievieshu kaartas niishanu vai otrshkjiriigu pieeju, tachu ir lietas un vietas, kur vecis sit pushu...

tajaa pashaa laikaa ir taa -- ja ir viens dumjsh psihoterapeits vecis, tad vinjsh ir dumjaaks par 10 baabieshiem kopaa... "blondiines" uz vinja fona ir zinaatnju doktori ar Haarvaarda diplomu...

Str., aizej ka apeed kaarumsierinju...



Edited 1 time(s). Last edit at 18.10.2007 19:30 by Runcene.
Re: psihoterapeiti
18.10.2007 22:33
mellene

nevajag jaukt veelmi visu noliegt (pie tam nezinot) ar veelmi izzinaat... oi, aizmirsu, mellene tak neko noneliedz nezinot... vinja visu zin, internetaa izlasiija ;-)
Re: psihoterapeiti
19.10.2007 00:23
Komat, par ko Tu runâ? Kurâ vietâ es noliedzu? Ja ir jautâjumi, uz kuriem Tu nezini atbildi, Tu sâc uzbrukumu. Un tajâ uzbrukumâ figurç tikai kaut kâdas Tavas fantâzijas. Pamçìini vismaz nekavçties tik dziïâs pagâtnes atmiòâs un atcerçties, ka neesmu mellene:)
Re: psihoterapeiti
19.10.2007 00:29
Runcene, no Tava teksta man ir skaidrs, ka sievietçm ejot pie sievieðu dzimtes psihoterapeitçm, tikai krâmi vien var sanâkt. Lesbietçm vçl varçtu derçt, bet, iedomâjies, kas notiks, ja kliente bûs biseksuâla...Terapijas rezultâtâ viòâ ðî lesbiskâ orientâcija pastiprinâsies!!!
Un pavisam normâlai heteroseksuâlai sievietei var sâkt attîstîties ðîs tieksmes...protams sievieðu ir vairâk...vieglâk nodibinât attiecîbas...un tâs bûtu pavisam jauna veida attiecîbas...:-)))

Bet vispâr man jau arî veèi patîk labâk. Nekad nesanâk tâdi kaðíi kâ ar sievietçm.
Sieriòð bija garðîgs, patieðâm, iesaku Tev arî :-)))
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 1?
Ziņa: