Psihoterapeits

Aizsāka blueberry 

Re: Psihoterapeits
26.10.2007 23:37
...un viirs?... ir pst, kas vakaros pienjem... bet pazvani, pajautaa, nenoroc uzreiz to domu...
Re: Psihoterapeits
27.10.2007 01:09
vakaros gan varbût varçtu. bet kurð tad pieòem vakaros? varbût var kâdu ieteikt/?
Re: Psihoterapeits
27.10.2007 12:26
http://www.lina.lv/samaksa/

shite pienjem liidz 21:00 un, kaa redzams, arii briivdienaas.



Edited 3 time(s). Last edit at 27.10.2007 12:32 by Runcene.
Re: Psihoterapeits
27.10.2007 16:27
vai tur pienem tikai taa viena psihoterapeite? Un kaada vinja ir? Varbuut veel kaads psihoterapeits pienjem pa briivdienaam vai vakariem?
Re: Psihoterapeits
27.10.2007 16:47
Kâ jûs domâjiet, vai depresijas slimnieks var kïût par alkoholiíi, lai aibçgtu no savâm sajûtâm un iegrimtu nebûtîbâ?
Re: Psihoterapeits
27.10.2007 19:49
Var, it seviskji, ja aarsts saakotneeji dod ataisnojumu dzershanai - alkohols liek justies labaak iedzeerusham. Shaadi cilveeki droshi dzer aivien vairaak alkoholu un zaales arii. Tad saak lietot vairaak zaalju, kaa nepiecieshams un nereti nonaak pie narkotikaam. Taalaak psihene un dziive pansionaataa, lai arii bez visa iepriekshmineetaa.
Tas ir reaals staasts par manu radinieku. Pansionaataa vinsh (49 gadi) jau ir vairaak kaa 10 gadu. Ar psihi viss kaartiibaa, bet nekaadas izredzes atgriezties normaalaa dziives apritee. Diemzzeel.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 10:06
Alstere tas ir briesmîgi patiesîbâ. Man vienkârði daþreiz ienâk doma prâtâ, ka tâ tacu arî var aizbçgt no realitâtes. es jau to netaisos darît, bet ja tâ padomâju, ka mana mamma ir ïoti nomâkta un reizçm, kad iedzer, atplaukst. Es domâju, ka ir ïoti daudz cilvçku ap 50 gadiem, kuri nekad neatzîs, ka viòiem ir depresija, bet reâli dzîve ir tâda, ka ir darbs, mâjas un nekâ vairâk nav. Darbu jau nekavç, jo nedrîkst un tâ dzîvo, it seviðíi, ja vel naudas maz, tad nu beigâs mamma tâda mûþîgi drûma un nomâkta ir, nekas jau viòai dzîvç vairs neinteresç.
Un es nezinu, vai tur ir pie vainas neirotransmiteri vai vienkârði totâlâ cîòa par izdzîvoðanu?
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 10:40
Blueberry, droði vien ir pavisam maz cilvçku, kas pavisam reâli zina, ko ðajâ dzîvç grib. Lielâkâ daïa plûst pa straumei, dara tâ, kâ pieòemts un rezultâtâ jûtas nelaimîgi.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 10:54
Varbuut taa masu depresija tomeer saistiits nevis ar neirotransmiteriem vai neiromediatoriem bet kaut kaadu citi sociaali psihologhisko momentu... piemeeram nepateiciibu... nepateiciibu Dievam... es esmu ieveerojis, ka cilveeki kas ir pateiciigi Dievam, vairumaa gadijumu ir daudz laimiigaaki par citiem arii pieticiigos apstaakljos... Bet taa kaa tagad daudziem ticiiba Dievam ir zudusi tad neatliek nekas cits kaa nodoties ticiibai psihoterapeitam... jo kaut kaa jau tos beeninjus izveedinaat vajag...
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 11:13
ku!
Es neticu Dievam, bet ticu, ka pasaule ir iekaartota likumsakariigi un taisniigi. Esmu pateiciiga par to, kas man ir dots un nekaveejos atminjaas par slikto. Taapeec es esmu laimiiga pa iistam. Tas jau nenoziimee, ka nav melno dienu, bet kopumaa dziive ir skaista un par to, kas ir dots daudzi vareetu tikai sapnjot. Un te nav runa par materiaalo labklaajiibu (esmu gan normaali situeeta), bet par citaam kategorijaam.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 11:23
Es piekrîtu Ku!, ka pateicîba ir bûtiska lieta. Tie, kas netic Dievam, var pateikties Visumam. Tas dod tâdu îpaðu sajûtu.
Un piekrîtu Alsterei, ka nevajag kavçties atmiòâs par slikto. Pagâtne nav tâ vieta, kur dzîvot. Taèu pasaules skaistums dots mums ir visiem. Svarîgi, kâ mçs uz to skatâmies, un ko saskatâm.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 12:10
Alstere

Hmm? Domaaju ka tu nepareizai lietai tici... jo pasaule kaa reiz ir iekaartota haotiski un netaisniigi... nee, varbuut saakotneeji vinja arii bija iekaartota likumsakariigi un taisniigi bet kaads to visu laiku izjauc...
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 12:16
...vai ir liela starpiiba, kam tic, ja tas paliidz un taa ticeeshana netraucee citiem?...
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 12:19
,,,

Starpiiba ir, un liela tachu negribu izpluust shajaa diskusijaa...
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 15:05
kad Freids izveidoja savu psihoanaliizi, valdoshaa kristiigaa bazniica bija iebraukusi auzaas ar savu varas uzurpaaciju. apgaismiibas idejas njeema virsroku. muusdienaas arii daudzi cilveeki nefano par Dievu tik taapeec, ka bazniica visu ir sakjeepaajusi, kaut gan ideja par Dievu tur galiigi nav vainiiga.

ja stingri njem un analizee psihoanaliizes un no taas attiistiijushaas psihoterapijas iipashiibas, var ljoti viegli to nosaukt arii par religjiju, kas biezhi vien tiek dariits. to gan paarsvaraa dara kristiigaa bazniica un izmanto kaa nolamaashanas metodi, bet ideja nemainaas. ir tur savi religjijas elementi.

veel muusdienaas diezgan stipri ir aktivizeejusies liberaalteologjijas ideja, kas ir krietni humaanaaka un kuru paarstaav arii dazhi maaciitaaji Latvijaa. vinju draudzees ir manaami arii dazhi Latvijas psihoterapeiti, taapeec nav taas domas tik briesmiigi nemaz shkjiramas. arii psihoterapeiti tic Dievam, varbuut katrs dazhaadam, bet shiis idejas visaadaa zinjaa nav nemaz tik shkjirtas. tik vien tas, ka ir notikusi aizieshana no fundamentaalaas "hardcore" bazniicas.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 15:49
Es pilnîgi noteikti ticu Dievam. Bet pat tas, ka es pieòemu notikumus, kâdi tie nâk manâ dzîvç, nemaina manas sajûtas. Nu, piemçram, samierinos, ka vîrs mani pamet, jo tâ varbût bûs labâk (tas ir tikai kâ piemçrs), bet ne jau dçï tâ es jûtos slikti. Ir kaut kas iekðâ, kaut kâds bloíçtâjs, kas neïauj priecâties, jo ir tikai pretîguma sajûta.
Un es nez kâpçc ticçju, ka Dievs var izdarît brînumu un mûsu dçliòð nebûs guïoðs dârzenis, tacu nespçju noticçt, ka viòð spçj dziedet manu depresiju. Kâpçc gan? Tâtad laikam nav tâs îstâs ticîbas, jo cik saprotu, ir jâtic pilnîbâ.
Domâju arî, ka liela daïa ticigo jûtas labi, jo ta viòiem ir kâ paðhipnoze, kâ darbs ar savâm domâm. Tâda nu es esmu skeptiskâ ticîgâ:D
Es arî domâju, ka cilvçks îsti neapzinâs savas iekðçjâs iespçjas un nemâk tâs izmantot.
Mani biedç tas, ka jau tagad es jûtos kâ vienkârsi izðíiedusi savu dzîvi, bet gribas, lai bûtu tâ, ka mirstot saproti, ka nav veltîgi ðî dzîve nodzîvota.
Un tas kûtrums. Ko piemçram, jûs ðodien esat darîjuði? Es neko, nogulðòâju pa mâju, lai gan vajadzçja kaut kur iziet, kaut kur aizbraukt ar visu ìimeni.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 16:36
kaadam Dievam Tu tici, Blueberry? Kaads, peec Tavaam domaam, ir Dievs?
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 16:41
kâ tu to domâ? Es nespçju tev uz ðo jautâjumu atbildçt. Vai tu domâ, lai es viòu kaut kâ aprakstîtu vai lai pastâstîtu, kâds viòð ir - nu tipa skarbs, labs utt.?
Es Dievu aprakstît nevaru, es viòu vienkârði jûtu. Kâds viòð ir, kas viòð ir, nezinu. Tas ir tâpat, kâ es nevaru iedomâties, kâdâ formâ es bûðu kad nomirðu, un kâ tas ir mûþîgi dzîvot, kâ tas ir bût garam bez miesas.
Katrâ ziòâ es nestrîdos ne ar vienu, kurð saka, ka Dieva nav. Pati kâdreiz spçju atspçkot visus ticîgos, jo viòiem nebija man ko atbildçt beigâs, sapinâs savos vârdos.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 16:57
Tu saki, ka juuti Vinju, bet Tev noteikti ir kaut kaadas savas fantaazijas vai idejas par to, kaads Vinjsh ir... nu jaa -- tipa skarbs, labs, utt... ja taa labi padomaa...

un Tev nav jaaatbild man uz sho jautaajumu... padoma pati...

koncepcija jeb priekshstats par Dievu biezhi ietekmee to pashsajuutu, kas naak no cilveeka visdziljaakajaam dziileem un meedz buut par iemeslu depresijai...

un te pilniigi nav nekaadas noziimes tam, vai Vinjsh ir jebshu Vinja nav, nedz arii tam ir kaads sakars ar to, ko domaa vai nedomaa citi, jo nedz vienu, nedz otru (Dieva esamiibu vai neesamiibu) nevar pieraadiit...

te ir jautaajums par Tavaam subjektiivajaam, tieshi Tavaam sajuutaam...



Edited 1 time(s). Last edit at 28.10.2007 16:58 by Runcene.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 17:02
Es arî ticu, ka Dievs ir. Tam gan nav nekâdas saistîbas ar ortodoksâlo baznîcu. Es ticu, ka katrâ no mums ir dieva daïa, t.i. Dievs ir gan mûsos, gan ârpus mums. Lîdz ar to mçs paði varam ietekmçt savu dzîvi. Ir tikai jâzina, ko tieði gribam, un tad arî jâsakoncentrç visa uzmanîba uz to.
Blueberry, tas nav nekas slikts, ka nogulðòâji pa mâju. Tu darîji tâ, kâ pati gribçji. Tâdi piespiedu pasâkumi- kaut kur aizbraukt kopâ, ja nemaz tâ îsti negribâs braukt, nemaz nav tik labi. Tev ir bçrni, Tu viòus uzaudzinâsi, un nekâ nevarçsi teikt, ka dzîve velti nodzîvota. Pie tam caur jebko, ko darâm, mçs apgûstam sev nepiecieðamo pieredzi. Velti nav nekas, pat ja izskatâs, ka citi ir veiksmîgi, rosîgi un laimîgi. Tas, ko dari Tu, ir vçrtîgs priekð Tevis, citiem atkal ir vajadzîga cita pieredze, un viòi rosâs citâdi.
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 17:04
Runcene Wrote:
-------------------------------------------------------

> koncepcija jeb priekshstats par Dievu biezhi
> ietekmee to pashsajuutu, kas naak no cilveeka
> visdziljaakajaam dziileem un meedz buut par
> iemeslu depresijai...



Paskaidro sîkâk, ko ar to domâji, Runcene?
Re: Psihoterapeits
28.10.2007 18:34
strawberry Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es arî ticu, ka Dievs ir. Tam gan nav nekâdas
> saistîbas ar ortodoksâlo baznîcu. Es ticu, ka
> katrâ no mums ir dieva daïa, t.i. Dievs ir gan
> mûsos, gan ârpus mums. Lîdz ar to mçs paði varam
> ietekmçt savu dzîvi. Ir tikai jâzina, ko tieði
> gribam, un tad arî jâsakoncentrç visa uzmanîba uz
> to.
> Blueberry, tas nav nekas slikts, ka nogulðòâji pa
> mâju. Tu darîji tâ, kâ pati gribçji. Tâdi
> piespiedu pasâkumi- kaut kur aizbraukt kopâ, ja
> nemaz tâ îsti negribâs braukt, nemaz nav tik labi.
> Tev ir bçrni, Tu viòus uzaudzinâsi, un nekâ
> nevarçsi teikt, ka dzîve velti nodzîvota. Pie tam
> caur jebko, ko darâm, mçs apgûstam sev
> nepiecieðamo pieredzi. Velti nav nekas, pat ja
> izskatâs, ka citi ir veiksmîgi, rosîgi un laimîgi.
> Tas, ko dari Tu, ir vçrtîgs priekð Tevis, citiem
> atkal ir vajadzîga cita pieredze, un viòi rosâs
> citâdi.
>
> _________________________________________
> Mana Reiki lapa
> http://193.238.221.201/masq/reiki/


ieklausies Blueberry, Str. labi pateica, labi noformulçja domu :)
tâ tas ir, tici sev un savâm unikâlajâm spçjâm sevî, mîli Dievu sevî.
X
Re: Psihoterapeits
29.10.2007 13:54
Blueberry -

Lasot Tavas pârdomas par Tavu cîòu ar depresiju, man radâs jautâjums - iepriekð, kad lietoji zâles, un ârsts tâs atcçla - pçc cik ilga laika parasti atgriezâs sliktâs sajûtas, jeb - citiem vârdiem sakot - cik ilgi izdevâs nodzîvot bez zâlçm, jûtoties daudzmaz labi?

Un vçl - ja esi tik asociâla, kâ raksti, nesaprotu kâ Tev tomçr ir izdevies iepazîties un vçl apprecçties!!!:))) ar savu tagadçjo vîru! Manuprât, tas vien jau ir sasniegums!:))) Es, par piemçru, kopð cînos ar savu VD/depresiju, iespçjams daïçji arî "pateicoties" zalçm, esmu pazaudçjusi gandrîz jebkâdu interesi par vîrieðiem!
Re: Psihoterapeits
29.10.2007 20:41
Vispâr, ja tâ labi padomâju, tad nav ne reizes laikam bijis tâ, ka psihiatrs atceltu zâïu lietoðanu. Sâkumâ bija tâ, ka aizbraucu uz Dzintariem un pçc tiem bija tik labi, ka nemaz negribçjâs iet pie psihiatra. Pçc tam, kad palika slikti, meklçju palîdzîbu. Bija dakteris, kas man ïoti patika un es pie viòa gâju ne tikai pec zâlçm, bet varçju arî ar viòu izrunâties (tâpçc parasti viòð mani pieòçma pçcpusdienâ). Bet diemþçl ðis dakteris aizbrauca uz Rîgu (es sâkumâ gâju Jelgavâ). Un tad es mçìinâju iet pie cita, bet man nepatika un es vairs negâju, tatad pati beidzu dzert zâles. Pçc tam atkal palika slikti un nâcâ iet pie psihiatra. Viòð man rakstîja tâs trakâs kombinâcijas, ko nespçju panest un izdomâju, ka negribu vairs pie viòa iet. Sâku lietot homeopâtiju, bet bez efekta.
Tâ nu atkal kad galîgi netiku galâ, aizgâju uz Skalbçm, tur arî daktere bija tâ, kas ieteica cita tipa antidepresantus un man uzreiz palîdzçja, bet tie bija tik dârgi, ka viòa man deva bezmaksas paraugus, kad tie beidzâs, beidzu dzert zâles.
Pçc laika atkal devos uz Jelgavu un tur man bija klîniskais pçtîjums un pçc tam mani paòçma dienas stacionârâ un zâles es dabûju par velti, bet deva tikai pusgadu. tad es atkal pârtraucu un pçc laika atkal tiku pie pusgadu ilgas terapijas.
Nu re, visa mana vçsture. Pçc zâlçm man parasti bija daudz maz normâli kâdu pusgadu, brîþiem tâpat slikti, bet tie sliktumi pârgâja. Jâ, un biju arî otrreiz Dzintaros, tur gan es vienmçr atplaukstu, izanalizçju sevi kârtîgi. Gribas tur atkal, bet mazo nevaru atstât pagaidâm nevienam.
Re: Psihoterapeits
29.10.2007 22:24
Te ir interesants links par paðhipnozes izmantoðanu depresijas ârstçðanai

http://www.hypnosis-and-health.com/depression.html
Re: Psihoterapeits
29.10.2007 23:14
X
Man varbût arî ir interese par vîrieðiem, bet man ir ðausmîgi kompleksi, tâpçc man liekas, ka es nekad nevienam nevaretu patikt.
Es ap gadiem 19 biju pie Elejas Veronikas, viòa man arî toreiz uz kâdu gadu palîdzçja, es burtiski lidoju, biju enerìijas pilna. Un viòa uzreiz paskatîjâs uz mani un pateica, ka man ir depresija un ka es pati sevi visu laiku çdot. Vçl viòa teica, lai es neuztraucos, jo apprecçðos 25 gados, kas arî piepildîjâs:)
Nepatîkami man pat to atcerçties, bet es satikos tikai ar vîrieðiem, kuriem es patiku,bet mani viòi piesaistîja tikai ar to, ka par mani sajûsminâjâs, îstenîbâ izjûtu ka pati sevi esmu pazemojusi. Visas attiecîbas tomer pârtraucu, jo tâs mani iztukðoja.
Pats trakâkais laiks bija koju laiks. mums tur apkârt puiði vien dzîvoja. Ïoti sadraudzçjos ar tiem visiem puiðiem, viòi bija kâ draugi, man nevajadzçja baidîties, ka es kâdam varçtu nepatikt. Un mana istabas biedrene bieþi tusçja, vispâr comi pie mums nâca katru vakaru, nekas jau nenotika,es tikai iemâcîjos dzert ðòabi, ko pirms tam domâju, ka dzer tikai galîgie alkoholiíi. Nu un dejojâm, spçlçjâm spçles utt. Tâs bija tâdas âriðíîbas no manas puses, uzliku sev smadzençm bloku, ka esmu super, sexy utt., bet viss jau bija uzspçlçts. Es arî tagad varetu tâdu teâtri spçlçt, bet tâ ir kârtçjâ maska.
Ar vîru iepazinos kojâs, arî viòð kâ izrâdîjâs bija salicis maskas un bija baigais krutais vecis, bet îstenîbâ ir kautrîgs:) Arî viòâ es neiemîlçjos, savu vîru iemîlçju tikai pçc kâda laika. Nezinu, kâpçc no viòa nespçju aiziet, bet tagad esmu laimîga par to, jo viòu ïoti mîlu, viòð ir forðs, simpâtisks, iznesîgs. Nav mans tips, bet mani tipi ir nesmukâki, ar lîkâm kâjâm, brûnâm acîm. Tak droði vien ar tâdu es kopâ nebûtu laimîga. Vîrs ir saprotoðs, palîdz man. Viegli viòam nav brîþiem, bet viòð censas saprast, nenosoda. Un saka, ka ir laimîgs ar mani, kam es ticu. Esam kopâ 8 gadus.
Re: Psihoterapeits
29.10.2007 23:15
strawberry
jâ, es ticu, ka ar paðhipnozi arî var daudz darît.
Dzintaros bija autogçnais treniòð, ïoti gribçtos vçl pie tâ piestrâdât.
Re: Psihoterapeits
30.10.2007 00:10
blueberry

Lasot tavu dziives staastu sanaak ka tev ir taads psiha staazhs ar kaadu nevar lepoties izcilaakie man paziistamie plaanpraatinji... dazhreiz tomeer muusu Aivaram ir taisniiba... :)
Re: Psihoterapeits
30.10.2007 11:56
ku!
Tu mani apbçdinâji:( Varbût arî esmu plânprâtiòð. Es tikai domâju, vai tad depresija cilvçkiem sâkas un ilgst tikai kâdu gadu divus? Man liekas parasti tas sâk izpausties ap 18 gadiem un ilgst visu mûþu ar uzlabojumiem un kritumiem. Man sanâk ka mans apzinâtais stâþs ir kaut kur 10 gadi.
Re: Psihoterapeits
30.10.2007 12:08
Neesi plânprâtiòð, Blueberry, netici, ja kâds tâ saka. Gan Tu tiksi galâ. Ne jau vienmçr ar pirmajiem piegâjieniem var atrast to, kas nepiecieðams.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 24?
Ziņa: