Psihoterapeits

Aizsāka blueberry 

Re: Psihoterapeits
05.11.2007 21:41
neko, es tevi nebiedçju, es ar to gribçju pateikt, ka tu mani ievainoji un man tas bija sâpîgi, ja tev tas bija mçríis, tad apsveicu, izdevâs. Bet nu vienalga, lai tev dzîvç viss izdodas. Tu man esi vienaldzîgs. Es vienkârsi nesaprotu, kâpçc tu to dari. Un tagad pamet ar godpratu manu lapu un nekad te vairs nenâc, meklç citus upurus, ja tev tâ tîk. Bet ja te nâksi, tad visprms piesakies pie manis un mana dçliòa ciemos, lai tu skatoties uz viòu varçtu pateikt to paðu. Viss, esmu runâjusi.
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 21:57
Runcene

Ko var vilkt un ko nevar vilkt, to ieprieksh zinaat nevar... un neviens nav taads kas var vilkt visu... bet es varu vilkt daudz vairaak kaa lielaakaa dalja kas apgrozas teemaas par psifologhiju un VD... Tad kaapeec man buutu jaaatsakaas zinot ka mans padoms kaadam var paliidzeet... jaa, tieshi padoms... protams, ka es cilveeku ar kuru runaaju, vedinu uz domaam pasham nonaakt pie vajadziigajiem secinaajumiem bet izdariit uzsvaru tieshi uz to, neuzskatu par vajadziigu... Es saprotu ka tas samazina "terapijas" efektivitaati bet atshkjiriibaa no psihoterapeitiem es ar to nepelnu un taapeec neesmu ieintereseets procesu vilkt garumaa... Piekriitu ka process ir nogurdinoshs...
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:13
ku!

ja vienkaarshi iedod padomus, tas nav pasha cilveeka atrasts... vilkt vai nevilkt garumaa... ir jau arii psihoterapijaa kriizhu terapijas, kas ir iisas, bet nez vai visiem vajag taadu pieeju, un tas arii tieshaam jaaprot... un tur jau tas aakjis, ka mazina efektivitaati, ja saber par daudz info, bet Tu laiku un energjiju esi izmetis... rezultaats ir nieciigs vai nulle... Tu gribi fiksaak, bet cilveeka praats nav tik padeviigs.

vispaar interesanti -- gan shajaa dr.lv, gan arii vienaa citaa anglju depresiju forumaa esmu noveerojusi, ka cilveeki peec laicinja atgriezhas (peec meeneshiem un pat ilgaak) un ir savu metodi atradushi un staasta kaa baigo atklaajumu to, ko kaads vinjam jau sen meegjinaaja pateikt, bet nu cilveeks pats ir atradis, un ir laimiigs. ja arii kaads tagad shkjietami niikuljo, tas nenoziimee, ka vinjaa nenotiek procesi... mees pashi augam un mainaamies visu laiku. citiem arii jaadod shii iespeeja, bet, saberot virsuu paaraak daudz gudriibu, cilveeks vnk. aizgriezhas, jo iemesls var buut pavisam elementaars -- vinjsh nekaa nesaprot, vinjam visa taa ir par daudz, un forumaa vinjsh ir atnaacis tikai izlikt savu saapi... vinjsh vispaar nekaadas atbildes negaida. grib vnk parunaaties varbuut. tas arii dziedee.
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:41
Runcene

Tu kaut kaa nepareizi mani esi sapratusi. Es nenodarbojos ar praata pishanu vai psihoterapiju kaa juus to saucat... es vinkaarshi dazhkaart nolaizhos liidz juusu liimenim un izmantoju juusu terminologhiju lai juus labaak vareetu mani saprast... mani pilniigi neinteresee efektivitaate un energhijas izlietojums. Es vienkaarshi piedaavaaju paliidziibu cilveekiem kuriem shajaa briidii ir gruuti un ir vajadziigs atbalsts. Un ziedoju tam tik daudz energhijas cik shajaa briidii varu atljauties... tas arii viss... Kam tas nav vajadziigs, droshi var man nerakstiit... vairaak energhijas paliks prieksh tiem kam vajag :)
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:48
..joprojaam figeju...

"es vienkaarshi dazhkaart nolaizhos liidz juusu liimenim"
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:50
Nu redzi, buusim kviti... es arii figeju kad ieeju shajaas teemaas...
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:51
..a zrja, mosh no KZS tiktu valjaa, kas starp citu ir pieraadiita psihosomatika... vai, atvainojos, lieliem puikaam tak taa negadaas...
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:53
ku! - a varbût nemaz nevajag "dazhkaart nolaizhos liidz juusu liimenim"?
zini, nenovçrtçs taèu.
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 22:59
Ja runa ir par manu KZS tad vinjsh man taadaa galiigi neattiistiitaa formaa piemeklee... laikam no paarmeeriigas liidzjuutiibas... Patreiz nav nemaz... laikam taapeec ka man pohujisma uzpluudi... :)

Nenoveertee mani regulaari... es pie taa esmu pieradis... :)
Re: Psihoterapeits
05.11.2007 23:15
... tas jau redzams, ka tavs KZS ir muteejis augstaakaa formaa... klizmas nevajag, aiz to niknums... zheel zaudeet ko miilju un ierastu...
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 10:00
Tiem, kas paði nav saskâruðies ar VD/depresiju parasti ir 2 varianti:
- es zinu kas un kâ jâdara, ja tu to nevçlies, pats vainîgs;
- tâ nevar bût. Esi vai nu traks vai simulants.
Man par laimi nereti nâcies arî sastapt arî 3. variantu. Izstâstîju (priekðniekam, piemçram), kas ar mani ir un, kas ar mani var gadîties (toreiz nespçju kopâ ar viòu iet pie klienta - tûlît slikti bija. Bet vienai nekas). Viòð pateica: jâ, es nesaprotu, kâ tas ir, bet pieòemu tavas "îpatnîbas". Pçc pusgada varçju droði teikt, ka tagad mums vairs nav jâvirzâs pa daþâdiem marðrutiem uz vienu vietu.
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 13:40
Alstere

Es kaa reiz paarstaavu 3 variantu bet ar to atshkjiriibu ka censhos paliidzeet probleemas paarvareeshanaa...
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 16:47
ku!
Tas nav tik vienkârði. Cilvçks ar loìiku pats saprot gan, kur apmçram cçlonis meklçjams, gan, kas jâdara (sports u.t.t.), gan, ka izpausmes ir simptomi bez fiziskâm vainâm. Padomi tipa "nedomâ", "neuztraucies", "saòemies" ir garâm.
Tev jau padomus dot viegli un pçc tam kritizçt, ka cilvçks nedara, kâ likts - nav jau tuvinieks. Tuvajiem ir vistrakâk - viòi redz, ka labi nav, bet palîdzçt nespçj un nevar (tas ir normâli), tâpçc nereti jûtas vainîgi. Mans vîrs un bçrni bija pietiekami labi informçti, bez slçpðanâs no manas puses, un viòi nejutâs vainîgi, bet reâli palîdzçja ikdienas problçmu risinâðanâ (nevis ârstçðanâ).
Un par to "nolaiðanos lîdz mûsu lîmenim". Es nevienu nenosodu, bet vîrietis, kurð fano par anusa izaugumiem u.t.t. man liktos nu... tâ ne visai.
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 20:26
AG - un kâpçc tie tik ïoti interesç tevi? Nav nevienas tçmas par psihiatriju, psiholoìiju vai psihoterapiju, kurâ tu nebûtu savu kluci ielicis - nevari bez tâ, ja?
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 20:47
ku!, Tu joprojaam esi sheit tipa moderators? posti, kas pirmie buutu dzeeshami shajaas teemaas, ir tieshi Tavi un Tava sirdsdrauga AG... Tu domaajies sheit tagad kaartiibu ieviesham un noliekam lietas iistajaas vietaas?

sheit raksta cilveeki ar depresiju, trauksmi un citaam probleemaam, kas ir ljoti smagas lietas. ir pilniigi skaidrs, ka Tu nezini, kas tas ir.

un liidz manam liimenim nolaisties nevajag. paldies par paraadiito godu... bet, ja she turpinaasies Tavi nievaajoshie izteicieni pret cilveekiem, kas raksta, kad vinjiem ir probleemas, es saakshu aktiivi darboties kaadaa konkreetaa virzienaa...
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 21:00
Tâ nu viòð ir, Runcene drîkst rakstît visâdus nievâjoðus teicienus, bet, ja kâds cits to dara, tad Runcene sâks atkal darboties...Runcene, kâpçc Tu tikpat aktîvi nereaìç, ja kâds cits tiek aizskarts? Tâpçc, ka Tu to nesaproti...varbût atïausi arî citiem nesaprast?
Ku! vienkârði atklâti pateica, ko domâ.
Re: Psihoterapeits
06.11.2007 23:31
Runcene

Kas tev liedz? Raksti osim lai iecelj tevi par moderatoru... vareesi dzeest sev neveelamos postus. AG nav mans sirdsdraugs... tikai pazinja internetaa. Iespeejams ne paaraak daudz zinu par deprasijaam un trauksmeem bet pietiekami lai saprastu ka cilveeki kam ir shiis probleemas nevar adekvaati izveerteet situaaciju... Un es shiem cilveekiem piedaavaaju savu atbalstu gruutaa briidii... Un veel, nevajag buut tik neiecietiigai tik greizsirdiigi aizsargaat savu depresiju un trauksmju namu kad kaads no malas grib atveert logu un izveedinaat tur sastaaveejushos gaisu...


AG

Es tachu tev teicu lai tu cilvjus psihologhijas un psihiatrijas teemaas neaiztiec. Bet es iecietiigi iztureejos pret taviem postiem... gan taapeec ka pats meedzu rakstiit gana agresiivus komentus shajaas teemaas gan galvenokaart taapeec lai tu saprastu ka es esmu iecietiigs un ne buut nealkstu izmantot pieejamos liidzekljus lai kaadu sheit forumaa apspiestu tachu tu uztver manu bezdarbiibu kaa nespeeju un tava bezkauniiba aug auguma... turpmaak mana nostaajaa pret taviem agresiivajiem komentaariem shajaas teemaas buus neiecietiigaaka...
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 08:44
:D oi nosmçjos :D
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 08:54
ku! Wrote:
-------------------------------------------------------
> Runcene
> Un veel, nevajag buut tik neiecietiigai
> tik greizsirdiigi aizsargaat savu depresiju un
> trauksmju namu kad kaads no malas grib atveert
> logu un izveedinaat tur sastaaveejushos gaisu...


Ðis ir labs:) Ir taèu tik daudz jaunu vçsmu, bet Runcene un Co krampjaini turas pie vecajiem reþìiem:)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 09:53
man akal smiekli nâk kâ wannabe dakteris ar wannabe faðistu diskutçt mçìina :D
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 10:40
ku!

es nealkstu buut par moderatoru... pilniigi droshi, jo nav tam laika. bet, ja esi uznjeemies, tad varbuut tomeer pieskati, kas te notiek... par to arii viss staasts.

man konkreeti katrs var rakstiit, ko veelas, jo man ir gana zinaashanu un pieredzes ciinjaa ar depresiju, kaa arii savu ieksheejo resursu, lai izdariitu attieciigus secinaajumus.

iebilstu vien taadeelj, ka vienkaarshi tiiri cilveeciski juutu liidzi tiem, kas veel ir ierakumos.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 11:31
Runcene
Nu ko tieði tu esi darîjusi lai cînîtos ar depresiju? Varbût nevçlies te stâstît? Varbût vari man privâti kaut ko uzrakstît?

Man ir tâ, ka vakar uznâca pilnîga bezspçcîba, sajûta, ka nekad neko nevarçs uzlabot. Es sajutos kâ cilvçks kurð nelaimes gadîjumâ kïuvis paralizçts un saprot, ka viòam nav pilnîgi nekâdu cerîbu jebkad staigât. Es vienkârði vairs neticu, ka no tâ var tikt vaïâ. Domâju, ka varbût var uz brîdi kaut ko uzlabot.
Un zâlçm arî vairs neticu. No ðîs kombinâcijas man laikam arî bûs problçmas tikt vaïâ, kâ jau te bieþi raksta. Vakar neiedzçru savas zâles, jo vienkârði aizmirsu un tad man ðodien ir tik slikti, galva dulla, slikta dûða, reiboòi. Nu tieði kâ narkomânam.
Pats trakâkais, ka vîrs tomçr nesaprot, kas tâ depresija ir. Viss ir labi lîdz mirklim, kad man patieðâm ir slikti, tad viòð sâk dusmoties, izmçdît mani un teikt lai tacu saòemos, kas man svarîgâks bçrns vai depresija. Un tad man ir sajûta, ka man vairs nav neviena vispar neviena, un es sev sâku riebties. Man liekas, ka man nav vietas uz ðîs pasaules. AG un tamlîdzîgi ïautini raksta, lai es eju pakârties vai kaut kâ tamlîdzîgi daru sev galu. Varat jau arî rakstît, tâs ir arî manas paðas vçlmes. Es gribçtu nomirt vai pareizâk sakot es gribçtu,lai nekad nebûtu dzimusi. To jau mammai teicu pusaudzes gados, kad viòa man stâstîja, ka es tacu varçju arî nebût, ja viòa uztaisitu abortu. Tolaik viòai arî grûti gâja, katrâ ziòâ es sajutos kâ negribçta, pilnîgi iespçjams, ka ar tâdâm domâm viòa arî mani gaidîja. Uz ko es viòai atbildeju, ka labâk es nebûtu dzimusi. Viòai acis bija kubâ kâ bçrns var ko tâdu pateikt.
Bet diemþçl es nu ðajâ pasaulç esmu ielikta un nekur man nesprukt. Paðnâvîbu uztaisît es vienkârði nevaru, jo ticu, ka ir mûþîgâ dzîve pçs nâves un atceros, ko mâcîtâjs Rubenis stâstîja par to, kas ir elle un kas paradîze. Katrâ ziòâ, ja cilvçks uztaisa paðnâvîbu, tad viòam netiek atrisinâta tâ problçma, bet ar to viòð mocîsies pçc tam visu laiku, pie kam vçl stiprâk. Un es tam ticu. Tatad neparko negribçtu lai mana depresija nekad nekad nebeigtos un es mûþîgi ar to mocîtos. Man tas jâatrisina vçl ðajâ dzîvç.
Otrs liels iemesls ir mani bçrni. Lai cik slikta mâte es arî nebûtu, es viniem esmu vajadzîga. Patiesîbâ es esmu laba mamma, vienîgais trukums, ka depresijas dçï bieþi vien nav spçka ar viòiem padzîvoties.

Vakar atradu vienâ vecâ tçmâ, ka Runcene raksta, ka bçrniem jâizskaidro, jo citâdi viòi var sabîties. No kâ sabîties? Es nesapratu. Man patiesîbu sakot nav ko îsti skaidrot, vienîgi meitai daþreiz, kad ir ïoti slikti, bet viòa grib spçlçties, tâ arî pasaku, ka mammai tagad ir slikti un mamma nevares ar tevi paspçlçties. Tad eju pagulçt, meita atnâk mani apsedz un padzîvojas viena. Saprâtîga jau 5 gadi.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 11:31
ooo, cik daudz sarakstîju. Ðodien laikam atkal runâjamâ diena:P
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 11:52
Blueberry, bet kâ ir ar saòemðanos? Vai nav iespçjams nolemt: tieði ðodien es jutîðos labi. Un nâkoðâ dienâ tâpat. Un aiznâkoðâ. Tâ, izvçloties tikai ðo dienu, jo viena diena nav nekas daudz. Jebkuram cilvçkam uznâk melnâki brîþi un tad var vai nu ïauties tiem, vai neïauties. Es palasîju Kurpatova grâmatiòu par bailçm, tur ir labi vingrinâjumi, droði vien citâs arî un tieði pret depresiju vai VD. Nevienam cilvçkam nav viegli ievçrot diçtu (kaut viòð zina, ka tas ir jâdara, ka tad jutîsies labâk), vieglâk ir ïauties straumei, slinkumam, depresijai...Nevienam nav viegli sâkt vingrot, kaut ko mainît, vieglâk ir aizbildinâties- es taèu nevaru, man ir slikti...
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 11:55
atceros ðo sajûtu - kâ paralizçta......
par paðnâvîbu lîdzîgi uzskati kâ Tev, Blueberry. man palîdzçja pârliecîba, ka ðîs sajûtas pâries, es sev iestâstîju, ka rît bûs labâk.
jaunîbâ mçìinâju noindçties reizes 3, tad, protams, neticçju ne Dievam, ne velnam :)

bet tagad tâpat kâ KU! - visus, kas ar depresiju netiek galâ paða spçkiem - uzskatu par nîkuïiem. Depresija atkârtojas, tâ ir jânîdç saknç, vienmçr pie ps neaizskriesi, neesmu arî mçìinâjusi psihoterapiju.
agrâk nebija nekâdas literatûras, interneta nebija, tâpçc sev piedodu :), ka mocîjos ar depresiju un visâdâm psihosomatiskâm vainâm.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 11:56
redz, STR. raksta to paðu :)...tagad skatos :)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:01
Labi, es varçtu mçìinât saòemties. Ko tieði man darît? Man ir tâda sajûta, ka man ir jâpârcert tas apburtais loks, kurâ tagad esmu, bet ko izdarît vispirms?

Vakar es arî tieði nodomâju, ka parasti, kad ir ïoti slikti, es neko negribu, ielienu gultâ un aizmiegu, tâ teikt aizmûku no ðîs pasaules un savâm sajûtâm. Bet vakar tâ neizdarîju. Lai gan man nepavisam to negribçjâs, es saìçrbos, izgâju ârâ, aizbraucu uz kafç vienu un rakstîju vîram vçstuli. Pareizâk teikt rakstîju sev un centos saprast, kas tieði ar mani notiek. Jo es labi zinu, ka savâdâk es vienmçr to problemu iedzenu dziïi sevi iekðâ un tad vinas visas mani pâròem. Nu, vismaz vakardienas problçmas manî nav.
Tikai es neesmu spçjîga izanalizçt visas savas problçmas, jo to ir ïoti daudz, katru dienu pa tûkstotim lietu, kas mani nomâc.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:02
maria_magdalena
jâ un ko tieði tu darîji?
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:19
nu vismaz 30 grâmatas izlasîju. pirmâ, kas mani izveda no depresijas bija Luîze Heija pirms gadiem 12, vçlâk Norbekovs, tad citi...un pçc tam atradu savu sistçmu, sintezçju, varçtu rakstît grâmatu, bet nav iedvesmas.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:37
kâ paralizçta, tieði tâ.
Es vakar domâju par to, kâ tas var bût. Un izdomâju ðâdu lietu - mans dçliòð nevar darboties ar vienu roku, bet ne jau tâpçc, ka rokâ bûtu kâds defekts, bet tâpçc, ka smadzençs vaina, traucçti kustîbu ceïi. Savukârt man brîþiem liekas, ka es nespçju pakustinât nevienu locekli, arî tacu visi tie ir veseli, bet traucejums ir kaut kur smadzençs un cik man liekas tas ir pilnîgs gribasspçka trûkums. Nezinu, kas vçl varçtu izraisît ðâdu stâvokli. Vaina nav fiziska bet psiholoìiska.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 20 pieskaita 7?
Ziņa: