Psihoterapeits

Aizsāka blueberry 

Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:46
maria_magdalena
nu tad padalies ar savu sistçmu. Un kas tâs ir par grâmatâm, ko lasîji? Kâdi padomi tur ir doti?
Njâ, sâku domât par to, ka laikam tâpat katram ir jâatrod sava sistçma, tâpçc jau neviens te negrib neko rakstît.

Vçl man liekas, ka es dzîvoju ðajâ pasaulç sagaidot tikai sliktu. Esmu plnîgi pârliecinâta, ka ìimene ieliek bçrnâ to, kâds viòð bûs, vai izaugs bailîgs vai paðpârliecinâts vai jutîsies labi vai domâs, ka pasaule ir tikai naida vçrta. Ðaubos vai ìimenç, kurâ vecâki ir dzçrâji un regulâri bçrnu sit, bçrns izaugs par laimîgu labestîbas pilnu iemiesojumu.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:47
Runcene rakstiija - ka tikai guleejusi, man arii bija reiz taads periods - neko nespeeju dariit - tikai guleet.
beerns tevi piespiezh kaut ko izdariit, pameegjini piespiest sevi uz kaut ko sirdij tiikamu, zinu, ka viss vienaldziigs + tev vajag kaadu iedvesmas avotu.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:48
es Tev ieteiktu NOrbekovu, tikai Tev sveeti jaatic tam, ko vinjsh raksta :)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:49
Man bija tâds gadîjums. Es biju aizgâjusi pie dziednieka, darbâ daþiem to pateicu, ka eju, tie to pastâstîja mûsu darba kolçìei, kas ir fanâtiska dievlûdzçja. Viòa bija pateikusi, ka nu es esmu atdevusi savu dvçseli velnam, bet, uz tâm vienâm durvîm, lai ieietu darba telpâ, esot krusts, un tâdi jau tur cauri netiekot. Man to atstâstîja un kaut kas manî nostrâdâja. Es tieðâm jutu, ka kâjas man sastingst ejot caur ðîm durvîm...
Tas ir piemçrs, cik ïoti cilvçks var sev iesuìestçt kaut ko, kam notic. Ðis ir negatîvs piemçrs, bet to paðu var izdarît ar jebko!
Luizas Heijas grâmatiòas ðajâ ziòâ ir ïoti labas, tur par tieði to iet runa. Tâs viegli lasâs, no tâm burtiski plûst mîlestîba un sapratne. Bet, protams, to, ko viòa iesaka, ir jâsâk darît. Tas nav tik grûti, bet kâ jau uz jebko, ir jâsaòemas.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:53
es biju uz ievadlekciju Norbekova skolnieku.....tas Tev bûtu ljoti veertiigi + graamata.
tev vajag iedvesmojoshu, jautru skolotaaju. Norbekovs tâds ir, bet nav specializeejies :) tieshi uz depresiju, bet uz visu organisma atveseljoshanu.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 12:55
Heija nedod gruudienu, bet iespeejams, Heija Tev buutu vairaak piemeerota.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 13:23
kur ðîs grâmatas var dabût?
Es ticu, ka ar paðsuìestiju var ïoti daudz panâkt, es gtam tieðâm ticu. Tikai tad tam ir jâtic. Man jau liekas, ka Bîbelç ir kas lîdzîgs par ticîbu Dievam. Ja cilvçks Viòam pilnîbâ uzticçsies, tad viss notiks, tas, ko lûgs, tas piepildîsies.
Jautâjums ir tikai par to, kâ lai notic.
Arî neuzticîba pret pasauli, neticîba labajam, man liekas rodas pamatâ bçrnîbâ.
Pastâstiet, kas bûtu tie cilvçki, kam lai uzticas, kam lai notic? Man liekas ka man arî nav motivâcijas neko darît, jo dzîvei vienkârði nav jçgas.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 13:41
Man ir jânotic, ka ar mani dzîvç var notikt kas labs nevis tikai slikts. Man ir jânotic, ka kâdam cilvçkam es varçtu patikt, bût vajadzîga, neriebties. Ne jau tâda uzspçlçta, samâkslota, bet patikt tâda, kâda esmu. Varçtu jau to pagâtni likt mierâ, bet, ja tâ neïauj dzîvot?.. ne jau tâpçc, ka visu laiku atceros, kas un kâ, bet tâpçc, ka ir iepotçts, ka es esmu nekam nederîga, nekam nevajadzîga, ka esmu kaut kâda es atvainojos "krople". Es nespçju ar ðâdâm sajûtâm normâli dzîvot ðajâ pasaulç. Nav jau bijis nekad apliecinâjuma, ka es kâdam varçtu patikt.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 14:18
Man ðodien tieðâm runâjamais.
Nezinu, vai gan kâdam bûs vçlçðanâs visu ðo lasît, bet droði varat nelasît. Es te nekâdu padomu neprasu, tik runâju, lai izrunâti uz âru.
Es vakar sapratu, ka manu dzîvi visu laiku pavada bailes, bailes no visa iespçjamâ. Visvairâk man ðobrîd ir bailes par mazo. Protams, daïçji ðîs bailes ir pamatotas, tacu vakar iznâca ârâ viss tas, kas iekðâ sçþ, par ko es nemaz nenojautu. Mazais sâka vemt un man vai sirds pa muti izleca. Jo vemðana ir viena no pazîmçm, ka galvâ kaut kas nav labi, ar to operçto vietu. Tacu tikpat labi tâ var bût saistîta ar jebko, kas skar veselus bçrnus. Bet man tad atnâca vaïâ drusciò un sapratu, ka esmu tik nogurusi, tik sasodîti nogurusi visu laiku baidîties. Jau 10 mçneðus visu laiku dzîvoju tâdâ sasprindzinâjumâ, kâ uzvilkta, gatava jebkurâ brîdî, ka var notikt kas slikts, joprojâm nezinot vai mazais vispâr sâks kaut râpot, jo ðobrîd nemaz uz to neizskatâs, lai gan ir liels un smuks un izskatâs gudrs pçc skatiena un izturçðanâs. Es esmu tik ïoti nogurusi, mçs jau 6 reizes esam bijuði slimnîcâ, man nav spçka, tas mani izpumpç. Kad viòð niíojas, man ir bail atkal, ka tas varbût liecina par paaugstinâtu spiedienu galvâ utt. Es vienkârði esmu nogurusi.
Man arî ir dusmas uz vîra mammu, kura solîja, ka atbrauks un palaidîs mûs ar vîru kaut kur, tacu joprojâm nav devusi ne ziòas. Nez kâpçc te arî sapratne darbojas lîdz brîdim, kamçr ko reâli vajag palîdzçt. Es esmu nogurusi visus ðos garos mçneðus no rîta lîdz vakaram bût kopâ ar bçrnu, ar slimu bçrnu, pie kura man visu laiku jâpiedomâ, kâ viòu pareizi panemt, kâ saìçrbt, kâ pareizi spçlçties. Nogurusi visu laiku uztraukties, ka nekas neiet uz labo pusi ar motoriku.
Vçl es protams baidos no cilvçkiem, ïoti baidos, tik ïoti, ka ne ar vienu nesatiekos. Es arî baidos,ka vîrs varçtu mani piekrâpt, jo kaut kas tâds var notikt jebkurâ brîdî un es pat nezinu, kâ to novçrst. Ja ieòemu pozîciju, ka man tas ir vienalga, tad saprotu, ka tad man kïûst vienaldzîgs vîrs kâ tâds, tad es zaudçju saikni ar viòu un galu galâ varu tâ arî viena dzîvot. Laikam tik ïoti baidos no dvçseles sâpçm. Kad mamma mani pameta, es nospriedu, ka man ir vienalga, ka man tas nesâp un tâ nu man viòa ir vienaldzîga joprojâm, man viòu nevajag, lai gan mçs tagad satiekamies un viòa daudz palîdz cik nu var ar savu laiku, ar naudu. Vîrs mani nav piekrâpis, bet tuvu tam bija un tas man ïoti sâp un es baidos no atkârtotâm sâpçm. Es par to speciâli nedomâju, bet tâs bailes un neuzticîba iekðâ sçþ. Arî tas man bende dzîvi, jo visu laiku ir vçl stresiòð par ðo. Laikam jau par daudz dzîvoju tanî, kas slikts varçtu notikt (bet varbût nekad dzîvç nenotiks?).
Bail man ir arî, ka darbâ nevienam nepatikðu, bail, ka nebûs naudas utt. Nav bail nomirt vai sajukt prâtâ, nav bail no augstuma vai slimîbâm. Bet bail no tâ, kas varçtu sagâdât emocionâlas cieðanas.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.11.2007 14:19 by blueberry.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 14:34
blueberry

Tev shodien ir logoreja... Bet par deriigumu un vajadziibu runaajot viss ir vienkaarshi, ja tu dziivee proti ko izdariit vai nokaartot citiem vajadziigu un patiikamu tad nebuus probleemu ar vajadziibu un noderiigumu... cilveeki pashi tevi meklees un tu nezinaasi kaa no vinjiem atkratiities bet ja tu esi nejeega pa dziivi tad vari sevi sughesteet kaa gribi, nekas tev neliidzees... jaasak ir no cita gala, ar nostaaju "es tachu esmu forsha, vai ne?" nekas nebuus liidzeets... forshums ir jaaapliecina... Un ja godiigi tad izskataas (peec taa ko tu raksti), ka tev shajaa zinjaa ir probleemas... Vienkaarshi saac metodiski paarveerst sevi par vajadziigu cilveeku... saac ar taam lietaam kuras tupatieshaam zini ka vairaak vai mazaak vari izdariit...
A.G.-s
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 14:43
Kaut nu blueberry vienreiz tik slikti kïûtu, ka vîna vairs nespçtu datora atustiòus spaidît un i-tu piemçslot! Starp citu, vîram sen viòu vajadzçja pamest!
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 14:57
Aivar, Aivar...
A.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 14:58
Mârtiò, Mârtiò!
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:06
ku!
nee, man liekas, ka tev ðoreiz nav taisnîba un viss ir tieði tâ,ka man vispirms paðai jâsaprot, cik forða, skaista un laba esmu un tikai tad es spçðu ko citiem dot.
Es cilvçkiem daru tikai labu, cik nu ar viòiem tiekos, izpalîdzu, ja spçju. Vispâr ja runâ par forðumu, parasti visi par mani saka, ka emsu forða. Es tikai neticu tam, iekðçji neticu.

AG vakar man bija tik slikti, ka negribçjâs runât.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:07
Mârtiòð:) Cik jauks vârds. Mçs gribçjâm savu dçliòu par Mârtiòu nosaukt, bet viòð pçc Mârtiòa neizskatîjâs:P



Edited 1 time(s). Last edit at 07.11.2007 15:08 by blueberry.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:07
Aivars - tâds vârds gan man nepatîk...
A.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:16
Tu jau nerunâ, tu taustiòus spaidi!
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:20
Bet vispâr nezinu, kâ varçðu tikt ar sevi galâ, apòemsanâs jau ir viena lieta, bet, kad nâkas reâli sastapties ar to, kas mani nomâc, viss izplçn vçjâ.
To es sapratu tikko. Kad ku! pateica, ka man ir logoreja, es sajutos atkal slikta, ak, atkal izdarîju, kâ nevajag, ko tâdu, kas cilvçkiem nepatîk.
Un, kad pateici, ka tev liekas, ka man ar forðumu ir problçmas, tad sapratu, kâ tad, atkal apliecinâjums, ka nevienam nevaru patikt un ka cilvçki tieðâm arî domâ, ka neesmu forða, nevis man tikai tâ liekas, ka nevienam nepatîku. Lai gan ja tâ labi padomâtu, tad saprastu, ka atkal nepareizi raugos uz lietâm, jo ku! tacu mani nepazîst,nav redzçjis un nezina ne kâda es izskatos, ne kâ ir ar mani sarunâties dzîvç par citâm tçmâm nevis manu depresiju. kas zina, varbût, ja satiktu, iemîlçtos:D
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:21
protams, iemîlçtos, kur viòð liktos :)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:23
bet AG neviens nekad nemîlçs, diezgan skumjð fakts....un es pat zinu, ko viòð uzklabinâs pa taustiòiem:)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:23
Vispâr man ðodien ir labs garastâvoklis.
Nesaprotu, no kâ. Vai no tâ, ka vakar bija tâds krîzes punkts vai no tâ, ka izanalizçju sevi kârtîgi.
Varbût ðodien vairs par slikto nerunâsim?
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:25
:)))
nu tieðâm jautri palika te ar jums papïâpâjot.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:29
AG, iedomâjos, kâ Blueberry spaida datoru - tâ kâ spilvenu vai kaíi ....nu nezinu, dators ciets......kaut kâ krezî Tu runâ :)
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 15:40
A,Sâc taupît arî dibenu - tas ir noguris pie datora sçþot. Pavingro - miera stâja, rokas lçnâm uz augðu ceïam, viens, divi, trîs, piedomâ pie izelpas un ieelpas...
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 18:12
ku! Wrote:
-------------------------------------------------------
>ja tu
> dziivee proti ko izdariit vai nokaartot citiem
> vajadziigu un patiikamu tad nebuus probleemu ar
> vajadziibu un noderiigumu... cilveeki pashi tevi
> meklees un tu nezinaasi kaa no vinjiem
> atkratiities ... Vienkaarshi
> saac metodiski paarveerst sevi par vajadziigu
> cilveeku... saac ar taam lietaam kuras
> tupatieshaam zini ka vairaak vai mazaak vari
> izdariit...


Pie pilnas bïodas draugu daudz...kas bûs, kad nevienam vairs nevarçsi palîdzçt?
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 18:15
blueberry Wrote:
-------------------------------------------------------
> kur ðîs grâmatas var dabût?


Ðodien gan Heijas, gan Norbekova grâmatu redzçju Rçriha grâmatnîcâ.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 21:05
Mazajam atkal temperatûra pâri 39. Kâda te atkal labâ juðanâs:(
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 21:14
Blueberry, dzîve ir grûta, îpaði, kad bçrni ir mazi, un viòi slimo. Bet viòi paaugsies un bûs labâk. Izbaudi laiku, kamçr Tu esi tik cieði kopâ ar viòiem. Laiks iet âtri.
Ja mazajam ir temperatûra, tad tas laikam nozîmç, ka ir kâds vîruss? Vai tas nav labâk, ja bûtu tikai vemðana nezinâma iemesla pçc? Vai meitiòa iet bçrnudârzâ? Tad tas varçtu nozîmçt, ka vîrusi nâk no turienes. Cik nav bçrnu, kas bçrnudârzâ slimo vienâ laidâ.
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 21:15
...uzmaniigi gan tu mellene lasi...
Re: Psihoterapeits
07.11.2007 22:02
blueberry, ko tev teikt.....mans puika slimoja lîdz 3 gadiem nepârtraukti, bçrnudârzâ nevarçja iet, tad bija tikai 1 gads bçrna kopðanas atvaïinâjuma. Lai bûtu nepârtraukts darba stâþs pa nakti strâdâju par apkopçju.
bronhîti vienmçr pârgâja plauðu karsoòos , tautas valodâ runâjot, un tâ mçneðiem, organisms bija pavisam novâjinâts.
bet auga, izauga, skolas laikâ gandrîz neslimoja - tas laikam Tev mans vienîgais mierinâjums - ðim slimoðanas periodam Tev jâiziet , tad viss bûs OK.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 4?
Ziņa: