Rehabilitologs vai fizioterapeits?

Aizsāka Sanny 

Sanny
Rehabilitologs vai fizioterapeits?
15.11.2007 17:59
Lûdzu izstâstiet, kâda atðíirîba. Ìimenes ârsts pçc astes kaula lûzuma iesaka apmeklçt rehabilitologu, bet valstî, kurâ atrodos, dominç tikai fizioterapeits. Tas arî derçtu?
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
15.11.2007 21:21
Rehbilitalogs ir ar arsta izgltibu, fizioterapeitam ari ir mediciniska izglitiba, tacu ta pec pakapes ir zemaka ja ta drikst izteikties. Fizioterapeits nodarbosies ar tavu ierobezoto spejuatjaunosanu, rehabilitologs ir vairak vadoss noraditajs, arstesanas plana sastaditajs, fizioterapeits - principa neatnemams si plana izpilditajs. Kada izpratne par siem 2 specialistiem ir valsti kur Tu dzivo, gruti spriest, tacu ja ir iespeja sakuma griezies pie rehabilitaloga.
Paldies, belissima, meklçðu tad rehabilitologu. Kâdâ slimnîcâ taèu jâbût!
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
08.07.2008 20:14
Es arî nesaprotu: kuru no viòiem man tagad vajag? Bet varbût sporta ârstu?
Rehabilitoloìe, pie kuras biju, parâdîja vingrojumus un ar muguru tagad ir viss kârtîbâ. Tobrîd izmeklçjumi plecam vçl nebija veikti un ar to viòa neko nedarîja.
Tagad traumatologs pateica, ka roku vajag vingrinât un es atkal aizgâju pie tâs paðas rehabilitoloìes. Viòa pateica, ka es jau esot "izrakstîta" un ka vajagot jaunu norîkojumu no ìimenes ârsta, t.i., atðuva. (Par maz samaksâju íepâ?) Neieðu jau cilvçkam kârties virsû- ja ne ðâ, ne tâ negrib,tad nevajag!
Tagad man ir jautâjums: kurp doties? Kad ieraksta meklçtâjâ www.zl.lv, tad tikai Rîgâ kâdas 100 iestâdes parâdâs. Parâk liela tâ Rîga! :)



Edited 1 time(s). Last edit at 08.07.2008 20:19 by kachenite.
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
08.07.2008 20:31
ìimenes ârsta vai citas speciâlitâtes ârstçjoðâ ârsta norîkojums uz rehabilitâciju -> rehabilitologs -> fizioterapeits
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
08.07.2008 20:44
Nesapratu, Gimli!
Norîkojums no ÌÂ man jau bija, izlietoju. Traumatologs atkal sûta vingrot. Tad ko man tagad darît? Kurp iet?

Esmu pârliecinâta, ka jaunu norîkojumu no ÌÂ dabûtu, bet apnicis man jau tur ðogad staigât. Vismaz 5 reizes jau esmu bijusi- gan pçc norîkojumiem, gan citu lietu dçï. Priekð tam man ir darbavietas pirkta polise. Lai maksâ!
Reâli ir tâ, ka visas darbîbas, kas kaut nedaudz lîdzinâs terminam "atspiesties uz rokâm", nav domâtas man. Sâp vai nu uzreiz, vai pçc tam. Es mâjâs pamçìinâju padarboties pati, bet ðíiet, trûkst zinâðanu, ko un kâ darît.



Edited 1 time(s). Last edit at 08.07.2008 21:11 by kachenite.
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
08.07.2008 20:47
Kâpçc es iepriekð iztiku ar ârsu rehabilitologu? Nekâdu fizioterapeitu man nepiedâvâja? Kaut gan tur tâdi vairâki bija.
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
08.07.2008 22:14
kachenit, ðobrîd ir visai dîvainai situâcija - nekur nav limitçts, CIK reizes cilvçks drîkst izmantot rehabilitâciju, limitçts ir tikai 1 nosûtîjuma laiks - 3 mçneði. ja vçlies izmantot VOAVA apmaksâto rehabilitâciju ar citu diagnozi, nekâ jau iepriekð tiki izmantojusi, Tev tikai jâdabû jauns nosûtîjums ar citu diagnozi un viss. valsts ir noteikusi, ka rehabilitâcijas kursu cilvçkam drîkst noteikt tikai rehabilitologs, nevis fizioterapeits, tâdçï arî tâda íçpâðanâs. darbavietas polise Tev apmaksâs 10 reizes un basta, diemzçl no personîgâs pieredzes varu teikt - 10 reizes ir priekð kaíiem, nopietna sevis saveðana kârtîbâ prasa gadu..(un, pagaidâm situâcija ir tâda - ja vien izdodas dabût nosûtîjumus, tâ ir par baltu velti)

Tavâ situâcijâ pilnîgi pietiek ar traumatologa uzrakstîtu nosûtîjumu vingrot, ja kas.

Fizoterapija nav tikai vingroðana, tâ ietver sevî arî mîksto audu tehnikas (kas lîdzîgs masâþai, bet bikiò sareþìîtâks), locîtavu spçles izstrâdi (konkrçtas locîtavas kustîbu izstrâdâðanu), patoloìisko kustîbu stereotipu korekciju (piem., dzçst stereotipu, kad cilvçks, sniedzoties ar roku pçc katra nieka, uzrauj plecus) utt
Re: Rehabilitologs vai fizioterapeits?
09.07.2008 11:30
Gimli- paldies! Tad Tu man iesaki iet atpakaï pie tâ paða rehabilitologa? Nevis pasûtîja viòa mani, bet nevarçja pieòemt?
Par to, ka baltu velti, man gan neticâs.:)
Padara darbu un tad SKATÂS TÂ. Traumatologs tajâ iestâdç arî tâpat SKATÂS. Prâtâ nâk paziòas anestezioloìes teiktais: "Citreiz bagâts cilvçks aiziet, pat paldies nepasaka. Cits, redzu, apakðveïa visa salâpîta, bet kaut kafiju pçc tam uzdâvinâs." Kas man viòai kaut kas jâdod? Cik? Ko? No ðokolâdes mâsiòas jau atkarîgas kïuvuðas un cik gan alko daudz dzersi? :)
Tad es labâk aizeju privâti, zinu- samaksâðu,tik cik prasa, nebûs par maz. Vairâk, kâ varu atïauties es arî nemaksâðu- citu pameklçðu.
Kaut ko, kas laikam ir "mîksto audu tehnikas" es izbaudîju- tââds kaaifs bija!



Edited 2 time(s). Last edit at 09.07.2008 11:39 by kachenite.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 5 pieskaita 22?
Ziņa: