cilvçks naktî neguï

Aizsāka Liene K 

Liene K
cilvçks naktî neguï
20.11.2007 12:26
ko lai daram?
mans vîrs naktîs neguï- visu laiku domâ par saviem darbiem- streso utt.
naktî grozâs, knosâs, ceïas augðâ- iet çst un padzerties.
neguï.
un tâ jau diezgan ilgi.
ko lai dara?
pie psihoterapeita jâiet?
dusmas jau nâk, jo þçl viòa, bet nezinu kâ palîdzçt :(
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 12:31
nu bet ir tak daþâdas nervus nomierinoðâs tçjas, kas pirms miega jâpadzer, vai kâdi nebût Herba Stress, Novo Passit utml lietas, kas paredzçtas nervu atslâbinâðanai... ir kas tâds mçìinâts??
Liene K
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 13:06
o, jâpamçìina tas Herba stress- kolçìe par viòu jûsmo. novo passit nepalîdz :( liku spilvendrâna balderiâòu saknes- nulle emocijas.
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 13:31
Viòð vispâr nevar aizmigt vai vienkârði caurs, saraustîts miegs?
Îstenîbâ ar to negulçðanu jâbût ïoti uzmanîgiem. Ilgstoðs stress, trauksme var novest pie bezmiega un tâlâk ðî kombinâcija jau pie psihiskâm problçmâm....
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 13:43
Viens no stresa un bezmiega ceelonjiem vareetu buut krediiti...
Liene K
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 13:56
pirms kâdiem 5 gadiem, kad iepazinâmies, viòð reizes piecas stundâ atkârtoja tâdu krekðíçðanu- rîðanu kaklâ. pilnîgi kâ no nerviem. tagad tas notiek varbût reizi trijos mçneðos.
bet sçþam, skatamies TV, visu laiku kustina kâjas, kârtojâs. naktîs svîst.
tas miegs tâds drîzâk caurs laikam.
tagad viòð saka, ka nevar izgulçties, jo neesam jau kâdus gandrîz 3 mçneðus savâ mâjâs. dzîvojam pie viòa vecâkiem, jo mâjâs remonts. viòð par to remontu droði vien nervozç tagad arî.
ja nenervozç par remontu, tad nervozç par darbu, lai gan tur viss ok.
par kredîtiem domâju, ka viòð nenervozç.
man ir bail. viòam tçvam papîriski ir dgn ðizofrçnija, bet tâ kâ man bija lekcijas pie viòa ârstçjoðâ ârsta- dr.Tçrauda, gâju apjautâjies par ðo problçmu, jo domâjâm par bçrniem un tâ, un saka, ka viòam tomçr ðíiet, ka tâ nav ðizofrçnija un ka viòam neesot tik nopietna kaite. nu tam tçvam uznâk ik pa laikam psihozes, kad râdâs karð un visâdas tâdas lietas.
bail man ir godîgi sakot.....
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 14:04
nenoraksti nu cilvçku pâragri, neuzstâdi savas diagnozes... Jâarstç nervi un jâmâcâs nestresot...
Liene K
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 14:14
es nenorakstu, bet zini, ka drusku bail jau ir. Tçrauds gan teica, ka viòð zin ìimeni un uzskata, ka nav baþâm pamata.
bet kaut kâdi traucçjumi manu mîïuku tak nomoka???
gribas palîdzçt cilvçciòam.
viòð bija 6dien baseinâ un pirtî- tâ noòçmâs, ka varçtu domât, ka cilvçkam jâguï TÂÂÂÂÂDÂ miegâ, bet nç- viòam atkal caurs miegs un nâkamajâ dienâ viòð jûtas pusslims.
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 14:17
varbût sexiòð pirms miega dos savu artavu? :)
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 14:18
Varbuut vinjsh vnk ir nakts cilveeks... kaa es piemeeram...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 14:43
Labâk aiziet pie kâda psihoterapeita vai vismaz ìimenes ârsta un pastâstît par ðo problçmu

________________________________
http://www.freewebs.com/vd_depression/
Liene K
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 16:04
ar seksu mums viss ir lieliskâkajâ kârtîbâ. pat tagad, kad esmu stâvoklî, ir regulârs seksiòð. seksiòð miedziòam nepalîdz.
dace3
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 18:52
Saraustits miegs loti biezi ir stresa un dienas pardzivojumu rezultats. Nomierinosas tejinas dizi nelidz. Jamegina VINAM PASAM izstastit, kur problema un tad no tas vietas sakt risinat. Pati sim te esmu cauri gajusi. Mana gadijuma bija darba problemas. Un visa rezultata iedzivojos muzigas slimibas.
Re: cilvçks naktî neguï
20.11.2007 20:04
piekriitu P. bezmiegs ilgterminjaa ir biistams. miegs jaadabuu vietaa kaut vai ar zaaleem, ja ne citaadi... vinjsh ir ljoti novaardzis, un baseins shajaa stadijaa, kad ir ilgi neguleets, lietas saasina, nevis paliidz. var kaut ko pavisam mieriigu, pastaigas utml., bet ne ljoti aktiivu...
Re: cilvçks naktî neguï
21.11.2007 12:11
Jâ, tâdiem ilgstoðiem miega traucçjumiem ar tçjiòâm nebûs lîdzçts. Bet bez miega zâlçm gan var iztikt, ja dakteris specs. Man savâ laikâ izdevâs miegu atjaunot un dakteris bija ïoti kategorisks pret miega zâlçm, kas veido pieradumu un neko bûtîbâ nerisina.
Liene K
Re: cilvçks naktî neguï
21.11.2007 17:06
es pati arî esmu kategoriski PRET miega zâlçm, tâpat kâ nomierinoðajiem lîdzekïiem- lexotaniliem utt.
mçs par to runâjam ïoti daudz, bet viòð man nevar pateikt kâpçc tas tâ ir. viòð nevar pats sevî atrast to iemeslu ðai problçmai :(
ðonakt atkal negulçja :(
Re: cilvçks naktî neguï
21.11.2007 19:18
vajag vai nevajag "miega zaales", ir ljoti atkariigs no taa, cik ilgstoshs ir bijis bezmiegs. tradicionaali jau to risina ar antidepresantu, nevis miega zaaleem; kad antidepresants piesaista smadzenees atpakalj serotniinu, uzlabojas garastaavoklis, zuud trauksme, miegs biezhi pats atgriezhas.

"miega zaales", kas parasti ir trankvilizatori jebshu benzodiazepiini kopaa ar kaadu neiroleptikji, ne vienmeer, bet tomeer biezhi tiek noziimeeti. un, ja noziimee, tad uz iisu laiku. bet vnk peert virsuu deprimeetaam smadzeneem pliku trankv. bez antidepr., protams, nav praata darbs. lai vnk iemidzinaatu, vajadzees ljoti lielu devu. ar diezgan lielu varbuutiibu, ka nogulees kaadas paaris stundas, pamodiisies veel vairaak noguris un izniicis.

un buut pret kaut ko kategoriski "pret" jau var, tikai tad ir jaaatrod kas taads, kur buut "par". ir limits, cik ilgi cilveeks driikst neguleet, lai nesaaktos nopietni trauceejumi psihee. katram shis terminjsh var buut savs. varbuut kaada no psihoterapijaam, hipnoterapija utt... bet rezultaats nebuus uzreiz.

tachu ceelonis ir vienkaarshs -- par to pashu, par ko dienaa stresojam, par to pashu arii naktii neguljam. svariigaakais ir sakaartot dienu, domas, attieksmes. ja pats netiek galaa, jameklee paliidziiba.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.11.2007 19:20 by Runcene.
lîdzîga situâcija man bija pirms apmçram 6-7 men.

strâdâju visu dienu (IT spec.) mâjâs arî kâdas sturndiòas vçl kâdu haltûru pastrâdâju.
miegs pçdçjos 6 mçn vispâr nekâds bija. bet biju pa starpu palietojis Relaxan (uz augu bâzes sîrups, iedzerams kâdu 1h pirms gulet ieshanas), kurð nedaudz deva labâku miegu.
tad aizgâju no darba prom un tagad pçdçjos ðos mçneðu nevaru pat iedomâties, kâ es toreiz mocîjos. tagad i miegs labs i viss.

1)darbu nedrîkst nest uz mâjâm (pat savâs domâs nç)
2)fiziska aktivitâte ir vçlama, bet ne pârmçrîga (vçlams max svaigâ gaisâ)
3)darbâ veikt regulâras pauzes, lai nav sçdoð darbs

vel pret sho problemu varetu palidzet adatu terapija, joga. katra zinja kimiskie preparati butu jalieto pedejie. japiedoma par guïammadraèa nomaiòu, jo pârâk mîksts tas nedrîkst bût. arî spilvenu labâk izvçlçties ar dabîgo pildîjumu (dûnas, spalvas, griíu èaumalas u.t.t.)

varbut kautko nepierakstiju, bet doma ir skaidra. nedrikst daudz stradat. biroja darbs dara savu.
es pec aizieshanas ari daudz stradaju, bet biju ari daudz vairak svaiga gaisa. darbs gan bija vairak ar fizisko slodzi.
ES saku vienu ko pati esmu izmeeginaajusi pret loti nopietniem miega trauceejumiem un paliidz nu loti labi ja vakaraa satraukums tad fenazepamu 1mg, vai pusi no tabletes, bet neiesaku un briidinu neaizrauties ar to tikai kad vajag, ja vairaakas tabletes ar fenazepamu nepalidz tad pievienot haloperidolu 1.5 mg un tas viss obligaati paliidz un miedzinsh pavisam labs palietot kad vajag kaadu nedeelu vai vairaakas un tad var lietot arvien retaak, bet kad vajag tad vajag gan lietot jo miega trauceejumi ja ir reti kad pahi no sevis izzuud tikai pasliktinaas un pasham tikt galaa un loti gruuti. Un mineetaas zaales vajag izprasiit no parastaa gimenes aarsta un tas viss izmaksaa loti leeti bet palidz pa pirmo!!!!
Patricija313
Re: cilvçks naktî neguï
17.03.2008 19:47
Sveiki, es esmu cilveeks, kuram jau no beernu kaajas ar miegu ir ljoti shvaki. Esmu izmeegjinaajusies visu.
Iesaku, lai viirs pameegjina sekojoshaas lietinjas:
1. Baldriaani 3 reized dienaa
2. MG+B6 3 reizes dienaa
3. Melatoniinu - dabiskais augu hormons iemigshanai
4. Var visaadas nervu teejas, bet taas gan man nekad nav iedarbojushaas, lietoju tikai kaa pashiedvesmas liidzekli
5. Jaameegjina iet guleet un celties vienaa un tajaa pashaa laikaa. Pat briivdienaas

Un tad, kad galiigi nevar aizmigt, tad var pusiisi Xanax (Alpramazols) + pusiiti Stilnox. Kaa jau ieprieksh mineeja guleet 3-5 stundas ir neveseliigaak nekaa iedzert taas zaales, ar nosaciijumu, ka vinjas tiks izguleetas vismaz 8h.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 22 pieskaita 12?
Ziņa: