Vairogdziedzera hormonu deficîts

Aizsāka Lady 

Lady
Vairogdziedzera hormonu deficîts
07.02.2008 08:56
Asinsaina parâdîja, ka ir kritiski mazs vairogdziedzera hormonu daudzums. Ìimenes ârste, loìiski, nosûtîja pie endokrinologa. Gaidu savu kârtu.
Bet man gribçtos vismaz kâdu nojausmu, kas par lietu - ko tas nozîmç? No kâ tas ir? utml.
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
07.02.2008 10:29
Kurð hormons ir par maz?
Pilnîgi loìiski, ka nestrâdâ vdz, bûs jâdzer L-tiroksîns, kas ir tas pats vdz hormons tîrâ veidâ. Droði, ka endokrinologs arî uz ultrasonogrammu aizsûtîs, tas nav nekas traks, es ðodien biju 3-4 reizi, apskatîs, kas vainas mazajam dziedzerîtim un uztaisîs bildes.Man bija hormonu daudz par daudz, tâpçc 1/2 izgrieza, tagad viss OK, tikai regulâri jâpârbaudâs.
Tâ, biju pie endokrinologa. Un ÏOOOOOOOTI labi izstâstîja par to,kas man kait. Nedaudz atðíîrâs no ìim.ârstes teiktâ.
Vârdu sakot, man ðauððððelîgâ âtrumâ strâdâ vairogdziedzeris. Strâdâ 100 - 1000 reizes âtrâk par normas robeþâm!!! Diagnoze ir Greivsa slimîba,no kuras jâârstçjas...sirds vienkârði netiks lîdzi ðim tempam. Daktere teica, ka vçl îsti nav izpçtîts, no kâ tas viss rodas. Turklât mçdz bût tâ, ka izârstç un slimîba neatkârtojas, bet citos gadîjumos mçdz arî atkârtoties.
Kâdam ir kâda pieredze???
:)) saakums ar diagnozi galiigi neklapee - pie greivsa slimiibas ir vdz hormonu liela paarprodukcija :)) un nevis kritiski mazs vdz hormonu daudzums :)) njaa...
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
25.02.2008 13:35
Viss ir pareizi. TSH mazs daudzums asinsainâ nozîmç, ka vairogdziedzeris strâdâ par âtru.
Guculs
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
25.02.2008 18:17
tiroksîns, nevis L-tiroksîns. ir L-tirozîns (aminoskâbe), bet tâ nepalîdzçs ;)
strawbery = TSH razho nevis VDZ, bet hipofiize, tie NAV vdz hormoni :) vdz hormoni ir tiroksiins un trijod...

un guculs - ja VDZ nerazho savus hormonus, tad lieto L-tiroksiinu tableshu veidaa, tas ir tas pats VDZ hormons, tik sinteetisks, nevis aminoskaabe :)
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
27.02.2008 15:03
trr, ja hipofîze, tad kâpçc grieþ ârâ vairogdziedzri pie tireotoksikozes?
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
27.02.2008 16:31
;-) tagad mellenei buus dzintara krelles ap galvu jaasien ;-)
vairogdziedzeris razho T3 un T4 hormonus, savukaart hipofiize TSH (TTH). starp hipofiizes un vdz razotajiem hormoniem ir apgriezti proporcionaalas attieciibas - ja hipofiize TSH razho mazaak un shis hormons ir zem normas, tad briivais T4 pieaug un ir virs normas (FT4) un otraadi - ja hipofiizes hormons TSH jeb TTH ir virs normas, tad briivais tiroksiins FT4 ir mazs vai zem normas..
strawberry = ja FT4 cilveekam asiniis ir par daudz, virs normas un taadeelj vinjsh ir uzvilkts, triicoshs, sasviidis, nokaameejis utt, tad protams, vinjam izgriezh to orgaanu, kursh razho toxisko hormonu T4 - to hormonu, kursh neljauj cilveekam normaali dziivot, un tas ir VDZ, taa tas ir.. esmu opereeta :) veixmiigi :)
-,,,- nesmej, komat, es jau 1.5 gadu dzintara krelles neesaaju :) tikko iztaisiiju USG palikushajam 1/2 VDZ, viss OK, kaa kjirurgs atstaaja, taa veel shodien viiss.. ja arii njemshu dzintaru nost, tad tik uz vasaru.. :)
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
28.02.2008 14:06
par dzintara krelleem offtopic

ir vismaz viena sekta, kur nav atljauts neesaat rotaslietas... a tur daudzaam daamaam dzintara krelles, kas tiek pamatots ar zinaamu lepnumu -- "man ir vairogdziedzeris, pie vairogdziedzera ir jaaneesaa, taas aarstee..."

vot viltiigi tie sievishkji, apmaana savus ganus...
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
28.02.2008 15:21
trr, bet ir taèu arî tâ, ka TSH asinsaina uzrâda pazeminâtu, pârçjie hormoni normâ? Kas tad tur notiek?
starp TSH un FT4 ir taadas "saspiileetas attieciibas", kaa 2 svaru kausi - ja viens lejaa, tad otrs augshaa..
strawberry = tavaa apraxtiitajaa situaacijaa, ja TSH iet uz leju, tad FT4 ir pie augsheejaas normas, taa tiiri teoreetiski.. jaaskataas, CIK ir TSH.. (man bija ljoti maz - 0.010, 0.012) un dinamika - uz kuru pusi tendence ir TSH virziities.. aarstee jau arii ar tirozolu, tik man iipashi neiedarbojaas..
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
29.02.2008 17:29
Man nav tâdas sakarîbas.
Pirms gada
TSH- 0.21 (norma 0.35-4.94) T4- 11.43 (norma 9.00-19.05)
Pirms pusgada
TSH- 0,077 T4- 10.21
Pirms pâris mçneðiem pçc homeopâtijas
TSH- 0,4239 T4- 10.86

Sanâk, ka T4 man diez ko nesvârstâs un lîdz augðçjai robeþai tâlu.



Edited 2 time(s). Last edit at 29.02.2008 17:30 by strawberry.
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
02.03.2008 11:39
to strawberry -Kâdu homeopâtiju lieto, lai paceltu TSH? Man stipri lîdzîgas analîzes!
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
02.03.2008 14:01
Es gâju pie homeopâtes -endokrinoloìes, viòa izrakstîja homeopâtisku lîdzekli konkrçti man. Ja vçlies zinât sîkâk, raksti uz e-pastu.
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
02.03.2008 15:54
...un kur ta paliek katrs pats sev dziednieks?...
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
02.03.2008 17:26
Pie ðîs homeopâtes tâ arî sanâk- katrs pats sev dziednieks. Ne velti tieði pie viòas es gâju :)
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
02.03.2008 18:22
...var jau arî tâ sevi mânît...
strawberry = mana situâcija stipri no tavas atðíiras, jo man bija ïoti aktîvs VDZ un bija hormona FT4 pârprodukcija..
apskatot strawberry analîzes, man jâsaka, ka tavs VDZ ir diezgan pasîvs, mazraþîgs, slinks un F4 hormoni ir maz.. pat hipofîze ar mazo TSH hormona daudzumu (TSH zem 0.1 jau ir hipertireoze) nevar pacelt lîdz nepiecieðamajam FT4 lîmenim.. it kâ jau ir norma, tik stipri vien to F4 hormonu ir par maz.. tâtad tava problçma ir tavam VDZ strâdât aktîvâk un raþot vairâk T4 hormonu.. es ,bez íîmijas un medikamentiem, iesaku pçc iespçjas fiziski kustçties, çst olbaltuma produktus, sauïoties , t.i., darît lietas, kuras iekustina VDZ darbîbu.. kad man FT4 bija 25,5, man tas viss bija liegts.. pamçìini.. :)
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
03.03.2008 13:26
Biku jau ir pacçluðies bez visas saulîtes (pagrauzu jûras aïìes). Ðodien sanâca uztaisît vçlreiz -F4 kaut kur pa vidu normai.
pavisam vienkârðu lietu iesaku, ja VDZ neaktîvs - katru dienu vienu çdienreizi lietot tikai olbaltumus - sojas izstrâdâjumus, vârîtu olbaltuma omleti, vârîtu liesu vistas gaïu uc.
tâ kâ VDZ atbild par olbaltumu vielmaiòu, tad tas ir veids, kâ nedaudz piespiest to strâdât raþîgâk..
man pçc 1/2 VDZ izgrieðanas arî bija problçmas ar FT4, jo operâcija radîja hipotireozi, tad nu meklçju iespçjas palikuðai VDZ pusei likt strâdât.. izdevâs un vairs L-tiroksîns nav jâlieto.. tas mani priecç :)
Es vispâr esmu izmisumâ!
Man ir greivsa slimîba, dzçru propycil vairâk, kâ gadu-sâka viss palikt kaut cik normâli, bet paliku stâvoklî-protams zâles vairs nedzçru. Nu mans mazulis ir piedzimis, baroju ar krûti. Problçma sâkas ar to, ka visas vecâs kaites atgrieþas-visu varu pârdzîvot,bet manas acis-raudât gribas, spogulî labâk neskatîties:( tâs ir ðusmas:(( Bebim tik mçnesîtis un uz Rîgu pie sava ârsta izbraukât nevaru. Gribas barot mazo ar krûti, bet vai es to varçðu darît atkal sâkot dzert zâles?
Varbut vari iztaisit VDZ hormonu analizes FT4 un TSH, lai varetu saprast, cik talu no normas ir tavi hormoni? Tas jau arii buutu daudz, tad tu zinatu, vai dzert tabletes vai nee. To tev var arii bernu aarsts nokonsulteet.
Labdien!
Uzduuros Juusu teemai,manai labai koleegei ir pazeminaata vairogdziedzera aktivitaate.
Gribas vinai liidzeet, vai Juus domaajat,ka aarsts endokrinologs - homeopaats vareetu uzrazhot zaales tikai peec analiizhu rezultaatiem?
Esam taalu no LV..
Paliidziet ja varat!
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
06.06.2010 18:53
Diez vai. Homeopāts kādu stundu cilvēku izjautā, lai saprastu, kas viņš par tipu, no kurienes slimības, acīmredzot, novērtē arī tīri vizuāli un tikai tad raksta graudiņus.
ja juus njemiet asins analiizes, tad vienmeer njemiet TSH, FT3 un FT4, peec shiim veertiibaam var noteikt, cik ir jaadzer hormoni !!! Panjemot vienu TSH, tas neko nedod, jo ja uznjem sinteetiskos hormonus, tb dzert tabletes, tad TSH var buut arii nedaudz zemaaks/augstaaks, ir vienmeer jaaskata briivaas veeriibas !!!!
Re: Vairogdziedzera hormonu deficîts
08.06.2010 17:42
ja pazeminaati tiroidie, var tak vnk klenbuteroli padzert :D

btw: Juus tieshaam ticat homeopaatijai??? Nu nevis dabas prepiem, bet reaali homeopaatijai (molekulaaraa atminja un taa)... manupraat taa ir totaala tomsoniiba... eest cukuru kas staaveejis vienaa plauktaa ar baldriaanjeim un ticees ka tagad buus kruti nervi...

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 1?
Ziņa: