Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt

Aizsāka inara 

Raksts no Neatkarîgâ Rîta Avîze Latvijai...

Saòemot izsaukumu, neatliekamâs medicîniskâs palîdzîbas dispeèeram ir jârîkojas saskaòâ ar algoritmu - precîzu un nepârprotamu priekðrakstu veikt kâdu darbîbu virkni, lai sasniegtu mçríi.

Liepâjas slimnîcas pârstâve Indra Grase Neatkarîgajai apgalvo, ka ðâdi norâdîjumi ir arî Liepâjas âtrajai palîdzîbai, taèu to, kas ðajâ "nepârprotamajâ priekðrakstâ" nav ticis ievçrots, sabiedrîba uzzinâs tikai nâkamnedçï, kad slimnîcas izveidotâ iekðçjâs izmeklçðanas komisija nâks klajâ ar izmeklçðanas rezultâtiem.

Liepâjâ âtro palîdzîbu uz ielas guloðam vîrietim izsaukuði bçrni, un, iespçjams, tas bijis iemesls, kâpçc darbinieki nav uztvçruði saucienu pçc palîdzîbas nopietni. Tikai policistu atkârtoti izsauktâ âtrâ palîdzîba atbraukusi, bet vîrietis jau bija miris.

Bçrni, kuri zvanîja âtrajai palîdzîbai, ir divas meitenes - Kristîne (16 gadu) un Dita (17 gadu). Viòas bija apstâjuðâs autobusa pieturâ pie viesnîcas Amrita. Pavisam drîz tur apsçdâs arî vîrietis. "Pçkðòi viòð sâka raustîties. Mçs nesapratâm, kas notiek, un piecçlâmies kâjâs. Kad tas turpinâjâs vçl pâris minûtes, sapratâm, ka cilvçkam ir kïuvis slikti. Mçs nekavçjoties piezvanîjâm uz numuru 112 un lûdzâm, lai savieno ar âtro palîdzîbu," meitenes stâsta laikrakstam Kurzemes Vârds. "Kad dispeèere pacçla klausuli, es teicu, ka cilvçkam ir palicis slikti. Dispeèere pajautâja, vai viòð guï uz zemes, un es pateicu, ka nç - uz soliòa. Tad viòa man jautâja, cik man ir gadu. Kad atbildçju 16, viòa pateica, lai piezvana kâds pieauguðais, un nolika klausuli." Tad zvanîja Dita un teikusi, ka viòai ir 18 gadu. Dispeèere pateikusi, lai beidz jokoties, un atkal nolika klausuli. Meitenes atkal zvanîjuðas uz numuru 112 un lûdza, lai savieno ar Paðvaldîbas policiju. Policisti ieradâs pçc pavisam neilga laika, apskatîja vîrieti un sacîja, ka, visticamâk, viòam ir slikti ar sirdi, un izsauca âtro palîdzîbu. Meitenes stâsta, ka viòas, izsaucot âtros, nav smçjuðâs, jo situâcija nebijusi no jautrâkajâm.

Paðlaik uz dienesta izmeklçðanas laiku dispeèere, kas pieòçma ðos izsaukumus, ir atstâdinâta no darba. Slimnîcas sabiedrisko attiecîbu speciâliste I. Grase Neatkarîgajai norâda, ka iekðçjâs izmeklçðanas komisija paskaidrojumus ir uzklausîjusi, bet informâcijas analîzei nepiecieðams laiks.

I. Grase pastâstîja, ka Liepâjas slimnîcâ ir izstrâdâti noteikti kritçriji saistîbâ ar neatliekamâs medicîniskâs palîdzîbas izsaukumu pieòemðanu. Tajos ir noteikti trîs veidi - neatliekamâ palîdzîba, ambulatorie izsaukumi un nepamatotie izsaukumi. Ambulatorie izsaukumi esot tâdi, kad cilvçkam bûtîbâ vajadzçjis iet pie ìimenes ârsta. Par ðâdu izsaukumu ir jâmaksâ seði lati. Nepamatoti izsaukumi ir tâdi, kur cilvçkam vispâr nav nepiecieðama palîdzîba. Lîdzîgi kâ citâs pilsçtâs nepamatoto jeb viltus izsaukumu skaits ir liels. Vai âtrajai palîdzîbai ir stingri noteikumi, kâ pieòemt izsaukumu, - I. Grase apgalvo, ka ðâds dokuments ir, taèu aicina pagaidît nâkamo nedçïu.

Vai tas ir normali,ka atras palidzibas dispicers neuzklausa meitenes? Vai tiesam jabut pilngadigam lai izsauktu NMP? Saka vel ka jauniesi paiet garam un nepalidz... Kauns Liepajas dispecerei....
Re: Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt
15.03.2008 00:31
Kâ saka, "Spseòije utopajuðèih, ìelo ruk samih utopajuðèih"...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt
15.03.2008 00:33
Vai runâjot latviski, ir stulbi gaidît kad tev kâds palîdzçs... Un lîdz ar to visus pârmetumus dispeèeru virzienâ varam atcelt... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt
16.03.2008 12:22
Rîgas ugunsdzçsçjiem katru dienu zvana p 3000 "joku" zvanu.Tâdçï nav brînums, ka Liepâjas dispeèere nenoticçja, ka kâds bçrna balsî runâja.
Tagad viòu par to "kârs augðâ".
Re: Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt
16.03.2008 12:49
Ja zvana, ka kaut kur ir ielikta "bumba", tad gan reaìç uz katru zvanu.
Re: Liepâjâ âtros saukuðas meitenes, zvanot pat divkârt
16.03.2008 19:04
Par bumbu, par laimi, nezvana katru dienu.Trklât par tâdiem jociòiem ir paredzçta kriminâlatbildîba. Par nepamatotu "âtro" izsaukðanu vien nieka 25-50Ls sods.
Cilvçka protams, þçl, bet þçl arî dispeèera- viòam tâlâk bûs jâdzîvo. Neizdarîja tak viòð tâ tîðâm, droði vien paðam þçl ir un vçl ziepes lielas...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 17?
Ziņa: